Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11007 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Szerintem is pyxis fs vagy beszélj robbal (ha a gf váza fulli).

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Gondolom ***ba kívántok ha megkérdem hogy mi az a linkplate? (már olvastam párszor de még nem jöttem rá....)

Hogy a scutum horst-linkes /hátsó forgáspont a láncvillán van, és csapágyazva van, a meridán a támvillán és nincs csapágy/ az gyakorlatban mit jelent? Azt látom hogy a Meridán a fékfelfogatás fölött a forgáspont, Magellanon alatta; de nem tudom melyik jobb (fékezésnéli rugóstagösszenyomást is beleszámítva, pogózást, akármit). 150es mozgás egál; 130nál többet nem akarok használni, sõt, 115 is szvsz elég lesz - használat eldönti, túl okos nem akarok elõre lenni.

Az ezek a vázak pogóznak az a CC vagy a AM vázakra szólt?
NRS-t nem találtam, bár lehet hogy én vagyok csak nagyon béna :( Plusz NRSekbõl is melyik rugóstagos összeállításra vonatkozik ez? (Márnint gondolom attól is függ a jó vázon kívûl.)
_De_ ha azt mondjátok hogy NRS olyan q jó konstrukció lett, hogy még a legolcsóbbik rugóstaggal is egész jól teljesít (az asszem a GIANT NRS féle :D, azon kívûl még RS tagok is vannak/voltak benne) akkor vadászom azt. Bár ahogy a giant honlapot nézem ez egyre kevésbé esélyes vállalkozás :(

Több CC fully váz van? kapható és nem drágák közül még mik vannak?
R7 kevés? Nem tom, nem ismerem, Tora sem egy isten, de 50Knál többet nem költök telóra, és ez a kettõ tûnt normálisnak,meg sok embernek van R7ese jobb gépeken :D. Hogy kevéske azt nem vágom... Aha, asszem mégis, 10cm a max belõlük...azt hittem ebbõl is van 13as... Ahogy elnézem Torából sincs minden bokorban 130as...

+1 kérdés: Ha Scutum, mik a leggyengébb pontjai? Fék/gumi/nyereg/stucni csere alapból lenne rajta, ezzel kb 20ast meg is takarítanék (hátul BB5 elöl BB7) Mit kéne cserélni, a rugóstagot ha még lecserélném (a 20as elõny el is tûnne egybõl) akkor árához képest atom gépem lenne? (forgáspontokat még nem tudom hogy jobb vagy rosszabb mint az AM800on, de úgy éretztem a Scutum felé húzol...) Láto mközbe írtátok is... tagcserével már jó gépnek mondható akkor a Scutum? mondjuk fék és tagcserével 280 körül kijönnék... ennyibõl hasonlót/jobbat nem tudok építeni? Köv bikemagot várom akkor hogy lássam a Merida váz tesztjét... bár abban jobb tag van.

1,a linkplate a lengõkar....
2, ezen a szinten nem biztos hogy érzed a horst link elõnyét, én spec díjazom ha egy forgáspont csapágyazva van /igen ba..a meg a konának se kéne kispórolnia/
3. az említeett 2 vázra illetve ezekhez hasonló megoldásokra gondoltam a pogozást teljesen mindegy hogy cc vagy am kategóriájuak /trek, kelliz, a pixis fs, stb/
4, nrs-t újat már csak bolti elfekvõ készletbõl tudnál venni, vagy 2 éve nem gyártják, de egyébként ott a váz konstrukvió olyan hogy pogomentes...
5, kb minden komoly gyártónak van cc fullija, de mondtam amiket kinéztél azok kb a legolcsóbbak...illetve van amit nem is lehet vázként kapni...
6, r7 egy elég csirke cc-teló, ráadásul max 10 centi ha berakod egy ilyen vázba az kb olyan lenne mint egy land rover személyautó kerekekkel...mindegyik tora kihuzható 130-ra, és lényegesen masszívabb cucc mint az r7, ennyiért egyébként nem tudok jobbat....

de amúgy szerintem a pixis fs-sel járnál a legjobban......az biztos bevált jó konstrukció, merida am-mel mondtam mi a bajom, scutumról kérdezd Mjanit, meg nem biztos hogy ezeket a cc/maraton fullihoz képest böszme jószágokat kihasználod, akkor meg csak felesleges súly és a geóból adódó felesleges energia befektetés mászáshoz....
meg esetleg az említett boltban van egy bontott /új/ 17,5-es trek fuel 90, valami rs taggal, az is jó lehet , legalábbis bevált márka meg konstrukció még ha kissé igénytelen kivitelezés is ez a tipusuk...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Rob, ezt már írtad. De akkor 120e-ért add el. :)

épp azon gondolkoztam, hogy ennyiért adom el :)
majd meglátjuk, szerintem ehónapban kiderül.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás

...
Nemhogymá' hogy negyedmillából rengeteg kompromisszumos össztelós gépet lehet csak összerakni

De pedig de!
Egyébként meg minden bringa kompromisszumos.
:)

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Nincs is Konám:D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Rob, ezt már írtad. De akkor 120e-ért add el. :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
pedig ez ilyen. nincs olcsónjót, vagy csak nagy mázlival.
én lehet eladom a fishert amugy.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
VV:
Remek hogy könnyebb a Kona, örülök neki (rugóstag cserét amúgy is beszéltük), de ettõl akkor leszek csak okosabb ha ebben az árban ajánlasz jobbat! (vagy ennyiért mutatsz Kikaput)

rob:
Hát... használt vázat hogy találjak pl NRS-t, vagy használt vázat mert 120ból képtelenség normális váz+tag kombót venni? Akkor tökönszúrom magam :( Akkor inkább lopok biciklit :( Nemhogymá' hogy negyedmillából rengeteg kompromisszumos össztelós gépet lehet csak összerakni

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
pite szerintem használt vázakat keress.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Igen, 3320g.

A "Kona" 3629gr DHX5-el.:D

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
ááztamindenit.
scutum súlya megegyezik az SX-ével.....kemény :);)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Igen, 3320g.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Egy sid-et (dual air, lockout). Elég egyszerû tag, de szépen mozog.

Az új taggal megmérted a váz súlyát?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Egy sid-et (dual air, lockout). Elég egyszerû tag, de szépen mozog.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Milyen tagot raktál bele? Maradt a gyári, vagy vmi okosabb?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
3015+tag, én 14,3kg gépet építettem belõle.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Scutum - nehéz mint a dög, különösképpen, ha mellé rakom a "konámat":D

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Gondolom ***ba kívántok ha megkérdem hogy mi az a linkplate? (már olvastam párszor de még nem jöttem rá....)

Hogy a scutum horst-linkes /hátsó forgáspont a láncvillán van, és csapágyazva van, a meridán a támvillán és nincs csapágy/ az gyakorlatban mit jelent? Azt látom hogy a Meridán a fékfelfogatás fölött a forgáspont, Magellanon alatta; de nem tudom melyik jobb (fékezésnéli rugóstagösszenyomást is beleszámítva, pogózást, akármit). 150es mozgás egál; 130nál többet nem akarok használni, sõt, 115 is szvsz elég lesz - használat eldönti, túl okos nem akarok elõre lenni.

Az ezek a vázak pogóznak az a CC vagy a AM vázakra szólt?
NRS-t nem találtam, bár lehet hogy én vagyok csak nagyon béna :( Plusz NRSekbõl is melyik rugóstagos összeállításra vonatkozik ez? (Márnint gondolom attól is függ a jó vázon kívûl.)
_De_ ha azt mondjátok hogy NRS olyan q jó konstrukció lett, hogy még a legolcsóbbik rugóstaggal is egész jól teljesít (az asszem a GIANT NRS féle :D, azon kívûl még RS tagok is vannak/voltak benne) akkor vadászom azt. Bár ahogy a giant honlapot nézem ez egyre kevésbé esélyes vállalkozás :(

Több CC fully váz van? kapható és nem drágák közül még mik vannak?
R7 kevés? Nem tom, nem ismerem, Tora sem egy isten, de 50Knál többet nem költök telóra, és ez a kettõ tûnt normálisnak,meg sok embernek van R7ese jobb gépeken :D. Hogy kevéske azt nem vágom... Aha, asszem mégis, 10cm a max belõlük...azt hittem ebbõl is van 13as... Ahogy elnézem Torából sincs minden bokorban 130as...

+1 kérdés: Ha Scutum, mik a leggyengébb pontjai? Fék/gumi/nyereg/stucni csere alapból lenne rajta, ezzel kb 20ast meg is takarítanék (hátul BB5 elöl BB7) Mit kéne cserélni, a rugóstagot ha még lecserélném (a 20as elõny el is tûnne egybõl) akkor árához képest atom gépem lenne? (forgáspontokat még nem tudom hogy jobb vagy rosszabb mint az AM800on, de úgy éretztem a Scutum felé húzol...) Láto mközbe írtátok is... tagcserével már jó gépnek mondható akkor a Scutum? mondjuk fék és tagcserével 280 körül kijönnék... ennyibõl hasonlót/jobbat nem tudok építeni? Köv bikemagot várom akkor hogy lássam a Merida váz tesztjét... bár abban jobb tag van.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
scutumról annyit, hogy a metel annyira borzalmas, hogy inkább nem teszteltük ilyen felállásban...

a Merida: az AM3000-est tesztelem az áprilisiban, nem volt rossz....most csak ennyit egyelõre ;)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A scutumba én ólcsón megúsztam a tagcserét, 30e-ért vettem egy sid-et a bikediszkonton, nagyon érzékeny és még lockolva is pogózik, ha azt akarom.
A felsõcsõ az az elsõ háromszögben a fejcsõhöz kapcsolódó csövek közül a fölsõ.