Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11010 hozzászólás a témában

Howkeddlee

Howkeddlee

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás
Szia!

Privátban írt egy srác,aki 110kilósan aktívan használ egy ilyen vázat 19es méretben lassan már 2éve,s írta hogy volt pár "rázósabb" helyzete már vele,és nagyon bírja a kiképzést. Felhívta a figyelmemet arra,hogy maga a csupasz váz 19es méretben is 1660gr,ami nem annyira könnyû,s ezáltal nem full kikönnyített,azaz van benne anyag bõven,annak ellenére hogy a támvilla karbon.
Én pont ettõl a hátsó karbon résztõl tartottam,de õ megnyugtatott hogy bírni fogja,mert erõs váz! Hmm...

Howkeddlee

Howkeddlee

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás
Köszi a tanácsot! Gondolom itt a caprine vertex-re gondolsz?
Bocs még annyi,hogy küldtem privátot! Köszönettel!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Ezt a vázat lehet kapni minimum egy hazai márkánál is, de nem vennék ilyet a helyedben, fõleg, ha nehezebb is vagy és tárcsafékkel kínoznád, egész egyszerûen fölöslegesen drága, elõnye nincs, de a papucsnál ahol a karbon támvilla becsatlakozik, az nem egy túl merev rész, és nem biztos, hogy problémamentes maradna...

Howkeddlee

Howkeddlee

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás
Sziasztok!

Javasoltok-e karbon hátsó támvillás merev vázat 130kg testsúlyhoz,normál cc felhasználáshoz?

Errõl a vázról lenne szó: Frame Ridley Orca MTB

A 3. képen látszik a karbon rész "betoldás",elég érdekes mondjuk,hogy nincs "szépen" eldolgozva. De az is érdekes,hogy csak felül van karbon,az alsó láncvilla viszont alu. Tárcsafékkel használnám!

Köszönettel!

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
az csak 15 centi nem? de mindegy is, mert a commik amúgy sem tetszenek...

dolgoztam helyettetek, és még két cucc rákerült a listára: canyon torque / torque frx, plusz a liteville 901. bár ez utóbbi indokolatlanul drága az elõbbihez képest.

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
commencal supreme 6?

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
a reign elvileg (gondolom) a 17 centis villákhoz van tervezve. a rugóútban 17 már az alsó határ, de fõleg a geo számít. a nomád is inkább tekerés, mint ereszkedés. a lényeg, hogy egy lapos (<66fok) fejcsõszög legyen, mert a duroluxból útállítósat veszek. jó lenne jó rövid láncvillahossz, mély középcsapágy.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
de az a 67fokos fejcsoszog mekkora villat alapul veve annyi? mert szerintem az se mindegy. azt meg nem tudom hogy ha a nomad 16centije hova nem eleg ahol a 17 meg mar igen. ;)

tudom te dontesed, csak kotozkodom :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás

Transition Bikes
STD | covebike
Santa Cruz Bicycles
Reign X Frameset (2012) - Bikes | Giant Bicycles | UK / Ireland

a transition csak 15 centi. a blindside jó lehetne, de csúnya és nehéz. a tr250 geora jó lenne, de nehéz.
a cove szimplán ocsmány. valahogy mindig a tök gagyi bringák jutnak róla eszembe. de legalább jó nehéz :)
a nomád csak 16 centi.
a reign meg sokkal inkább tekerõs, mint minidh. (67 fokos fejcsõszög).

azért köszi :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Transition Bikes
STD | covebike
Santa Cruz Bicycles
Reign X Frameset (2012) - Bikes | Giant Bicycles | UK / Ireland
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
gondolkodok egy vázcserén. a jelenlegi scott highoctane-t cserélném minidh/enduro vázra. dh-s geometria kéne, minimum 170-180 mm úttal. a súly szempont, és (ha addig nem beszélnek le róla) egy suntour durolux villa megy bele. a cél egy hazai viszonyok mellett jól mûködõ könnyû dh gép, amit azért lehet tekerni is.
a lista eddig: scott voltage fr, giant faith, specko sx, intense uzzi.

van-e még ötlet?

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Üdv,
Hátsó részrõl Mondraker esetében itt találsz infót:
:: Mondraker Zero ::

Nagyon komoly, köszi!

Funki

Funki

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
Üdv,
Hátsó részrõl Mondraker esetében itt találsz infót:
:: Mondraker Zero ::
magyarul pedig itt a leírás: http://montik.hu/tec...spension-system
illetve itt egy videó:

Üdv, Péter

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
Garancia mennyi lehet a Mondraker vázakra? Weblapjukon nem találtam erre információt.
A hátsó felfüggesztés vajon "sima" VPP, vagy inkább a trükkösebb DW-link felé húzó technika?

Edit: vázra lifetime warranty, csapágyakra 1 év.

Funki

Funki

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
Üdv,
Annyi biztos,hogy idén az expón már kint volt a forgalmazó pár bringával is,elsõ nap még próbálni is lehetett egy DUNE R típust is csak egy csaj lezúzta és utána nem lehetett semmit sem.
Viszont rendkívül korrekt volt,szerintem erõsen pozitív a hozzáállás.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
Elméleti jellegû kérdés: a "bikaformájú" Look meg Mondraker bicajok útján jutottam el a Mondraker fullykhoz a neten; ez szintén a Giant-hez hasonló, VPP/DW-Link felfüggesztési rendszer, jól látom?
Hm, ezt a márkát forgalmazták korábban is idehaza, vagy új? Most látom, hogy kapható Mo.-on.
Factor R | montik.hu

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
ránézésre pár éves Mongoose Hardball/Fireball

ha jól tudom a két típus csak festésben és felszereltségben különbözött.

Nyomdász

Nyomdász

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!

Segítségre van szükségem, van egy bringám aminek nem tudom mi a váz márkája, a nyeregcsõ szorítón Bikepositive logo van. De ilyen vázat nem találtam sehol szóval nem biztos hogy Bikepositive márkájú a váz. Küldök pár képet és leírom az alvázszámát aki felismeri a vázat pls írja meg nekem a nevét, vagy mit keressek, nézzek rajta amibõl kiderül?
Alvázszáma: A 165 AS20500034
Elõre is köszönöm a segítségeteket.

Feltöltött kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkülFeltöltött kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkülFeltöltött kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkül

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
OK, köszi!

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Üdv!

Váltótartó fül beszerzéséhez elég egy kép róla (Kross Crime)? Itthon van ahol tudok esetleg vöröset beszerezni? (Ne adj isten 31,8as gyorszáras nyeregcsõbilinccsel egyetemben?)
Köszi!

próbáld a márkatopikban
elég aktívan jelen van a forgalmazó
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való