Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11007 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Amerikai Horst Leitner nem? a ceg pedig AMP

nevébõl gondoltam :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Amerikai Horst Leitner nem? a ceg pedig AMP
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Ha már így benne vagyunk a klasszikus négy forgáspontos felfüggesztésben, emlékszik még valaki arra, hogy melyik gyártó fejlesztette ki, mert én megvallom õszintén, hogy nem.

nem az a fritz(?) akirõl a neve is van ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
Én a Giant-re emlékszem, hogy õk csinálták...
Vagyis azt olvastam.
Mintha..., szóval kicsit sem biztos.

Izomtéridõninja-geológus!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Ha már így benne vagyunk a klasszikus négy forgáspontos felfüggesztésben, emlékszik még valaki arra, hogy melyik gyártó fejlesztette ki, mert én megvallom õszintén, hogy nem.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a suntour tagot en sem ajanlanam tulzottan. nem az a hosszu eletu fajta. ha van ra garancia akkor oke, de hasznaltba nem ugranek bele. a foxival kevesebb gond lesz.

szerintem attol hogy a kona nem igazi 4forgaspontos meg lehet teljesen jo, szal ez ne tantoritson el tole. ahogy tigger is irta az egyetlen hatranya a horst linkkel szemben hogy ha behuzod a hatso feket, az gyakorlatilag megszunteti a rugozast, de ez egy olyan dolog hogy van akinek eszreveheto, van akinek egyaltalan nem. ha annyira rossz lenne akkor nem adnanak el szazezer szamra ilyen vazakat vilagszerte.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

köszi. az elsõ 2 mondatod még értem is,de az utolsót?! igazából nem értem a különbséget a két technológia között. most a merida és a kona közöttit. melyik miért jobb? fõleg maratonozásra illetve értelemszerûen hosszabb távú túrák és edzéske lenne az új váz... mondjuk a hei hei-rõl nagyon sok jót olvastam.

én ilyen karbon támvillás missiont próbáltam tavaly. geója nagyon jó, de rettentõ szarul mozog -gyanítom a rugostagnak köszönhetõen-.

4 forgáspontos rendszer mûködésérõl és elõnyeirõl a specialized honlapján találsz bõséges infót, videóval animációval , egyenes vonalon mozdul a kerék stb...mivel a dolgot egy Horst Leitner nevû fószer szabadalmaztatta,-Horst Link- viszont a speci megvette a szabadalmat stb stb...õk FSR-nek hívják. lényeg hogy ezeknél a hátsó forgáspont a láncvillán van, a kona féléknél meg a támvillán. elõnye többek közt hogy az fsr-esek blokkolás közben is aktivak maradnak, a kona félék bemerevednek. én mondjuk nem éreztem jelentõs különbséget, bár azt mondják inkább a nagyobb rugóutas gépeknél számít. ehhez képest a konára azt mondják az nem valós 4 forgáspontos. fritzek az újságban több forgáspontos rendszernek hívják :) .

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 hozzászólás

hei hei kb egy méret a merevvel, és a magasságodhoz kb jó is..meg abba van jó tag is

a hai sem rossz váz csak gyengébb rtag

a konára azt mondják nem igazi 4 fp, a hai az az (horst linkes, a hátsó fp, a támvillán van, a konánál a láncvillán)

köszi. az elsõ 2 mondatod még értem is,de az utolsót?! igazából nem értem a különbséget a két technológia között. most a merida és a kona közöttit. melyik miért jobb? fõleg maratonozásra illetve értelemszerûen hosszabb távú túrák és edzéske lenne az új váz... mondjuk a hei hei-rõl nagyon sok jót olvastam.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Sziasztok,

Tanácsot kérnék vásárlás elõtt:
Jövõre szeretnék egy fully vázat. Már keresgéltem és az anyagi helyzetemet mérlegelve 3 opcióm van:

- HaiBike Scream: tök új, 0 km, 18" méretben, Suntour taggal, 75K-ért

- Merida Mission Carbon: használt, Manitou Swinger SPV taggal, nem tudom melyik évjárat , 80K az ára, 2600 gr. mindennel 18" méretben

- Kona HeiHei Supreme 2007: használt, Fox RP23 taggal, 100K az ára, 2180 gr. taggal 19" méretben

Tudom, hogy a fully-k más méretezésûek. Én 181 cm vagyok (ha kihúzom magam). A Pyxis Team amit most használok 18,5"-es és teljesen jó.

Tanácstalan vagyok. Ráadásul nem tudom, hogy melyik rendszerû váz jobb igazából. A Merida-féle, hátsó villával párhuzamos vagy a váz közepén lévõ megoldás? Mi a különbség? A Merida-nál vonz a karbon váz, de ahogy látom a Manitou Swinger tag helyett nem igazán van másik opció. Jó ez a tag? A Suntour-tól a Hai-ban nem várnék sokat, de azt lehet biztos cserélni jobbra késõbb. A FOX biztos király. Mit jelent az, hogy vmi egy vagy több forgáspontos? A Hei Hei 4 forgáspontos, ha jól értesültem...

Bocsánat a sok newbie kérdésért, de fully-m még nem volt és nem tudom miket kellene figyelembe vennem a vásárlás elõtt?! A Kona felé erõsen hajlok a súly miatt...

hei hei kb egy méret a merevvel, és a magasságodhoz kb jó is..meg abba van jó tag is

a hai sem rossz váz csak gyengébb rtag

a konára azt mondják nem igazi 4 fp, a hai az az (horst linkes, a hátsó fp, a támvillán van, a konánál a láncvillán)

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 hozzászólás
Sziasztok,

Tanácsot kérnék vásárlás elõtt:
Jövõre szeretnék egy fully vázat. Már keresgéltem és az anyagi helyzetemet mérlegelve 3 opcióm van:

- HaiBike Scream: tök új, 0 km, 18" méretben, Suntour taggal, 75K-ért

- Merida Mission Carbon: használt, Manitou Swinger SPV taggal, nem tudom melyik évjárat , 80K az ára, 2600 gr. mindennel 18" méretben

- Kona HeiHei Supreme 2007: használt, Fox RP23 taggal, 100K az ára, 2180 gr. taggal 19" méretben

Tudom, hogy a fully-k más méretezésûek. Én 181 cm vagyok (ha kihúzom magam). A Pyxis Team amit most használok 18,5"-es és teljesen jó.

Tanácstalan vagyok. Ráadásul nem tudom, hogy melyik rendszerû váz jobb igazából. A Merida-féle, hátsó villával párhuzamos vagy a váz közepén lévõ megoldás? Mi a különbség? A Merida-nál vonz a karbon váz, de ahogy látom a Manitou Swinger tag helyett nem igazán van másik opció. Jó ez a tag? A Suntour-tól a Hai-ban nem várnék sokat, de azt lehet biztos cserélni jobbra késõbb. A FOX biztos király. Mit jelent az, hogy vmi egy vagy több forgáspontos? A Hei Hei 4 forgáspontos, ha jól értesültem...

Bocsánat a sok newbie kérdésért, de fully-m még nem volt és nem tudom miket kellene figyelembe vennem a vásárlás elõtt?! A Kona felé erõsen hajlok a súly miatt...

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

szewasztok!

az elkövetkezendõ év során szeretnék építeni 1 endurosabb bikeot:) csak nincs sajnos óriási anyagi háttér mögötte...:/ milyen vázat tudnátok ajánlani? most 1 05'ös polar X em van, uh a magellanok bejönnek, szemezgetek a Deneb vázakkal. vmi hasonlót nem tudtok? csak h l1en mihez viszonyítani...olyan 6 körül lehet már venni hsználtan. beszereztem 1 Fox Float 32R-t 130as úttal, kb ez lesz az alapja a gépnek;)
kíváncsi vagyok a véleményetekre.
kösz
minden yot yo tekerést písz!!

szerintem vegyél egy canyont az apróból:D

atiss

atiss

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
szewasztok!

az elkövetkezendõ év során szeretnék építeni 1 endurosabb bikeot:) csak nincs sajnos óriási anyagi háttér mögötte...:/ milyen vázat tudnátok ajánlani? most 1 05'ös polar X em van, uh a magellanok bejönnek, szemezgetek a Deneb vázakkal. vmi hasonlót nem tudtok? csak h l1en mihez viszonyítani...olyan 6 körül lehet már venni hsználtan. beszereztem 1 Fox Float 32R-t 130as úttal, kb ez lesz az alapja a gépnek;)
kíváncsi vagyok a véleményetekre.
kösz
minden yot yo tekerést písz!!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

használ valaki merida all mountain vagy 150 vázat?mik a tapasztalatok velük, el lehet felejteni a merida okozta rossz szájízt? a Bikemagban amikor építették a 150 vázra a bicajt, arról volt szó viszatérnek a menettapasztalatokra, de nem esett azóta egy mukk sem róla hogyan is teljesít...ha valaki többet tud leírhatná...köszi :)

merida topik lapozgasd
Semmiho kolléga aktivan nyúz egyet, és szokik is írni
hogy melyik évben minek hivják épp (allmountain/transmissin) végülis mindegy

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás
használ valaki merida all mountain vagy 150 vázat?mik a tapasztalatok velük, el lehet felejteni a merida okozta rossz szájízt? a Bikemagban amikor építették a 150 vázra a bicajt, arról volt szó viszatérnek a menettapasztalatokra, de nem esett azóta egy mukk sem róla hogyan is teljesít...ha valaki többet tud leírhatná...köszi :)

tom_sawyer

tom_sawyer

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
Mozgott a lánctányér, ezért ha erõsebben tekertem, mondjuk elinduláskor, akkor megugrott a lánc. Meghúztam a csavarokat, a probléma megszûnt.

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 hozzászólás

Juj!
Gravity-vel vigyáznék....
Fûzettem náluk kereket, mono+hajtókar beépítés is volt, utólag mindig kiderült valami.
A kerék a teló bal szárához van közelebb, a hajtókaron meg nem húzták meg rendesen a lánctányér csavarjait, ezért egyfolytában ugrált a lánc. A fékbeállítást meg nem is említem.
Elhiszem Én, hogy ügyes a Srác, de ez nála hangulat/szimpátia függõ, esetleg ha be van havazva, akkor kapkod.

Éppen a zebrán mentem át, mikor olyat ugrott a lánc, hogy lerepült a lábam a pedálról (Author APD-F61-et használok). Szerencsére nem estem le.
Azóta egy hátsó villogóért nem megyek be hozzájuk.

nem ebbe a tobicba tartozik, bocs, de ha a láncod ugrál, az nem a hajtókar csavarok miatt van, hogy függ össze a kettõ?

tom_sawyer

tom_sawyer

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
Juj!
Gravity-vel vigyáznék....
Fûzettem náluk kereket, mono+hajtókar beépítés is volt, utólag mindig kiderült valami.
A kerék a teló bal szárához van közelebb, a hajtókaron meg nem húzták meg rendesen a lánctányér csavarjait, ezért egyfolytában ugrált a lánc. A fékbeállítást meg nem is említem.
Elhiszem Én, hogy ügyes a Srác, de ez nála hangulat/szimpátia függõ, esetleg ha be van havazva, akkor kapkod.

Éppen a zebrán mentem át, mikor olyat ugrott a lánc, hogy lerepült a lábam a pedálról (Author APD-F61-et használok). Szerencsére nem estem le.
Azóta egy hátsó villogóért nem megyek be hozzájuk.

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.288 hozzászólás

Dörzsáras mesterembert tud valaki mondani? Csillagos polarxembõl az elõzõ tulaj által belerohasztott nyeregcsõ kivésetését már 3 éve halogatom, most úgy érzem, itt az idõ. :) Csak nem merem bárhova bevinni, nehogy az egészet szétfaragják...

Gravity Bike-ban (VII. Damjanich u. 2.) nagyon ügyes szerelõsrác van, szerintem ezt is meg tudja oldani. Csörögj rájuk, hátha... 30/964-3133

[highlight] The bike way of life [/highlight]

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás
Dörzsáras mesterembert tud valaki mondani? Csillagos polarxembõl az elõzõ tulaj által belerohasztott nyeregcsõ kivésetését már 3 éve halogatom, most úgy érzem, itt az idõ. :) Csak nem merem bárhova bevinni, nehogy az egészet szétfaragják...

Meky

Meky

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás

drágák
amúgy amelyik nincs agyatlanul agyonkönnyítve (anno scottok pl) azoknak csak elõnye van. könyebb erõsebb, komfortosabb
azért 1300g alattival nem próbálkoznék (merevfarú persze)

nagyon köszönöm.