Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Aktuális hírek, jövõ évi újdonságok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
9164 hozzászólás a témában

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Bocs Thez, nem is tudtam, hogy két nyelvvizsgád is van. Le a kalappal.

Ha már nyelvvizsga: tegnap írt egy múlt héten épphogy átment érettségizõ tanítványom, hogy mit tanuljon, mert kellene a nyelvvizsga. Öt évig ingyen nem kellett az oktatásom, most meg fizetni akar érte.

On

Néha azonban nem lehet kipróbálni a cuccot, mert mondjuk itthon nem kapható, akkor azért nem árt rákeresni máshol is. Én Socom ügyben sok száz oldalt átbújtam, és igazat adok Robnak. Volt olyan, aki évekig ment M1-gyel, majd M3-mal, most meg vett egy Socomot. Neki azért hiszek Intense ügyben.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
nekem kimosták az agyamat morgan hill-ben, igy velem nem ér példálózni burkoltan sem :)
de ha mondhatok valamit a külföldi fórumok védelmében: adott egyedeknek több pénzük van, igy akár többféle vázat is ki tudnak próbálni, nem ugy mint itthon hogy veszel egy vázat nagynehezen és utána már nem fogod lecserélni inkább hozzászoksz.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Ki kell próbálni mindent, az a legbiztosabb. :)
A külföldi fórumok egy része a testbike-ra emlékeztet.

A sebesség mindent megold.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

Pont te dumálsz Thez? Nem is tudsz külföldiül.:)

Egyébként ott is van sok hasonló "mindenhezértek" ember, de minél több véleményt be kell gyûjteni, mert abból azért többet le lehet szûrni, mint egybõl.

1: dehonnem, két nyelvvizsgával csak megértek ezt azt :)

2: erre utaltam. Itten mostanában túlságosan szentírásnak veszi mindenki a külföldi fórumokat.... Ott mindenki okos, mindenkinek van pénze mindent megvenni, mindenki versenyeket nyer, és ez által mindenki teljesen valós véleményt ír, ami mutatja mindenki izlését.

Sok vélemény, de mivel ez mind szubjektív, így csak irányadó lehet maximum, már ha van elég vélemény róla. De csak mert külföldi fórum, egyántalán nem biztos hogy azt mutatja amit kell :)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

külföldi fórumok...:olaboga: :peace2:

Majd egyszer nézz utána kik írkálnal a weightweenies fórumon. :)

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
thez úgy gondolja biztos, hogy a külföldiek véleménye (amibõl egy kukkot nem ért :D) smafu, ám az a jó, amihez éppen olcsón hozzájut.;)

az olcsón hozzájutás egyébként már nem egy ember meggyõzõdését változtatta meg bizonyos márkákról errefelé :)

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Pont te dumálsz Thez? Nem is tudsz külföldiül.:)

Egyébként ott is van sok hasonló "mindenhezértek" ember, de minél több véleményt be kell gyûjteni, mert abból azért többet le lehet szûrni, mint egybõl.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
külföldi fórumok...:olaboga: :peace2:

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
nem szabadna az alapján leírni, vagy isteníteni valamilyen vázat, vagy akármit, hogy itt 1-2 ember mit mond róla.
nem az a lényeg, hogy ki mondja (mer mondjuk az illetõ közimádatnak örvend - rögtön hiszünk neki (olee nyugi, csak úgy általában...különbenis Téged nem imádnak :);)), hanem, hogy mennyien mondják ugyanazt.

ha meg itt kevés a tapasztalat, akkor utána kell olvasni külföldi fórumokon - ennyit megér egy drága cucc.

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Ne hozzatok már mindig engem fel példaként. Már megbántam amit tettem. Azért vagyok ilyen buta, mert nem olvasok újságokat, meg teszteket és nem tudtam, hogy az a váz márpedig akkor is jó nekem.

Hétvégén voltam réghonban tekerni és láttam egy párt, sárga-fekete, karbon Anthem-mel tekerni. Gyönyörû gépek voltak, de semmilyen prosiban nem találtam meg.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Ha felültetnél 100 embert két egyformára festett különbözõ biciklire, -vagy mondjuk sötétben, hogy ne lássa min ül :)-
szerinted hányan tudnának különbséget tenni a kettõ közül?
A marketinget lehet csordaszellemnek nevezni, de csodákra képes.

ugyan off de nem tom hova férne be, tán a vázasba

szal ez némileg így van, de azért Te is érzed a különbségat a Yasec meg a merida között ? :)

bizonyos korlátokkal egyébként én is így gondolom, tehát fullinál maradva jó eséllyel azonos szetuppal, álcázott vázzal, én se venném észre a különbséget egy kona dawg, merida all mountain, turner spot, trek likvid, vagy ellsworth epiphany között, de pl pont egy stumpy fsr kakkuktojást jó eséllyel észlelnék.
mint ahogy ha visszaépíteném a speckó vázamat, vakon megmondanám hogy azon ülök vagy a sárgán....és igen attól független hogy elismerem a speci tán a legjobb tömeeggyártott merev cc váz, én nem tudtam szeretni...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás

szerintem ez nem igy van. tul sokan vesznek egyes márkákból ahhoz, hogy mindenki csak bemesélje magának. amig veszel egy kézzel készült handmade in usa valamit (akármit ide lehet helyettesiteni, legyen mondjuk ventana, de ez pont nem egy jó példa) szóval megveszed, és te vagy a 256-ik aki vázat vett tõlük mióta a cég létezik. igy valószinüleg istennek tartod, bármilyen gáz is legyen egy soktizezres szériában legördülõ giant/speci mellett. de hogy egy tényleg nagyságrendekkel többet gyártott bicikli is rossz legyen és csak a csordaszellem tartsa jónak azt nehezen tudom elképzelni. már csak a nagy számok törvénye miatt is.

Ha felültetnél 100 embert két egyformára festett különbözõ biciklire, -vagy mondjuk sötétben, hogy ne lássa min ül :)-
szerinted hányan tudnának különbséget tenni a kettõ közül?
A marketinget lehet csordaszellemnek nevezni, de csodákra képes.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A csordaszellem csodákra képes.

A sebesség mindent megold.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Lehet ez is. Meg lehet az is, hogy egyedül Olee meri bevallani -magának-, hogy ez neki nem jó.
A többség meg felülve az "áhítottra" tényleg jól érzi magát rajta.

szerintem ez nem igy van. tul sokan vesznek egyes márkákból ahhoz, hogy mindenki csak bemesélje magának. amig veszel egy kézzel készült handmade in usa valamit (akármit ide lehet helyettesiteni, legyen mondjuk ventana, de ez pont nem egy jó példa) szóval megveszed, és te vagy a 256-ik aki vázat vett tõlük mióta a cég létezik. igy valószinüleg istennek tartod, bármilyen gáz is legyen egy soktizezres szériában legördülõ giant/speci mellett. de hogy egy tényleg nagyságrendekkel többet gyártott bicikli is rossz legyen és csak a csordaszellem tartsa jónak azt nehezen tudom elképzelni. már csak a nagy számok törvénye miatt is.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás

az igaz, hogy a Giant gyartokapacitasa miatt gyakorlatilag barmit meg tud valositani aluvaz teren. Nyomjak is magukat nem kicsit, hidroformingolnak ezerrel. Nade a helyukben mindenki mas is ezt tenne. Mivel igy oda lehet tenni egy kor keresztmetszetu csovekbol osszerakott vaz melle egy ilyen futurisztikus csodat, es azt lehet ra mondani, hogy ez fejlettebb technologia. Pedig lehet hogy egy 5 eves Turner szazszor jobb amikor kint vagy vele a terepen.

Nade bizzunk benne hogy nem csak szep, de jo is :)

Na erre mondom, hogy a farok csóválja a kutyát. Amikor a dizájn mondja meg, hogy mi a jó.

olyan nincs ami mindenkinek bejon, de csak azert mert Olee volt a 10bol az egy akinek nem jott be a Stumpjumper FSR geoja attol az meg egy kibeb.szott jo vaz. Mert a masik 9 meg azt mondja hogy soha jobbat. es van meg egy par olyan amire ugyanigy 10bol 9 embernek beindul a nyalelvalasztasa.

Lehet ez is. Meg lehet az is, hogy egyedül Olee meri bevallani -magának-, hogy ez neki nem jó.
A többség meg felülve az "áhítottra" tényleg jól érzi magát rajta.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
AC-bõl már most is csak a 2005-ös butus változat van, ha még van.

Íves merevítés azért van, h tudd szerelni az elsõváltót. Én se tudtam, mire való, amíg neki nem álltam összerakni a pacit :)

A vázon nem változtat, de a kormányzás sebességén igen, azaz olyan, mint ha a geo is változna, így értettem.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Lehet, én nem tudom.
Csak arra emlékszem, hogy az NRS-ek ellen nem szólt semmi, azok híresen jók voltak.
Jöttek az újak, mert hát ugye minden évben kell valami ami jól mutat a katalógusban, akkor is ha nem jobb.

Most meg Biker linkelte ezt:

ami egyébként szép meg dizájnos, meg minden.
Csak jobb is lesz-e?
Kicsit úgy érzem, hogy a farok csóválja a kutyát a vázak terén.

egyébként én azért írtam amit, mert végre hozzáadták azt a 0,8 " rugóutat....nem azért mert átdizájnolták a vázcsöveket....nem mintha igazából számítana hogy 110 milit mozog vagy 130-at de ha már akkor na....:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
ja bocs én azt hittem h tavaly még volt AC de most h belegondoltam tényleg nem láttam a tavalyi katalogusba :mybad:

Faith az hihetetlen nagy dög volt tényleg, de vkinek biztos bejött :)

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Amilyen bûn ronda volt, nem csoda.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
AC mar vagy 3 eve nincs...

anthem - trance - reign - glory

most belegondolva Faith 1 evig volt... gondolom senkinek nem kellett
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F