Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11007 hozzászólás a témában

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

kala

kela
kezdesz nevetséges lenni - szerintem ;)

esetleg te, mert jól megaszontad, h mi miért ill. miért nem kell..

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Nem tudjátok, az 50estõl van már Taction Control a Sparkon???
http://www.scottusa..../11717/spark_30

szerk: Úgynézem mégsem az, de akkor milyen bowden megy a taghoz?
http://www.scottusa..../16088/spark_50
Remote lock?

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

akkor ha van neki, akkor miért bántod érte?

én bántom ?

ha én bántok valakit, az nem nagyon tud egy darabig forumozni..

ajánlottam neki egy tök használható alternatívát. nincs belõle sok , bevált jó cucc és olcsó. ha nem jön be a felling még elég jól ki tud belõle szállni .presztizse nincs de nem is arra kell.

teszkósra meg ha valaki olyan gyomorbajos f@sz hogy szmájli nélkül nem ért egy poént az megérdemli...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

oks, meggyõztél:D
mondjuk, mivel nem 66 lesz bele(ha jól sejtem ezt ajánlják bele gyárilag), hanem 888 azért nem lesz olyan meredek a fejcsõ amúgy se sztem. de az nem gáz gondolom?

Gyárilag RS-t ajánlanak bele.
Nekem Travis-szel volt szerelve.

A különbség (a kicsit különbözõ geometriát leszámítva) pedig ha jól emlékszem a himbakaron, a monoblokknál levõ forgáspont, és a rugóstag rögzítési pontja közötti távolság - a 7esen ez rövidebb.

De mérget már nem veszek rá, 2007ben mértük meg a 2 vázat.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
akkor ha van neki, akkor miért bántod érte?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Miért nem lehet valakinek saját véleménye?

mért ne lehetne ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Miért nem lehet valakinek saját véleménye?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

kala
köszi, én is inkább a nagyobb rugóút felé kacsingatok :)

tigrincs
mert nem szimpatikusak. ennyi. nem tudom megmagyarázni. túlságosan istenítve vannak itt a fórumon is, nem akarok beállni a sorba.
amúgy is bulibringát szeretnék, nem annyira fontos, hogy kiváló technikai vívmányai legyenek a váznak. elnagyolva: nézzen ki jól és mozogjon szépen.

kela

vegyél magelln scutum-ot...occsó és jó. mintha még lenne az apróban egy új. és nincs istenítve

vagy valamit a teszkóban..bulibringának az is jó

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
kala
köszi, én is inkább a nagyobb rugóút felé kacsingatok :)

tigrincs
mert nem szimpatikusak. ennyi. nem tudom megmagyarázni. túlságosan istenítve vannak itt a fórumon is, nem akarok beállni a sorba.
amúgy is bulibringát szeretnék, nem annyira fontos, hogy kiváló technikai vívmányai legyenek a váznak. elnagyolva: nézzen ki jól és mozogjon szépen.

kela

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

milyen 120-150 körül mozgó fully váz van, amit kapni itthon - használtan is mondjuk - és jó kis enduro bringa építhetõ belõle? :)
és mondjuk nem meridaspecializedcubekona...

Ha aprót is figyeled, vagy e-bajt, akkor szinte bármi :) Meg azért nem mindegy, mennyire zúzósra akarod a gépet építeni, ebbe belefér kb. a Trance is, de a Reign X is.
De sztem a CC gép mellé nem éri meg egy rövidebb utas fullie-t építeni, szóval ne 120 környékén keresgélj. Az ideális az kb. a Speci Pitch lenne, de ha azt szeretnéd, hogy szép is legyen, akkor C'dale Prophet :)

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
árulom a jekyllt ;)

egyébként a mali meglepõen jó árakat szokott mondani egy-egy modellre a cannondale-ek közül.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

milyen 120-150 körül mozgó fully váz van, amit kapni itthon - használtan is mondjuk - és jó kis enduro bringa építhetõ belõle? :)

ha az összes normális forgalmazóval rendelkzõ márkát kilótted akkor mi a pöcst akarsz venni ?

amúgy giant reign (csak mert azt nem soroltad)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
wenson,mert az annyira jó.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

balagedebr

balagedebr

vendég

• fórumtag
  • 243 hozzászólás
elvileg 3mm-el hoszabb a 888(567mm) beépítési magassága mint a 66rcv-nek(564mm), ha jól nézem.
(amit mondjuk nem értek:D. vagy akkor rosszat nézek)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
igy van. viszont akkor meg majd lesz egy jo magas monoblokkod is.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

balagedebr

balagedebr

vendég

• fórumtag
  • 243 hozzászólás
oks, meggyõztél:D
mondjuk, mivel nem 66 lesz bele(ha jól sejtem ezt ajánlják bele gyárilag), hanem 888 azért nem lesz olyan meredek a fejcsõ amúgy se sztem. de az nem gáz gondolom?

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
a 8as fejcsõszöge 1 fokkal laposabb. tehát ha a 7esbe nagyobb tagot raksz, akkor annak a 65 fokos fejcsõszöge még nagyobb lesz.
18 centi meg elég lesz, hidd el.

balagedebr

balagedebr

vendég

• fórumtag
  • 243 hozzászólás
én is ebbõl következtettem erre(amit te is leírtál, hogy megemeli a popsiját, ergo magasabb lesz a középcsapágy - demo 8 magasabb x mm-el, meg a fejcsõszög meredekebb 1 fokkal, mint a 7-es, ha jól nézem), egyelõre csak elméleti a dolog, csak kiváncsi voltam rá, h ha veszek egy 7-est, akkor tovább lehetne-e majd "fejleszteni" 8-asra:D, ha esetleg nem lenne elég a 18cm(mivel addig mindig ilyen 20-21cm-es vázaim voltak),
azt én se tom ,hogy beférne-e eggyel nagyobb tag, sajnos ez csak kipróbáláskor derülne ki:S vagy nemtom ha van itt vkinek demo 7 az kipróbálhatná:P
üdv

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
bakker...

ha beleteszel a demo 7be egy hosszabb tagot (tegyük fel, hogy befér, de az sem biztos), akkor az megemeli a seggét, így magasabban lesz a középcsapágy, tompul a fejcsõszög, üléscsõszög. hogy mennyivel, azt bocs, de most nem számolom ki.

ha 7es kell, akkor sztem ne variálj. nem számít olyan nagyon sokat az az 1 col.
viszont az meglep, hogy sok különbség nincs a két geo között.