Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11007 replies to this topic

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
holegfuvozas?

regi/hibas agyvaltokat veszek.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
valószínûleg a csõ feláldozását már nem úszod meg, de egy wd40-es éjszakás áztatást még próbálj meg.
aztán befogod satuba a nyeregcsövet és a vázat forgatod. vagy megfúrod a nyeregcsövet, aztán mehet bele valami betonvas erõkarnak.

Week

Week

vendég

• fórumtag
  • 32 posts
Hali.
Egy kis segítség/javaslat kéne. Gondom a következõ lenne: Van egy NS Bitch vázam ami kb egy évig csak ált egyhelyben használat nélkül és benne maradt az ülés csõ is... Na most a gond az lenne hogy belerohadt a csõ és nemtudom kiszedni. Próbáltam már nagyfogóval, hosszabb rudat beszorítottam az üléshez és azzal elfordítani de semmi. Már ráfújtam kb egy flakon teflont és kocogtattam gumikalapáccsal hogy bele folyjon, úgy jött is ki belõle ilyen rozsdás lötty de még mindig nem mozdul. (Azért teflonnal fújtam mert az van csak itthon plusz annak is van rozsdamaró hatása meg kenést is ad) Majd ma veszek wd-40et megpróbálom azzal. Már kb 2 napja próbálom kiszedni de nem megy...
Tudtok ajánlani valami megoldást? amúgy kb 10cm látszik ki a csõbõl szval olyan 10-20 van a vázban.... Elfelejtettem hozzátenni hogy acél váz és aluminium nyeregcsõ...
"- Jah szeretek tekerni... - Én is, de bringázni is..."

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

17-es lenne igazán jó, 16-osból valami hosszabb, 18-as meg nagy lesz sztem.

Én is erre jutottam. Találtam egy másik méretezõt, ugyanazt hozta ki. Kérdés, hogy a Kona Fire Mountain hosszabbnak számít-e 16"-osban vagy felejtõs. :)

Nekem már a sokadik számításra is 21,5" jött ki. De a 22"-os Kona vázamon nagyon ki van húzva az ülés..

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Szuper, köszönöm. Én is erre jutottam, minek szenvedjek az összerakással amikor van így is. Most már csak egy a kérdés. Van egy ilyen módszer a vázméretezésre, annak idején magamat is megmértem. A barátnõmnél ez a méret 78cm, ebbõl 17,5"-os váz jön ki. A magassága (172cm) alapján meg inkább 17"-os váz lenne az ideális. Szóval nem tudom a 16" nem lenne-e kicsi..

17-es lenne igazán jó, 16-osból valami hosszabb, 18-as meg nagy lesz sztem.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
én nem tudom miért mûködik még az xfactornet, de lassan két éve nincs mögötte cég. hogy van ez?

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Nyugodtan megveheted Tamás!
Amire kell, tökéletes, soha nem fog tönkremenni rajta semmi.
Nem kell alkatrészenként összevadászni, olcsóbb is lesz.

Szuper, köszönöm. Én is erre jutottam, minek szenvedjek az összerakással amikor van így is. Most már csak egy a kérdés. Van egy ilyen módszer a vázméretezésre, annak idején magamat is megmértem. A barátnõmnél ez a méret 78cm, ebbõl 17,5"-os váz jön ki. A magassága (172cm) alapján meg inkább 17"-os váz lenne az ideális. Szóval nem tudom a 16" nem lenne-e kicsi..

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts

OFF: Találtam egy ilyet. Nem túl gagyi a felszereltség? Ha késõbb 9 sebességesre akarom a fogaskoszorú, hátsó váltó + váltókar, lánc cseréjével orvosolható? (Ezek mind lesznek elfekvõben.)

Nyugodtan megveheted Tamás!
Amire kell, tökéletes, soha nem fog tönkremenni rajta semmi.
Nem kell alkatrészenként összevadászni, olcsóbb is lesz.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

16-17 lesz inkább a jó

OFF: Találtam egy ilyet. Nem túl gagyi a felszereltség? Ha késõbb 9 sebességesre akarom a fogaskoszorú, hátsó váltó + váltókar, lánc cseréjével orvosolható? (Ezek mind lesznek elfekvõben.)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
16-17 lesz inkább a jó
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Szeretnék egy CC vázat (tárcsafékes) a barátnõmnek, de leginkább újat. 172cm magas, valószínûleg 17-18"-os váz lenne neki a megfelelõ, de ez így még elég durva becslés. Hogy tudnám biztosra kideríteni a méretet? 50 körül dögivel vannak vázak, de szeretném kihozni kevesebbõl. Tippek hol nézzek körül?

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

sose felejtem mikor egy regi specialized vazat csereltunk anno repedes miatt, de az v-fekes volt, az uj modell meg mar tarcsas. Igy nem birtam osszerakni. Masnapra kulde a specialized UK a tarcsafekeket es a kerekszettet...

Hát így is lehet...emlékszem mikor a mindenversenyt nyerõ meridákhoz(a legfullosabb karbonokhoz sem) nem járt semmilyen garancia versenyszerû használat mellett...
ugyanitt keresek elsõ tulajtól,garanciakártyával rendelkezõ v-fékes össztelós Trek-et :D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Már egyre több gyártónál ez van(Cube is pl) hogy ha gariidõn belül baja van,olcsóbban kapsz egy másikat.
Mondjuk láttam saját szememmel amint egy tizensokéves crmo Trek helyett(repedés üléscsõnél) kapta a tulaj a zsírújat.Ott az élettartam az élettartam.

sose felejtem mikor egy regi specialized vazat csereltunk anno repedes miatt, de az v-fekes volt, az uj modell meg mar tarcsas. Igy nem birtam osszerakni. Masnapra kulde a specialized UK a tarcsafekeket es a kerekszettet...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 posts
  • LocationBad Goisern

Köszi a linket, megérdeklõdöm! Én is néztem egyébként anno az oldalukat de csak addig jutottam, hogy "kedvezményesen" valami ~550€-ért vehetek egy új vázat ha eltöröm a régit... :)

akkor ezek szerint a crash replacement-et nézted, ami akkor érvényes ha lezúzod balesetben vagy esés közben a vázat. ilyen esetben érvényes az ~550EUR. ha anyag eredetû hiba akkor cserélniük kellene

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

Köszi a linket, megérdeklõdöm! Én is néztem egyébként anno az oldalukat de csak addig jutottam, hogy "kedvezményesen" valami ~550€-ért vehetek egy új vázat ha eltöröm a régit... :)

Már egyre több gyártónál ez van(Cube is pl) hogy ha gariidõn belül baja van,olcsóbban kapsz egy másikat.
Mondjuk láttam saját szememmel amint egy tizensokéves crmo Trek helyett(repedés üléscsõnél) kapta a tulaj a zsírújat.Ott az élettartam az élettartam.

HEX77

HEX77

vendég

• fórumtag
  • 136 posts

A vázadra 6 év garanciát adott a Canyon, megkeresném õket a helyedben a problémával. Canyon | Service | FAQ
Nyeregcsöved nagyon ki volt húzva? Nekem nem tûnik úgy a fotó alapján, hogy kicsi lett volna neked ez a váz.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Szeretett Canyon AL vázam megadta magát, sajna eltörött a nyeregcsõnél, ezért azt fontolgatom, hogy beszerzek egy új vázat.
Na de milyet? Tudnátok segíteni?

Az alábbi paraméterekkel keresnék vmit:
- legyen 17 vagy 17"5-os méretben (a 16"5-os Canyonom picit kicsi volt, így ha már új vázat veszek akkor legyen rendes méretû. Sajna a következõ Canyon 18"5-os :( )
- a kábelek legalább egy része lehetõleg a vázon belül menjen. (Ez nagyon tetszett a Canyonnál, nem tudom más gyártóknál mennyire elterjedt megoldás..)
- a tapered Rebámmal kompatibilis legyen a váz

Szerintetek mit érdemes megnéznem, melyik vázak jöhetnek szóba, ha 6 számjegyû összeget már nem szívesen fizetnék ki érte... (használt is jó)

A vázadra 6 év garanciát adott a Canyon, megkeresném õket a helyedben a problémával. Canyon | Service | FAQ
Nyeregcsöved nagyon ki volt húzva? Nekem nem tûnik úgy a fotó alapján, hogy kicsi lett volna neked ez a váz.

HEX77

HEX77

vendég

• fórumtag
  • 136 posts
Szeretett Canyon AL vázam megadta magát, sajna eltörött a nyeregcsõnél, ezért azt fontolgatom, hogy beszerzek egy új vázat.
Na de milyet? Tudnátok segíteni?

Az alábbi paraméterekkel keresnék vmit:
- legyen 17 vagy 17"5-os méretben (a 16"5-os Canyonom picit kicsi volt, így ha már új vázat veszek akkor legyen rendes méretû. Sajna a következõ Canyon 18"5-os :( )
- a kábelek legalább egy része lehetõleg a vázon belül menjen. (Ez nagyon tetszett a Canyonnál, nem tudom más gyártóknál mennyire elterjedt megoldás..)
- a tapered Rebámmal kompatibilis legyen a váz

Szerintetek mit érdemes megnéznem, melyik vázak jöhetnek szóba, ha 6 számjegyû összeget már nem szívesen fizetnék ki érte... (használt is jó)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
azert ez mindig ilyen -tol / -ig dolog, nem feltetlen muszaj bele a 140mm. Az 575-be is valaki 160-at mozgo Lyricet meg Fox36-ot rak, nekem meg 130-at mozog a DT. csak mondom
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

a rokinak elképesztõen meredek szögei vannak még 140-es villával is: nyeregvázcsõ-76°(!!!), fejcsõ-69°, szóval a 120as rebával eléggé orra esõs lesz.

köszi! lehet, hogy végül canyon lesz, még alkudozok.