Jelentkezz be Regisztrálj
Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere
Posted 2006. August 25. - 20:49
Posted 2006. August 25. - 20:47
biztos valami ezerfree fogasdéhás szerint azok a legjobbak :mybad:
azért ragaszkodtam a 2004-es szériához mert én tényleg úgyláttam hogy a '06-os az geometriában igencsak eltér a többitõl...
például az X-factor honlapján is nézegettem a bringákat és egymás mellé helyeztem a '04-eset és a '06-osat. sokkal nagyobbak voltak benne a háromszögek, míg a korábbiban a fejcsõ is tök ejtett volt.
de ezek szerint csak a 2 váz "-beli különbségei torzították el a képet...
[vagy mégsem???]
__________________HoNLaPoM______________________
Gyõzni Tudás: Mást Tenni Mint Amit A Legyõzöttek!
Posted 2006. August 25. - 20:41
az ambrosio felni tulajdonosa megyegyezik a jövõbeli tárcsás XT agyaim tulajdonosával. egy tavaly fûzött hátsókerékre és egy 5 éves elsõkerékre fogom cserélniegy polarx 16;5 os méretben sztem tökéletes lenne neked...felnibõl viszont a tartósság és a súly kordában tartása miatt nem a fent említettet venném a helyedben inkább sun rhyno lite/mtx/s.track- attól függ mennyire kell komoly célokra...
elsõ: formula agy [v-fék], mavic X138-as szürke felni
hátsó: sun mach 4 StxRc aggyal [v-fék]
és nehéz lesz rávenni hogy a felniket otthaggyam nála.
de még ha a pénz helyett felnit kapok, akkor is jól járok az agyak miatt...
még tõlem, házból lett eladva neki így egyben mint fûzött kerék, és tudom hogy alig 500 Km-ert futhatott egész életében...
a tulaj kezdõ CC-s volt, és mindig velem tekert amikor tudott, mert csak engem ismert. most abbahagyta a bringázást én meg észbekaptam és felvetettem neki az ötletet.
egyébként nekem sem tetszenek ezek a felnik, én is valamilyen Sun-t akartam helyette befûzetni. ígyis már 4 pár felnim van... próbálom majd elpasszolni...
Polar-X: igen, ez tényleg jól hangzik! És van 16,5"-ös méretben! Szerintem ez jó lenne nagyon!
Véletlenül nem tudod hogy a 2006-os Polar-x vázak között mi a különbség?
Csak a festése és a komplett bringa felszereltsége az eltérõ?
Köszi az ötleteket és a tanácsokat!
Üdv, rihi
Posted 2006. August 25. - 20:41
Posted 2006. August 25. - 20:35
Ne tedd hallod csak megbánnád....azt nem de a dawg az asszem fent lesz az apróban hamarost...
de egy jövõ évi king, egy king kahuna /ha valóban lesz/ az még lesz a garázsban....és egyre inkább érzem lesz egy virsligumisom is....
on
Posted 2006. August 25. - 20:28
azt nem de a dawg az asszem fent lesz az apróban hamarost...
Drusza! Isten bizony nem értelek:chin:
Posted 2006. August 25. - 20:27
2004 es scrapet sztem ne akarjál szép szine van de szar széria volt /vietnami/ törtek mint a ropi...
hoss nem volt még 2003 ban, és nem csak a csõszett más hanem a geo is....a hoss, nem ugrálos cucc hanem cc gép 140 kilós emberek alá... ja és a hossból nincs 17es csak 16, 18, 20, 22
Akkor a 2004-es Scrap ezennel kilõve... mintha lenne esélyem hogy szerzek belõle...
hoss: még egy 2003-as Bike Mag-ban olvastam róla, de arra nem gondoltam hogy a jövõévit tesztelik... igen, utána láttam már hogy nincs 17"-os belõle.
a 18"-os az már nagy lenne, de félek hogy a 16"-os kicsi lenne...
lehet hogy végleg kiejtem a hoss szériát...
Köszi a segítséget!
Posted 2006. August 25. - 20:23
azt nem de a dawg az asszem fent lesz az apróban hamarost...És annyi Konád lesz már, hogy a Supremet le kell passzolnod hozzám "megõrzésre" mert nem férnek el...:cheers:
de egy jövõ évi king, egy king kahuna /ha valóban lesz/ az még lesz a garázsban....és egyre inkább érzem lesz egy virsligumisom is....
on
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2006. August 25. - 20:09
mondjuk egy 2004-es dawg-ot, vagy king kikaput lehet felhajtok még magamnak én is....de nekem mondjuk nem esztétikai okaim vannak rá
És annyi Konád lesz már, hogy a Supremet le kell passzolnod hozzám "megõrzésre" mert nem férnek el...:cheers:
Posted 2006. August 25. - 19:52
mondjuk egy 2004-es dawg-ot, vagy king kikaput lehet felhajtok még magamnak én is....de nekem mondjuk nem esztétikai okaim vannak rábiztos valami ezerfree fogasdéhás szerint azok a legjobbak :mybad:
Posted 2006. August 25. - 19:49
biztos valami ezerfree fogasdéhás szerint azok a legjobbak :mybad:mért ragaszkodsz a 2003-2004 évjárathoz ? 1ébként 2004 es scrapet sztem ne akarjál szép szine van de szar széria volt /vietnami/ törtek mint a ropi...
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2006. August 25. - 19:38
mért ragaszkodsz a 2003-2004 évjárathoz ? 1ébként 2004 es scrapet sztem ne akarjál szép szine van de szar széria volt /vietnami/ törtek mint a ropi...186 cm és 60-65 kg vagyok. a mostani vázam 18" és jónak tûnik CC-re.
Ezért szeretném ezt úgy 1"-al kisebbre méretezni hogy jobb legyen vele lejtõzés közben ugrálni/manõverezni.
Specialized Hardrock [17"-ra gondoltam]
2003-2004 Scrap [L, esetleg M-es méretre gondoltam]
2003-2004 Hoss, Hoss Dee-Lux [17"-ra gondoltam]
Üdv, rihi
hoss nem volt még 2003 ban, és nem csak a csõszett más hanem a geo is....a hoss, nem ugrálos cucc hanem cc gép 140 kilós emberek alá...viszont azt mióta létezík, nem változtatták, csak a szine más évente ...egyébként asszem az uccsó 04-es hoss de luxot /a kakibarnát/ a probike adta el tavasszal qrva jó áron....ja és a hossból nincs 17es csak 16, 18, 20, 22
Posted 2006. August 25. - 17:27
Aztán kérj segítséget.
Posted 2006. August 25. - 16:00
Posted 2006. August 25. - 14:58
Posted 2006. August 25. - 14:49
Amivel beleférne egy kis finom, óvatos dirt is.
Viszonylag jól lehessen vele bunny-zni, manualozni.
Szeretném ha nagyon stabil/fordulékony/jól kezelhetõ kis gép lenne.
13-14 kg között szeretném megkapni a végeredményt.
Elõreláthatólag olyan 70-75%-ot használnám terepen, erdõben.
Lefeléken szeretném minél jobban elsajátítani a bringázást vele, de felfelé is rengeteget fogok vele mászni! Tehát egy nagyon strapabíró edzõgépet szeretnék összerakni CC-re, ami nem riad vissza az erõsebb lefeléknél vagy ugrásoknál sem. Szeretném érezni hogy tényleg használ mint edzés! Ha ráülök szeretném érezni hogy tényleg fordulékony és könnyen ki lehet emelni az elejét. És amikor visszaülök a mostanira érezni akarom hogy jobban megyek lefelé és felfelé is!
186 cm és 60-65 kg vagyok. a mostani vázam 18" és jónak tûnik CC-re.
Ezért szeretném ezt úgy 1"-al kisebbre méretezni hogy jobb legyen vele lejtõzés közben ugrálni/manõverezni.
Egy erõs kereket szeretnék bele fûzetni... Valami nagyon-nagyon vastag küllõkkel, tárcsás XT agyakkal és van 1 pár Ambrosio DH felni egy ismerõsömnek és nagyon olcsón meg tudnám kapni tõle. Az a gond hogy errõl az olasz felnirõl szinte semmit sem tudok. Elvileg valami belépõ szerû DH felnirõl van szó. a teleszkópot olyan 1800-2000 gram körül szeretném letudni.
80-100mm-ig terjedhet max a rugóútja, de ez majd a váz geojától fog eldõlni.
egy komplett váltórendszert szeretnék rá.
valami nagyon széles hajlított kormányt.
közepes hosszúságú stucnit hogy felfelé se emelkedjen nagyon ki az eleje.
Avid, esetleg Hayes bowdenes tárcsákat, 160, esetleg 180 mm-ig bezárólag
és egy octalinkes hajtómûvet.
nézegettem vázakat és ehez szeretnék tanácsokat kérni!
Specialized Hardrock [17"-ra gondoltam]
2003-2004 Scrap [L, esetleg M-es méretre gondoltam]
2003-2004 Hoss, Hoss Dee-Lux [17"-ra gondoltam]
Nagyjából ez lenne így a megálmodott bicó...
Hozzáértõt szeretnék megkérdezni hogy egy 2003-as Scrap megfelelõ méretben és megfelelõ nyereg-stucni kompózícióval jó lenne-e nekem arra a célra amit leírtam!
Mondjuk tegyük fel a 2004-es Scrapet és a Hoss-t.
Annyi a 2 váz közti különbség hogy mások a falvastagságaik és a bowdenelvezetõ fülek más helyre kerültek, valamint a Scrap 1-el kevesebb kulacsfelhelyezési lehetõséget kapott! Tehát elvileg a geometriája jó lenne, és a súly sem zavar itt annyira, mivel durvulós edzõgéprõl van szó, aminek bírnia kell a strapát.
Esetleg tud valaki ajánlani valamilyen merevfarú vázat erre a célra?
Az X-factor sajnos már sehonnan sem tud nekem keríteni 2005-nél korábbi vázakat erre a célra, viszont nekem nagy szükségem lenne rá.
Konkrétan a 2003-as Scrap érdekelne L vagy M-es méretben
vagy a 2004-es Hoss Dee-Lux
vagy 2004-es Scrap
vagy 2003-as Hoss
ezt a részét légyszíves az apróba. köszi
mail: richard@homelinux.net
Üdv, rihi
Posted 2006. August 24. - 23:39
szal lehet találgatni meg okoskodni, de nem hiszem hogy valós képet tudnánk egymásnak adni, így viszont a morgás/hibáztatás is felesleges
ON.
Posted 2006. August 24. - 23:36
Posted 2006. August 24. - 23:33
melyik esetben mi fog történni?(megsúgom: elsõ esetben be sem enged, második esetben pedig elhajt, hisz látja hogy mi történt)
Garis javítás/csere CSAK az eladott állapotában lehetséges bárminek, müszaki cucc, autó, bármi.
semmi szétszedem hogy ne látszódjon hogy miért történt, hisz azért van az egész hogy a gyártó tanuljon a hibájából(vagy eltüntesse azt), következõ szériára módosítsa azt a bizonyos gyenge pontot.
na de ON