Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11007 hozzászólás a témában

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

válaszom

80-120 71 fok
120-140 69 fok körül
140-170 67-68
170+ 66fok

szerintem

Most kint olyan 4fok van,mekkora villát használjak?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Sziasztok!
Tud valaki vagy létezik olyan táblázat,ahol le van írva,hogy pl egy 100mm vagy 140mm rugóutas villához,mekkora az ideális fejcsõszögû váz,vagy akár fordítva is hogy egy pl 70-71fok egy merevváznál mekkora rugóutas villához van tervezve? Fullykra is vonatkozna ez a kérdés.
Köszönöm!

válaszom

80-120 71 fok
120-140 69 fok körül
140-170 67-68
170+ 66fok

szerintem

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Howkeddlee

Howkeddlee

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás
Sziasztok!
Tud valaki vagy létezik olyan táblázat,ahol le van írva,hogy pl egy 100mm vagy 140mm rugóutas villához,mekkora az ideális fejcsõszögû váz,vagy akár fordítva is hogy egy pl 70-71fok egy merevváznál mekkora rugóutas villához van tervezve? Fullykra is vonatkozna ez a kérdés.
Köszönöm!

Tripod

Tripod

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás

mi a kérdés? :D

:) má' semmi. :) vettem a lapot.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

115 kg azért még annyira nem gáz
de ha túlép0tette cucc kell, linkeltem az apróbol a fuli/ht topikba egy 09-es konát, na azt nyugodtan lehet emberes súly alá. igaz hulladék tag van benne.

nem találom a linket.megvan

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

ott csak 100mm az út,én meg min 120-at akartam.

mi a kérdés? :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
115 kg azért még annyira nem gáz
ezen vázak bármelyike bírná (persze az elõélet nem mindegy) és -a hai kivételével- mindegyik kolbász lesz. de amig a teló nem átütõs addig kb mindegy.

mellékesen nem tudpm mi baj azzal a cápával. teljesen korrekt horst linkes váz, kb ugyanzt tudja mint a stumopi fsr, csak masszivabb meg nem az a felirata.

de ha túlép0tette cucc kell, linkeltem az apróbol a fuli/ht topikba egy 09-es konát, na azt nyugodtan lehet emberes súly alá. igaz hulladék tag van benne.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Tripod

Tripod

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás
Most nézem,hogy ez az NRS talán 2004-es évjárat lehet? Háát az nem fiatal,még ha vigyáztak is rá! Ez azért elgondolkodtató.

arpi07-És a "kocka"-ra te mit mondasz? csak mert abban is rp23 tag van! Viszont ott csak 100mm az út,én meg min 120-at akartam. a speckó fsr elite tetszik még,arra te mit mondasz? És abban fox triad van,azt nem ismerem.
Szóval úgy értem,te is lebeszélsz róla? :)

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

én általában arról mondok véleményt ami már volt a kezeim között

fogalmazzunk inkább úgy,én jobban preferálok 120kilóra egy alu ams-t mint egy karbon nrs-t

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

Pl. ezért gondoltam, hogy bírná: Giant. Érdemes pár hsz-t visszaolvasni.

én általában arról mondok véleményt ami már volt a kezeim között

Tripod

Tripod

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás

Ez a giant Giant NRS Carbon « MTB váz « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása 100mm rugóúttal van vagy nagyobbal? Ebben milyen tag van? És mikori lehet,melyik évjárat?
Tényleg a tagok hogy bírják az átlagnál nagyobb súlyú bikereket?

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

sztem meg pont a cube bírná és a karbon nrs nem

Tripod

Tripod

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás
ah,akkor nem szóltam! Thx az infót. Igaz az rp23-t régen sokan nem szerették,nem? Mintha olvastam volna valahol,hogy volt velük gond régen a tekergõjükkel! Ezt a tagot sajnos nem volt alkalmam még kipróbálni.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

A haibike 140es rugóúttal,és a rock machine 150es úttal. A hainál úgy érzem,hogy ott nagyobb a név és a reklám,mint amit a váz tud.

A haibike-ban van egy 90ezres rp23 a rockban meg egy 20ezres suntour tag ha jól látom

Tripod

Tripod

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás
A karbon NRS.be én is kételkednék,mert a karbon szerintem kb80kilóig jó mert hajlik,nem az olyan medvéknek tervezték mint én is vagyok. de végülis van egy 140kilós haverom, aki egy karbon támvillás caprine vertex aluvázat hajt,igaz az nem full karbon. És nem nagyon kíméli a hegyekben sem. Hogy az mit ki nem bír alatta. :)

Az FSR elite speckón is csodálkoztam,mert arról is azt gondoltam volna,hogy az egy erõs váz. De arról Itózs "lebeszélt",mert nem elég merev.
Akkor már csak kettõ maradt. A haibike 140es rugóúttal,és a rock machine 150es úttal. A hainál úgy érzem,hogy ott nagyobb a név és a reklám,mint amit a váz tud.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

A Haibike és az NRS elég masszív, túlépített váz, kétlem, hogy azok ne bírnának 115 kilót. A Cube-ban viszont már nem vagyok biztos. Amúgy nézelõdhetsz, mert vannak még jó vázak százhúsz körül az apróban!

sztem meg pont a cube bírná és a karbon nrs nem

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Zsóti: Szerintted ez a "kocka" szeretheti a 115 kilót? Vagy ez sem lesz elég merev? (Igaz ez csak 100as utas,meg õ kicsit ki is lóg nekem a sorból): Év eleji akció - Cube AMS 100 Pro, Fox Rp23 « MTB váz « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása

Vagy ez a váz? 140et mozgó Am váz + FOX RP 23 HAIBIKE « MTB váz « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása

Gondolom ez a karbon meg szintén a 70kilósoknak készült?: Giant NRS Carbon « MTB váz « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása

Ez volt az összes,amik tetszettek az apróról! :( Újra nem tudok költeni,max 120e amit adni tudok egy vázért!

Flubber: 185 vagyok cipõstõl :)

A Haibike és az NRS elég masszív, túlépített váz, olvasmány-élményeim szerint, ki kellene bírjanak 115 kilót. A Cube-ban viszont már nem vagyok ennyire biztos.

Tripod

Tripod

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás

Zsóti: Szerintted ez a "kocka" szeretheti a 115 kilót? Vagy ez sem lesz elég merev? (Igaz ez csak 100as utas,meg õ kicsit ki is lóg nekem a sorból): http://apro.bikemag....p23-l54709.html

Vagy ez a váz? http://apro.bikemag....ike-l52775.html

Gondolom ez a karbon meg szintén a 70kilósoknak készült?: http://apro.bikemag....bon-l35950.html

Ez volt az összes,amik tetszettek az apróról! :( Újra nem tudok költeni,max 120e amit adni tudok egy vázért!

Nos,senki nem ismeri ezeket a vázakat? Senki nem használta ezek közül még egyiket sem? :(
Pedig szívesen vennék egy kis segítséget!

Tripod

Tripod

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás
Zsóti: Szerintted ez a "kocka" szeretheti a 115 kilót? Vagy ez sem lesz elég merev? (Igaz ez csak 100as utas,meg õ kicsit ki is lóg nekem a sorból): http://apro.bikemag....p23-l54709.html

Vagy ez a váz? http://apro.bikemag....ike-l52775.html

Gondolom ez a karbon meg szintén a 70kilósoknak készült?: http://apro.bikemag....bon-l35950.html

Flubber

Flubber

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás
Pedig ezek jó vázak,de nem a mi súlyunknak! Én 130kiló vagyok,nekem egy haibike-t javasoltak az apróról.
Tripod: Te milyen magas vagy?