Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11007 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Arra megjegyeztétek hogy nem naogyn mozog (ezt nem tudom hogy hogy, negatívan hogy nem érzékeny, vagy pozitívan hogy nem pogózik, vagy csak vkinek a rugóút 'rövidsége' nem jött be rajta). (Asszem Danténak osztották az ívet.)
Vázat nem találtam, ha késöbb még komplett gépként is lehet venni akkor az még esélyes lehet átépítésre... (gondolom tárcsaszem van mindegyik NRSen...) (Bár nekem relatíve drágának tûnnek az NRS-es gépek :( - van ahol belefér a 200ba tavalyi áron az NRS3, de a J2esemnél elvileg butább telóval, agyak nemtom zárt ipari csapágyas tárcsáa agyak-e. Érdekes, NRS3 ebikeon tavalyi áron 280... nrs4 meg manitou six, tektro,... drága 215ért. )

az poén volt ...jól beállítva mozog az annyit amennyit kell, viszont nem pogozik, korrekt jó minõségû váz....
a kona kikapu az nem am/enduro hanem egy maraton/túra váz, abba ha haladósan akarsz bringázni lokos tag kell, amit itthon nem könnyû szerezni a +felelõ méretben (200/50)

merida am váznak adj még egy két évet hogy kinõhesse a gyermekbetegségeit...amúgy szerintem ha tudsz próbálj ki egy pár fajtát aztán úgy könnyebb dönteni....de egy ilyen hosszabb rúgóutas cucc, mászóképessége elmerad egy vérbeli cc-géptõl, viszont egyenget mindent lejtmenetben....el kell dönteni mi a fontosabb,,,,
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

CC/maraton meg amit eddig írtál itt a forumon, az alapján sztem Giant NRS, ha még kapsz valahol...

Tyûûû... és azt hittem a Merida drága... aztán most nézegettem Giant árakat... Ehhez képest Merida AM 500-D ajándék :D. Bár nem tudom hova tenni a Suntour telót benne; de ha szépen mozog akkor nekem annyi elég is, súly meg sok állíthatóság nem különösebben szempont nekem, és a rugóstagról sem taálok olyat hogy nonpogózós lenne :( ...
A Merida Mission vázról vki vmit? Tetszene, árban is elmegy a V-fékes változat...

Vagy még mit tudtok ajánlani a kapahtó és keretbe beférõ vázak közül?

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

CC/maraton meg amit eddig írtál itt a forumon, az alapján sztem Giant NRS, ha még kapsz valahol...

Arra megjegyeztétek hogy nem naogyn mozog (ezt nem tudom hogy hogy, negatívan hogy nem érzékeny, vagy pozitívan hogy nem pogózik, vagy csak vkinek a rugóút 'rövidsége' nem jött be rajta). (Asszem Danténak osztották az ívet.)
Vázat nem találtam, ha késöbb még komplett gépként is lehet venni akkor az még esélyes lehet átépítésre... (gondolom tárcsaszem van mindegyik NRSen...) (Bár nekem relatíve drágának tûnnek az NRS-es gépek :( - van ahol belefér a 200ba tavalyi áron az NRS3, de a J2esemnél elvileg butább telóval, agyak nemtom zárt ipari csapágyas tárcsáa agyak-e. Érdekes, NRS3 ebikeon tavalyi áron 280... nrs4 meg manitou six, tektro,... drága 215ért. )

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

AS_Pauly

AS_Pauly

vendég

• fórumtag
  • 110 hozzászólás
Na nem azért írtam, mert tanácstalan lennék, hanem azért hogy ne foglalkozzatok tovább a problémával, mert meg lett oldva :)

Holnap lesz villa korona és be is lesz fejezve a bringa építése.

Hajlamos vagyok nagyon hamar parázni, de az nem azt jelenti, hogy beblokkolok, hanem azt hogy gyorsan írok ide, de közben azért én is gondolkozok.

Majd rakok fel képet, ha kész a járgány!

üdv

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Üdv népek!

Idén nyár végére(max 2008 tavaszára) új gépet dobok össze, és kezdek tapogatózni az ismeretlen területeken - már csak azért is, mert boltos azon javaslatában van vmi hogy ha választok vázat és nem sürge, akkor festékhibás vagy egyéb leértékeltet hoz ha tudja milyet, és 15-20K-s árengedménynek nem mondok nemet :).

Szal elsõ amit nem tudok, hogy van-e vmi elõnye elsõsorban CC/maraton használatra az AM/Enduro vázaknak (Magellan Scutum,Merida AM 800-D, Kona Kikapu) van-e vmi gyakorlati elõnyük a maratonhoz/CC hez készültekhez képest esetleg (reklámszövegben a kényelmesebb tekerési pozició van, ill amiket találtam olcsóbbak mint a maratonra való fullyk). Mert ha esetleg nem vagy nehezen mozog az a 8-9cm a CCsnél, akkor megint nem vagyok sokkal elõrébb...

CC-re amiket néztem a Merida Misson 2000-V váza (ez azért V-fékes hátul, mert 80 ropival több a tárcsás változata, rohadjanak meg), Giant NRS, ... és többet értelmes árban amit látok hogy kapható is itthon nem nagyon találtam. Meridára visszatérve, elvielg a 3000-D is erre a vázra épül (?) (Mission A66-Single vs Mission A66-Single + Carbon S/S) és az tárcsával van szerelve - jelexerinte szem lenne a V fékesén is, és a különbözet a rugóstagból jön? Vagy a + Carbon S/S-ben lehet még a különbség és lehet csak azon van szem? Ha itt nem tudja vki akkor utánajárok természetesen...

Másik a rugóstag része; ha ezek közül vmelyiknek nem ajánlottt (mert nem propedál vagy ki hogy hívja a tekerés pogózásának kivédését pl) akkor azt is mondjátok pls.

Szal alapból a CC-s fele hajlok, de 100(-120)as keret is behatárol, nem tudom mivel járnék jobban. Ahol a váztáskát fel tudom szerelni az külön nagyon jó lenne, pumát is abban tartom meg olykor a lámpákat is oda dobom, ezek meg a nyeregtáskába nem férnek be és hátitatyót nem mindig akarok cipelni...

(Belelapoztam pár helyen a totyikba, látom nem mindegy a fékfelfogatás helye sem, hogy szimetrikus nem szimetrikus a villa, stb. Még idõm engedtével olvasom tovább is, de ha vki tud a nem túl drágán jót-ra segíteni azt megköszönném :) )

Köszönöm a segítségeteket!

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Üdv népek!

Idén nyár végére(max 2008 tavaszára) új gépet dobok össze, és kezdek tapogatózni az ismeretlen területeken - már csak azért is, mert boltos azon javaslatában van vmi hogy ha választok vázat és nem sürge, akkor festékhibás vagy egyéb leértékeltet hoz ha tudja milyet, és 15-20K-s árengedménynek nem mondok nemet :).

Szal elsõ amit nem tudok, hogy van-e vmi elõnye elsõsorban CC/maraton használatra az AM/Enduro vázaknak (Magellan Scutum,Merida AM 800-D, Kona Kikapu) van-e vmi gyakorlati elõnyük a maratonhoz/CC hez készültekhez képest esetleg (reklámszövegben a kényelmesebb tekerési pozició van, ill amiket találtam olcsóbbak mint a maratonra való fullyk). Mert ha esetleg nem vagy nehezen mozog az a 8-9cm a CCsnél, akkor megint nem vagyok sokkal elõrébb...

CC-re amiket néztem a Merida Misson 2000-V váza (ez azért V-fékes hátul, mert 80 ropival több a tárcsás változata, rohadjanak meg), Giant NRS, ... és többet értelmes árban amit látok hogy kapható is itthon nem nagyon találtam. Meridára visszatérve, elvielg a 3000-D is erre a vázra épül (?) (Mission A66-Single vs Mission A66-Single + Carbon S/S) és az tárcsával van szerelve - jelexerinte szem lenne a V fékesén is, és a különbözet a rugóstagból jön? Vagy a + Carbon S/S-ben lehet még a különbség és lehet csak azon van szem? Ha itt nem tudja vki akkor utánajárok természetesen...

Másik a rugóstag része; ha ezek közül vmelyiknek nem ajánlottt (mert nem propedál vagy ki hogy hívja a tekerés pogózásának kivédését pl) akkor azt is mondjátok pls.

Szal alapból a CC-s fele hajlok, de 100(-120)as keret is behatárol, nem tudom mivel járnék jobban. Ahol a váztáskát fel tudom szerelni az külön nagyon jó lenne, pumát is abban tartom meg olykor a lámpákat is oda dobom, ezek meg a nyeregtáskába nem férnek be és hátitatyót nem mindig akarok cipelni...

(Belelapoztam pár helyen a totyikba, látom nem mindegy a fékfelfogatás helye sem, hogy szimetrikus nem szimetrikus a villa, stb. Még idõm engedtével olvasom tovább is, de ha vki tud a nem túl drágán jót-ra segíteni azt megköszönném :) )

Köszönöm a segítségeteket!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
sima félintegrált csapágy kerül vagy 1500 forintba :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

Na, összeáll a kép lassan :)

A szettbõl a villa-korona hiányzik, mert összehúzás után már nem kotyogott, de nagyon nehezen mozgott és karcolt valamit. Na, egybõl stop, csekk, hiányzik.

Mindenki bringázik, mi? Vagy csak én vagyok fárasztó? Hehe...

Mi lenne ha vennél egy normális csapágyat és belerakatnád szervízbe?...huss elszálna a probléma..:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
minden elérhetõ váz ára fentvan a honlapon.
ami nincs fent, az nem is elérhetõ/nem érkezik.

mykonzerv

mykonzerv

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
hol találok specialized váz árakat forintban hazai kereskedõnél lehetõleg itten onlány?

AS_Pauly

AS_Pauly

vendég

• fórumtag
  • 110 hozzászólás
Na, összeáll a kép lassan :)

A szettbõl a villa-korona hiányzik, mert összehúzás után már nem kotyogott, de nagyon nehezen mozgott és karcolt valamit. Na, egybõl stop, csekk, hiányzik.

Mindenki bringázik, mi? Vagy csak én vagyok fárasztó? Hehe... :zdrajca:

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A csapágyaknak a kónuszokra kell felfeküdnie nem a villanyakra, ha minden megvan a k.csapágyhoz akkor csak össze kell rakni rendesen.

A sebesség mindent megold.

AS_Pauly

AS_Pauly

vendég

• fórumtag
  • 110 hozzászólás
Na! Probléma megoldva :) Minden zsír, de! :)

Itt vannak a csészék:
1.
Posted Image
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

2.
Posted Image

...és a többiek. Mindkét csapágy ugyanolyan, csak az egyiket tettem a képre.
Posted Image

Szóval. Csapágy a villán megfelelõ pozícióban, fejcsõre ráhúz, másik csapágy rárak, még kotyog picit a villa. De beraktam azt az éket, ami nem teljes kör, hanem középen van egy kis hézeg, a képen az alsó sor bal oldalán található. Na, ezzel megszünt a kotyogás. Ezután rátettem a két ezüst alátétet, aztán a Zoggie-s (na ez micsoda szaknyelven?) cuccot.

Kapott közgyûrût, majd stucni, meghúz, nem kotyog. Egy nagyon nagyon picit mozog, de mintha ez így lett volna a volt bringámnál is. A zoggie-s cucc az fordul a kormánnyal, nincs stabil része.

Még a headlock van hátra, azzal az a gond, hogy a feje akkora, mint a villanyak átmérõje, szal nem tudja össuehúzni az egész szerkezetet. A fejcsapágyhoz adott head-re nagyobb likat kell fúrni, mert mért lenne komptaibilis a headlock csõjével...

Kérdés: mit csesztem el, kellett e volna szürke alátét és olyan középen hézagos ék alulra is? Ék csak 1 van. Hiányzik a szettbõl valami, ami kellene? Jó helyre tettem mindent?

És végül itt az épülõ bringa :):
Posted Image

Remélem nem voltam nagyon off.

AS_Pauly

AS_Pauly

vendég

• fórumtag
  • 110 hozzászólás
Sziasztok!

Megvan a Mission vázam (nem a horpadt, ez ZSÍR)!!!! Csak 1 gáz van vele, a fejcsapággyal valami, de az is lehet, hogy én vagyok megint láma.

Nos, az alsó és felsõ csésze be van építve a vázba, nagyon úgy néz ki, hogy integrált, mert 1-2mm lóg ki a vázból és a csapágyak is belepasszolnak. A villára ráhúztam az alsó csapágyat, vázba be, ráhúztam felülrõl a felsõt is. Oké. Van 1-2 nagyon vékony alátét, meg 1-2 ismeretlen dolog, de majd késõbb...

Viszont a csapágy-gyûrûkben kotyog a villanyak. Hézag van köztük. Ez természertes és az összehúzáskor oké lesz(még nem hóztam össze, tuningolni kell a headlockot), vagy mi? Azért nem tudom elképzelni, hogy ennek kotyognia kéne. Aztán van egy nagy mûanyag, gumi aljú-szélû nagy sapka amit elvileg a felsõ csészére nyom rá a head, de ez meg nem ül rá a felsõcsészére, hanem mozog elõre hátra. Még akkor is, amikor a stucni rá van erõsítve. Szal káosz. Valami tuti nem jó.

Rock Shox Revelation a teló, az lehet, hogy nem lehet beletenni a vázba? Mert akkor fel is kötöm magam. Vagy ugyanekkora, de más belsõ átmérõjû fejcsapágy kell? Az lehet, hogy a váz van szétcseszve a fejcsõnél? Bár az elég érdekes lenne, mert a csészék patentul bent vannak és beléjük is patentul passzolnak a csapágyak.

Na, indulok fényképezni, aztán fölpakolom a képeket...

Lécci segítsetek, mert para van :)

üdv

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Sziasztok.
Engem az érdekelne hogy ma milyen 24-es vázakat lehet magyarországon beszerezni mennyiért/hol? Az is érdekelne továbbá hogy lehetséges-e az hogy mondjuk én külföldrõl szeretnék behozatni egy vázat egy céggel a garancia megmaradásával ill úgy hogy a garanciaügyeket -ha kell- a cég intézi. Ausztria még szóba jöhet oda gyakran járok, ha kell ki tudok érte menni szóval osztrákiában fellelhetõ 24-eseket is szívesen fogadok. Elõre is tenksz a segítséget.:chin:

szerintem még van 24-es specialized p.street a bemutatóteremben. tavalyi. bemész egy specialized dealerhez, és õ el tudja neked hozni.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
nemtudom, mennyire tartozik ide a kérdésem, de,
a mongoose bicókkal-vázallak mi törtöénk hogy keveset látni belõlük?(szolnok megye) pedig azért itt is van 1-2 párszázezres bringa nem csak eurobike meg stb...a mongoose mint márka mennyire megbízható?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

adambiker

adambiker

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Sziasztok.
Engem az érdekelne hogy ma milyen 24-es vázakat lehet magyarországon beszerezni mennyiért/hol? Az is érdekelne továbbá hogy lehetséges-e az hogy mondjuk én külföldrõl szeretnék behozatni egy vázat egy céggel a garancia megmaradásával ill úgy hogy a garanciaügyeket -ha kell- a cég intézi. Ausztria még szóba jöhet oda gyakran járok, ha kell ki tudok érte menni szóval osztrákiában fellelhetõ 24-eseket is szívesen fogadok. Elõre is tenksz a segítséget.:chin:

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

http://www.chainreac...x?ModelID=17831

hmm, kinesis csõbõl közepes minõségben összetaknyolt vázat azért lehet kapni olcsóbban is....

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás

Nem tudja véletlenül valaki kb. mennyibe kerül a 2007-es Gt Zaskar Team váz ? A webalpjukon nem találtam árat. Adott esetben licitánék rá ebay-en.

http://www.chainreac...x?ModelID=17831

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Nem tudja véletlenül valaki kb. mennyibe kerül a 2007-es Gt Zaskar Team váz ? A webalpjukon nem találtam árat. Adott esetben licitánék rá ebay-en.

gt topikba mintha beszéltek vón árakról...