Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11007 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

A scandium vázaknak van hátránya a sima aluval szemben (sérülékenység, élettartam...)?

drágák
amúgy amelyik nincs agyatlanul agyonkönnyítve (anno scottok pl) azoknak csak elõnye van. könyebb erõsebb, komfortosabb
azért 1300g alattival nem próbálkoznék (merevfarú persze)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Meky

Meky

vendég

• fórumtag
  • 27 posts
A scandium vázaknak van hátránya a sima aluval szemben (sérülékenység, élettartam...)?

Babuin

Babuin

vendég

• fórumtag
  • 16 posts

kona topikban irtak nem eleg?

a kona olcsobb aluvazai nagyjabol mind ugyanaz, csak mas szinben jonnek es mas a felszereltseguk. ha megnezed az idei kinalatot pl akkor a Lanai, Fire Mountain es a Fire Mountain Deluxe ugyanazt a vazat kapja, ahogy a Blast, Cinder Cone es a Caldera is. csak egyre jobb a felszereltseg.

szal amit a Lava Dome vazrol irnak az igaz a te vazadra is.

Igen, elolvastam a hozzászólást a Kona topikban. Két okból írtam ide is: Hátha ezt a topikot mások is olvassák, másfelõl akkor még nem volt meg a váz, csak tájékozódtam, hogy milyet vegyek. Most viszont már van egy ilyenem, és már nem arra vagyok kíváncsi, hogy lehet e kapni, stb, hanem pl. mások tapasztalatára, esetleg tesztek, vélemények ilyenek. De már megérte, mert amit most írtál, az például pont az egyik, amire kíváncsi voltam! :) Köszönöm szépen!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Sziasztok!

Kb egy hónapja vettem egy vázat, név szerint egy Kona Lava 2006-os modell (alu).
Gondoltam, utánanézek egy kicsit, mit írnak róla, stb. De semmit sem találtam róla magyar nyelven (kivéve egy cikket, amiben egy ellopott ilyen biciklirõl van szó), sõt, még angolul sem. Az a kevés, amit más (nem Google) keresõvel találtam, kizárólag oroszul volt. Ilyen nyelven egy kicsit sem tudok :). Ebbõl persze arra következtetek, hogy orosz irányba forgalmazták.
Ha bármit tudtok errõl a váztípusról, vagy esetleg ha valaki tud még ilyenrõl az országban, szívesen veszem, ha megírja ide, vagy bárhova :)

Így néz ki (amit a szerencsétlenül járt Meridámról építettem át).

kona topikban irtak nem eleg?

a kona olcsobb aluvazai nagyjabol mind ugyanaz, csak mas szinben jonnek es mas a felszereltseguk. ha megnezed az idei kinalatot pl akkor a Lanai, Fire Mountain es a Fire Mountain Deluxe ugyanazt a vazat kapja, ahogy a Blast, Cinder Cone es a Caldera is. csak egyre jobb a felszereltseg.

szal amit a Lava Dome vazrol irnak az igaz a te vazadra is.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

mayor

mayor

vendég

• fórumtag
  • 212 posts

Elvileg ilyen pedálállásnál elõrébb kéne lennie a térdednek. Illetve ha napra mész, kend be az arcod, mert most nagyon leégett:-D

Na igen, az ülést tökig hátra kelett tolnom (több az mégis mint 1cm) hogy ne érezzem rövidnek a vázat, viszont így a térd nem esik a pedál tengelyének vonalába, ami tudom hogy nem jó... egyre biztosabb h komplett bicó cserére kényszerülök :( (plusz pár flakon napzsírra is szükségem lesz, ahogy mondod :D)

http://www.heli-bike...tml&language=en

Itt pl kapható! Külföldi online bolt, de viszonyításnak jó..

Helló,
KTM vázakat nem lehet kapni külön? Eddig egyik oldalon sem találtam... :(
Ha van, akkor meg milyen árban lehetnek kb?

Babuin

Babuin

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
Sziasztok!

Kb egy hónapja vettem egy vázat, név szerint egy Kona Lava 2006-os modell (alu).
Gondoltam, utánanézek egy kicsit, mit írnak róla, stb. De semmit sem találtam róla magyar nyelven (kivéve egy cikket, amiben egy ellopott ilyen biciklirõl van szó), sõt, még angolul sem. Az a kevés, amit más (nem Google) keresõvel találtam, kizárólag oroszul volt. Ilyen nyelven egy kicsit sem tudok :). Ebbõl persze arra következtetek, hogy orosz irányba forgalmazták.
Ha bármit tudtok errõl a váztípusról, vagy esetleg ha valaki tud még ilyenrõl az országban, szívesen veszem, ha megírja ide, vagy bárhova :)

Így néz ki (amit a szerencsétlenül járt Meridámról építettem át).

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Helló,

tudtommal hivatalosan nem

magyar forgalmazó vagy kereskedõ rugalmasságán múlik

ha jók emlékeim volt itt aki hozzájutott vázhoz
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

danmail

danmail

vendég

• fórumtag
  • 25 posts
Helló,

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 posts
Elvileg ilyen pedálállásnál elõrébb kéne lennie a térdednek. Illetve ha napra mész, kend be az arcod, mert most nagyon leégett:-D

mayor

mayor

vendég

• fórumtag
  • 212 posts

igazából vszinû nem könnyû váz (ha a felsorolt a gyári szereltség, viszonyitva a többi gyártóhoz akkor olyan 2 kg körül lehet)

de ha neked bejön a geó, kényelmes jól kezelhetõ akkor felesleges lecserélni 25-30 dekáért

hát hogy bejön e a geo? talán bejön, meg marha jól is kezelhetõ lejtmenetben, viszon már az elsõ perctõl kicsit rövidnek érzem a bicót ha nyugiban tekerek. annó 2 hétig filóztam rajta hogy 19" vagy 21", végül a "bolti nyomás" hatására ill. kipróbálás után (ami vélemény szerint nem mérvadó, 5 perc után nehéz eldönteni h tényleg okés e a méret) a 19-es lett enyhe modifikációval (100mm-es stucni helyett 120-as + az ülés ment hátra 1 cm-t) nem tudom jól döntöttem e..? (vess >IDE< egy pillantást, itt a hüjegyerek:))

ha esetleg az eladás mellett döntenék, mely márkák híressek a jó vázgeometriáról a Speci-n kívül?

S1_Balint

S1_Balint

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
sziasztok. ez mi? nagyon szeretnék valami infót errõl a vázról hogy mi egyáltalán meg jó e vagy ilyesmi.
Remélem tud valaki segíteni. Soha életemben nem hallottam ezt a márkát se.
És itt a honlapjuk: http://www.kinx.nl/B...prism_scope.htm
Feltöltött kép

Hardy S1 a mindenem. :)

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Félintegrált kormánycsapágy való bele.

Ha 26oshoz van méretezve a váz, akkor akkora kereket tégy bele.

A hátsó aggyal és monoblokkal nem tudod elérni, hogy ne kelljen láncfeszítõ. Ha nem akarsz láncfeszítõt, akkor végy csúszópapucsos vagy excenteres vázat. Félszemes láncot azt viszont ne mert csak a baj van vele.

aaalmandre

aaalmandre

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
üdv!
1. 2006 os hardy vázhoz milyen kormánycsapágy való?
2.24" kereket ajánlottak hozzá, single speedhez milyen hátsó agyat és középcsapágyat javasoltok hogy ne kelljen láncfeszítõ?Ha félszemenként szedhetõ láncot veszek akkor elvileg nem kell...vagy de?Amúgy truvativ dolgokat nézegettem eddig fõleg de nemtom mi lenne a jó

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ja meg gondolom nem sides v-fekes fullkarbon konnyitest gondolt a kollega. jobb villa meg konnyebb kerek teljesen vallalhato fejlesztes.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Ide is beírnám, hátha többre megyek itt mint a KTM fórumban!:)

Szóval: estleg nem tudja valaki hogy hány kilós lehet a vázam: '08 KTM Ultra Flite?

Jövõ tavaszra szeretnék egy 'kisebb' fejlesztést végrehajtani a jelenleg gyári felszereltségû bringámon (minimum: Dart3 helyett Tora esetleg Recon, Alivo hatómû helyett Deore LX, + vmi jobb kerékszett), és azon filózom hogy érdemes erre-e erre a vázra egy komolyabb bicót építeni VAGY célszerû lenne kompletten eladni az egészet?

Köszi!
mayor

igazából vszinû nem könnyû váz (ha a felsorolt a gyári szereltség, viszonyitva a többi gyártóhoz akkor olyan 2 kg körül lehet)

de ha neked bejön a geó, kényelmes jól kezelhetõ akkor felesleges lecserélni 25-30 dekáért

mayor

mayor

vendég

• fórumtag
  • 212 posts
Ide is beírnám, hátha többre megyek itt mint a KTM fórumban!:)

Szóval: estleg nem tudja valaki hogy hány kilós lehet a vázam: '08 KTM Ultra Flite?

Jövõ tavaszra szeretnék egy 'kisebb' fejlesztést végrehajtani a jelenleg gyári felszereltségû bringámon (minimum: Dart3 helyett Tora esetleg Recon, Alivo hatómû helyett Deore LX, + vmi jobb kerékszett), és azon filózom hogy érdemes erre-e erre a vázra egy komolyabb bicót építeni VAGY célszerû lenne kompletten eladni az egészet?

Köszi!
mayor

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Vizszintezo, madzag, stb, ha mas nincs.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
van szerszam ra hogy megnezd el van e csavarodva a vaz hatulja. telefonalj korbe par szervizt.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 posts
Sziasztok! Ma elütött egy autó. Körforgalomban haladtam, nem adta meg az elsõbbséget. A hátsó kereket kapta el, fellökött én meg csúsztam az aszfalton. 1-2 nap alatt felépülök. A kerék totálkáros. Nagyon drága országúti gépem van. Betétlapot cseréltünk. állítólag a károkozó autós kötelezõje fizet. Holnap jön a kárszakértõ. Jó volna sürgõsen felderítenem addig minden rejtett hibát a bringán.

A alu váz és villa vetemedéseit milyen módszerrel lehet észrevenni? Az ember csak a szemmértékére támaszkodhat? Ismer valaki olyan mûhelyet, ahol esetleg van erre valami tesztelõ pad féleség?

forob

forob

vendég

• fórumtag
  • 87 posts
Hály Gályz!

Ez hogyan mûködik?
http://noxcycles.com...mid=168&lang=en
A kis képre kattintva feljön a nagy is.
Nem vagyok processzor, de mintha furcsa helyen lenne a lánc, netán szíj és a féktárcsa is. Szerintetek?

üdv: forob