Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

tizedes84

tizedes84

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

Sziasztok!

Trekking bringáról átülve országúti bringa vásárlására adtam a fejemet.

Az elképzelések:

- Max keret: 380-400e Ft

- Alumínium váz

- Simano 105-ös szett

- Felhasználási cél: hobbi sport, néha 1-1 amatőr verseny

- Kicsit "komolyabb" márka, amit később sem lesz nehéz eladni ha esetleg feljebb szeretnék lépni, tehát pl Btwin, Kellys és Rockmachine nem jöhet szóba, de Meridát sem nagyon szeretnék.

Nézelődtem és 2 típusra szűkült a lista:

- Cannondale CAAD8 105  (2016)

- Cube Attain SL  (2016)

Szerintetek melyik legyen?
Esetleg a fenti kritériumoknak megfelelő egyéb típust tudtok ajánlani, ami belefér a keretbe?

Köszönöm előre is!

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Öszintén szólva ez a bringa is, mint a mostani haláláig fog engem szolgálni, nem szándékozom eladni. Ha valami hozzám nő, akkor az egy életen át tart. Az első MTB-t még mindig ápolom és pucolom, időnként nosztalgiából használom. A mostani merida speederemmel teljesen elégedett vagyok, csak amiatt akarok váltani, mert többet tekerek már terepen, mint régen, valamint a szerelő által adott ajánlat alapján 450-500 euro lenne az aktuális alkatrész csere (munkadíjjal). Megelőzve a kérdést cserélni kellene: első felni + küllők, első és hátsó fogaskerék és lánc (és amit még ehhez a javításnál cserélni szokás). Gondoltam ennyit azért mégsem fizetnék egy bringára, aminek a piaci értéke már nem több, mint 50 euro. :D

Kritériumok, amiket írtál kb. megfelelnek:

- ár: 900euro

- tárcsafék - nem tudom mennyire fontos, lehet a sima V is megfog, bár nem hajtok lassan és skoszor kell hírtelen fékeznem

- 180cm-s magasság

- megbízhatóság a fő szempont

- színe ne legyen feltűnő, mint rikító zöld, narancssárga, rózsaszín...stb.

M

http://bikemarkt.mtb...feldein-rennrad

Komplett vagy kerék nélkül 600 eur. :)

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

Sziasztok!
Mi a véleményetek erről a bringáról hobby szintre?

http://www.kellysbik...90#.ViFe7SvrdTQ

Köszi a válaszokat!

http://www.radon-bik...cross/scart-70/

http://www.radon-bik...cross/scart-90/

arpi07 módosította - 2015. október 16. - 22:51

Jagusz01

Jagusz01

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

Sziasztok!
Mi a véleményetek erről a bringáról hobby szintre?

http://www.kellysbik...90#.ViFe7SvrdTQ

Köszi a válaszokat!

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Öszintén szólva ez a bringa is, mint a mostani haláláig fog engem szolgálni, nem szándékozom eladni. Ha valami hozzám nő, akkor az egy életen át tart. Az első MTB-t még mindig ápolom és pucolom, időnként nosztalgiából használom. A mostani merida speederemmel teljesen elégedett vagyok, csak amiatt akarok váltani, mert többet tekerek már terepen, mint régen, valamint a szerelő által adott ajánlat alapján 450-500 euro lenne az aktuális alkatrész csere (munkadíjjal). Megelőzve a kérdést cserélni kellene: első felni + küllők, első és hátsó fogaskerék és lánc (és amit még ehhez a javításnál cserélni szokás). Gondoltam ennyit azért mégsem fizetnék egy bringára, aminek a piaci értéke már nem több, mint 50 euro. :D

- tárcsafék - nem tudom mennyire fontos, lehet a sima V is megfog, bár nem hajtok lassan és skoszor kell hírtelen fékeznem

- 180cm-s magasság

M

http://bikemarkt.mtb...-race-disc-2014

tudom, 59-es, de a felsőcsőhossz csak 565 mm, a fejcsőhossz 160mm

Igaz, cross-bringánál a villa beépítési magasság és külsőméret miatt az a 160mm nem olyan, mint országúton. Így sajnos azt mondom, ez már nagy lenne Neked, bár, erősen határeset.

Ja, meg drága szerintem. Az előző generációs 105-tel szerelt bringa nem ér ennyit ..

Vejne módosította - 2015. október 10. - 17:38

mutyuru

mutyuru

újonc

• fórumtag
  • 13 hozzászólás

Elúcsidálnám: egy ismertebb márkát könnyebb később eladni, és, a német hamarabb fog egy Cube-ra ugrani, mint egy Fudzsira. :)

Meg amúgy előbbieknek ált. jobb az ár:érték aránya, s elég nagy belőlük a választék a teutonmásodkéz oldalakon. 

Akkor keret? :) 900 euro, tárcsafék, és 180 cm testmagasság? Így már mindjárt egyszerűbb segíteni. Ha régió is ismert, az további lehetőségeket nyit meg (személyes inspekció, átvétel lehetősége, "teszt-ride"...)

- 180cm-s magasság

M

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Elúcsidálnám: egy ismertebb márkát könnyebb később eladni, és, a német hamarabb fog egy Cube-ra ugrani, mint egy Fudzsira. :)

Meg amúgy előbbieknek ált. jobb az ár:érték aránya, s elég nagy belőlük a választék a teutonmásodkéz oldalakon. 

Akkor keret? :) 900 euro, tárcsafék, és 180 cm testmagasság? Így már mindjárt egyszerűbb segíteni. Ha régió is ismert, az további lehetőségeket nyit meg (személyes inspekció, átvétel lehetősége, "teszt-ride"...)

Vejne módosította - 2015. október 07. - 19:22

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld

A fujiról írtakat nem teljesen értem...

Ez bizony Vejne koma posztjainál másokkal is előfordul. :)

ON

Rabbit módosította - 2015. október 07. - 19:14

• Vejne kedveli ezt

mutyuru

mutyuru

újonc

• fórumtag
  • 13 hozzászólás

A Fujival az a baj, hogy több, mint 100 éves múltra visszatekintenek, úgy rémlik, a második legrégebbi alapítású kerékpárgyártó, általában jó minőségű cuccokat adtak ki-adnak, de kevésbé ismert név. Sokat számít utóbbi.

Majd nézelődj itt is:

http://forum.tour-ma...

meg természetesen bike-markton.

http://bikemarkt.mtb.../123-cyclocross

Köszönöm a két linket, megnézem őket!

A fujiról írtakat nem teljesen értem... nekem elsődlegesen fontosabb, hogy megbízható legyen nem számít mennyire ismert a név vagy nem.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

A Fujival az a baj, hogy több, mint 100 éves múltra visszatekintenek, úgy rémlik, a második legrégebbi alapítású kerékpárgyártó, általában jó minőségű cuccokat adtak ki-adnak, de kevésbé ismert név. Sokat számít utóbbi.

Majd nézelődj itt is:

http://forum.tour-ma...

meg természetesen bike-markton.

http://bikemarkt.mtb.../123-cyclocross

mutyuru

mutyuru

újonc

• fórumtag
  • 13 hozzászólás

Akkor most mennyi is a keret? 890 euró körüli használtbringákat is linkeltél. : )

Még egy kérdés: lentebb 200ezer FORINTOT írtál, de a linkjeid mind német apróból vannak, német ebayről, így föltehetőleg No-ban élsz? hmm.

Szia Vejne!

Közben rájöttem, hogy többet kell rááldoznom ha ragaszkodom ehhez a típushoz - és talán nem fog földhöz vágni.

Másik kérdésedre válaszolva, igen Németországban fogom venni a biciklit. Itt dolgozom és élek.

M

mutyuru

mutyuru

újonc

• fórumtag
  • 13 hozzászólás

linkek nyitogatása nélkül merida vagy a kockákból vmeik.

Fuji annyira hanyagolandó típus?

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Akkor most mennyi is a keret? 890 euró körüli használtbringákat is linkeltél. : )

Még egy kérdés: lentebb 200ezer FORINTOT írtál, de a linkjeid mind német apróból vannak, német ebayről, így föltehetőleg No-ban élsz? hmm.

Vejne módosította - 2015. október 07. - 17:05

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Sziasztok!

Visszatértem átgondoltam a kérdést a hozzászólásaitok alapján. Továbbá körül néztem oldalakon és találtam számomra pár ígéretesnek tűnő ajánlatot. Mivel nem értek hozzá szeretném kikérni a véleményeteket:

- Merida Cyclo Cross 300

- Cube Cyclo cross

- Cube X-race

- Fuji Tread 1.3 Disc - bár ezt láttam már 750 eurotól is itt vagy itt

- Fuji Cross 1.1 Disc - új ára kb. 750-800 euro itt vagy itt

Méretben 180cm kb. 56-s váz illene, ha jól gondolom.

Előre is köszönöm a véleményeteket!

Üdv,

M

linkek nyitogatása nélkül merida vagy a kockákból vmeik.

• mutyuru kedveli ezt
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

mutyuru

mutyuru

újonc

• fórumtag
  • 13 hozzászólás

AMiket korábban felsoroltak, azok Monti vagy esetleg trekking alkatrészek. Ha ezekkel sem vagy tisztában hagyd az egészet.

Az hogy Ő összeállít egy listát, és amit az alapján találtál, abból nem fogod tudni, hogy az adott darab outiba lesz jó vagy CXbe. Minden egyes találatot átnézetni meg sok idő. Ha nem jó haver a szerelőd, elhajt ezzel a kéréssel (tök jogosan) vagy azt mondja, hogy fizesd ki az idejét, de akkor meg minek vesződni a használttal.

Sziasztok!

Visszatértem átgondoltam a kérdést a hozzászólásaitok alapján. Továbbá körül néztem oldalakon és találtam számomra pár ígéretesnek tűnő ajánlatot. Mivel nem értek hozzá szeretném kikérni a véleményeteket:

- Merida Cyclo Cross 300

- Cube Cyclo cross

- Cube X-race

- Fuji Tread 1.3 Disc - bár ezt láttam már 750 eurotól is itt vagy itt

- Fuji Cross 1.1 Disc - új ára kb. 750-800 euro itt vagy itt

Méretben 180cm kb. 56-s váz illene, ha jól gondolom.

Előre is köszönöm a véleményeteket!

Üdv,

M

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Szia!

Ezt a Radon bicót én is néztem, nem rossz, de külcsínre a Cube szebb.

Radonnál gyengébb alkatrész, viszont a jobb teló (alkatrészt könnyebb cserélni).

Egyébként azt hiszem 192cm a pontos magassága. A táblázat szerint 21-es kellene a vázból.

Gyengének találod a kerekeket a súlyához? Talán a 27.5 jobb lenne, a merevség végett?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Tiszteletem az Uraknak!

Kerékpár vásárlás előtt állunk, pontosabban az öcsém.

Próbáltam segíteni neki, de azért szeretném kikérni a ti véleményeteket is.

Pro és kontra, tanács, mit ajánlotok és mit nem...stb.

Szóval ne kíméljetek! :D

Összefoglalom röviden.

MTB, első teleszkópos, 27.5 vagy 29er a kerékméret.

A pénzügyi keret, kb.: 250.000 Ft (picivel több még belefér)

A rider tulajdonságai: Kb 190 cm magas, 95-100 kg.

Felhasználási terület, hobbi sport, hétvégi kiruccanások, kirándulások, erdőn, mező, árkon bokron..stb

Azért a jó kis lejtmenetek is benne vannak. :)

Az alkatrészek tekintetében:

-Shimano hajtás és váltás rendszer, az elvárt szint Deore, SLX esetleg némi Alivió is belefér.

Teleszkóp: Rock Shox. Recon lenne a legjobb, de ahogy nézem inkább XC30 vagy XC32 játszik ebben az árkategóriában.

Lehet még Manitou vagy Fox(ez vicc volt :)) Suntour-ról elég vegyes véleményeket olvasok, ez van a sor végén.

Végignéztük, az összes kisebb-nagyobb gyártókat (Merida, Cube, KTM, Kellys, Gepida, Trek, Scott...estb.)

A kerékméretnél megnéztük az előnyöket, hátrányokat, de itt sem jutottunk dűlőre (inkább a 29er felé kacsingatunk, de lehet, hogy ez változik, akár a ti megítélésetek alapján is).

A vázaknál én nem igazán tudtam sokat segíteni, az általános dolgokon kívül.

(Acél ritka, inkább alu van a fentebb említett gyártóknál, karbon nem ez az árkategória)

Ami jelenleg nagyon tetszik az ez: http://mesterbike.hu...greynblue-2015/

Előre is köszönök, minden nemű ötletet, tanácsot, lebeszélést, rábeszélést... :)

a linkelt cube nem rossz, (sőőt, nagyon nem, itthon nem is tudok semmi jobbat) kérdés hogy a kb 190 centi az + vagy - pár centi. + nál esélyes hogy kicsi lehet a 20-as váz.

ez pl telóban jobb

http://www.radon-bik...zr-team-275-70/

de a keréxett problémás lehet.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Tiszteletem az Uraknak!

Kerékpár vásárlás előtt állunk, pontosabban az öcsém.

Próbáltam segíteni neki, de azért szeretném kikérni a ti véleményeteket is.

Pro és kontra, tanács, mit ajánlotok és mit nem...stb.

Szóval ne kíméljetek! :D

Összefoglalom röviden.

MTB, első teleszkópos, 27.5 vagy 29er a kerékméret.

A pénzügyi keret, kb.: 250.000 Ft (picivel több még belefér)

A rider tulajdonságai: Kb 190 cm magas, 95-100 kg.

Felhasználási terület, hobbi sport, hétvégi kiruccanások, kirándulások, erdőn, mező, árkon bokron..stb

Azért a jó kis lejtmenetek is benne vannak. :)

Az alkatrészek tekintetében:

-Shimano hajtás és váltás rendszer, az elvárt szint Deore, SLX esetleg némi Alivió is belefér.

Teleszkóp: Rock Shox. Recon lenne a legjobb, de ahogy nézem inkább XC30 vagy XC32 játszik ebben az árkategóriában.

Lehet még Manitou vagy Fox(ez vicc volt :)) Suntour-ról elég vegyes véleményeket olvasok, ez van a sor végén.

Végignéztük, az összes kisebb-nagyobb gyártókat (Merida, Cube, KTM, Kellys, Gepida, Trek, Scott...estb.)

A kerékméretnél megnéztük az előnyöket, hátrányokat, de itt sem jutottunk dűlőre (inkább a 29er felé kacsingatunk, de lehet, hogy ez változik, akár a ti megítélésetek alapján is).

A vázaknál én nem igazán tudtam sokat segíteni, az általános dolgokon kívül.

(Acél ritka, inkább alu van a fentebb említett gyártóknál, karbon nem ez az árkategória)

Ami jelenleg nagyon tetszik az ez: http://mesterbike.hu...greynblue-2015/

Előre is köszönök, minden nemű ötletet, tanácsot, lebeszélést, rábeszélést... :)

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Vagy Cube Attain. Árakat a Cube kereskedőknél lehet rá kérni, mert magyar honlap gyakorlatilag nincs, viszont a garis része elég jó.

Hmm megnéztem, elég jó színvilág-egységes felszereltség hígítás nélkül. Ár-Érték arányban nagyon jó. 

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

sznobizmo faktort félretéve, mivel a komfort szempont (trekkingről átülve meg hajaj) megnézném a merida ride sorozatot is. 4000-es 105-el még kb bele is fér.