Ez az. De a bukó akkor sem rossz dolog.
A másik, hogy tényleg jó lenne tudni, hogy a balesetek milyen arányban hol történnek, mert ez egyáltalán nem mindegy. És biztos, hogy a balesetek döntõ része este az elhagyatott falvakban történik? Én inkább amondó lennék, hogy a nagyvárosi morál miatt bekövetkezõ figyelmetlenségbõl származó balesetek gyakoribbak...
Ebbõl akár lehetne közvélemény-kutatást is csinálni itt a honlapon...
Hírportálokon idõnként feltûnik egy bringásbaleset, nagyon ritka, hogy rutinos kerékpárosról szólna, és nem is nagyvárosokban történnek. Persze hír csak az lesz, ahol vér folyik, vagy emberek halnak, tehát nem esik szó a kisebb balesetekrõl, jól végzõdõ szándékos leszorításokról. Márpedig rutinos kerékpárosok a városokban ritkán halnak.
Több helyi lap leközli a közlekedési baleseteket. Én a XVI ker. Helyi Híreket olvasgattam rendszeresen, télen nyáron voltak kerékpáros balesetek. Csak egy alkalomra emlékszem, amikor egy országútis srác volt az áldozat, õ szóváltásba keveredett egy autóssal, az meg kihasználta a vas erõfölényét és játszottak egy kis akciófilmesdit. Az összes többi figyelmetlen mazsolákról szólt, tompa érzékû öregekrõl és betintázott józsibákról. Még gyerekek is nagyon ritkán szerepeltek a rovatban. A legnagyobb gond a figyelmetlen láma felnõttekkel van és az esetek nagy részében a kerékpáros volt a vétkes, mert jobbkezes a kertvárosi utcákban sokan a "tegnap sem jött semmi" elvet követik, de a fõlámák simán kijönnek a fõútra is körülnézés nélkül.