Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11007 hozzászólás a témában

forob

forob

vendég

• fórumtag
  • 87 hozzászólás
Sziasztok!

Én az enduro géphez javasolnék néhány márkát.
Mit szóltok a Transition-höz, Banshee-hez, Jamis-hoz? Ha jól tudom, ezekbõl fel-felbukkan egy-egy idõnként újonnan és használtan is. Vagy netrõl is rendelhetõek. Úgy vélem ezek olcsóbbak, mint pl. a Yeti, vagy a Brooklyn Machine Works, Nicolai hármasa.
Nekem a Foes Racing tökéletesen bevált.

üdv: forob

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ez nem trance, mert forgaspontja van a lancvillan. a trance-nek az egesz hatsoresze egy fix darab. ez inkabb egy FSR-es kona :) [es kovetve az uj "hasas" trendet jo csunya is]

kivancsi leszek a marketing szovegre, hogy ez most igy ebben a formaban miert forradalmi ujitas. :mybad:
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
Az RM-nem tán csak nem megtetszett a Trance?[IMG][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/090110/833794038n_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/IMG]

clio

clio

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.281 hozzászólás

Ez nem igaz, mert mi is tök jól szórakozunk azon, ahogy déházol.:)

Az a kívánt mellékhatás :) Szeretek mosolyt csalni az emberek arcára :D

Vigyázat! Nagyfeszültség! :D
evvagyokén

ParadicsomHáz & TermeszetesTanya
TÉGY!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
daci ne ess abba a hibába, hogy csak a rugóút alapján különböztetsz meg gépeket. súly, ár, vázszögek.. sok minden számít.

clio: nincs már demo 9, már 3 éve megszûnt.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Ez nem igaz, mert mi is tök jól szórakozunk azon, ahogy déházol.:) Amúgy jól vázoltad a dolgokat. A Demo7 az ugynevezett Big mountain gép, azaz a Rampage szerû fr versenyekre és stílusra lett kitalálva, míg a 8-ról majd most fogja Hill, meg Fairclough bebizonyítani, hogy mennyire DH-gép.

A Big hit meg a Demo megszületése óta egyértelmûen az olcsó, sokak számára elérhetõ mindenes gép, azaz kezdõ dh-ra, fr-re is használható, de egyikre sem az igazi.

clio

clio

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.281 hozzászólás

...a bighit erõsségével sem volt különösebb gond soha, nem sok törött bighitet láttam eddig, és 1rõl tudok ahol volt a hátsórésszel garis probléma, míg demoból meg pár széria asszem 2005-6 körül megrepedt jónéhány ember alatt. bár az asszem demo 8 volt de nem hiszem h a 7es anynival erõsebb lenne a 8asnál

akkor ha jól értem a demo 7es az freerideosabb mert jobban felkeményedik ugráskor, tehát egy ilyen váz annak jó aki extrém nagy letöréseket ugrik meg ilyesmi?

Lehet nem én vagyok az ultimate infoforrás, de most írhatnékom van :)
miliméteres vázgeo adatokba nem szoktam elmélyedni, úgyhogy lehet, csak bedõlök a speci marketing dumájának... :) Mondjuk ránézésre is van különbség a vázgeok között.

Magyar körölmények közt nem igen érzõdik a különbség - de egy nagyobbacska ugrásnál, vagy egy komolyabb pályán egy komolyabb tudású rider alatt egészen biztosan :)

Nem gondolom, hogy csupán marketingbõl lenne az árkülönbség a vázak között.

Itthoni körülményekre, ha nem akarsz 30 m-t beugrani, akkor bõven elég a bighit, sztem :)
(nekem sajna az S-es bighit is nagy, így az nálam kisett a pakliból)

ha valami picit könnyebbet akarsz és elég a rövidebb rugóút, de van rá lóvé, akkor SX.

Ha hosszú rugóutat akarsz és barominagyokat röpködni és van rá lóvé, akkor demo7 v demo8, v (demo9? ;) )

De a legjobb az, ha elõször megtanulsz merevvel technikázni (ne nálam ez maradt ki :D ) és utána már csak ki kell aknázni a fully extráit :)
Nekem van mentségem, mert "öregen" kezdtem és amúgyis csak a magam szórakosztatására lejtõzgetek :D

evvagyokén

TÉGY!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
nem a vaz kemenyedik fel sztem hanem a tag...1-2 dolog picit rovidebb a 7-esen, meg kisebb a rugoutja ha jol olvastam 1collal, de nem hinnem h hazai visznlatban barkinek gondja lenne h a 7-esnek kevesebb az utja :-)

de lenyegeben igen...a 7 a frirajdosabb a 8 a dehasabb

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
hát lehet hülyeség amit beírok de a bighit erõsségével sem volt különösebb gond soha, nem sok törött bighitet láttam eddig, és 1rõl tudok ahol volt a hátsórésszel garis probléma, míg demoból meg pár széria asszem 2005-6 körül megrepedt jónéhány ember alatt. bár az asszem demo 8 volt de nem hiszem h a 7es anynival erõsebb lenne a 8asnál

akkor ha jól értem a demo 7es az freerideosabb mert jobban felkeményedik ugráskor, tehát egy ilyen váz annak jó aki extrém nagy letöréseket ugrik meg ilyesmi?

clio

clio

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.281 hozzászólás

egyébbként lehet hülye kérdés de a demo 7esnek mi értelme van a bighit és az sx trail mellett?
a bighit kisebb súlyból több rugóutat hoz ki és fékfüggetlen szintén, én mozgásra amit próbáltam annyira nem volt nagy különbség. ( jó tudom parkolóban mozgattam nemsokat jelent) és a bighit olcsóbb meg minden.
vagy a demo 7 ennyivel erõsebb vagy mi az a plusz amit nyújt pl a bighithez képest?

daci, tudom, hogy viszonylag kezdõ dh-s vagy, de azért ez még ahhoz képest is 1.0-s kérdés :) (ne tessék megsértõdni, csak pojénkodik a néni ;) - én is tettem fel anno ilyen kérdéseket :) )

Szóval, ahogy már tamáska is írta: pl. erõsség.
Ha úgy alaposan megnézed a 3 vázat, akkor a bighithez és az sx-hez képest a demo (még a 7-es is) erõsen túl van építve. Az sx pl kisebb, mint a bighit (még s-esben is). A demoval nagyobbakat lehet repkedni - értsd kevésbbé roggyan meg a beérkezésnél :)
Ill vannak geo különbségek is a rugóút mellett.

Na de aztán lehet, hogy én is mingyán megkapom a magamét, hogy hülyeségeket írok :)

Nekem SX van - me a bighitet nem érem fel :D - demo meg minek, ha úgysem repkedek :D
A maga 16+18 cmmozgásával, az én szintemen kb minden egyenetlenséget kivasal :)

evvagyokén

TÉGY!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
elvileg sokkal erosebb. foleg a hatulja
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
egyébbként lehet hülye kérdés de a demo 7esnek mi értelme van a bighit és az sx trail mellett?
a bighit kisebb súlyból több rugóutat hoz ki és fékfüggetlen szintén, én mozgásra amit próbáltam annyira nem volt nagy különbség. ( jó tudom parkolóban mozgattam nemsokat jelent) és a bighit olcsóbb meg minden.
vagy a demo 7 ennyivel erõsebb vagy mi az a plusz amit nyújt pl a bighithez képest?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

ilyen?

[G]

én pl ilyenre gondoltam, ja
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ilyen?

Posted Image

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

milyen 120-150 körül mozgó fully váz van, amit kapni itthon - használtan is mondjuk - és jó kis enduro bringa építhetõ belõle? :)
és mondjuk nem meridaspecializedcubekona...

Magellan Scutum és nekem pont van egy eladó :) , manitou swinger 4way taggal. Kb 100órát használtam és olcsón adom.

A sebesség mindent megold.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
befejeztetek?

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

minek vegye meg, ha nem tetszik neki? megmondta, hogy miért nem, erre kapott egy lekezelõ választ.

aha, meg.

ugyan éloff de nem vágom

1. felsorolta kb a gianten meg a maggin kivûl az összes itthon normális garis háttérrel rendelkezõ márkát. erre kérdeztem hogy akkor mit akar venni ? illetve mondtam a reignt.
2, Bandi felsorolta hogy miért nem akarja ezeket . Õ dóga.
3, erre ajánlottam még egy használhatót, meg tettem egy viccest a végére.

mi a lópénisz volt ebben a lekezelõ ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
speci 7, 8

két alapjában különbözõ vázról beszélünk
nem arról van szó, hogy kisebb tag van benne

ha dh-ra kell akkor 8
ha meg minden egyéb akkor 7

ennyi

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás

én bántom ?

ha én bántok valakit, az nem nagyon tud egy darabig forumozni..

ajánlottam neki egy tök használható alternatívát. nincs belõle sok , bevált jó cucc és olcsó. ha nem jön be a felling még elég jól ki tud belõle szállni .presztizse nincs de nem is arra kell.

minek vegye meg, ha nem tetszik neki? megmondta, hogy miért nem, erre kapott egy lekezelõ választ.

teszkósra meg ha valaki olyan gyomorbajos f@sz hogy szmájli nélkül nem ért egy poént az megérdemli...

aha, meg.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Nem tudjátok, az 50estõl van már Taction Control a Sparkon???
http://www.scottusa..../11717/spark_30

szerk: Úgynézem mégsem az, de akkor milyen bowden megy a taghoz?
http://www.scottusa..../16088/spark_50
Remote lock?

hát azt irja a specben a shocknál

meg amúgyis egy elég gyöngécske rs tag, elég kicsi lenne a valszínûsége a tc-nek.