Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Táplálkozás, étrend, fogyókúra

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1408 hozzászólás a témában

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

a 75 kilós csirkecsontok:D

Annyi még sosem voltam lol (62 kiló jelenleg Feltöltött kép)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Szálkásítás elõtt célszerû valamiféle izomtömeget szerezni, amit aztán le lehet szálkásítani. :) Bírom, amikor a teremben a 75 kilós csirkecsontok kábeles mellformázó gyakorlatokat csinálnak. Mellizmuk ugyan még nincs, de már formáznák. :D

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

Mint már mondottam, alapvetõen nem gyúrni akarok, ezért nem növelem szívesen a súlyt és csökkentem az ismétlésszámot...célom a szálkásítás, azt pedig célravezetõbb kisebb súlyokkal nagyobb ismétlésszámmal csinálni...nem akarok "tömeget-növelni", sõt ellenkezõ a célom, a diétával fogyni szeretnék kb. 10 kg-ot és közben szálkásítással szert tenni egy egészségesen sportos, de nem kigyúrt testformára...

Ebben tévedsz! Nem a magas ismétlésszámtól fogsz szálkás lenni (ez sok embernél tévhit, persze vannak olyan izomcsoportok amelyek jobban reagálnak a magasabb ismétlésszámra, pl vádli), hanem ha lediétázod a zsírt. És azt csakis komoly diétával lehet. Kevés szinhidrát, magas fehérjebevitel, 2-3 óránkénti kajálás, stb... Attól meg nem kell tartanod, hogy hírtelen 10 kiló szárazizom rád fog pattanni, amiért alacsonyabb ismétlésszámot végzel. Nem eszik olyan forrón a kását. :D

Különben meg mindenki azt csinál amit akar. Ha neked a kis súly magas ismétlésszám a szimpatikus akkor hajrá :)

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

• vendég
Mint már mondottam, alapvetõen nem gyúrni akarok, ezért nem növelem szívesen a súlyt és csökkentem az ismétlésszámot...célom a szálkásítás, azt pedig célravezetõbb kisebb súlyokkal nagyobb ismétlésszámmal csinálni...nem akarok "tömeget-növelni", sõt ellenkezõ a célom, a diétával fogyni szeretnék kb. 10 kg-ot és közben szálkásítással szert tenni egy egészségesen sportos, de nem kigyúrt testformára...

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Sysspo: milyen versenyzõid vannak és mit sportolsz a bringán kívül, hogy ekkora súlyokkal edzel?

Én magam 10 próbáztam és 25 éves koromig végeztem rendszeresen tervszerü erösítöedzést, kb. 35 éves koromig sporádisan és azóta csak emlékezem. 19 évet edzösködtem atlétikában 4-et tenisz kondícióban profikkal is.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Vagy olyan terembe kell járni, ahol jóféle gépek vannak, amik majdhogynem 100%-osan másolják a természetes, szabadsúlyzós edzést, mégis végig koordináltan és biztonságosan tudsz edzeni.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Ez a sérülés egy speciális vállnövelõ edzésterv után volt, valószínû, hogy nem voltam teljesen regenerálódva és nagyon friss volt még az izom.
Sysspo: milyen versenyzõid vannak és mit sportolsz a bringán kívül, hogy ekkora súlyokkal edzel?

A sebesség mindent megold.

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Nyakból nyomás (rúddal) közben szakadt el a bal vállam, de jó gyakorlat csak óvtosan kell csinálni.

Én ezt a gyakorlatot kb. 12 éven keresztül ( max. 80kg-mal) csináltam problémák nélkül. De a versenyzöimnek sem volt gondja. Úgy egyáltalán nem emlékszem olyanra, hogy valaki erösítöedzés közben sérült volna meg. Fontos a fokozatos felépítés és a gyakorlatok helyes végrehajtása.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Én is a fülemig engedtem csak a 6. ismétlésnél a 80kg elvitte hátra a kezemet és én meg késõn engedtem el, de szerencsémre nem túl sok izomrost szakadt el és az a furcsa, hogy nem is fájt csak egy pattanást éreztem.

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

Hát igen, sokan mondanak ezt is azt is, mint ennek a topicnak a nagy része tudománytalan hozzászólásokkal van tele. A fekvõtámasz rossz néhány izületnek, de erõsíti a mellet, a vállat, a tricepszet és a hasat. Nyakból nyomás (rúddal) közben szakadt el a bal vállam, de jó gyakorlat csak óvtosan kell csinálni.

Attól függetlenül, hogy rossz az izületnek, én is szoktam csinálni a kétkezes nyak mögül nyomást, de figyelek rá, hogy max a fülem vonaláig engedem csak le a rudat, így elkerülhetõek a sérülések is.

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

Váll mögül nyomás állítólag nagyon rossz a vállizületnek illetve a fekvõtámaszra is sokan mondják hogy különösebben nem jó semmire, viszont rossz az izületeknek.

Váll mögül nyomás ( vagy nyak mögül nyomás) valóban eléggé megterheli az izületeket, mert nem egy természetes mozgás, ezért kell egykezesekkel csinálni és akkor a súlyt kb a fejeddel egy vonalban mozgatod és így már sokkal jobb.

Fekvõtámaszt meg azért írtam, mivel leginkább az tudja helyettesíteni a fekvenyomást. Persze sokmindenben eltér tõle, mert sokkal összetettebb gyakorlat mint a fekvenyomás és sok más izom is dolgozik. Azért a fekvenyomás nem hiába a mell gyakorlatok fõ gyakorlata.
Azt nem mondanám, hogy nem jó semmire a fekvõtámasz, de egy bizonyos erõszintet elérve tényleg nem a legjobb, pl amikor valaki több száz fekvõt nyom minden nap, annak nem sok értelme van. Viszont az izületnek odatesz rendesen.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Hát igen, sokan mondanak ezt is azt is, mint ennek a topicnak a nagy része tudománytalan hozzászólásokkal van tele. A fekvõtámasz rossz néhány izületnek, de erõsíti a mellet, a vállat, a tricepszet és a hasat. Nyakból nyomás (rúddal) közben szakadt el a bal vállam, de jó gyakorlat csak óvtosan kell csinálni.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Váll mögül nyomás állítólag nagyon rossz a vállizületnek illetve a fekvõtámaszra is sokan mondják hogy különösebben nem jó semmire, viszont rossz az izületeknek.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
A többi gyakorlat végrehajtását itt megtalálod, ha nem tudod mi mit jelent:http://body.builder....esek_index.htm4

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

Uhhh, pedig esküdni mertem volna az elsõre.
Mondjuk akkor így elég sokáig fog tartani a súlyzózás (9 gyakorlatot végzek, mindet 2X30-as ismétlésszámmal és 2 db 5 kg-os kézisúlyzóval), lesz vagy 1 óra, de sebaj, rászánom az idõt...köszi a választ!

Ha már minden áron 5 kilós súlyzóval akarod csinálni, akkor inkább 3-4x12-es felosztást javaslok.

De az is érdekes, hogy , akkor mindenféle gyakorlatot, ezzel az 5 kilóssal fogsz csinálni? Mert azért egy kar ( bicepsz+tricepsz) nem azonos nagyságú izomcsoport a mell hát vagy pl combizommal.

Szerintem ezeket a gyakorlatokat csináld:

Bicepsz:
-Egykezes váltott kezes beforgatós bicepsz állva
-Kalapács bicepsz ( ugyanez , csak ez alkart jobban terheli)
-Koncentrált bicepsz

Tricepsz:
-börtöntricepsz http://body.builder....tes.htm4?id=102
-lórúgás
-tricepsznyújtás fej fölött

Váll:
-oldalemelés
-nyakból nyomás
-elõre emelés
-döntött törzsû oldalemelés ( ezt nem fontos)

Mell:
-Fekvenyomás gondolom kieseik ezért:
-Fekvõtámasz szélesen
-Fekvõtámasz két szék között jól beengedve
-Tárogatás
-Áthúzás

Hát:
-Döntött törzsû egykezes evezés
-Húzódzkodás

Csak itt sok olyan gyakorlat van , ahova az 5 kiló kevés lehet neked.

• vendég
Uhhh, pedig esküdni mertem volna az elsõre. :D
Mondjuk akkor így elég sokáig fog tartani a súlyzózás (9 gyakorlatot végzek, mindet 2X30-as ismétlésszámmal és 2 db 5 kg-os kézisúlyzóval), lesz vagy 1 óra, de sebaj, rászánom az idõt...köszi a választ!

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Második és több percnyi szünet.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

• vendég
Más jellegû kérdés...az ismétlésekkel kapcsolatban. Szóval melyik a jobb?
1. Ha az összes gyakorlatból csinálok 1 sorozatot, majd kezdem elõlrõl?
2. Egy gyakorlatból megcsinálok 1 sorozatot, majd pár pillanatnyi szünet, majd mégegy sorozat és csak ezután megyek a következõ gyakorlatra?

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás
Nem rossz, madj megmutatom anyumnak is az oldalt!

Köszi,.. a madárka is aranyos :)

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.093 hozzászólás
"Víztisztítás családbarát áron"
(google)
Nem reklám.
Nekem mûködik.
:-)
Mintha forrásvizet kortyolnál.
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."