Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Beac maxi 110 - 2005 szept 3-4

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
312 hozzászólás a témában

#21
Hurka

Hurka

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 279 hozzászólás
Peppe megnyugtatlak a Foltán felé nem lehetett idén feltekerni. Én a max pulzusom 98%nál kiszálltam, s az még igencsak az elején volt.

#22
Hurka

Hurka

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 279 hozzászólás
Jó reggelt!
Lássuk mi is volt tegnap az én szemszögembõl, Hosszú lesz, bocs érte:
A nyugatiban már nagy volt a zsongás, s a 6:55ös gyors tele volt bringával, túrázókkal.
Verõcén 7:30kor összekoccantam Dantéval és Hozéval, majd magyarkúton Lensver várt, aki már tûkön ült, hogy lenyomja a BEAC-ot :)!
Gyorsan csekkoltunk, s a vonattól érkezõ gyalogos áradat elõtt 8:00kor négyen neki is duráltuk magunkat a távnak.
Sajnos már az elsõ pár kilométeren feladtam elveimet, mert a kék ösvény mélyen végig volt szántva egy jó darabon, s a köz javaslata, valamint a kellemesen tekerhetõ dózerút csábítása nagyobb volt. Innentõl kezdve már nem érzem magam valódi teljesítõnek, de legalább haladtunk. Itt egy darabig (kb 2-3km) párhuzamosan mentünk a kékkel, majd beborítottunk rá, s lerongyoltunk nógrádra. EPzés, majd a Csóványos meghódítása következett.
Tingli tangli terep után Foltán keresztig a 16kmtõl dúúúrva mászás jött, kidõltem rajta mint a malac. Köves, szûk, meredek, szederbokros tolás. Itt végig a darazsak miatt paráztam, nagy volt a döngicsélés. A keresz elõtt bemutattam egy 9.6os talajgyakorlatot: kézenállás lábamon a biciklivel szép függõlegesen. A spic lemaradt. Pontlevonás.
A kereszttõl egy légyboly üldözött, menekültem fejvesztve... A kilátás amúgy pazar volt innen! A csóványosig felszenvedtem magam (10h:20), tápoltam, s megvártam a többieket. Ekkor jött az elsõ 3-4 futó. Döbbenet, mit bírnak menni.
Innen isteni technikás lefelé következett, Henger tuti élvezné, majd mondom neki. Én bele-bele toltam, mert parás vagyok.
Nagyhideghegy meg, aminek a vége szintén tolós, de legalább rövid, 11:00-re abszolválódott. Lensvert megvártuk, aki kezdett nyûgös lenni, így õt hátrahagytuk egy csésze tea társaságában. Innen csapattam Hozé mögött, aki jól kente lefelé. A vége felé már feszült a combom rendesen a támasztástól. Elég köves, vízmosta árok volt ez a kisinóci vágás, észnél kellett lenni.
EP, majd át a falun, s itt utolért az elsõ elkavarás. lementünk a mûútról (itt még volt jel) aztán hosszan semmi jel viszont volt 1-2 elágazás. visszamentem, hogy felderítsem mi volt a hibaforrás, mikor kaptam a mobil hívást (jó dolog ez a mobiltelefon na) hogy Dantéék már megtalálták az utat. Egy srác pont utolért, így együtt csavartam vele innen. Ami érdekes, hogy itt levágtunk véletlenül valami kufircot, amit a térképen azóta se bírtam beazonosítani, így pár percel Dantéék elõtt értem az EPre. A dinnye idén itt várt, ami nagyon nagy ötlet a szervezõktõl, iszonyat jól esett.
Lensvertõl itt vettünk végleg búcsút, sajnos tea sem hozta helyre álmosságát.
Innen egy nagy szopó szakasz jött. Vadkerítésen át, majd masszív tolás bokrokon keresztül. Hozé veszettül káromkodott…:D
Kerítés újra, majd irány Hegyes-tetõ (13:11). Itt újra eltértünk a kéktõl, de a vége felé bevállaltam a meredek kaptatót, s felizzadtam a bringát a csúcsra.
Itt a többiek lebeszéltek a kiírt útvonalról, hogy elérjük a kompot, így dózer úton, majd egy meredek csapáson eresztettük a lovakat a kompig. A nagyvillámra betonon másztunk fel, nem tudom milyen lett volna a kiírásnak megfelelõ, sajna ezt is kihagytuk.
Larzentõl kaptunk egy becsület pecsétet, ami miatt van egy kis lelkiismeret furdalásom. Majd megírom neki.
Baráthalmot meg a Moli pihenõt bevállaltam, csodálatos panorámával ajándékozva meg. Az úr asztal oldal (vagy mi) kívánt egy kis bringakezelési jártasságot, kár hogy voltak kidõlt fák rajta. Volt valami forgó ajtó is, amirõl olvastam, hogy utána figyelni kell nagyon, mert bemegy az útról észrevétlenül a kék. Persze én túlmentem, a legviccesebb az volt, hogy egy akkora kani jelet festettek oda frissen, hogy csak a vak (meg én) nem veheti észre.
Papréten pacsiztunk Bikertiggerel. Itt a kék - párhuzamosan az aszfalttal - fáradt lábaimnak picit meredek, itt már érzem, nem vagyok olyan virgonc. Piliszszántóig a kihagyhatatlan lefelé azonban feledteti minden nyûgömet.
15:38 a ragúleves, nagyon fini, tényleg kár kihagyni!
Mivel innen is imádom a patakmedres kéket, én maradok rajta. Sikáros után lassan-finoman adagolva jön a fekete leves, amire homályosan emlékeztem. Egyre meredekebb mászás. A betonút elõtt már tényleg idegõrlõ bringával. Hozé meg Dante ásítozva vártak rám :D.
Dobogókõ elõtti lankásabb,de köves felfelén aztán végkép megtörtem. Nincs erõm, pedig egyébként sima ügy lenne.
16:57 Dobogókõ. Evés, ivás, nyögés. Hozé biztat, innen csak szinte lefelé megyünk. Rám fér, kicsit utól kell érnie a szervezetemnek magát. Újabb pompás lefelé következik a piros sárgán, amit ismerek, így eresztem neki rendesen. A sárgán aztán – betérve egy dózerútról letérõ szakaszán – összeszedhettem valami tüskét, mert lassú defektet kaptam (sajnos itt nagyon sûrû és kellemetlen volt az aljnövényzet), meg utólért minket az elkvarás szelleme is.
10perc szerelés után Lajosforrás 18:00ra lett meg. A piros kockával párhuzamosan a dózerúton felmentünk, majd egy állat lefelé következett, ahol sajna Hozé felütött.
Csikóváralja 18:45re lett meg, aminek nagyon örültem, mert innen lassan hazai pálya következett.
Csobánkán a piroson nyomulunk felfelé, aztán egy keresztezõdést benéztünk, s a kéken nyomultunk egy darabig. Térkép elõ: tájolás, kiderül, kurvára nem ott vagyunk, ahol mi szeretnénk lenni.
Azóta megnéztem megint, s látszik, hogy fáradtak voltunk és nem ítéltünk józanul, mert bementünk elõször egy jelöletlen sisnáysba, majd a sárgát választottuk a kevély nyereghez fel, ami helyett maradhattunk volna nyugodtan a kék is, mert kevésbé meredeken az is felvitt volna minket. A sárga bringával egy bohózat. Kínunkban egymás szenvedésén röhögtünk...
Kevély-nyereg:19:50 Ekkor már szaharává vált a torkom, kulacsom üres. Elõkerültek a lámpák. Innen már négykézláb is meg kell csinálni!
Pilisborosjenõ fölött sajnos kihagytuk az izgalmas köves bércet, azt megkerülve dózeroltunk. Kacsingattam pedig felé, kár érte, de nem mertem itt már egyedül maradni. Nagy a köz ereje sötétben!
A téglagyárig betonon eresztettük, majd a nagy mumust már nem bírtam kitekerni, a meredekebb részeken bele-bele toltam. Végérvényesen elfáradtam. Szintút, majd a virágos nyereg: 21:00.
Innen a reptér fölött a sárga szintúton, vagy min ügyeskedünk, majd a kék, és lobogtam hûvösvölgy felé. Sajnos itt Dantéék benéztek valamit, mert hiába ácsorogtam, s vártam, csak nem jöttek. Így egymagam kerestem meg az utolsó Ep-t, ami a pizzériában volt.
21:30. hamarosan elõkerültek Dante meg Hozé, s ráborultunk a kihozott pizzára. Kár, hogy csak 1 szeletet kaptunk, szerintem mindenki be bírt volna tolni egy egész családi adagot.
Szerencsére nekem innen hazáig már nem sok volt hátra, nagyon vártam már, hogy meleg fürdõt vehessek.

Szumma idõ: 13h 30min
Út: 119km
Szint: 3685m

Ui: Nagyon régen tekertem-toltam ennyit egy huzamban. Egyszer majd kipróbálom végig a jelölt úton is, idén ehhez nyúl voltam.

Itt a vége fuss el véle.

#23
Dante

Dante

    bentlakó

  • fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Na hát kérem, ez is megvolt. Idén sem tekertem még egyszerre 160 km-t (nekem haza is kellett menni...) 4000 m szinttel. (a BEAC-ot 3900 körülinek mértem) (majd Hurka mond pontosat, én ugyanis véletlenül beszakítottam a mérést egy szakaszra)

Ez egy nagyon mogorva táv, abszolút nem bringabarát...pl a sárgán felrángatni (igen, mi négykézlább kúsztunk a sárban) a bringákat a kidõlt fák alatt a Kevélyen elég húzós volt. Nagyon kevés alvás, s nagyon rendszertelen hét után álltam neki, így versenyterhelés közelébe sem tudtam jutni (72%-on mentem, ez versenyen 85-91% közötti...). A hátam is fájt, s a végére már a szétizzadt nadrágom is törte a hátsú felemet. Szerettünk volna világosban beérni, de számos okból (pl, hogy a Kevélyen eltanakodtunk 1 órát, a HHH-ról is a brutálon csorogtunk le, ahonnan ráadásul mászhattunk is vissza, mert elnéztük a célt...) ez nem jöhetett össze. Mondjuk csak másfél órát kellett lámpákkal botladozni, ami simán lefaragható lett volna.

Lens, sajnálom, hogy nem tudtál végigjönni...de a mûzlit köszi, most már tutira nem lessz mellrákom! :D (kaptam egy speckó "for women only" mûzlit, mellrák elleni adalékkal stb ;) :D )

Nem állítom, hogy ultrabecsületes utat követtünk, mert pl Visegrádon is a lépcsõt kihagytuk...de szintet, s hegyet nem csaltunk le, s terepen mentönk, ahol lehet. Kíváncsi lennék arra a 3 bringásra, aki állítólag elõttünk ért be 2 órával, hogy merre mentek. Fõleg, mert már Maroson odaadták a Nagy Villám pecsétet, ugyanis ott nem volt emberke...tehát ha a Nagy Villámot egy az egyben kihagyták,s felrakétáztak Pap-rétre...simán lefaragható lenne 2 óra.

Ez azért nagy kritika a rendezõség felé...s ezt nem lehet arra fogni, hogy "ez igazából egy gyalogos TT", ugyanis az elsõ futó is velünk kompozot át! Ha vannak profi futók, s bringások, miben állna egy órával hamarabb kiküldeni egy emberkét oda? (pl volt 50 bringás kb, az 80.000 HUF, ebbõl jöjjön már ki az az 1 kritikus óra...)

Charon, s mindenki, aki a tavalyi próbálkozás része volt...szóval nagy volt a szánk. Dobogókõrõl még marha sok volt hátra, 35 km és 1000 méter szint. Az éjszaka brutál 3 óra lett volna, nem a "begurulunk Budapestre" szitu. Egyébként most 5-kor voltunk Dobogókõn (és nem 10-kor...), 6-kor Lajos-forrásnál, s fél órára rá már a Csikóváron. És még így is ránkesteledett.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

#24
peppe

peppe

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 312 hozzászólás

Én veled tartok. Lehet sipítozni a kék vonalon a Foltán-keresztig, de annak van feelingje. Én már feltekertem ott, sima ügy.

Márakinek:mad:

De lefele megézném egyszer. Foltán-keresztig van bringásbarátabb (kiv: Dante, és más mászógépek:)) útvonal is. Vmilyen négyszög, majd megnézem térképen.

Nekem ez volt elsõ BEAC Maxi-m, majd írok beszámolót csak még összekaparom magam egy kicsit.
a második p néma!

#25
lensver

lensver

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Dante, elküldtem priviben.

Én holnap az 5:42-es vonattal fogok menni (már ha fel tudok kelni 5-kor :D), mert arról nekem nem kell sehova átszállni, és az jó. Ha ti 9-kor indultok, akkor másfél órával elõzlek meg benneteket, mert a 7:30-as indulás lehetséges (szervezõk mondták).
De ti úgyis utolértek majd engem valahol, nemde!? ;)

Bevallom õszintén, hosszú TT-be nem szeretek késõn belevágni, és azért valljuk be, a 9 óra az késõ - fõleg úgy, hogy már 8-kor sötét van. Azért lámpát én is viszek, sõt: kettõ is lesz nálam. Egy Cateye, meg egy Niterider.

Mindenkinek jó túrázást holnapra, szép idõt.

Hátszelet, Lens
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

#26
Dante

Dante

    bentlakó

  • fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Na kérem, talit beszéljük akkor meg. Lensver, adósunk vagy egy telszámmal. (ne kérd, hogy a régi SIMet keressem meg...)

Azért lámpát hozzatok. ;)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

#27
lensver

lensver

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Úgy tûnik, ezen a hétvégén végre szerencsénk lesz! :)

Dante, azért annyira nem sima, mert eléggé sziklás. ;)
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

#28
Dante

Dante

    bentlakó

  • fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Én veled tartok. Lehet sipítozni a kék vonalon a Foltán-keresztig, de annak van feelingje. Én már feltekertem ott, sima ügy.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

#29
Hurka

Hurka

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 279 hozzászólás
Hi!
Lehet nem érdekel a véleményem senkit, de én sem fogok valszeg egy órát fagyoskodni, hogy 9kor indulhassak el. A plecsni nem érdekel (nagy valószínûséggel nem érek végig világosban, mert nem ismerem a pályát) tehát ha rámsötétedik, megunom, vagy nyûgös leszek, akkor kiszállok. A terep nem bringabarát az elmondások szerint, de a kijelölt úton fogok maradni, mert nekem úgy az igazi.
Szóval a 8as indulást én is támogatom. Legfeljebb nem egy nyomvonalon haladunk.

#30
hozé

hozé

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Ez is volt már:

... de rögtön megérdeklõdöm.
Na. Az illetékes azt mondta, hogy kerékpárral már 7 és 8 óra körül el lehet indulni.
Elõfordulhat, hogy még az elsõ elleneõrzõ ponton nem lesz akkor ember, de elhiszik, hogy ott jártál.
....



Ezért döntöttem a kb. 8-órás indulás mellett.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."


#31
Dante

Dante

    bentlakó

  • fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
De hozé...mi értelme 1 órát fagyoskodni, ha megvan az esélye, hogy nem indulhatunk?
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

#32
hozé

hozé

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Végülis akár mindennap idemásolhatom:

Én megyek. A nyugatiból 6.30-körül induló vonattal (Dunakeszin szállok fel).
Az kb.7.45- 8-órás indulást jelent.
Én a "kerékpárosbarát" utakat fogom követni, és a mihamarabbi beérkezás a célom.
Ha nem jön közbe semmi, akkor kb. este 8-ra be lehet érni.


"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."


#33
Dante

Dante

    bentlakó

  • fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Lens, megvársz minket? Adj telszámot plz, tudom, már elvileg megadtad, de új mobil, új SIM...

No és akkor mi mikor akarunk indulni?
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

#34
vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Nem lesz sár, csak az elsõ hegyen.

#35
Nagy Tibor

Nagy Tibor

    vendég

  • fórumtag
  • 38 hozzászólás

9-tõl lehet MTB-vel rajtolni...



Szóval az úgy van, hogy: Hivatalosan mindíg is kilenctõl lehetett a montisoknak rajtolni, de a rendezõk általában már korábban is elengedik, aki akkar menni. Tavaj elõtt fél nyolc magasságában már a helyszinen voltunk, de a rendezõk a vonattal jöttek, és gyalog tették meg az öt km-t az állomástól, így mi hamarabb voltunk ott (autóval) mint õk és nem lett a korai indulásból semmi.
Aki indul annak jó túrázást, én már eleget bringáztam sárban, így inkább kihagyom, viszont szívesen olvasom majd az élménybeszámolókat :-)

#36
vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Jó idõ lesz hétvégén.

#37
Dante

Dante

    bentlakó

  • fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
9-tõl lehet MTB-vel rajtolni...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

#38
hozé

hozé

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Na ez az amit említettem. Aki Pestrõl jön annak jó.

(Én még csak felugrom a mozgó vonatra, Dunakeszin, de akkor valaki nézzen ki az ablakon, és kapja el a biciklit.
:( )

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."


#39
Hurka

Hurka

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 279 hozzászólás
Tudom javasloni a 6:55ös gyorst, amivel én mentem. 7:32kor ált meg (elõtte csak vácon áll meg) Verõcén, 7:46kor már a startpontban voltam. Majd még alakul(hat) a jelentkezõk függvényében.

#40
hozé

hozé

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Vácon átszállós. Ha valaki a nyugatiból jön, akkor ráér a késõbbi (6.40???) vonattal jönni.
Ez kb. 7.30-ra van Verõcén.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."