Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11932 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Sziasztok!

Ha már a vázaknál tartunk, hadd legyen egy hülye kérdésem. :)
Vegyünk mondjuk egy Cannondale vagy egy Specialized alu vázas outit és egy olcsóbb, mondjuk Kellys vagy Rockmachine bringát ugyanolyan 105-ös felszereltséggel, urambocsá' ugyanolyan kerékszettel, tehát csak a vázban van különbség. Mondjuk hogy a vázszögek is hasonlóak.

Nyilván a Cdale és a Speci jobb vázak, ez látszik a hegesztési varratokról, stb, de mégis mi a különbség egy "jobb", "márkásabb" és egy "olcsóbb", "noname" váz között? Egy profi nyilván érez különbséget, de egy átlag hobbisportolónak valóban megéri a plusz 200 ezret kiadni egy "márkásabb" vázra? Számít az valamit is komfortban, teljesítményben, sebességben, stb?? Pár száz grammal nyilván könnyebbek a drágább vázak, de ha nem 1 hanem 2 teli kulacsot viszek magammal, akkor máris ugyanott vagyok.

Bocs ha nagyon láma kérdés volt. :)

legkevésbé a súlyon múlik.

az a "vázszögek is hasonlóak" a titok nyitja. egyébként az alap gáz, hogy nem is hasonlóak. és akkor bovdenvezetés, csapágyházak megmunkálása. és a többi kismillió dolog.

szal  inkább egy kancsó tiagrával, mint egy noname fos ultegrával. műanyagoknál meg hatványozott a dolog.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tompika111

tompika111

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás

Sziasztok!

Ha már a vázaknál tartunk, hadd legyen egy hülye kérdésem. :)
Vegyünk mondjuk egy Cannondale vagy egy Specialized alu vázas outit és egy olcsóbb, mondjuk Kellys vagy Rockmachine bringát ugyanolyan 105-ös felszereltséggel, urambocsá' ugyanolyan kerékszettel, tehát csak a vázban van különbség. Mondjuk hogy a vázszögek is hasonlóak.

Nyilván a Cdale és a Speci jobb vázak, ez látszik a hegesztési varratokról, stb, de mégis mi a különbség egy "jobb", "márkásabb" és egy "olcsóbb", "noname" váz között? Egy profi nyilván érez különbséget, de egy átlag hobbisportolónak valóban megéri a plusz 200 ezret kiadni egy "márkásabb" vázra? Számít az valamit is komfortban, teljesítményben, sebességben, stb?? Pár száz grammal nyilván könnyebbek a drágább vázak, de ha nem 1 hanem 2 teli kulacsot viszek magammal, akkor máris ugyanott vagyok.

Bocs ha nagyon láma kérdés volt. :)

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
Mondjuk a caad10 nem arról híres, hogy razna.. ☺

Mondjuk egy tularazott olasz 1.6 kilós aluvero batarhoz képest karosszek a caad10. Gyermekujjnyi hajlított tamvillak c kis átmérőjű vékony falú csövek, kis nyeregcsoatmero. Míg egy dognehez combnyi csovekbol takolt alu 31.6 nyeregszarral kőkemény menetet jelent. Főleg, hogy sok mazochista hatranyulas nélküli komerev csővel használja 10 barra drukkolt virslikkel.

Biztosan zilekkel vagy barkasszal szocializalodtak a múlt század nyolcvanas éveiben

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

ez így azért kurvára nem igaz...

simán mutatok olyan műanyag vázat, amin fél óra rázkódás után sírva kéred vissza az alut..

• Kisherceg, Rabbit, Martin2004 és 1 további fórumtag kedveli ezt
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Marci: ezt ugye nem vejnének írtad? Mert az is hónapok óta ezt mondja mindenkinek :D

Vejne, on 06 Oct 2015 - 09:16, said:

De outi topikban kb. március óta mondogatja, hogy inkább egy jó karbonváz gyengébb szettel, mint fordítva. :)

Vejne módosította - 2015. november 03. - 06:46

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.698 hozzászólás

Nem kérdés. Ha lett volna karbonvázad nem kérdeznéd, annyival jobb az alunál. Merevebb sokkal de elnyeli az úthibákat. Ha tényleg veszel bringát, inkább a karbont válaszd !

Marci

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

http://www.linkradqu...odell-2015?c=46

http://www.linkradqu...caad10-105?c=46

Örök kérdés:

karbonváz-tiagra

aluváz-105

:D

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.698 hozzászólás

Sziasztok!

Mit gondoltak erről a bringáról? Elég jó vételnek tűnik. A 170 cm-hez ideális lenne?

http://www.bike-disc...37673/wg_id-117

Jó állapotú használt bringa  is jó lenne hasonló felszereltésggel, de az apróban nem nagyon találok méretben megfelelőt, meg az árak is kicsit el vannak szállva sztem. Vagy érdemes lenne inkább kivárni egy jobb vételt?

Hervisben most kerékpárakció van. 300ért láttam KTM bringát, 29es, Fox telóval, más részletre nem emlékszem. Szerintem érdemes megnézni.

De hogy milyen méretek vannak, nem tudom. Csak bemutató darabok vannak kint.

marton módosította - 2015. november 01. - 02:05

Marci

szak

szak

vendég

• fórumtag
  • 350 hozzászólás

Sziasztok!

Mit gondoltak erről a bringáról? ...

Szerintem ennyiért nagyon tuti. Én is hasonlót hajtok (8.0), teljesen elégedett vagyok vele.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Sziasztok!

Mit gondoltak erről a bringáról? Elég jó vételnek tűnik. A 170 cm-hez ideális lenne?

Jó állapotú használt bringa  is jó lenne hasonló felszereltésggel, de az apróban nem nagyon találok méretben megfelelőt, meg az árak is kicsit el vannak szállva sztem. Vagy érdemes lenne inkább kivárni egy jobb vételt?

jó lesz.

ennél jobb vétel, újban nem nagyon lesz

Betgo

Betgo

újonc

• fórumtag
  • 17 hozzászólás

Sziasztok!

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

és ?

nem sietek sehá.

amúgy sem azért menek az erdőbe, hogy végigrohanjak mint akit kergetnek..

asszem bikeradaron olvastam erről a Cannondale RZ 140-ről egy tesztet, három csillag az ötből, mert lomha a kanyarokban. kicsit elbizonytalanodtam. a Canyon Nervem nagyon fürge bringa volt, megszoktam, zavarna egy nehezen kanyarodó bicaj. van egy Nerve is az apróban, de eggyel régebbi váz, nem tudom mennyire lenne visszalépés... annak a 120mm rugóútja nekem bőven elég volt hazai körülmények között, fölfelé is szépen lehetett vele menni, de igaz ami igaz, én sem sietek sehová, versenyre nem járok, magam szórakoztatására idétlenkedek az erdőben.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Csak súly :) De tavaly kipróbáltam egy 120 millis össztelósat, olyan volt mint egy hajó, kanyarokban nem volt biztonságérzetem stb. Nem belépő cucc volt, fogjuk rá hogy nekem kellet volna hozzászoknom (de fölfelé érezhetően lassabb volt a súlya miatt).

és ?

nem sietek sehá.

amúgy sem azért menek az erdőbe, hogy végigrohanjak mint akit kergetnek..

• Kisherceg és Sly78 kedveli ezt

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

rugóút sok nem lehet :)

Csak súly :) De tavaly kipróbáltam egy 120 millis össztelósat, olyan volt mint egy hajó, kanyarokban nem volt biztonságérzetem stb. Nem belépő cucc volt, fogjuk rá hogy nekem kellet volna hozzászoknom (de fölfelé érezhetően lassabb volt a súlya miatt).

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

értem. megnézetem. mondjuk már elkezdtem gondolkodni, hogy kell-e nekem 140mm rugóút...?

rugóút sok nem lehet :)

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

műszaki állapot

értem. megnézetem. mondjuk már elkezdtem gondolkodni, hogy kell-e nekem 140mm rugóút...?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

nem pontosan értem mire célzol. a műszaki állapotára vagy a jogi státuszára? :)

műszaki állapot

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Műszaki állapot, érdemes kikötni vétel előtt egy szervizt Gergőnél, ha rendben van akkor fizeted és viszed a bicajt, ha véres a torka akkor az eladó fizeti a szervizt, Te pedig elállsz a vételtől, ha ebbe belemegy az eladó akkor már nagy gond nem lehet vele.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

még mindig azt mondom inkább vennék egy garantáltan kurva jó vázat tiagra szettel mint egy kevésbé jót ultegrával....és ebből a tekintetből a kancsóval max a speci van partiban az említettek közül....

+1

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

szervízelést Gege911 kolléga megoldja, (bár inkább a FB kancsós grupettóban találod meg) úgyhogy amiatt nyugodtan vedd meg. legfeljebb arról kell meggyőződni, hogy most nem véres e a torka a cuccnak.