Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11007 hozzászólás a témában

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
a 2.35 feletti gumik, mint kilo folott vannak, altalaban a 2.5osek mozognak olyan 1200 gramm tajekan

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
az én 2004-es bighitem, 151-es boxxival meg hussefelt cumókkal 19 kiló alatt van picivel, dw felnivel hátul, elöl-hátul 2,35-ös irc kujo dh gumikkal ( kilón felül mindkettõ) dh belsõvel és még pár elég nehéz cuccal. csak ha a kerekekbõl kb 1 kilót le tudok faragni, v felet, már az is jó, és még nem törtem magam a könnyû gép eléréséért.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Merev Hardy

Barna_UMF

Barna_UMF

törzsvendég

• fórumtag
  • 337 hozzászólás
Neked az ösztelós UMF vagy a merev van me nekem a merev (ditr fun) van és szeretnék melláé egy DH/FR gépet is (majd).

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
UMFem Drop Offal szintén 15kiló.

Ja és tele van aggatva nehéz cuccokkal (Space stb.)

Barna_UMF

Barna_UMF

törzsvendég

• fórumtag
  • 337 hozzászólás
Endroo látom neked volt vagy van Nikolaj-od

Tudnálnekem mondani vmit a vázról?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
fullmerev px-em is 15 kg, pedig nincsenek rajta atomnehéz alkatrészek (eltekintve a két gumitól)

18 kilós dh-t meg azért nem olyan nehéz összehozni, hiszen niki is 20 kiló volt és azért van 4,5 kilós dh váz is amivel máris leugrott volna 2 kiló + a két ûr helyett könyebb gumákkal még fél kilót lehetett volna spórolni + ha nem vagyok 100 kiló akkor elég a 400-as rugó is, az is -200 gramm. és akkor még nem fúrtam fel a titáncsavarokat :)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

pedig aztán hány gramm is a váz? )
..

Bikmakk szerint 2200, tehát ponty egy kilóval kevesebb csak
megnéztem az egyik számban a dö't meg frííí merevgépek tesztjét, ott a legalacsonyabb súly az 13.x kg, az átlag 14.x, szal jó lesz nekem az a 15

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
okosan kell építeni, ennyi.
van itt egy 06os P3, dáböltrekkel, vastag gumival, nagytányérral, ss aggyal, dörtdzsámperrel..
tekerni térdsérvvel lehet, nehéz kezelni stb.
pedig aztán hány gramm is a váz? )
szal ha a többi dologra odafigyel az ember tán egy cromo vázból is lehet jó kis bicot összehozni. persze sose lesz ott sulyban mintha alu lenne..

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
Kala: ezt MINDEN más acélváz is tudja. sõt, rengeteg alu is, ami nem drágább.
és könnyebb:)

jó, tudom nem a súly a lényeg, de kezelhetõségnél rengeteget számít a legkisebb súlyfelesleg ledobása is, kivéve persze a mindenen egyenesen átcsörtetõs kerékpárokat. ott a súly jódolog, hisz egyenesben tart:)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
goat azt tudja, h V fékkel (is) tudnám használni a 24-es kereket, és mellesleg még csúszópapucsos is, no meg a sokkal értelmesebb ISCG-s rögzítéshez is jó
azt a számomra alapvetõ dolgot már meg sem említem, h hagyományas csapágyas :)
a geója pedig így "e-speculate" alapján bejövõs. tapasztalat itt nincs róla, külföldön van, ott szeretik

planetX ezek közül keveset vonultat fel, persze, márkanév, meg minden, de... (önmagában egy feliratra nem bukok)

igaz, a fele ezeknek szubjektív szempont, de! remélem, 1-2 hét múlva már én is tapasztalatból beszélek :D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
miért mit tud a goat? azt hogy acél? mit tud az acélváz? van valakinek TAPASZTALATA is? csak mert kapható ezer minden.
ja nem egy helyen láttam planetx-et 60 körül. ami azért messze nem egy scamp..:D
hanem egy nagy márka, bevált geometriával.
csak utána kell futni.

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás

pézsé: a módosítások óta nincs lemérve, de ~12 lehet.
a nagy is 18 alatt van.

Kala: tudom.
de pont ezért nem értem minek venne az ember drágán nehéz acélvázat, mikor drágán könnyû és legalább olyan erõs alu-t kap.

én az utolsó módosítások óta nem mértem a kicsit kb 15 lehet és kválló cc gép az ifát is töri. a dúvad meg 20 alá ment csóri kerettel 4,5 es villávalmindegy mert viiszvonulok... mi a véleménye a népnek a dirtfunról jó verseny dh ra? :)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
konkrét esettõl függ;
az Author azért tetszett meg, mert alu súlyban lévõ vázról van szó, jobb menetkényelemmel, és elméletileg az élettartama is sokkal több (majd meglátjuk :D )
a Goat meg nem elsõsorban az acél alapanyag miatt vonzó, hanem mert a tudásához képest olcsó... nincs 120e-m egy P3-ra
bár, az apróban láttam egy nagyon szép állapotú 02-es PX-et olcsón, csak ugye az nem tud se ISCG-t, se semmi egyebet, csak "simán" jó és erõs, csak már megvettem a 24-es felnit, meg az SS agyat... :-/

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
pézsé: a módosítások óta nincs lemérve, de ~12 lehet.
a nagy is 18 alatt van.

Kala: tudom.
de pont ezért nem értem minek venne az ember drágán nehéz acélvázat, mikor drágán könnyû és legalább olyan erõs alu-t kap.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

15 egy merevgépbõl? még 2-3 kiló és 20/20cm meg atomdéhá megölhetetlen alkatrészekkel...

15, miért, soknak tartod, vagy kevésnek? :)
átlagembernek sosenem lesz 17 kilós 20/20 gépe, mert ha össze is tudnál ilyet rakni, bõven másfél milka felett lenne
egy ~200e-s CC merevgép pedig 12.5 és 13.5 kg között mozog
(ezek persze kisker árak)

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás

15 egy merevgépbõl? még 2-3 kiló és 20/20cm meg atomdéhá megölhetetlen alkatrészekkel...

ha megkérdezhetem hány kiló a merev géped? ami mellesleg a kedvenc merev vázam a demó mellettigen szépen mutana nem csréled el egy úmfra? :D adok egy kiló almát is meg egy karton közelt a cse remeket...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
NA még egy kis Scamp; 4130-as Cromo csövekbõl áll, mint egy Speckó P1, és a súlya sem nagyon tér el tõle, 3200gr.Ha az ember okosan épít, és nem cromo hajtómûvet akar használni meg 3.0-ás Durot, akkor egy ~15kg-s SS Vfékes gép kijön belõle egy értelmesebb telóval (Psylo, Black)

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás

mit szóltok egy 2004es polar-x hez ajándék nyeregcsõ ritchey+bilincs+valami 10 ezer ft körüli novatec tárcsás kazettás agy alig használva+2 hetet használt deore hátsóváltó+2 váltófül+ritchey scuzzy logic pro kormánycsapi!ez mind kereken 20000 forint!

ha ez így egyben tényleg 20 rongy, akkor valami biztosan sántít a drágább cuccok felõl... ...[esetleg lopott?]
vagy talán a gazdinak szó szerint életfontosságú most a pénz...
Az Akadályok Azért Születtek Hogy Legyõzzék Õket!
__________________HoNLaPoM______________________

Gyõzni Tudás: Mást Tenni Mint Amit A Legyõzöttek!