Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11007 hozzászólás a témában

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

A Speci milyen súlyban lehet? Nem találtam róla egyelõre tömegadatot. Merida Lite az könnyû, viszont csak tárcsával mûködne. Ahhoz pedig az elsõ kereket át kellene fûzetnem gyorszárasra vagy venni új/használt CL-es elsõ kereket. Na ez nem annyira szimpatikus, egyszerûbb upgrade-re gondolok.
Néztem a bike-component.de-s Vortrieb alap V-fékes vázat, 19-es 1850 gramm, 594 mm felsõcsõ-hossz, 139 ajró. Nem olyan rossz, na!
...aztán most, alig 5 perce rátaláltam erre itt. Ezek szerint 18-asban 1875 gramm a vázam, 20-asban szerintem csak pár 10 grammal lehet több. Na jó, hagyom a fenébe az egészet!...

Szerintem ez a Rockhopper már az M4 aluból készült és nem A1, a geója is Stupjumperra hajaz, ami 19-es méretben 1500g volt, ez is ott lehet, A Stumpynak meg az egyik legjobb geója van, ha a hossza bejön akkor ez egy igen jó váz lehet!

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
2007-es Sub 60-V-t.
A 2007-es Sub 40-V ha 1875g, akkor így felesleges. 2.2-2.3kg-ra emlékeztem, de ezek szerint jóval könnyebb. Valahol hülyeség, de az zavar, hogy 13,1 kg-os a 26-os merevfarúm, míg mondjuk párom Canyon fully-ja a nem épp könnyû kerékszettel 13,02 kg.
Vagy csak túl kevés idõm van bicajozni az idõjárás miatt és túl sokat jár az agyam? :-)
A lehetõ legolcsóbb "könnyítés" úgy tûnt, a vázcsere lenne, de ezek szerint nem. A bicaj kap egy full XT hajtásláncot a mostani Alivio/Deore helyett, már csak 2 db 2.5mm-es hézagoló gyûrûre van szükségem a BB-hez. Hajtókar például M442-es, csak a középcsapányon nyerek majd negyed kilót, vagy még többet a M442/443-as hajtókarral együtt. No meg a hátsó sor az valami alapabb Alivio/Deore, helyette PG-980 lesz, ott is leugrik kb. 100g.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
rockhopp annyira nem könnyû.
amúgy milyen vázat akarsz lecserélni ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
A Speci milyen súlyban lehet? Nem találtam róla egyelõre tömegadatot. Merida Lite az könnyû, viszont csak tárcsával mûködne. Ahhoz pedig az elsõ kereket át kellene fûzetnem gyorszárasra vagy venni új/használt CL-es elsõ kereket. Na ez nem annyira szimpatikus, egyszerûbb upgrade-re gondolok.
Néztem a bike-component.de-s Vortrieb alap V-fékes vázat, 19-es 1850 gramm, 594 mm felsõcsõ-hossz, 139 ajró. Nem olyan rossz, na!
...aztán most, alig 5 perce rátaláltam erre itt. Ezek szerint 18-asban 1875 gramm a vázam, 20-asban szerintem csak pár 10 grammal lehet több. Na jó, hagyom a fenébe az egészet!...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
csak nézd meg mert marha hosszú (615 eff felsõcsõhossz)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
Köszi srácok, megérdeklõdöm õket, fõleg a Specit!

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
vagy van egy Specialized Rockhopper vázszett, ami ugyan 53, de ha nem kéred csak a vázat, akkor le tudsz menni 45-ig
Specialized Rockhopper 2009 vázszett « MTB váz « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
09-es kék fekete pixis 35-ért (új) pl

vagy a 19-es matts lite(igaz ahoz tárcsásítani is kell (legfeljebb nem adod el az aláírosadból a cuccokat :))

http://apro.bikemag....vaz-l59387.html

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
Jogos a kérdés, úgy 40-45e, nagyon maximum. A 2006-os 19"-os, gyönyörû nyers alu KTM Ultra Line vázamnak de tudnék most örülni! :-)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Viszonylag jó, pontosabban alacsonyabb tömegû és relatíve olcsó V-fékes hardtail mtb vázból vajon mely márkák és típusok közt keresgéljek a használt vázak hirdetései közt? Van egyáltalán remény, hogy kifoghat az ember egy viszonylag jó állapotút, vagy hagyjam a fenébe és használjam a mostani, már-már acélvázak tömegében mozgó régi aluvázamat (2.2-2.3 kg körüli), amíg szét nem hullik? (Edzõbicaj)

én hagynám

amúgy mi az olcsó ?

Flubber

Flubber

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás
Hali!
Van egy 2007es ghost amr 9500 alu (nem karbon) váz,amirõl az lenne a kérdésem,hogy szerintetek nagy testsúlyra jó lehet-e? Elbírná-e hosszú távon a 130kilómat szerintetek?
Még az lenne a kérdésem,és bocs a buta kérdésért,de az miért van ennél a váznál (is) hogy az alsó láncvilla nem párhuzamos egymással? (mint pl a merida 1-20nál is)

köszönöm,ha valaki válaszol a kérdéseimre!

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
Viszonylag jó, pontosabban alacsonyabb tömegû és relatíve olcsó V-fékes hardtail mtb vázból vajon mely márkák és típusok közt keresgéljek a használt vázak hirdetései közt? Van egyáltalán remény, hogy kifoghat az ember egy viszonylag jó állapotút, vagy hagyjam a fenébe és használjam a mostani, már-már acélvázak tömegében mozgó régi aluvázamat (2.2-2.3 kg körüli), amíg szét nem hullik? (Edzõbicaj)

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás
Hát én ezt nem hittem, hogy ekkora különbség lehet két váz között. Az elõzõ vázamhoz képest (2008-as Cube LTD Team) a mostani (Magellan Pyxis Team 2007) sokkal gyengébb, görgõzés közben mozog a kormány, ahogy tekerem a pedált. Ez nem volt tapasztalható az elõzõ vázamnál, és kétlem, hogy annyival erõsebb lennék. Szerencsére ez a gyengeség nem érzõdik bringázás közben, legalábbis én eddig nem éreztem.

grabowski

grabowski

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Szerintetek melyik váz lenne jobb ás alkalmasabb teljesítmény szempontjából dirtre(ugratásokkal) és enyhe DH-ra egyben(János hegy) ? Egy Wenson 9.9 vagy egy 2008-as Kona Stuff? (Esetleg egy airborne vázról mit gondoltok?)

házécsé

házécsé

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok!
A tapasztalt kollegák meg tudnák mondani nekem, hogy egy 2007-es 18-as specialized stump. M4 HT váz (Specialized Bicycle Components : Stumpjumper Comp) használható lehet-e (geometriailag) ha egy 120 mm-es Suntour SF11 Epicon RLD teleszkóp kerül bele? (eredetileg 90 mm-es volt benne azt hiszem)?

köszönöm elõre is!

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
Melyik mûködhet jobban,az Iron Horse rendszere vagy a hagyományos FSR a Canyonnál?

Howkeddlee

Howkeddlee

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás

válaszom

80-120 71 fok
120-140 69 fok körül
140-170 67-68
170+ 66fok

szerintem

Sziasztok!

Egy barátom most akar venni egy giant yukon fully.t,aminek 70,5 fokos homlokcsõ szöge van,120as rugóstaggal. Ehhez használna egy villát,egy fox talast 100-140es úttal. Ennél a váznál használható a 140mm-es állású villa szerintetek? Köszi a segítséget!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Most kint olyan 4fok van,mekkora villát használjak?

Nekem meg az a kérdésem hova állitsam 60-130 között?:)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Howkeddlee

Howkeddlee

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás

válaszom

80-120 71 fok
120-140 69 fok körül
140-170 67-68
170+ 66fok

szerintem

Ok.Köszönöm szépen!