Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Idézek

"

STACK-TO-REACH ABOVE 1.55

More comfort for more performance. An upright riding position reduces the load placed on the back and shoulders to provide the ideal geometry for endurance riding.

Na, a canyon itt vérzik el. Az ideális Stack:reach arány 1.45 körül van szerintem, ezeket kényelmesre lehet hangolni de sportosra. Ha valakinek rövid karjai, hosszú lábai vannak, és rövid felsőteste, indikált lehet 1.5 körüli, de az 1.55 fölötti arány már erősen... Trekking? :)

számomra szümpathikus:

http://www.rosebikes...1296/aid:771332

Ami szent:

-Ultegra röhögve ver köröket az Athenara bármikor.

-A váz geometriája jó. Nem hasalós, de sportos, esztétikus letisztult vonalak.

-27.2-es nyeregcső ALAP, 25-ös gumival a komforthoz.

-52-36 elöl, hátul meg "minél szűkebb, annál jobb", főleg, hogy 11 lánckerék&36-os kistányér már elég nagy verzatilitást biztosít.

>a somogyibótot meg azér' írtam, mert gyanúsan olcsón szoktak szórni elég vállalható dolgokat :D <

"fritzmagazinokat" érdemes böngészni:

http://www.roadbike....o.1362198.9.htm

mert mérik a vázakat, villákat merevségre, tömegre, geóra.. s kegyetlenül pontoznak.

szerkesztés:

a rose-nál még egy nagy pirospont a konfigurátor... Canyonnál olyan rémtörténetek keringnek, hogy fél év várakozás után megkapta a delikvens a bringát, persze kérte levélben, hogy hosszabb stucnival szeretné, mint a gyári, de természetesen nem a hosszabbal szállították le, hanem felajánlották neki a bringa átvétele után, hogy küldje vissza a stucnit s kicserélik a kívánt darabra. pfff.. 

Vejne módosította - 2015. október 06. - 15:10

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Vagy Cube Attain. Árakat a Cube kereskedőknél lehet rá kérni, mert magyar honlap gyakorlatilag nincs, viszont a garis része elég jó.

• Rabbit és Vejne kedveli ezt

A sebesség mindent megold.

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld

lehet, de abban az árkategóriában a GTR-től "szerintem" nincs jobb választás. Aluvázat nem akarnék, szettből meg az Athena teljesen jó (bár én inkább Ultegrát választanék, az még talán olcsóbb is)

Hierarchia:

váz
kerékszett-gumi
kiegészítők (kormány-nyeregcső-nyereg)

szett

szerk, NB, a GTR csak a mezei gyártók termékei közül számít jó vételnek. OFC a postáscuccokkal (radon-rose) nem fog versenyre kelni.

Az arcátlan tuttiügynökösködés miatt írtam... és nem is csak ők árulnak Wiliert, ugye.

Egyébként egyetértek a fenti listáddal, a gumit kivéve: félmillás kategóriánál ez már nem releváns, úgysem lesz drótos szemét rajta.

A váz sort kiegészíteném annyival, hogy helyes vázméret (akár ez is lehet kizáró ok egy-egy márkánál), illetve vázanyag. (Nem Te veszed, haggyjuk a kérdezőt dönteni, mi fontosabb a pénzéért.)

@ tbajongel!

Nem úgy tűnik a kérdésedből, hogy teljesen pék lennél a témához, ezért csak kifejtem, amit tulajdonképp Vejne is megemlített:

• Megnézném a helyedben a csomagküldős szentháromság aktuális kínálatát abc sorrendben:

https://www.canyon.c.../road/endurace/

http://www.radon-bik...dbike-training/

http://www.rosebikes...anchor_products

(Játszogatnék a vázméret kalkulátorukkal is.)

• A fentiekből megtudod milyen szettet várhatsz el a pénzedért maximálisan. Ekkor megnézném a hazai aktuális kínálatot, pl. Merida és Wilier (Bár előbbiért itt többek a mókusok elé vetnének). A túlárazott márkákat kerülném.

http://bikefun.hu/pr...b7be22599e2bdcd

Ezek után mérlegelheted, mi számoda a fontos: vázanyag, szett, felszereltség, hazai/külföldi garancia, szállítási határidő. Használt cuccban nem gondolkodnék.

• Kisherceg kedveli ezt

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

lehet, de abban az árkategóriában a GTR-től "szerintem" nincs jobb választás. Aluvázat nem akarnék, szettből meg az Athena teljesen jó (bár én inkább Ultegrát választanék, az még talán olcsóbb is)

Hierarchia:

váz
kerékszett-gumi
kiegészítők (kormány-nyeregcső-nyereg)

szett

szerk, NB, a GTR csak a mezei gyártók termékei közül számít jó vételnek. OFC a postáscuccokkal (radon-rose) nem fog versenyre kelni.

Vejne módosította - 2015. október 06. - 10:20

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld
Ja, 24 db "deakferencert" szinte barmelyik, tetszolegesen kivalasztott kerekparbolt szivesen segīt.:-)

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
Wilier gtr xxl méret, magas fejcso, Athena , khamsin v vento.. kb 480 ezer ft. krabon..

Tuttibringa.hu és telefon.. segíteni fognak

tbajnogel

tbajnogel

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

Sziasztok!
Új országúti kerékpárt szeretnék vásárolni, de kezdő vagyok a témában. Jelenleg egy Merida trekking biciklit használok, de váltani szeretnék.

A főbb paraméterek:

A keret kb 4-500e ft.

Nem fogok versenyezni, így valamilyen kényelmesebb, Endurance típust szeretnék.

Nagy vázméret - 196 cm magas vagyok, az átlépő magasságom kb 97 cm, így gondolom indokolt a 61-es vagy nagyobb vázméret.

Karbon villa (esetleg karbon váz, ha belefér ebbe az árkategóriába).

Ne legyen tárcsafékes.

Ezeknek a paramétereknek elég sok kerékpár megfelel. Mi alapján lehetne még szűkíteni? Milyen konkrét típusokat tudnátok ajánlani? Mi az ami ebben az árkategóriában mindenképp elvárható vagy kerülendő?
A segítséget előre is köszönöm!

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 hozzászólás

Na ez az ti itt haszn'ltok mindenféle rövidítéseket, amiről nekem lövésem sincsen. Emiatt vagyok teljesen tanácstalan...

Nézzem ki az alkatrészeket és linkeljem a fórum megfelelő topikjába?

AMiket korábban felsoroltak, azok Monti vagy esetleg trekking alkatrészek. Ha ezekkel sem vagy tisztában hagyd az egészet.

Köszönöm a választ Bikertrigger!

Na akkor most teljesen meg vagyok lőve... építettni nem lehet, m többe kerül. Mivel nem értek hozzá használtat nem tudok venni és alkatrész vadászatnak sem merek nekiállni.

Valamilyen javaslatod nincsen, más járható út?

Német ebayről rendelhetek cuccokat - Tanuljam meg melyik a jó alkatrész vagy konzultáljak egy hozzáértő szerelővel, aki elkészíti a listát nekem?

Az hogy Ő összeállít egy listát, és amit az alapján találtál, abból nem fogod tudni, hogy az adott darab outiba lesz jó vagy CXbe. Minden egyes találatot átnézetni meg sok idő. Ha nem jó haver a szerelőd, elhajt ezzel a kéréssel (tök jogosan) vagy azt mondja, hogy fizesd ki az idejét, de akkor meg minek vesződni a használttal. 

• mutyuru kedveli ezt

mutyuru

mutyuru

újonc

• fórumtag
  • 13 hozzászólás

hát végülis "rendes" webshopban" 240 euro egy 3*10-es slx szett, akkor alivio majd 200-ért..hááát 

más kérdés hogy cx bringában gondolkodva annyira egyik sem lesz nyerő.

Na ez az ti itt haszn'ltok mindenféle rövidítéseket, amiről nekem lövésem sincsen. Emiatt vagyok teljesen tanácstalan...

Nézzem ki az alkatrészeket és linkeljem a fórum megfelelő topikjába?

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Szeretnék rendelni Ausztráliából vám+áfa nélkül.Tudsz segíteni?

Visszakozhatok? :) és felejtsük el az au linket.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

39ezer meg 7500 az .... 46500? :)

Szeretnék rendelni Ausztráliából vám+áfa nélkül.Tudsz segíteni?

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

39ezer meg 7500 az .... 46500? :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Tényleg megér szerinted egy Alivio szett fék nélkül ~60ezret??

hát végülis "rendes" webshopban" 240 euro egy 3*10-es slx szett, akkor alivio majd 200-ért..hááát 

más kérdés hogy cx bringában gondolkodva annyira egyik sem lesz nyerő.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

http://www.ebay.com/...=item233d3d4da2

szerzel hozzá apróból vázat-cuccokat, és jól leszel

amúgy pár napja egy komplett bringa, váz nélkül ment el 65-ért (Veloce Power-Torque, Ultra Shift, a tavalyi szériából, 2014-es aszimmetrikus Khamsin kerékszettel, sorral-lánccal..) szóval érdemes résen lenni. "szerintem"

ki lehet hozni az építést is olcsóbbra, csak sokáig fog tartani. Ha van türelmed, szeretsz bogarászni, tudsz várni, érdemes.

annyit tisztázz, hogy országúti kormányban, vagy egyenes rúdban gondolkozol. btw, a 9-es országúti fékváltókarok gond nélkül kezelnek bármilyen monti-trekking hátsó váltót, így, akár egy 9-es rendszer, sora fékváltókar-akármilyen nem 10sebis hátsó váltó&bowdenes tárcsafék, vagy kanti, esetleg V-fék travel agenttel felállás is szóba jöhet.

Tisztázd, mi lenne a megvalósítandó koncepció, és úgy egyszerűbb lesz vadászgatni. :)

Tényleg megér szerinted egy Alivio szett fék nélkül ~60ezret??

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

http://www.ebay.com/...=item233d3d4da2

szerzel hozzá apróból vázat-cuccokat, és jól leszel

amúgy pár napja egy komplett bringa, váz nélkül ment el 65-ért (Veloce Power-Torque, Ultra Shift, a tavalyi szériából, 2014-es aszimmetrikus Khamsin kerékszettel, sorral-lánccal..) szóval érdemes résen lenni. "szerintem"

ki lehet hozni az építést is olcsóbbra, csak sokáig fog tartani. Ha van türelmed, szeretsz bogarászni, tudsz várni, érdemes.

annyit tisztázz, hogy országúti kormányban, vagy egyenes rúdban gondolkozol. btw, a 9-es országúti fékváltókarok gond nélkül kezelnek bármilyen monti-trekking hátsó váltót, így, akár egy 9-es rendszer, sora fékváltókar-akármilyen nem 10sebis hátsó váltó&bowdenes tárcsafék, vagy kanti, esetleg V-fék travel agenttel felállás is szóba jöhet.

Tisztázd, mi lenne a megvalósítandó koncepció, és úgy egyszerűbb lesz vadászgatni. :)

Vejne módosította - 2015. szeptember 15. - 05:59

mutyuru

mutyuru

újonc

• fórumtag
  • 13 hozzászólás

építés mindig drágább lesz. (hacsak nem tudsz ebayen vadászgatni baromi akciós cuccokat).

2 kilóból viszont nem lesz új.

Köszönöm a választ Bikertrigger!

Na akkor most teljesen meg vagyok lőve... építettni nem lehet, m többe kerül. Mivel nem értek hozzá használtat nem tudok venni és alkatrész vadászatnak sem merek nekiállni.

Valamilyen javaslatod nincsen, más járható út?

Német ebayről rendelhetek cuccokat - Tanuljam meg melyik a jó alkatrész vagy konzultáljak egy hozzáértő szerelővel, aki elkészíti a listát nekem?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Sziasztok!

Bringát szeretnék venni, de kíváncsi volnék a véleményetekre!

Jelenleg egy Merida Speeder T3-as modellt használok, amit még 2003-ban gyártottak. Az idő vasfoga és persze a rengeteg használat sem kímélte, így - bár folyamatosan költöttem rá - mégis a bicaj anno vételi árának a többszörösét kellene ráköltenem. Úgy gondoltam ideje a váltásnak és a régi Merida megmarad pótbringának.

Heti szinten kb. 100-150km-t tekerek többnyire városban (térkő, aszfalt), de alkalmanként befigyel egy erdei túra - MTB-t nem szeretnék, mert városban nem pálya, viszont alkalmankénti erdei tekerés miatt ódzkodok a versenytől is.

Nézegettem már más típusokat és a cyclocrosson akadt meg a szemem, mert mindkét elvárásomat kielégíti. Itt jön a probléma, az ára 300e.-től indul. Ennyit nem igazán tudok rászánni és használtan nem merek venni, mert nem értek hozzá (olyat sem ismerek, aki igen) és az eladó akármit mondhat az alkatrészekről én kb. el is hiszem - hacsak nem lódít valami hatalmasat.

Másik lehetőség, ami felmerült bennem, hogy építettek valami hasonlót - leginkább az igényeimnek megfelelőt és nem így pl nem "tömegtermék" kerülne a fenekem alá.

Vásárlásra ill. építtetésre is kb. 200e-t tudnék maximum szánni. Kívácsi volnék a pro és kontra érvekre. Több fej többet gondol alapon és talán van olyan érv, amire én nem is gondoltam.

Köszönöm,

M

építés mindig drágább lesz. (hacsak nem tudsz ebayen vadászgatni baromi akciós cuccokat).

2 kilóból viszont nem lesz új.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

mutyuru

mutyuru

újonc

• fórumtag
  • 13 hozzászólás

Sziasztok!

Bringát szeretnék venni, de kíváncsi volnék a véleményetekre!

Jelenleg egy Merida Speeder T3-as modellt használok, amit még 2003-ban gyártottak. Az idő vasfoga és persze a rengeteg használat sem kímélte, így - bár folyamatosan költöttem rá - mégis a bicaj anno vételi árának a többszörösét kellene ráköltenem. Úgy gondoltam ideje a váltásnak és a régi Merida megmarad pótbringának.

Heti szinten kb. 100-150km-t tekerek többnyire városban (térkő, aszfalt), de alkalmanként befigyel egy erdei túra - MTB-t nem szeretnék, mert városban nem pálya, viszont alkalmankénti erdei tekerés miatt ódzkodok a versenytől is.

Nézegettem már más típusokat és a cyclocrosson akadt meg a szemem, mert mindkét elvárásomat kielégíti. Itt jön a probléma, az ára 300e.-től indul. Ennyit nem igazán tudok rászánni és használtan nem merek venni, mert nem értek hozzá (olyat sem ismerek, aki igen) és az eladó akármit mondhat az alkatrészekről én kb. el is hiszem - hacsak nem lódít valami hatalmasat.

Másik lehetőség, ami felmerült bennem, hogy építettek valami hasonlót - leginkább az igényeimnek megfelelőt és nem így pl nem "tömegtermék" kerülne a fenekem alá.

Vásárlásra ill. építtetésre is kb. 200e-t tudnék maximum szánni. Kívácsi volnék a pro és kontra érvekre. Több fej többet gondol alapon és talán van olyan érv, amire én nem is gondoltam.

Köszönöm,

M

kos7

kos7

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás

Sziasztok !

Vásárlás előtt állok, viszont évek óta nem bringáztam, nem olyan régen kaptam egy út erejéig kölcsönbe egy országútit, ez nagyon megtetszett, de bejönnek még a városiak, és fitnessz stílusú biciklik, viszont, elég nagy darab fickó vagyok, ~190cm, 95kg, így a vázméret elég kérdéses. Ajánlások szerint a 60cm a megfelelő, tapasztalat alapján ez mennyire van így, mennyi az eltérés az egyes méretek között ?

Illetve egy országúti, mennyire alkalmas városban való közlekedésre, akár egyeneskormánnyal. Illetve mivel elég szűkös a budget, ezért használt dolgok jönnek szóban, mire érdemes figyelni vásárláskor ?

Köszi,

Ákos.

st81

st81

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás

Köszönöm a tanácsot!