Nagy többségünknek nincsen semmi gond az e-bikeokkal itt, sőt, természetben vagy, sportértéke is van és szerencsére a többség nem Strava cheatelésre használja.
Viszont amit a lánc tartósságáról írsz, azzal vitáznék. Montin, esőben, hóban, sárban, versenyezve eddig 1 drága Eagle rainbow láncom nyúlt el 0.5-ig, ezt 9600 km-nél szedtem le, ami brutális futásteljesítmény. 11-es rendszerrel 3000 km volt a maximum, ugyanilyen körülmények között, ugyanazzal kenve (Squirt lube). Az olcsó Eagle NX lánc persze egy ipari hulladék, 1000 km-t bírt nálam, de az arany és a rainbow az az elpusztíthatatlan kategória. Lehet, hogy 60-70 EUR, de a többségnek 10k km terepen 3-4 év is akár, szóval... 
Ez mondjuk igaz, gyárilag egy KMC lánc volt nekem is fent, aztán mikor cserés lett kipróbáltam egy X01-es (ha jól emlékszem) láncot ami váltásteljesítményben akkorát dobott a 11-es Gx sorral, hogy nem akartam elhinni, szóval el tudom képzelni, hogy a felsőkategóriás 12-es sorok és láncok még jobbak. Igazából a 11-essel is tökéletesen meg vagyok elégedve, sokan nem váltják végig a sort ebikon és azért végzik ki gyorsan a hajtásukat. Amióta megvan a Speci szinte minden nap tekerek velemég most is, pedig itt már a völgyekben most is 2 fok van és az a vicc, hogy egy adott időintervallum alatt háromszoros távolságot megyek és ugyanúgy kivégzem magam vele, mint a régi Konámmal, csak felfelé is néha eléggé kell koncentrálni a tempó miatt.😁
Egyébként én is hülyeségnek gondoltam, hogy az ember a biciklit is mobilról állítgassa, de nagyon jó dolog a Mission Control app, tök jól be lehet állítani, hogy az adott napon hogy érzi magát az ember és milyen beállításokkal menne az adott 3 rásegítési fokozaton belül. Amúgy rendesen bringázva vele 100 km a hatótáv a 700-as aksival.