Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Aktuális hírek, jövõ évi újdonságok

- - - - -

• Please log in to reply
9164 replies to this topic

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
:wallbange kedvenc giant vázamat elcsufitották pont arra az évre amikor talán rászántam volna magam egy fullyra...
nem értem én ezt az ives merevítést a hátsó kerék elött egy ujjnyira :chin: tisztességes sarazásnál ez sztem nem lesz vmi jo megoldás.
de sulyra sztem kevesebb lesz a váz. legalábbis igy szemre "karcsubbnak" tünik.
AC az lesz még jövöre? ha igen az hogy fog kinézni?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
olyan nincs ami mindenkinek bejon, de csak azert mert Olee volt a 10bol az egy akinek nem jott be a Stumpjumper FSR geoja attol az meg egy kibeb.szott jo vaz. Mert a masik 9 meg azt mondja hogy soha jobbat. es van meg egy par olyan amire ugyanigy 10bol 9 embernek beindul a nyalelvalasztasa. Mert jok.

tagot cserelni fejlett fogyasztoi tarsadalmakban nem szokas. Ujraszelepezni esetleg. ;) vagy TF/Push stb

a szelesebb kormany meg nem nagyon valtoztat a vaz goemetriajan mert se a szogek se a hosszok nem valtoznak tole.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Meg, hogy mi a jó? Mert a rugózási rendszer még viszonylag objektíven megítélhetõ dolog, de a geó? Amikor a GF a Genesis 2-höz külön telókat gyártat, hogy olyan legyen az egész, amilyen, erre jön egy tsávó, feltesz egy hosszabb stucnit, szélesebb kormányt, esetleg még a tagot is lecseréli egy picit hosszabbra, és csókolom, már egész más a geó, és amúgy sincs két ember, aki ugyanolyannak találná...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Lehet, én nem tudom.
Csak arra emlékszem, hogy az NRS-ek ellen nem szólt semmi, azok híresen jók voltak.
Jöttek az újak, mert hát ugye minden évben kell valami ami jól mutat a katalógusban, akkor is ha nem jobb.

Most meg Biker linkelte ezt:

ami egyébként szép meg dizájnos, meg minden.
Csak jobb is lesz-e?
Kicsit úgy érzem, hogy a farok csóválja a kutyát a vázak terén.

az igaz, hogy a Giant gyartokapacitasa miatt gyakorlatilag barmit meg tud valositani aluvaz teren. Nyomjak is magukat nem kicsit, hidroformingolnak ezerrel. Nade a helyukben mindenki mas is ezt tenne. Mivel igy oda lehet tenni egy kor keresztmetszetu csovekbol osszerakott vaz melle egy ilyen futurisztikus csodat, es azt lehet ra mondani, hogy ez fejlettebb technologia. Pedig lehet hogy egy 5 eves Turner szazszor jobb amikor kint vagy vele a terepen.

Nade bizzunk benne hogy nem csak szep, de jo is :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
azért az NRS-ek is változtak az évek alatt, bár valszeg ezt Zed jobban tudja
pl. a lengõkaruk
meg nem a Trance-t kell összevetni vele, hanem az Anthemet

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Lehet, én nem tudom.
Csak arra emlékszem, hogy az NRS-ek ellen nem szólt semmi, azok híresen jók voltak.
Jöttek az újak, mert hát ugye minden évben kell valami ami jól mutat a katalógusban, akkor is ha nem jobb.

Most meg Biker linkelte ezt:

na így már lehet bepróbálok majd egyet

http://www.singletra...4b27ae7c7285472

ami egyébként szép meg dizájnos, meg minden.
Csak jobb is lesz-e?
Kicsit úgy érzem, hogy a farok csóválja a kutyát a vázak terén.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
A Trance-et, hiába szeretném, nem tudom védeni, mert tényleg kissé nehéz a szentem, de pl. a Reign a maga területére egy igazi joker, ahogy az Anthem is ott van, ha valaki maratonozni szeretne, de túlsúlyosnak találja a Trance-t.

De jó, hogy közben pont ezt leírta Tam is... :-/ Amúgy a Trance-et is lehet szeretni, nekem azért tetszett meg, mert olyan vázat akartam maratonozni, amiben van anyag, nem kolbász és bír mindent, de nem akartam ~10 centinél több utat. Eredetileg versenyben volt a Kona is, csak az új Dawgok már ugye 5', amit feleslegesnek találtam.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
az anthem azert elegge ott van. Barom konnyu, es jo a geometriaja is. Es a Maestro rendszer nagyon is jol mukodik. A Reign is nagyon meg van csinalva, meg allitolag a Glory is jo. Azt meg nem probaltam, bar ha probalnam se tudnek rola szakszeru velemenyt formalni :)

szoval alapvetoen nem rossz ez a szeria, csak a Trance van elszabva.

amikor az NRS volt, akkor olyan osszevissza volt a paletta. Volt mellette a VT ami valaki szerint ubermegazsir, valaki mas szerint meg uberkolbasz [ki kellene egyet probalnom] volt az AC meg a Team DH. Nem volt egyseges a kep.

a platformositas az jot tesz az imazsnak, csak abba kellett volna belegondolni, hogy ma a legjobban keresett szegmens az 5" konnyu ossztelosoke. Ha ilyened nincs, akkor nagyot buksz.

RAUH-Welt
B E G R I F F

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
A Giant az NRS-óta csak erõlködik.
Most majd azt is meg kell ideologizálniuk, hogy két pont között a legrövidebb út a görbe.
De szerintem ez is menni fog.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Szimpi az új Trance, igaz Nekem a régi vázban pont az tetszett, ahogy "elrejtették" a tagot. Úgy látszik, hogy ez a csõhajlítgatás mostanság a divat :)

Üdv.
Grande

ja lehet lesnek egymásról /kona - giant/ végülis szegrõl végrõl egy gyártónál készülnek....:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts
Szimpi az új Trance, igaz Nekem a régi vázban pont az tetszett, ahogy "elrejtették" a tagot. Úgy látszik, hogy ez a csõhajlítgatás mostanság a divat :)

Üdv.
Grande

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
mar most is sokkal jobban vittek volna ha az elso rancfelvarraskor lefogyasztottak volna rola vagy fel kilot.

de osszesen annyi valtozott, hogy alul azt a szuperszexi kis ketrecet kivettek az alsocsobol ahol a tag alja van fogatva, es odaraktak egy oval csovet behegesztve, meg a felsocsovon a hokiutot atvarialtak hogy felkanyarodik a nyeregvazcso tetejeig, es az atkoto a vizszintes.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

gondolkodtam rajta, hogy megvarom a vazvasarlassal mig kijon az 5" maestro, merthat ugye megis...

de nem tetszik. meg egy sulyadatot is jo lenne tudni

az a baj a sima Trance-szal hogy 3kilo a vaz. Ha ez az uj vaz tobbet mozog es konnyebb, akkor senki nem fogja a regit venni. Ha viszont ez nehezebb, akkor meg elQrtak a tervezest, mert van egy rahedli trail/enduro 5" vaz a piacon 3 kilo alatt.

szoval nekem kicsit nem tiszta, hogy a 4.2" trance miert marad valtozatlan formaban a kinalatban. ennyi.

lehet megvárják melyik fogy jobban :)

féloff
nem talált vki még jövõ évi kona képeket -mert valahol van- csak google nekem nem segít
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
gondolkodtam rajta, hogy megvarom a vazvasarlassal mig kijon az 5" maestro, merthat ugye megis...

de nem tetszik. meg egy sulyadatot is jo lenne tudni

az a baj a sima Trance-szal hogy 3kilo a vaz. Ha ez az uj vaz tobbet mozog es konnyebb, akkor senki nem fogja a regit venni. Ha viszont ez nehezebb, akkor meg elQrtak a tervezest, mert van egy rahedli trail/enduro 5" vaz a piacon 3 kilo alatt.

szoval nekem kicsit nem tiszta, hogy a 4.2" trance miert marad valtozatlan formaban a kinalatban. ennyi.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Nekem is szimpi!:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
itt meg hogy hogy kéne mûködjön a coiler

http://www.konaworld.../magicdemo.html

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
na így már lehet bepróbálok majd egyet

http://www.singletra...4b27ae7c7285472

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Más: Bár tudom hogy nemzetbiztonsági titok, de megkérdem: Speci 2008-ban miért nincs normális monti?

ami ide linkelve lett, az csak egy része a palettának, nem az egésze ;) szerintem lesznek még meglepetések, nem is kicsik :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
elnezest kerek

amit leirtam a 29" magyarorszagi hasznalhatosagarol es szuksegessegerol az privat velemenyem. Azt tovabbra is tartom, de nem kellett volna lemajmoznom senkit. Bocsanat

viszont az ilyenektol meg bennem megy fel a pumpa

de ezt te onnan messzirõl biztos máshogy látod.

ez nem fair

de mindegy. 1-1.

innentol menjen a topik inkabb ON tovabb

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Nem. :)

A sebesség mindent megold.