Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11007 hozzászólás a témában

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek

létezhet, hogy a V-fékcsonkjából a tüskét nem lehet kitekerni? úgy értem, hogy ott, ahol a villáskulcsnak szokott lenni a hely kialakítva, csak festék van és láthatóan nincs lelapolva. (neten nézegettem hasonló vázakat tárcsafékkel, mindnek ott meredezett a V-féktüske.) mi a véleményetek?

Nekem a hardrock-ba ugyan így volt hogy fedte a fényezés és csak vízpumpafogóval tudtam kitekerni. Alu vázban fém tüske és az oxid berohasztotta.

Milyen váz amúgy?

Kánya módosította - 2013. november 03. - 00:03

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

létezhet, hogy a V-fékcsonkjából a tüskét nem lehet kitekerni? úgy értem, hogy ott, ahol a villáskulcsnak szokott lenni a hely kialakítva, csak festék van és láthatóan nincs lelapolva. (neten nézegettem hasonló vázakat tárcsafékkel, mindnek ott meredezett a V-féktüske.) mi a véleményetek?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

Szaisztok!

Tudnátok nekem ajánlani XC, merevfalú vázat, ami belsõ bovdenvezetéses, 20"-ban is kapható, többnyire fehér színben!?
A CUBE REACTION GTC PRO-t néztem ki magamnak, de a g.cik nem árulják külön ugye, hozzá meg nem jutottam ebben a méretben. Valami alternatívára gondoltam ebben a dizájnban. Néztem ezt a BEONE vázat is, de ezt meg idehaza nem hiszem hogy árulják. :(

http://on-one.co.uk/...c_whippet_frame

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

A CRC-n van tavalyi modell 52% off 1830 EUR-ért. Ez Scandium vázas, a villa pont jó lenne a kerekeimhez, a tag Fox Float RP2, a hajtás XT (remélhetőleg a hajtókar 180-as - bár ilyenem már van). Kormányszár, kormány, nyeregcső, nyereg valószínűleg OK, a többi nem kellene róla, kerekeket, fékeket, váltókat eladnám. Megéri ez így?

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

hát nevet nem, de mondjuk veszprém , akkor bp-n az a cég aki a komjádi uszoda mellett van, ilyenek.  nem ugyanaz, ez fekete piros, de tökmindegy úgyis kicsi.

kanadait meg a kona.hu-n próbálnám, vagy itt a topikjában megkérded, exxpert kolléga a magyar helytartó, és szokta is látogatni a forúmot.

vázakat a meridánál pl egyforma hosszú kb a merevvel, ami többet mozog (régi one forty) az meg annyival szokott rövidebb lenni amennyivel kisebb a váz, kona meg pont fordítva, ott egyel kisebb olyan hosszú vagy hosszabb mint az egyel nagyobb merev. pl 17-es dawg 23,4", a 18-as merev cc meg 23,2" . mongy kona azért méretezett alá mert kurva magas a középcsapágy, baromi nagy lenne az átlépési magasság.

Babán néz ki a tanuki váz. A 22"-es merev vázam (horizontális) felsőcsöve 641mm (25.2") és valóban úgy van, ahogy írod, a tanuki felsőcsöve hosszabb, a 22"-osé 26" (660.4mm), a 20"-osé 25" (635mm). Vajon ebből mekkora kellene nekem?  Felsőcsőre 20", nyeregcsőre 22"? A mostani vázamon rendesen ki van húzva az ülés, ha rövidebb lenne, hát nem tudom... A nagyobb váz ekkora felsőcsövel elég sportos lenne? Már a mostanit sem érzem annak lefelé.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Ki most a Kona forgalmazó, hogy az xfactornet megszűnt? CRC-n nincs, Merida forgalmazónak már írtam, van egy fehér 20-as suntour taggal, 605-ös felsőcsővel, szerintem ugyanazt mondod. Még várom a válaszukat, hogy jövőre lesz-e ilyenjük. Meridás kisker alatt mit értesz? Még marad az ebay.. (bár ott is néztem már, nem nagyon találtam).

Tudatlanságomból eredő kérdés, mert még sosem volt fullym: úgy látom ugyanaz a vázméret fullyban rövidebb. Miért van ez? Nekem egyébként a 641-es felsőcső hossz 105mm-es stucnival pont bejön meg ez a geo: http://www.konabikew...stdeluxe_en.cfm Néha úgy érzem még hátrébb is ülnék felfelé tekerés közben. Nem lesz-e rövid pl. egy 620-as fully?

hát nevet nem, de mondjuk veszprém , akkor bp-n az a cég aki a komjádi uszoda mellett van, ilyenek.  nem ugyanaz, ez fekete piros, de tökmindegy úgyis kicsi.

kanadait meg a kona.hu-n próbálnám, vagy itt a topikjában megkérded, exxpert kolléga a magyar helytartó, és szokta is látogatni a forúmot.

vázakat a meridánál pl egyforma hosszú kb a merevvel, ami többet mozog (régi one forty) az meg annyival szokott rövidebb lenni amennyivel kisebb a váz, kona meg pont fordítva, ott egyel kisebb olyan hosszú vagy hosszabb mint az egyel nagyobb merev. pl 17-es dawg 23,4", a 18-as merev cc meg 23,2" . mongy kona azért méretezett alá mert kurva magas a középcsapágy, baromi nagy lenne az átlépési magasság.

Bikertigger módosította - 2013. október 19. - 22:13

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Sorry, duplán.

freddyke módosította - 2013. október 19. - 11:39

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

írj a honi kona forgalmazónak hátha van még idei tanuki (bár ha nem bontanak komplett bringát, kb kizárt). esetleg crc-n nézd meg vagy íbéj. 

meridából one-twenty van a nagykerben 20-as, de a 900-as az meg xfusion tag, meg rövid is . esetleg nagyobb meridás kiskereknél lehet más.

Ki most a Kona forgalmazó, hogy az xfactornet megszűnt? CRC-n nincs, Merida forgalmazónak már írtam, van egy fehér 20-as suntour taggal, 605-ös felsőcsővel, szerintem ugyanazt mondod. Még várom a válaszukat, hogy jövőre lesz-e ilyenjük. Meridás kisker alatt mit értesz? Még marad az ebay.. (bár ott is néztem már, nem nagyon találtam).

Tudatlanságomból eredő kérdés, mert még sosem volt fullym: úgy látom ugyanaz a vázméret fullyban rövidebb. Miért van ez? Nekem egyébként a 641-es felsőcső hossz 105mm-es stucnival pont bejön meg ez a geo: http://www.konabikew...stdeluxe_en.cfm Néha úgy érzem még hátrébb is ülnék felfelé tekerés közben. Nem lesz-e rövid pl. egy 620-as fully?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

írj a honi kona forgalmazónak hátha van még idei tanuki (bár ha nem bontanak komplett bringát, kb kizárt). esetleg crc-n nézd meg vagy íbéj. 

meridából one-twenty van a nagykerben 20-as, de a 900-as az meg xfusion tag, meg rövid is . esetleg nagyobb meridás kiskereknél lehet más.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Gondolkodtam, hogy veszek egy fully vázat, nem carbon, 26er, 22" (640mm felsőcső hossz), elöl 140-160mm-es villát fogadjon, normális taggal (Fox, RockShox). Azt látom, hogy minden gyártó ráállt a 27.5 és 29er vázakra, 26er már csak mutatóban van a palettán. 4db profi kerekem van, amiben nem kevés pénzem áll, plusz nem is gondolom hogy a stílusomhoz a 27.5 passzolna, csak 26er jöhet szóba. Kona és Merida közül akartam választani, az új Kona modellek között már nincs megfelelő 26er. Honnan szerezzek vázat, tippetek van?

freddyke módosította - 2013. október 19. - 08:54

Wolfman8

Wolfman8

vendég

• fórumtag
  • 121 hozzászólás
A BeOne váz ami lemaradt

Wolfman8

Wolfman8

vendég

• fórumtag
  • 121 hozzászólás
Szaisztok!

Tudnátok nekem ajánlani XC, merevfalú vázat, ami belsõ bovdenvezetéses, 20"-ban is kapható, többnyire fehér színben!?
A CUBE REACTION GTC PRO-t néztem ki magamnak, de a g.cik nem árulják külön ugye, hozzá meg nem jutottam ebben a méretben. Valami alternatívára gondoltam ebben a dizájnban. Néztem ezt a BEONE vázat is, de ezt meg idehaza nem hiszem hogy árulják. :(

dante05

dante05

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Hi!
Kaptam egy ugyanilyen vázat egy barátomtól (Karbon©tan 4. rész), mert egy kicsit elintézte a nyeregvázcsõ felsõ részét. A bevágás alatt 1cm-rel megrepedt a váz mert vastag nyeregcsövet rakott bele nem elég mélyen. Hogyan lehet ezt orvosolni? Nem igazán akarok rákölteni arra gondoltam, hogy kicsit visszavágok a vázból és egy szélesebb bilinccsel fogatom meg a csövet. Csak tudni szeretném, hogy mi a gyári értéke a nyeregcsõnek ami bele kell, és a bilincsátmérõnek.
Remélem tudtok segíteni.
Elõre is köszöm.

paarv

paarv

fórumtag

• fórumtag
  • 55 hozzászólás

Csáó!
Tudna nekem valaki ajánlani valami olyan merev, dirt váz szerût ami pl bírja a lazább lejtõzgetést is (Ne dh-ra gondoljatok, inkább csak poros, enyhén köves/gyökeres utak ami nagyon minimálisan dh szerû, de azért nem kap akkora terhelést). Meg ami még fontos szempont számomra hogy vastag váz érdekelne ami robosztusabb kinézetet ad a bringának, persze a masszívság is szempont. Olyan vázat szeretnék amivel lehet ugrálgatni akár dirt terepen akár városban, de a hegyi lazább ösvényekkel se legyen probléma.

UI: A mostani vázam is bírja de eléggé hurkapálca kinézetû a hátsó "villa" rész és nem igazán tetszik. (Author agang)

Köszi elõre is!

Ha még nem megoldott a vázválasztás javaslom nézd meg ezt: http://bikepalota.hu...lado/zeen n.jpg
Nekem egy ilyenem van. Viszonylag rövid, emiatt szûk kanyargós ösvényeken rendkívül gyors lehetsz vele. Brutál merevség jellemzi a hátsó felét, és nem pálcikákból van összeállítva. Elpusztíthatatlan...

kriszand1

kriszand1

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

Itt érdeklõdj:
Gepida Kerékpár Webáruház

köszi,írtam nekik. Egyébként neten nem találok vmi bringás oldalon ilyen eladó vázat?milyen megnevezéssel keressek rá?

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Itt érdeklõdj:
Gepida Kerékpár Webáruház

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

kriszand1

kriszand1

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
hali
Teszt: Gepida Bandon 810 2013 országúti $ vásárlás, árak ennek a vázát hol tudnám beszerezni? vagy hol keressek?

Week

Week

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
Jah félre értelmeztem... :D Amúgy nem gyz-s hanem 12es átütõs... Na mind1 kösz még egyszer, akkor maradok a 180nál!
"- Jah szeretek tekerni... - Én is, de bringázni is..."

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
a gumi csuszik meg a talajon nem a tengely a papucsban hacsak nem gyz-s mert akkor a tengely is elcsuszhat.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

Week

Week

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
Oks köszi a választ! Akkor maradok a 180nál...
Amúgy kicsúszni nem hiszem hogy kitudna a kerék mert van a csúszópapucshoz váltófülem amit 4 csavar tart plusz át kell rajta dugni a tengelyt, úgyhogy az oda fixálja... :D
"- Jah szeretek tekerni... - Én is, de bringázni is..."