Jelentkezz be Regisztrálj

Bringás lányok márpedig vannak #3
Írta 2005. december 29. - 22:09

nem, a népszab árnyékra vetõdött.....csak vmi korai vázlatban voltak benne, a törvénytervezetben már nem.....egyébként a bm erõltette mind2-t, nem a gkm...ezt csak mert vki a kerékpárkormánybiztost emlegette, az üggyel kapcsolatban....
többiben igazad van....
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2005. december 29. - 21:57

A legnagyobb problémát én ott látom, hogy a kerékpáros balesetek nagy részét a vidéken betintázva kerekezõ, semmire nem figyelõ kivilágítatlan papák okozzák. Bizony, nem rólatok szól a statisztika sötét oldala. Közûlünk szinte mindenkinek volt már autó kontra kerékpár balesete, de a legtöbben megúsztuk horzsolásokkal. Ez azért van, mert mi figyelünk, és tudjuk kezelni a bringát. Ha bevezetik a rendelkezést, még több sportoló és lelkes amatõr kerekezik majd kukásmellényben és még több városi közlekedõ veszi majd fel a bukót, ha munkába indul, de a statisztika nem fog javulni. Mert a 70 éves Pista bácsi bizony nem vásárol majd mellényt, és ha ingyen kap egyet, akkor sem veszi fel, és a svájci sapkát sem cseréli le bukóra. Mint ahogy egész életében semmi nem vette rá arra, hogy lámpát szereljen fel a bringájára, és soha eszébe sem jutott, hogy betintázva talán érdemesebb lenne gyalogosan hazatérni a kocsmából.
Írta 2005. december 29. - 19:25

Hallottam én is.
A bukósisak-gondolattal egyet értek.
Mellény? Szerintem elég lenne, ha komolyabban ellenõriznék KRESZ (lámpák) betartását és esetleg a bringára egy fényvisszaverõ matrica.
Van lámpám (elsõ-hátsó), bringás cipõmön van fényviszaverõ cucc, a hosszú nacimon és a hosszú mezemen is. Aki ebben nem vesz észre az nem is akar. És még a nedvességelvezetéssel sincs semmi gond.
Ha a mellényt kötelezõvé teszik akkor az vonatkozzon a gyalogosokra és az autójukból kiszáló sofõrökre is!
Elkéne beszélgetni a kerékpáros kormányügyi biztossal, hogy õk pontosan mit akarnak és azt hogyan lehetne a gyakorlatban is megoldani a kerékpározás élményének rontása nélkül.
Én már korábban szeráltam mellényt, kemény 700 ft volt, ha azt nézzük, ebbe elem sem kell, 1x-i kiadás, uh akármilyen ágrólszakadt biciklisnek ez talán jobb,mint egy lámpa, bár nem helyettesíti azt. Akinek meg rendes meze van, azt sztem sem érdemes cstetni. A bukó kötelezõvé tétele igen jó ötlet, habár a halálesetek számát nem így kéne elsõsorban csökkenteni... Bécsben nyáron az ezrediket adták át:cry:... amíg tömött autósorok között kell lavírozni, addig tökmindegy! (Sõt, ha látnak, direkt szivatnak szal...) ITT A HIBA! Bár ezt fenn nem tudják...
Amúgy amit vettem mez, az kb 5 számmal nagyobb nálam, pulira is rámegy, és olyan vékony és lukacsos, h sztem nem oszt nem szoroz, pehelykönnyû, észre sem veszem ha rajtam van 8na jó, mégis, de értitek...)
Írta 2005. december 29. - 17:36

Írta 2005. december 29. - 15:33

Ha ez visszafagy (gondolom az éjjel már megtörtént), a megkeményedett tetejû hóban kínszenvedés lesz a bringázás, még a lejtõn is 180-as pulzussal kell tekerni, hogy ne állj meg.
Írta 2005. december 29. - 11:01

pénteken túrha kékesre...
PARAFEREE.HU # bakancsos és kerékpáros túrák
Írta 2005. december 29. - 00:59

A fényvisszaverõ matrica sokat jelent, a lámpa fényénél az jól látható, szóval ez lenne a minimum.Mellény? Szerintem elég lenne, ha komolyabban ellenõriznék KRESZ (lámpák) betartását és esetleg a bringára egy fényvisszaverõ matrica.
A bringa megfelelõ kivilágítása a lényeg, szerintem.
Ma már olyan ledes hátsó-elsõ lámpákat lehet kapni akár vidéken is ami nem kerül sokba és jó fénye van, na meg elemmel sem kell tömni hetente.
(még havonta sem)
Sõt vidéken a részegen kocsmából haza bringázó emberekre is..Ha a mellényt kötelezõvé teszik akkor az vonatkozzon a gyalogosokra és az autójukból kiszáló sofõrökre is!
...mert aki eddig nem vett lámpát az a mellényt sem fogja megvenni.
Na igen, ha valaki tûz közelbe kerül, jó lenne ha inkább az eddig lámpa nélkül közlekedõ bringák jobb kivilágítását forszíroznák a mûanyag mellény helyett.Elkéne beszélgetni a kerékpáros kormányügyi biztossal, hogy õk pontosan mit akarnak és azt hogyan lehetne a gyakorlatban is megoldani a kerékpározás élményének rontása nélkül.
Az csak az egyik része, hogy ronda, finoman szólva.
A másik amit korábban mondtam a neylon kabát.
Na persze, olyant is lehet drágán venni ami átengedi a párát.
Ettõl még az országút szélén kaszáját vállán cipelõ Józsi bácsit ugyanúgy elcsapják mert annak a kapálós ruháján még macskaszeme sincs.
Írta 2005. december 28. - 19:28

Elmúlt a karácsony, de nem múlt el a tekerhetnék utáni vágy, így ha a k.a esõ is úgy akarja (kékes-tetõ 30cm), péntekre szervezõdnék egy túrával a mátrába...
ja igen, afkorsz paripával

Sajna Sárin (avto) most nincs a kölcsön tartó, így max egy, vagy talán két embert tudok Jómagam fuvarozni...
Beszéljünk róla...
Tsókolom a kacsóikat
PARAFEREE.HU # bakancsos és kerékpáros túrák
Írta 2005. december 28. - 14:44

A bukósisak-gondolattal egyet értek.
Mellény? Szerintem elég lenne, ha komolyabban ellenõriznék KRESZ (lámpák) betartását és esetleg a bringára egy fényvisszaverõ matrica.
Van lámpám (elsõ-hátsó), bringás cipõmön van fényviszaverõ cucc, a hosszú nacimon és a hosszú mezemen is. Aki ebben nem vesz észre az nem is akar. És még a nedvességelvezetéssel sincs semmi gond.
Ha a mellényt kötelezõvé teszik akkor az vonatkozzon a gyalogosokra és az autójukból kiszáló sofõrökre is!
Elkéne beszélgetni a kerékpáros kormányügyi biztossal, hogy õk pontosan mit akarnak és azt hogyan lehetne a gyakorlatban is megoldani a kerékpározás élményének rontása nélkül.
"A kerékpáros nem az autós ellensége, hanem olyan autós, aki már megtette az elsõ lépést a jó irányba!"(Karlovitz K.)
Rákosmente KerekSE;
Írta 2005. december 28. - 10:18

Hallottátok már, hogy törvénytervezet van készülõben, hogy 2006 végére kötelezõvé akarják tenni a kerékpárosoknak a láthatósági mellény használatát?
Üdvözöljük a kedves nézõket a TDH 2006 os versenyrõl. A sárga trikót ma öööö úgy látom mindenki hordja....
A viccet félretéve, ezek az intézkedések az esti vidéki közlekedésben nagyon is szükségesek lennének. Aki szokott autót is vezetni, az tudja mirõl van szó... Én is majdnem hoztam karira haza egy falusi bájkert a motorháztetõen. Hátul csak egy mini macskaszem (vagy dinamós lámpa) nagyon késõn lehet csak észrevenni. Csak nehéz meghúzni a határt, hogy hol legyen kötelezõ és hol nem. A szellõzés tekintetében pedig létezik a tesco gazdaságos mellénynél 10x drágább szellõzõ mellény is...
Trifó: elengednének síelni? Mi megyün elõreláthatólag péntek estétõl hétfõ estig síelni jan 13.-16. között. Mivel van még üdülési csekkünk, szállás Sopronban, és onnan megyünk ki semeringre vagy más közeli terepre. Ha van kedved csatlakozni...
Mailt küldj, ne privit! Köszi
Írta 2005. december 28. - 01:15

Herr Kex, bitte nekem is!Trifo, ilyen hosszúhétvégés dolgot az idei szezonban már nem tervezek, esetleg ilyen egynaposokat szlovenskába, ha lesz hely szólok.
"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Írta 2005. december 28. - 00:00

Népszabadság • Munkatársunktól • 2005. december 27.
Kötelezõvé tenné valamennyi kerékpáros számára a fényvisszaverõ mellény és
a bukósisak viselését a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium.
forrás: http://www.nol.hu/cikk/388786/ Ezzel nem is lenne más baj, de tekert már valaki 40 fok melegben egy neylon kabátba csomagolva amikor úgyis szakad az emberrõl a víz ha megáll egy pillanatra.
A bringás ruhák jól ki vannak találva mert kivezetik a felületre az izzadtságot és az menet közben hût mint a klímaberendezés.
Ha erre rá kell húzni a mûszálas mellényt akkor néhányan biztos hõgutát kapunk nagy kánikulában. Aki ezt kitalálta az még nem tekert nyáron egy jót.
Írta 2005. december 27. - 15:51

Írta 2005. december 27. - 14:32

Írta 2005. december 27. - 14:12

Írta 2005. december 27. - 12:52

egy pár kép/vidió még hochkarról: http://kepz.terror.hu/v/kxgal/hochkar/
Írta 2005. december 27. - 10:11

Hát a karácsonyon túl vagyunk, mindjárt itt van a Szilveszter. Tudtok valamit a Jan. 1-i HHH-i verseny megint délben lesz? Azt hiszem ott leszek, persze csak nézõként.

Ha addig nem találkoznánk, mindenkinek boldog új évet!
Írta 2005. december 27. - 10:08

Lesz még ilyen hétvégés kiruccanás? Ha van rá mód, csatlakoznék!
--Trifo
Gyermekeink képekben. Régebbi képek: ITT , pici Hanka itt és pici Ignác itt
Írta 2005. december 25. - 20:11

Majd ha lecsengett a vizsgaidõszak többet fogok írogatni, addig is további jó pihenést!
Írta 2005. december 25. - 15:03

zsír :-)Egy kis karácsonyi meglepetésvideó a hétvégi csúszkálásról: http://queremopa.hu/hochkar2.wmv
a zene is nagyon jó végig, hát még a végéhez :-)
(úgy döntöttem most mégsem megyek zemplénbe egyedül kóborolni, mert... nem is tudom igazán, hogy miért. talán mert nem lenne kihez beszélnem. vagy nem lenne aki hozzám beszélne. viszont a bükki barlangos bivakolós túra továbbra is nyitva áll, ne feledjétek!)
"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"