Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11007 hozzászólás a témában

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
aham, ezt néztem
vmi "sinus" nevû vasat keresek, de akkor valszeg intersportos darab lehet
de így error valszeg

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ez az angol

http://www.genesisbikes.co.uk/
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
aham, kösz
még guglizok kicsinység

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
2 féle van tán. A jobbikról tam linkelt anno. Meg van a aközkeletûbb Intersportos...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
genesis vázakról mit illene tudnom?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
értem már...köszönöm az infót :)

nézzétek el nekem a lámázást, eddig nem nagyon foglalkoztam az össztelós vázakkal :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
fizikusoknak olvasnivalo

http://www.rdrop.com...ysis/index.html

amugy jozan paraszti esszel

ha ranezel a vazra oldalrol, el kell kepzelni hogy a hatso agy milyen iranyban mozog amikor a vaz bemozdul.

csak a monoblokknal levo forgaspontot kell nezni, meg a hatso tengely kornyeken levot. a rogostag kornyeken levok csak a karakterisztikat, progresszivitast, attetelt varialjak.

horst link

Feltöltött kép

a kona fele four-bar vagy faux-bar ugyanugy mozog mint egy egy forgaspontos, mivel a tengely a monoblokknal levo fogaspont korul fordul el. ezert "nyulik" a lancvilla, es mivel ha a kereket blokkolod a fekkel, nem bir nyulni. ergo nem mozdul.

Feltöltött kép
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
Maggi b+ (még lapozni sem kellett)

4 forgáspontos rendszer mûködésérõl és elõnyeirõl a specialized honlapján találsz bõséges infót, videóval animációval , egyenes vonalon mozdul a kerék stb...mivel a dolgot egy Horst Leitner nevû fószer szabadalmaztatta,-Horst Link- viszont a speci megvette a szabadalmat stb stb...õk FSR-nek hívják. lényeg hogy ezeknél a hátsó forgáspont a láncvillán van, a kona féléknél meg a támvillán. elõnye többek közt hogy az fsr-esek blokkolás közben is aktivak maradnak, a kona félék bemerevednek. én mondjuk nem éreztem jelentõs különbséget, bár azt mondják inkább a nagyobb rugóutas gépeknél számít. ehhez képest a konára azt mondják az nem valós 4 forgáspontos. fritzek az újságban több forgáspontos rendszernek hívják .

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
nohat igen, kipróbálni biztos nem fogom :D véletlenül találtam rá így is, nem valószínû h sok fut belõle...

ára nem mondható rossznak....~130k tag nélkül...

hülye kérdés: Mibõl látni/tudni, hogy fsr?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
jaja teljesen FSR. de ha a szogek-hosszok nem jok akkor mit sem er a mozgas. ki kellene probalni. az hogy papiron faja meg semmit nem jelent. a sinister R9 is tokeletes volt az adatok alapjan.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

lehetnétek olyan tündérmackók, h nekem is mesélnétek :P
aki járatosabb ebben, h milyen a rugózási rendszer meg ilyesmi....Sala vmi Fsr-t emlegetett, de hogy mifán terem azt így nem igazán tudom...

Maggi 5-el föntebb írtam le

amúgy ha jó a geó és jó az ára nagy baj nem lehet vele. ránézésre anyag van benne
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

aki járatosabb ebben, h milyen a rugózási rendszer meg ilyesmi....Sala vmi Fsr-t emlegetett, de hogy mifán terem azt így nem igazán tudom...

Neked is csak azt tudom mondani, mint miden kezdõnek :) , keresés, már minden le van írva. :whip:

A sebesség mindent megold.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
besokalltam tole ennyi :)

RAUH-Welt
B E G R I F F

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

velemenyem van :) nagyon szep. foleg ezekkel a kerekekkel meg igy feher szin mentesen

Mire ez a nagy fehér allergia??D

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Mivel vázas topik maga a váz érdekelne :P

Nekem is ebben a színben tetszik, meg babakékben...de inkább arra lennék kiváncsi, hogy nem-e csak disznek jó:)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
velemenyem van :) nagyon szep. foleg ezekkel a kerekekkel meg igy feher szin mentesen

RAUH-Welt
B E G R I F F

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
http://www.vortrieb....ossMT_large.jpg

errõl a vázról valakinek van valami infója? esetleg véleménye...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
passz. de tekintve hogy az nem vedett, igy szerintem nincs is rola hivatalos info

RAUH-Welt
B E G R I F F

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Nem a horst link/FSR rendszerûre gondoltam, hanem a például a Kona által használtra (fauxbar).