Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.672 hozzászólás

Sziasztok!

Mit gondoltak erről a bringáról? Elég jó vételnek tűnik. A 170 cm-hez ideális lenne?

http://www.bike-disc...37673/wg_id-117

Jó állapotú használt bringa  is jó lenne hasonló felszereltésggel, de az apróban nem nagyon találok méretben megfelelőt, meg az árak is kicsit el vannak szállva sztem. Vagy érdemes lenne inkább kivárni egy jobb vételt?

Hervisben most kerékpárakció van. 300ért láttam KTM bringát, 29es, Fox telóval, más részletre nem emlékszem. Szerintem érdemes megnézni.

De hogy milyen méretek vannak, nem tudom. Csak bemutató darabok vannak kint.

marton módosította - 2015. november 01. - 02:05

Marci

szak

szak

vendég

• fórumtag
  • 350 hozzászólás

Sziasztok!

Mit gondoltak erről a bringáról? ...

Szerintem ennyiért nagyon tuti. Én is hasonlót hajtok (8.0), teljesen elégedett vagyok vele.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Sziasztok!

Mit gondoltak erről a bringáról? Elég jó vételnek tűnik. A 170 cm-hez ideális lenne?

Jó állapotú használt bringa  is jó lenne hasonló felszereltésggel, de az apróban nem nagyon találok méretben megfelelőt, meg az árak is kicsit el vannak szállva sztem. Vagy érdemes lenne inkább kivárni egy jobb vételt?

jó lesz.

ennél jobb vétel, újban nem nagyon lesz

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Betgo

Betgo

újonc

• fórumtag
  • 17 hozzászólás

Sziasztok!

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

és ?

nem sietek sehá.

amúgy sem azért menek az erdőbe, hogy végigrohanjak mint akit kergetnek..

asszem bikeradaron olvastam erről a Cannondale RZ 140-ről egy tesztet, három csillag az ötből, mert lomha a kanyarokban. kicsit elbizonytalanodtam. a Canyon Nervem nagyon fürge bringa volt, megszoktam, zavarna egy nehezen kanyarodó bicaj. van egy Nerve is az apróban, de eggyel régebbi váz, nem tudom mennyire lenne visszalépés... annak a 120mm rugóútja nekem bőven elég volt hazai körülmények között, fölfelé is szépen lehetett vele menni, de igaz ami igaz, én sem sietek sehová, versenyre nem járok, magam szórakoztatására idétlenkedek az erdőben.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Csak súly :) De tavaly kipróbáltam egy 120 millis össztelósat, olyan volt mint egy hajó, kanyarokban nem volt biztonságérzetem stb. Nem belépő cucc volt, fogjuk rá hogy nekem kellet volna hozzászoknom (de fölfelé érezhetően lassabb volt a súlya miatt).

és ?

nem sietek sehá.

amúgy sem azért menek az erdőbe, hogy végigrohanjak mint akit kergetnek..

• Kisherceg és Sly78 kedveli ezt
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

rugóút sok nem lehet :)

Csak súly :) De tavaly kipróbáltam egy 120 millis össztelósat, olyan volt mint egy hajó, kanyarokban nem volt biztonságérzetem stb. Nem belépő cucc volt, fogjuk rá hogy nekem kellet volna hozzászoknom (de fölfelé érezhetően lassabb volt a súlya miatt).

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

értem. megnézetem. mondjuk már elkezdtem gondolkodni, hogy kell-e nekem 140mm rugóút...?

rugóút sok nem lehet :)

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

műszaki állapot

értem. megnézetem. mondjuk már elkezdtem gondolkodni, hogy kell-e nekem 140mm rugóút...?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

nem pontosan értem mire célzol. a műszaki állapotára vagy a jogi státuszára? :)

műszaki állapot

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Műszaki állapot, érdemes kikötni vétel előtt egy szervizt Gergőnél, ha rendben van akkor fizeted és viszed a bicajt, ha véres a torka akkor az eladó fizeti a szervizt, Te pedig elállsz a vételtől, ha ebbe belemegy az eladó akkor már nagy gond nem lehet vele.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

még mindig azt mondom inkább vennék egy garantáltan kurva jó vázat tiagra szettel mint egy kevésbé jót ultegrával....és ebből a tekintetből a kancsóval max a speci van partiban az említettek közül....

+1

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

szervízelést Gege911 kolléga megoldja, (bár inkább a FB kancsós grupettóban találod meg) úgyhogy amiatt nyugodtan vedd meg. legfeljebb arról kell meggyőződni, hogy most nem véres e a torka a cuccnak.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Azért is ajánlottam még a GTR-t is, mert az meg krabon. 

Egyébként a 105-szett, kiváló váz, nem hasalós, de sportos geometria föltételeknek még a Giant Defy1 is megfelel ám!

De a Tiagra is teljesen jól működik. Rendben, 10 sebis, s a tapasztalat azt mutatja, hogy az kevésbé tartós láncban, mint a 11s, de nagyon nagy különbségek nincsenek. 10s lánccal is bőven elmennek az emberek 4-5ezer km-eket, mielőtt elkezdene csúnya kerregő hangja lenni a rendszernek. (Engem nem érdekel a láncnyúlásmérő, általában, mikor a hang jön, akkor ejti be a 0.75-öt is.. :) )

A Defy vázban nagyon tetszik a hátsó háromszög és ejtett felsőcső amúgy.. Kényelmes lehet .

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

még mindig azt mondom inkább vennék egy garantáltan kurva jó vázat tiagra szettel mint egy kevésbé jót ultegrával....és ebből a tekintetből a kancsóval max a speci van partiban az említettek közül....

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

http://www.tour-maga...uro/a36997.html

a váz miatt, ha belefutsz leárazott krabonba, érdemes. (kényelem miatt főleg, egyébként GTR 105-tel kb. 410ezer, vagy csentaúrral)

A Cube sokkal jobban fölszerelt, mint a Cannondale, a kerékszett jobb, a fékek jobbak, a kiegészítők valószínűleg jobbak (bár a cannondale C3 cuccok "megteszi" kategóriát képviselnek, a kormány pl. kifejezetten kényelmes)

A Cube geometriája nem annyira tetszik, nekem túl magas. A cannondale-é nem hasalós, inkább "félsportos", de a cube már nagyon magas. Ha kevésbé rugalmas a derekad-szeretsz a földre merőleges háttal tekerni, akkor jobb lehet a cube. Meg a felszereltsége jobb.

Ár-Érték arányban a Cannondale nem versenyezhet a Cube-bal, de ha látsz esetleg CAAD10-est olcsón, az sem rossz választás..

szerk:

ezt csak úgy magamnak, hogy milyen jó vétel ennyiért :D ha pár évvel ezelőtti árfolyamon lenne a GBP, és nem 440 körül..

http://www.tredz.co....-Bike_73598.htm

Vejne módosította - 2015. október 27. - 13:41

tizedes84

tizedes84

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

Ilyen névvel (Tizedes) én a kadétre voksolnék. Amúgy a geometriája szümpathikusabb. Más kérdés, hogy 400 körül 105-tel szerelt krabonvázast is vehetsz, vagy akár az új tiagrával szerelteket. 

Mindenképp a vázból válaszd a jobbat. Dönts az alapján, hogy melyik váz a kényelmesebb-számodra megfelelőbb geometriájú. 

A cube-ok nagy előnye a homogén fölszereltség és jó ár:érték arány, a kancsóknál a váz. Speckó allez nem jön szóba? 

Amúgy felszereltség alapján a Kocka, érzelmi alapon meg a kancsó. 17 fokos stucnira szükséged lesz mindkét váznál

Köszi a választ!

A Cube-nak volt idén a Peloton SL modellje, az lett volna a tuti befutó a 105-ös és Ultegra kombóval, de sajnos lecsúsztam róla, már sehol nem kapható. Úgyhogy maradt a 2016-os Attain SL, de ott már csak 105 van, ráadásul színben sem tetszik már annyira mint a Peloton SL vagy a Cannondale.

Ebből a keretből egyébként inkább egy jobban felszerelt alu vázast szeretnék mintsem egy karbont.

Speckókat nézegettem, igen, de ott 105-ös szettel nem találtam 400e alatt Allez-t.

A vázgeometriát tekintve egyelőre nem tudom hogy melyik feküdne jobban, még nem volt outim, úgyhogy max mindegyiket elviszem majd egy próbakörre, aztán meglátom.

Másik különbség a 11-28 vs 11-32... Bár nyilván nem ez lesz a fő szempont a választásban.

Illetve talán még a Cube-nál jobbak a Mavic felnik, nem? Az is rengeteget számít hogy mennyi a forgó tömeg.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

sziasztok!

szeretném kikérni a véleményeteket erről a bringáról:

http://apro.bikemag....y-l314145.html#

leftym sosem volt. kicsit aggódom a szervizelhetősége miatt pléldául. az eladó elmodása szerint Olaszországból származik a bringa. Megnéztem, állapota tökéletes, de kipróbálni még nem tudtam, elvileg jövő héten erre is sor kerül.

előre is köszönöm

szervízelést Gege911 kolléga megoldja, (bár inkább a FB kancsós grupettóban találod meg) úgyhogy amiatt nyugodtan vedd meg. legfeljebb arról kell meggyőződni, hogy most nem véres e a torka a cuccnak.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

sziasztok!

szeretném kikérni a véleményeteket erről a bringáról:

http://apro.bikemag....y-l314145.html#

leftym sosem volt. kicsit aggódom a szervizelhetősége miatt pléldául. az eladó elmodása szerint Olaszországból származik a bringa. Megnéztem, állapota tökéletes, de kipróbálni még nem tudtam, elvileg jövő héten erre is sor kerül.

előre is köszönöm

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Ilyen névvel (Tizedes) én a kadétre voksolnék. Amúgy a geometriája szümpathikusabb. Más kérdés, hogy 400 körül 105-tel szerelt krabonvázast is vehetsz, vagy akár az új tiagrával szerelteket. 

Mindenképp a vázból válaszd a jobbat. Dönts az alapján, hogy melyik váz a kényelmesebb-számodra megfelelőbb geometriájú. 

A cube-ok nagy előnye a homogén fölszereltség és jó ár:érték arány, a kancsóknál a váz. Speckó allez nem jön szóba? 

Amúgy felszereltség alapján a Kocka, érzelmi alapon meg a kancsó. 17 fokos stucnira szükséged lesz mindkét váznál

Vejne módosította - 2015. október 27. - 08:54