Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere
Indította
zOrg
, 2006. január 10. 04:39
Írta 2013. július 28. - 12:49
ekkora suly alatt elobb csuszik ki a kerek minthony a fek melegedese problemat okozna.
siman eleg a 180.
siman eleg a 180.
regi/hibas agyvaltokat veszek.
Írta 2013. július 28. - 12:43
Én vagyok olyan 75kiló kb plusz a bringa az 10kiló minimum van... Azért gondoltam 203ra mert sokat lejtõzök és azt hallottam hogy az könnyebben lehûl.. Amúgy mekkora tárcsát ajánlanátok? 180as elég lenne?
"- Jah szeretek tekerni... - Én is, de bringázni is..."
Írta 2013. július 27. - 15:16
Elbírja, csak kérdés, hogy van-e értelme.
Mekkora tömeget akarsz megállítani ilyen brutál tárcsával?
Mekkora tömeget akarsz megállítani ilyen brutál tárcsával?
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2013. július 27. - 12:21
Hali.
Szerintetek egy NS Bitch váz (Acél és króm váz) elbírná a 203mas tárcsát hátul? Vagy inkább kisebbel próbálkozzak?
Mármint tuti elbírja csak azt nem akarom hogy kis idõ múltán megcsavarja a vázat vagy valami kárt tegyen benne....
Szerintetek egy NS Bitch váz (Acél és króm váz) elbírná a 203mas tárcsát hátul? Vagy inkább kisebbel próbálkozzak?
Mármint tuti elbírja csak azt nem akarom hogy kis idõ múltán megcsavarja a vázat vagy valami kárt tegyen benne....
Írta 2013. július 21. - 21:04
váz elõkészítése, lépésrõl-lépésre:
The Golden Wrench: Preparing a Frameset for Building
Jó kis szerszámpark!
Magellan-os
Írta 2013. július 08. - 14:53
Hali!
Lehet,hogy megköveznek érte páran(mindenki?)?!Van egy bringám,ami egy Magellan Scutum,alu,fully.7 éves a váz,vagyis 2006-ban vettem újonnan.1 hete fedeztem föl egy hajszálrepedést a nyeregvázcsövön,a himba forgáspontjának egyik(nert 2 van egymás mellett párhuzamosan)támasztólemezének alján,a csövön keresztben.Már szakinál van hegeszteni.
Fõ kérdés:kinek milyen tapasztalata van hegesztett vázzal kapcsolatban,mármint használt-e így vki vázat,és ha igen,meddig meddig.Jó,váz és váz között is vannak különbségek.Meg aztán nem mindenki vállal ugyanannyi garanciát sem a vázaira...
Canyon(Nerve) vázat láttam már valahol törve ugyanezen a ponton.De azokban tuti kevesebb anyag van.És még úgy lehet közel sem volt ennyi idõs?!
Lehet,hogy megköveznek érte páran(mindenki?)?!Van egy bringám,ami egy Magellan Scutum,alu,fully.7 éves a váz,vagyis 2006-ban vettem újonnan.1 hete fedeztem föl egy hajszálrepedést a nyeregvázcsövön,a himba forgáspontjának egyik(nert 2 van egymás mellett párhuzamosan)támasztólemezének alján,a csövön keresztben.Már szakinál van hegeszteni.
Fõ kérdés:kinek milyen tapasztalata van hegesztett vázzal kapcsolatban,mármint használt-e így vki vázat,és ha igen,meddig meddig.Jó,váz és váz között is vannak különbségek.Meg aztán nem mindenki vállal ugyanannyi garanciát sem a vázaira...
Canyon(Nerve) vázat láttam már valahol törve ugyanezen a ponton.De azokban tuti kevesebb anyag van.És még úgy lehet közel sem volt ennyi idõs?!
Magellan-os
Írta 2013. július 08. - 11:28
yasec.hu
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2013. július 08. - 10:37
Sziasztok!
Szeretnék összerakni egy fixit. Az volna a kérdésem, ismertek-e olyan embert, aki itthon épít vázat aluból, egyéni megrendelésre. (és jó is!) Ha nincs ilyen, akkor abban segítsetek kérlek, hogy van-e olyan forrás ahol esetleg lehetne túrni használtan (nem 270ezerért) Cinelli Mash-t, vagy ehhez hasonló - mindenképp ALU -vázat. Ha tudtok valakit, dobjatok egy csontot légyszi!
Köszönet
Szeretnék összerakni egy fixit. Az volna a kérdésem, ismertek-e olyan embert, aki itthon épít vázat aluból, egyéni megrendelésre. (és jó is!) Ha nincs ilyen, akkor abban segítsetek kérlek, hogy van-e olyan forrás ahol esetleg lehetne túrni használtan (nem 270ezerért) Cinelli Mash-t, vagy ehhez hasonló - mindenképp ALU -vázat. Ha tudtok valakit, dobjatok egy csontot légyszi!
Köszönet
Írta 2013. július 08. - 01:19
majd ha felapplikaltad a tapasztalataidra kivancsi lennek
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2013. július 07. - 19:23
Írta 2013. július 07. - 19:22
rohloffot ajanlom ha a topik nevet is figyelembe veszem:)
vagy faggatsd ki Janit az atalakitasrol.ha jol emlekszem meg alvany sem kellet a menet metszesehez.
vagy faggatsd ki Janit az atalakitasrol.ha jol emlekszem meg alvany sem kellet a menet metszesehez.
Írta 2013. július 07. - 19:13
Írta 2013. július 07. - 18:58
ez nem akaras kerdese:D
Janitol olvastam hogy o felfurta a gyz-s agyat talan M6-ra es nalla is jol mukodott.en gyarilag ilyet hasznalok es jo a csuszoba is.
arra nem emlekszem hogy ezt elso vagy hatsoval tette.
Janitol olvastam hogy o felfurta a gyz-s agyat talan M6-ra es nalla is jol mukodott.en gyarilag ilyet hasznalok es jo a csuszoba is.
arra nem emlekszem hogy ezt elso vagy hatsoval tette.
Írta 2013. július 07. - 18:53
Írta 2013. július 07. - 18:48
Írta 2013. július 07. - 18:45
Írta 2013. július 06. - 09:28
Megvolt a wd40es éjszaka, felfordítva hagytam egy estére a vázat úgy hogy a monoblokknál lévõ kis lyukon nyomtam bele wd-t. Reggel visszafordítottam és folyt ki belõle elég sok rozsdás lötty... Ezt még bejátszom párszor, csak megindul... Amúgy ezen a csõkifúráson gondolkodtam már én is de szerintem az meggyengíteni az alu csõvet és lehet bele is törne a vázba a csõ. Onnantól kezdve meg még jobban meglennék lõve...
Köszönöm mindenkinek a tanácsát. Megpróbálok sok dolgot hátha valahogy sikerül kiszednem, mert nem akarom kukázni a vázat.....(ezen kívül semmi baja)
Köszönöm mindenkinek a tanácsát. Megpróbálok sok dolgot hátha valahogy sikerül kiszednem, mert nem akarom kukázni a vázat.....(ezen kívül semmi baja)
Írta 2013. július 05. - 21:14
Kémiai csavarkulcs
ez egy fajta csavarlazitó.
A legtutibb egy kád gázolaj 3-4 napig (azaz álljon) benne ill a melegítés-hûtés.
ez egy fajta csavarlazitó.
A legtutibb egy kád gázolaj 3-4 napig (azaz álljon) benne ill a melegítés-hûtés.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!