Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Táplálkozás, étrend, fogyókúra

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1408 hozzászólás a témában

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

Wow...nekem nem is volt gipszem...:scared:
Bringáznék én kézzel-lábbal, de most pont a kényes bringacsere (sajátom eladom, jobbat vesze) kellõs közepén vok. A másik meg, hogy a dirt/street nem tudom mennyire fejlesztené az állóképességem...:chin: .
Jó, tudom az is több mint a semmi, de szerintem ti a bringázás alatt túra/cc/xc kategóriára gondoltatok, nemdebár?
Na, akkor most szabad futni v. sem? Vagy próbáljam ki és ha rendetlenkedik hagyjam abba?
Azért én nem vagyok pro (mondom csak sportos szeretnék lenni)...de oké, súlyzózások közt 1 nap szünet...úgylesz:clap: !
Amúgy futásnál mire érdemes figyelni? Hallottam olyasmiket, hogy például jobb füvön futni, mint aszfalton...igaz ez? Inkább sprintek szünetekkel v. tartós kocogás? Ilyesmik...

Ja hosszabb távú brigázásra gondolunk, rendes tekerés. Szerintem inkább gyalogoljál, mint fussál.
Ha zsírégetés céljából akarod végezni akkor a lényeg hogy monoton mozgás legyen folyamatosan 40-50 percig ( semmi megállás!!! )
Ha állóképességre mész akkor lehetnek sprintek és megállások is benne. Én így csinálnám.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
nekem nem csak részleges volt, ha jól emlékszem
elszakadt, meg a csontból is vált le vmennyi, megdagadt és iszonyatosan fájt, de Veszprémben az orvos nem röntgenezte meg, úgyhogy még egy hétig járkáltam vele, aztán Bpen újra mentem SZTK-t látogatni, akkor már több sikerrel
nem tudták, hogy mûtét, vagy gipsz, aztán gipsz lett...

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

• vendég
Wow...nekem nem is volt gipszem...:scared:
Bringáznék én kézzel-lábbal, de most pont a kényes bringacsere (sajátom eladom, jobbat vesze) kellõs közepén vok. A másik meg, hogy a dirt/street nem tudom mennyire fejlesztené az állóképességem...:chin: .
Jó, tudom az is több mint a semmi, de szerintem ti a bringázás alatt túra/cc/xc kategóriára gondoltatok, nemdebár?
Na, akkor most szabad futni v. sem? Vagy próbáljam ki és ha rendetlenkedik hagyjam abba?
Azért én nem vagyok pro (mondom csak sportos szeretnék lenni)...de oké, súlyzózások közt 1 nap szünet...úgylesz:clap: !
Amúgy futásnál mire érdemes figyelni? Hallottam olyasmiket, hogy például jobb füvön futni, mint aszfalton...igaz ez? Inkább sprintek szünetekkel v. tartós kocogás? Ilyesmik...

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
2 éve volt neki
nekem is volt, de nem jelentett késõbb problémát (már sztem több, mint 6 éve)
csak idõ volt megszokni, hogy nincs rajtam a gipsz
hála az orvosoknak, kicsit tovább kellett viselnem :P

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Egy izomcsportot 5-7 napig célszerû pihentetni a prok szerint, különben nem fog optimálisan nõni, õk ezért tartanak bicepsz/hát/mell/láb/stb napokat külön, 1x egy héten. Állóképességre a bringázás tök jó -próbáltad már ? :D- sérült ínszalaggal én nem futnék. Én H-SZ-P edzek, többin pihenek, nekem ez vált be, a heti 4x-5x túl lefárasztott és értelme se volt.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Ha állóképességet akarsz akkor nem lenne célszerû tekerni is? Az egy dolog h. futkosol és súlyzózol, de most h. elég enyhe a tél lehetne tekerni.
Én a helyedben inkább vasárnap is csinálnék valamit, elég lesz hétfõn pihizni, a pénteki jó úgy ahogy van.

• vendég
Aham...értem. Szóval akkor a fogyásban segít a diéta meg a futás (tudom az utóbbi kevésbé, de azért a 30% sem elhanyagolható). Az állóképességben szintén a futás és az alakformálásban a súlyok...egyébként nem kell konditerem, mert van még iithon egy rakás súly, csak azokat nem raktam rá mind a súlyzóra...:chin:
Bár én úgy tudtam, hogy a kis súly + nagy ismétlésszám = szálkásítás, sportos külsõ (nekem ez szimpatikusabb)
nagy súly + kisebb ismétlésszámok = kigyúrt állat forma (ez már annyira nem szimpatikus...igazság szerint én csak "szimplán normálisan" akarok kinézni, nem akarok kigyúrt lenni)
Az állóképesség meg ahhoz kell, hogy minél többet bírjak bringázni...
A szüneteket meg akkor úgy csinálom, hogy:
hétfõ-súly
kedd-futás
szerda-súly
csütörtök-futás
péntek-szabadnap
szombat-súly
vasárnap-szabadnap

Más. Volt egy részleges ínszallagszakadás a jobb térdemben (kb. 2 éve), ennek ártana a futás, ugye nem?

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
De azt is írta, hogy a kinézet is fontos, az meg csak úgy lesz meg, ha edz is. Továbbá, mintha azt olvastam volna, hogy felsõtestre akar erõsíteni fõleg.
Én is úgy kezdtem el az egész edzést , hogy bicikli miatt volt egy ilyen amorf alakom, elég vékony felsõ testhez egy viszonyalg izmos láb. 30-as karokhoz ~58 cm comb. Aztán kezdetben én is csak felsõtestre edzettem, majd elkezdtem lábra is, igaz az nem is sokat nõtt. Szóval a lényeg az volt számomra hogy felsõtestben felhozzam magam a a lábamhoz képest, ami mostanra talán meg is történt, bár még kicsit azért szeretnék "nõni" felsõtestben.

Ha állóképességre megy, akkor arra egyáltalán nem való a súlyzós edzés szerintem. Arra ott a biciklizés, hosszú távú gyaloglás ( futás nem mindenkinek jó). Szóval a kettõt kombinálva lehet valaki erõs-jó testfelépítésû- és állóképes is :)

Én meg úgy vagyok ha nem lehetek nagy, legalább erõs legyek :D

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Oposszum azt írta, hogy neki az állóképesség a fontos éppen ezért van helye a 30-as szériának. Tipikus ismétlésszám több sportágban is az eröállóképesség fejleszésének idöszakában.

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

Ezt nem nagyon értem. Teljesen normális dolog a heti 7 vagy akár 9-10 edzés is. Csak a terhelést és a komponenseket kell megfelelöen variálni. És a 30-as ismétlésszámnak is van értelme ha az eröállóképesség fejlesztése a célkitüzés.

Én testépítésrõl beszélek. Ha valaki növelni szeretné az izomtömegét, meg az erejét.(kettõ nem feltétlenül függ össze, lehet valaki bikaerõs, és mégse egy hegyomlás) Erõnövelésre is teljesen semmirevaló az ilyen 2X30-as ismétlésszám.

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

']Sokan esnek ebbe a hibába, hogy , nah én most minden nap fogok edzeni, vagy 5x egy héten, ami hétfõtõl-péntekig tart :D Aztán csodálkoznak, hogy nem igazán fejlõdnek semmit sem, pedig majdnem minden nap edzek.....

Ezt nem nagyon értem. Teljesen normális dolog a heti 7 vagy akár 9-10 edzés is. Csak a terhelést és a komponenseket kell megfelelöen variálni. És a 30-as ismétlésszámnak is van értelme ha az eröállóképesség fejlesztése a célkitüzés.

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

Én arra gondoltam, hogy felválta csinálok súlyzózást (kis súlyokkal, nagy ismétlésszámban) és futást (egyik nap futás, a másik nap súlyok). Méghozzá ezeket hétfõn, kedden, szerdán, csütörtökön és vasárnap...a péntek és a szombat szabadnap lenne...:P
Méghozzá olyan formában, hogy eleinte futásból kb. 20-25 perc (természetesen minél kevesebb megállással), aztán ha már a 25 perc alatt egyzser sem kell majd megállnom, akkor növelem az idõtartamot...
A súlyzózás esetén pedig olyan 8-10 gyakorlat kéne, ami minden átmozgat és mondjuk ezeket olyan 2X30-as ismétlésszámmal ( 2 db 5 kg-os kézisúlyzóval)...ez szintén olyan félóra lenne...aztán ezt is lehet majd növelni...gyakorlatokat még mindig gyûjtök. Bár nem súlyzózás, de az utóbbiba számolom a különféle felüléseket, mert a kar/váll/hát erõsítés mellet hasból is van mit leadni...:( ...szal erre is várok gyakorlat-tippeket.
Tudom a neten tonnaszámra találnék gyakorlatokat, csak mivel nem értek a témához, nem tudom melyik típust mivel érdemes kombinálni, ilyen mennyiségben. Vagy tudtok valami jó honlapot, ahol leírja, h a kezdetektõl, hogyan érdemes csinálni?
Más. Persze nem csak a pofám jártatom, tehát már elkezdtem amolyan ráhangolódás-szinten (napi 15-20 perc) súlyzózni/felülésket csinálni...számít az, hogy mikor csinálja az ember, az utóbbi alkalmakkor 22:00-kor kezdtem el, ez baj, vagy csinálhatom akármikor?
Kaja szintjén kezdek beállni a rendszerességre: reggeli 6:50-kor (suli miatt): mûzli v. 2 kicsi (kocka/toast) kenyérbõl szendvics. Tízórai: amit adnak a suliban (ma speciel perec...lol). Ebéd: sulis (ezt ismeri mindenki...) 17:30-kor vacsora 1-2 normális szendvics /normálsi kaja, de nem zsíros/édes/durván szénhidrátos...este 8-körül valamilyen gyümölcs (1 alma v. 2 db mandarin ilyesmi)...bár sztem ez a 2m-emhez képest nem sok, de nem érzem magam éhesnek lefekvéskor, szal sztem OK.
Más. A gyümölcslevek? Ebbõl csak a "no-cukor Norbi update number 1" fut, a többi felejtõs, vagy ez nem olyan vészes, mint a cukrozott löttyök?
Köszi az eddigi segitségeket...

2X30-as ismétlésnek az égvilágon semmi értelme. Ha valamibe 30 ismétlést tudsz, akkor az egyáltalán nem megterhelõ az izom számára, tehát ennyi erõvel inkább ne is csináld. Olyan súlyt válassz amivel max 10 ismétlést bírsz csinálni. De ehhez ugye konditerembe kéne menni, mert otthon meglévõ 2db 5 kilós súlyzóval ezt nehéz kikísérletezni. és inkább 3~4x 8 -akat csinálnék nagyobb súllyal. Izomcsoportonként 3-4 gyakorlat elég.
Lokális zsírégetés nincsen!! Vagyis ha hasadról akarsz fogyni, akkor onnan ha felüléseket csinálsz nem fogsz jobban fogyni, max a hasizmod fog fejlõdni, nõni. De attól még a rajta lévõ zsírréteg ott lesz, és az csak akkor fog onnan eltûnni ha diétával lediétázod. És sajna hasról megy le általában utóljára a zsír, vagyis mikor már máshol alig van, akkor a hasadon még mindig lehet.

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

Nekem elsõsorban az állóképesség és a kinézet a fontos és csak másodsorban az erõ...
Azért köszi a gyakorlat-tippeket. Majd körülnézek azon a testépítõs szájton...
Akkor nem vészes, ha minden nap nyomom és az se, hogy este 10-kor kezdem el?

Ha fogyni akarsz, akkor annak a sikere elsõsorban a kajálásodon fog múlni. Az edzés kb 20-30%-ban számít csak. Este 10 azért már nem a legideálísabb idõpont. Jobb lenne inkább 5-6 óra, aztán edzés után egy kis kaja még.(fehérje és szénhidrát is ) Ezután meg már csak fehérjét egyél lehetõleg.
Pl zsírszegény túró. Ha súlyzós edzést végzel, akkor pedig minden edzésnap után legyen egy pihenõnap. Vagyis ha heti háromszor végzel súlyzós edzést akkor valahogy így nézzen ki: H-SZ-P A pihenõ napra azért van szükség, mert az edzéssel mikorosérüléseket okozol az izomrostokban, és másnap pihinap ezt építí újjá a szervezet, de ekkor még nagyobbra akarja építiteni, mint az eredeti állapot volt. ( vagyis nõ az izmod :D) De ha te minden nap edzel, vagy 3-4 nap egymás után, akkor nem tudja újraépíteni, mert újjabb sérüléseket okozol a már korábban sérült izomrostokban, ergó semmit nem fogsz fejlõdni. Sokan esnek ebbe a hibába, hogy , nah én most minden nap fogok edzeni, vagy 5x egy héten, ami hétfõtõl-péntekig tart :D Aztán csodálkoznak, hogy nem igazán fejlõdnek semmit sem, pedig majdnem minden nap edzek.....

• vendég
Nekem elsõsorban az állóképesség és a kinézet a fontos és csak másodsorban az erõ...
Azért köszi a gyakorlat-tippeket. Majd körülnézek azon a testépítõs szájton...
Akkor nem vészes, ha minden nap nyomom és az se, hogy este 10-kor kezdem el?

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
de aki eddig nem tudta,most már tudja Jorus bélrendszerének rejtelmeit :D

Egyébként Jorus,nekem azért kell izmos test,mert kicsi a @ :D még jó lenne egy vagány autó is :chin: :-D

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás

Hát itten senki sem tetszik magának? :) Nem az a lényeg, hogy hogy nézel ki, hanem, hogy mien hatékony vagy abban, amit csinálsz, nem? :D

Én annyira jócsávó vagyok, hogy Bori meg sem ismert tegnap, sõt miután felcsörgettél, hiába bámultam mosolyogva, szégyenlõsen elnézett, biztos azt hitte, valami szatír vagyok, de a melóskabátért még kap:D
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

the_d

the_d

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.416 hozzászólás
jorus, mindenki tudja milyen hatékonyakat f*ngasz ivás közben :D
Meguntam az aláírásom....

iakudzs

iakudzs

vendég

• fórumtag
  • 92 hozzászólás
  • Location-

Nagyon vicces, majdnem besz.rtam :D

Ennél a pontnál meg az arcomba szóródott a só... :)

nezd az osszes noi magazin ilyen olcso trukkel kabitja a noket, ezek kb bikiniszezonra felkeszito gyakorlatok lehetnek.
ha komolyabban foglalkozol erositessel ezek nem eleg hatekonyak.
ecceruen azert kivancsi lennek, ha szetkaszabolnak a hasad, hogyan erositesz hasra?
Amugy en altalaban nem hasznalok sulyokat, mert vannak olyan gyakorlatok, ahol a sajat testedet nem tudod megtartani.
El kell donteni mi a cel, jol kinezni, erosodni, vagy allokepesseg.
En pl a loveszet edzeseket meg itthon is tudom csinalni, pedig nem konnyuek sokszor, mert valahogy be kell illesszem a napirendembe.
sozsakom amugy nincs, de homokzsakjaim vannak:D
()_()
(. . )
. ° .

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Hát itten senki sem tetszik magának? :) Nem az a lényeg, hogy hogy nézel ki, hanem, hogy mien hatékony vagy abban, amit csinálsz, nem? :D

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

beszivod a levegot, kinyomod a hasad, kifujod a levegot es erosen megfeszited a hasizmodat, oihi. ezt 50x is csinalhatod, napi 5-6x. buszon, net elott ulve,

Nagyon vicces, majdnem besz.rtam :D

aztan gyertyaallasig emelheted a labakat.
( zoknidba tegyel so zsakot )

Ennél a pontnál meg az arcomba szóródott a só... :)