Jelentkezz be Regisztrálj
Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere
Írta 2013. június 22. - 15:36
Írta 2013. június 22. - 12:36
Írta 2013. június 22. - 11:39
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2013. június 22. - 09:21
Írta 2013. június 21. - 17:22
kinéztem magamnak egy új vázat, rocky mountain altitude. 140-et mozog. a gondom az, hogy a jelenlegi reba telóm meg csak 120-at. ha ezt beleépítem az nagyon gáz lesz, vagy ideiglenesen megteszi? valszeg hülye kérdés, mert eléggé biztos vagyok benne, hogy nem lesz jó, orraesõs lesz tõle a geometria...
Írta 2013. június 07. - 09:26
tehat igazabol semmi szukseged uj vazra csak azert akarod lecserelni mert nem tetszik ahogy kinez? ennek nem tul sok ertelme van. Vehetsz egy masikat aminek 3szor olyan vastag csovekbol van a hatulja, de ha ez is birja amit adsz neki meg az is fogja, akkor mi ertelme a cserenek? Amikor mesz a bringaval akkor rohadtul nem az szamit hogy hogy nez ki meg milyen a szine meg a markaja. Ha mukodik es megbizhato akkor folosleges a penzt koltened, valoszinuleg semmifele valtozast nem fogsz tapasztalni.
Persze mindenki arra kolti a penzet amire akarja, csak azert elobb gondolj bele hogy nem lehetne mashova? Pl egy par jo gumitol jobban tapad, vagy jobban gordul, azt eszreveszed. Ha erosebb, es adagolhatobb a fekrendszer, azt is. Egy jobb villa erzekenyseget vagy allithatosagat is biztosan. Egy latszati kulonbseg orvoslasat bringazas kozben nem fogod erezni. Ha azt mondanad hogy nyeklik-nyaklik alattad, vagy nem jo meret, esetleg felsz hogy el fog torni azt megertenem.
Köszi a választ! Teljes mértékben egyet értek veled mert én is úgy vagyok vele hogy nem a kinézete számít hanem a tudása. Csak az a gond hogy elfelejtettem tegnap leírni a hozzászólásomban hogy a vázamnak a középrész befogó menete totál szétvan menve (elõzõ tulaj ferdén fogatta bele a középrészt) Ezmiatt sajna mindenképp kéne rá költenem hogy megcsináltassam (ha meglehet csinálni). Meg még ahogy írtam is alapból se tetszik hogy ilyen vékony a hátulja, kicsit félek hogy elõbb vagy utóbb megadja magát és eltörik valahol. Plusz azon gondolkozok hogy ha már úgyis kell pénzt kidobnom lehet jobb lenne egy új vázat vennem.... Csak sajna nem tudom hogy milyet vegyek, ezért is próbáltam meg itt érdeklõdni hogy valaki tud e valami jó de azért nem olyan vészesen drága vázat ajánlani.
Írta 2013. június 06. - 23:00
Csáó!
Tudna nekem valaki ajánlani valami olyan merev, dirt váz szerût ami pl bírja a lazább lejtõzgetést is (Ne dh-ra gondoljatok, inkább csak poros, enyhén köves/gyökeres utak ami nagyon minimálisan dh szerû, de azért nem kap akkora terhelést). Meg ami még fontos szempont számomra hogy vastag váz érdekelne ami robosztusabb kinézetet ad a bringának, persze a masszívság is szempont. Olyan vázat szeretnék amivel lehet ugrálgatni akár dirt terepen akár városban, de a hegyi lazább ösvényekkel se legyen probléma.
UI: A mostani vázam is bírja de eléggé hurkapálca kinézetû a hátsó "villa" rész és nem igazán tetszik. (Author agang)
Köszi elõre is!
tehat igazabol semmi szukseged uj vazra csak azert akarod lecserelni mert nem tetszik ahogy kinez? ennek nem tul sok ertelme van. Vehetsz egy masikat aminek 3szor olyan vastag csovekbol van a hatulja, de ha ez is birja amit adsz neki meg az is fogja, akkor mi ertelme a cserenek? Amikor mesz a bringaval akkor rohadtul nem az szamit hogy hogy nez ki meg milyen a szine meg a markaja. Ha mukodik es megbizhato akkor folosleges a penzt koltened, valoszinuleg semmifele valtozast nem fogsz tapasztalni.
Persze mindenki arra kolti a penzet amire akarja, csak azert elobb gondolj bele hogy nem lehetne mashova? Pl egy par jo gumitol jobban tapad, vagy jobban gordul, azt eszreveszed. Ha erosebb, es adagolhatobb a fekrendszer, azt is. Egy jobb villa erzekenyseget vagy allithatosagat is biztosan. Egy latszati kulonbseg orvoslasat bringazas kozben nem fogod erezni. Ha azt mondanad hogy nyeklik-nyaklik alattad, vagy nem jo meret, esetleg felsz hogy el fog torni azt megertenem.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2013. június 06. - 21:41
Írta 2013. június 06. - 15:35
Tudna nekem valaki ajánlani valami olyan merev, dirt váz szerût ami pl bírja a lazább lejtõzgetést is (Ne dh-ra gondoljatok, inkább csak poros, enyhén köves/gyökeres utak ami nagyon minimálisan dh szerû, de azért nem kap akkora terhelést). Meg ami még fontos szempont számomra hogy vastag váz érdekelne ami robosztusabb kinézetet ad a bringának, persze a masszívság is szempont. Olyan vázat szeretnék amivel lehet ugrálgatni akár dirt terepen akár városban, de a hegyi lazább ösvényekkel se legyen probléma.
UI: A mostani vázam is bírja de eléggé hurkapálca kinézetû a hátsó "villa" rész és nem igazán tetszik. (Author agang)
Köszi elõre is!
Írta 2013. június 06. - 05:38
Amúgy csak tipp, nem vagyok benne biztos, de elsõ ránézésre olyan, mintha az alsó csõ, rugóstag általi "kihajlását" szeretnék így csökkenteni.
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2013. június 05. - 20:20
a tag alatt mi az a csavar?
Nicolai XC vázszett « MTB váz « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2013. június 05. - 18:09
Írta 2013. június 04. - 13:55
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2013. június 03. - 19:45
Írta 2013. június 03. - 14:59
Majd ha hazaértem megírom melyik típusokra gondolok konkrétan csak itt melóban nem jönnek be az oldalak.
Írta 2013. június 03. - 14:19
És mennyire ajánlatos ezeket beszerezni? Régebben azt hallottam róluk, hogy nagyon minõségiek, de mostanában negatív dolgok is elõkerülnek (TB-on egy csávó lehúzta, hogy neki eltörött pedig nem durvult).
Igen, ajanlatos beszerezni egy jo vazat. Egy rossz vazat pedig nem ajanlatos beszerezni. Regen voltak jo vazak, most meg vannak rosszak. De regen is voltak rosszak, es most is vannak jok.
Es gratulalok az ertelmes kerdeseidhez.
RAUH-Welt
B E G R I F F