Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

ovecs

ovecs

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás

Sziasztok

2 eve egy 26 os hardtail bicajjal kezdtem el bringazni a kornyekbeli hegyekben / dombokon.  (kulfoldon elek)

Iden tavasszal vettem egy 29 es fully XC bicajt ami hu tarsam a hosszu turakon , es nagyon szeretem

Mostanaban elkezdtem felvonos DH parkokba jarni (1 ora autouton belul tobb is van) , viszont bicajt ertheto okokbol berelek. Szoval arra jutottam, hogy inkabb szeretnek venni egy allando DH bicajt , amivel kotetlenul mehetek barmikor , nem vagyok a berleshez kotve , illetve tudom, hogy milyen alalpotban van az amire rabizom az eletemet.

184 centi es 84 kilo vagyok , hasznalt bicajban gondolkodok

Az alabbi 2 modellt neztem ki

http://www.bergamont...012/big-air-92/

http://www.bergamont.../straitline-82/

Mind 2 bicaj M es meretu, arban ugyanannyi , 1000 chf

Eddig amiket bereltem azok dragabb kategoriaju bicajok voltak, es 27.5 esek (Mondraker summum , Devinci Wilson) , viszont a regebbi hasznalt bicajok amik elfogadhato arban vannak azok mind 26 osok. 

A fenti 2 bringa kozul ugy latom az elso az Freeride, mig a masodik DH , szamomra nem igazan vilagos mi a ketto kozotti kulonbseg.

A Bergamont mint marka mennyire jo / megbizhato , illetve a komponensek alapjan melyik bicajt ajanlatok ? A straitline az nagyon jo allapotban van, amennyire meg tudtam itelni tenyleg csak par alkalommal volt hasznalva. A big air sincs agyonverve.

Elore is koszi.

Krisztian

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Üdvözletem!

Tanácsot szeretnék kérni. Meglévő Caprine Cherokee montimat szeretném lecserélni. Oka: elhasználódás a 12 év alatt, nehéz mint a sár, nincs teleszkóp rajta.

176 centi és 72 kiló vagyok. Eddig 80%-ban terepen használtam a gépet (erdei utak, köves út, murva, sár, homok (jó néhányszor a hátamon átsegítve), keményre szikkadt traktornyomok.) 20%-ban pedig tisztán sima országúton. Ez az arány szerintem nem változna (talán egy kicsit nőne az aszfalt javára), de szeretném, ha kicsit komfortosabb lenne terepen is és aszfalton is. Ha jól gondolom, egy cross kerékpárra lenne szükségem (megfordult a fejemben, hogy veszek mellé egy országútit is, de inkább szeretném kiváltani mindkét felhasználási területet egy kerékpárral). Ami fontos lenne: elöl teleszkópos, stabil merev váz, országútinak is alkalmas áttétel (a Caprine-t 40 km/h felett már kényelmetlen tekerni a rövid áttétele miatt), alacsony súly. Amit számomra nem lényeges: gyári nyereg minősége (a mostani gélest nagyon kényelmesnek találtam- kár hogy nem cseréltem hamarabb), fék fajtája (a mostani V-fékkel is meg vagyok elégedve), váltó mechanika (karos vagy markolatos).

Anyagi lehetőség: új, 250000 Ft-ig.

A következő kerékpárokat néztem:

Kross Level R6

Kelly's Phanatic 70

KTM Life Road

Merida  Crossway 100

Superior RX590

CTM delta 2.0

Btwin Rockrider Big 8

Ha ezen kívül lenne ötlet (akár az, hogy rakassam inkább össze a gépet egy hozzáértő szaküzlettel), szívesen várom és előre is köszönöm a segítséget!

Üdv: István

a kross meg a ctm monti .

a meridánál meg a ktm-nél fizetsz a névért kicsit.

kellyznek kicsit jobb a szereltsége, viszont a sr hajtómű nem feltetlén örömhír, (én pl sokkal jobbnak tartanám, hogy a felesleges 10-es rendszer helyett a deore/slx  sountur hajtómű mixet egy inte grált alivio hajtómű homogén alivio szettel váltani ) a superiornak meg jobb a geója .

Bikertigger módosította - 2015. augusztus 23. - 12:13

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

st81

st81

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás

Üdvözletem!

Tanácsot szeretnék kérni. Meglévő Caprine Cherokee montimat szeretném lecserélni. Oka: elhasználódás a 12 év alatt, nehéz mint a sár, nincs teleszkóp rajta.

176 centi és 72 kiló vagyok. Eddig 80%-ban terepen használtam a gépet (erdei utak, köves út, murva, sár, homok (jó néhányszor a hátamon átsegítve), keményre szikkadt traktornyomok.) 20%-ban pedig tisztán sima országúton. Ez az arány szerintem nem változna (talán egy kicsit nőne az aszfalt javára), de szeretném, ha kicsit komfortosabb lenne terepen is és aszfalton is. Ha jól gondolom, egy cross kerékpárra lenne szükségem (megfordult a fejemben, hogy veszek mellé egy országútit is, de inkább szeretném kiváltani mindkét felhasználási területet egy kerékpárral). Ami fontos lenne: elöl teleszkópos, stabil merev váz, országútinak is alkalmas áttétel (a Caprine-t 40 km/h felett már kényelmetlen tekerni a rövid áttétele miatt), alacsony súly. Amit számomra nem lényeges: gyári nyereg minősége (a mostani gélest nagyon kényelmesnek találtam- kár hogy nem cseréltem hamarabb), fék fajtája (a mostani V-fékkel is meg vagyok elégedve), váltó mechanika (karos vagy markolatos).

Anyagi lehetőség: új, 250000 Ft-ig.

A következő kerékpárokat néztem:

Kross Level R6

Kelly's Phanatic 70

KTM Life Road

Merida  Crossway 100

Superior RX590

CTM delta 2.0

Btwin Rockrider Big 8

Ha ezen kívül lenne ötlet (akár az, hogy rakassam inkább össze a gépet egy hozzáértő szaküzlettel), szívesen várom és előre is köszönöm a segítséget!

Üdv: István

st81 módosította - 2015. augusztus 23. - 11:58

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

na ez meg a másik véglet, azért a nagyfater trekking meg a krossz közt van különbség.

de spec ezt annyira nem is érzem pusztító jó vételnek.

:) 

Amúgy milyen vázméret kéne Vackor úrnak?

Mert ákosbike-nál van egy nagyobb

http://akosbike.hu/i...kerékpár-detail

De van kisebb is

http://akosbike.hu/i...kerékpár-detail

bár a Felt eléggé opa-oma kialakításúnak tetszik.

És ha jól látom, eladta a bringáját (wilier bassano? az talán M-es volt? )

Jagusz01

Jagusz01

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

Sziasztok!
Bocsi, hogy itt teszem fel a kérdést, de jövőre szeretnék egy Cross Tracking kerékpárt venni, mert a mostanit meguntam.

Viszont a cipőt már most megszeretném venni, csak azt nem tudom, hogy SPD Click, vagy SPD, SPD LOOK-ot vegyek?

Nagyon kezdő vagyok ebben a témában, ezért ha tudna valaki ebben segíteni, az megkeresne esetleg privát levélben?

Általában aszfalton megyek néha jó minőségű úton, és nem versenyszerűen, hanem inkább csak hobby szinten.

Naponta, olyan 30km-eket.

Előre is köszönöm a segítséget!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

http://www.bike-disc...6.0-disc-238834

http://www.radon-bik...-series/tcs-60/

Én konkrétan nem foglalkoznék a tüdőrák veszéllyel, nyugodt lélekkel tenném ki magam egy kis radonnak..

na ez meg a másik véglet, azért a nagyfater trekking meg a krossz közt van különbség.

de spec ezt annyira nem is érzem pusztító jó vételnek.

• Vejne kedveli ezt
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

http://www.bike-disc...6.0-disc-238834

http://www.radon-bik...-series/tcs-60/

Én konkrétan nem foglalkoznék a tüdőrák veszéllyel, nyugodt lélekkel tenném ki magam egy kis radonnak..

Vejne módosította - 2015. augusztus 12. - 18:35

.vackor.

.vackor.

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás

A mostanival többek között a váz geometriája is probléma. (Sportos testtartásra lett tervezve.)

Hétvégén kipróbáltam egyik haverom crosstrekking bicaját. Hihetetlen élmény volt. 10 km-en át hajthattam. A csuklómnak is kényelmes volt (a ballonos gumik és a teló miatt), a testtartás is kényelmesebb volt (vagy 10 centivel magasabban van a kormány), és nem utolsó sorban a hátsó felemnek is kényelmesebb volt (gondolom szintén a ballonos gumik miatt).

Római parton lett kipróbálva, és meglepett, hogy ugyanolyan könnyű vele tartani a sebességet, mint a sajátommal (az áttételek hasonlóak + a 28as kerekek...) és akkor is kényelmes, ha kavicsos, úthibás szakaszokra érek, csak átrepesztek rajta és alig érzem meg. A mostani olyan merev, hogy eléggé rázni szokott...

Nem azt mondom, hogy szar a mostani, de arra a felhasználásra, amire nekem kéne nem túl optimális. Erre a crosstrekking való.

Úgyhogy a mostani biciklit meghirdettem eladásra :)

És utána veszek egy jobb crosstrekking biciklit!

.vackor. módosította - 2015. augusztus 10. - 08:17

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Ehhez a kerékpárhoz mit szóltok?

Sajna azon a helyen, ahol be tudnák venni a biciklimet csak ezt tudták a méretembe felajánlani :(

http://kerekparhaz.h...details_button#

spezialized crosstrail-nek jobban örültem volna...

de ha szerintetek nincs semmi gáz a fenti bicikli geo-jával vagy felszereltségével, akkor megveszem.

A külső úgyis másodlagos szempont...

Mik a vélemények?

én nem eröltetném.

de kezdjük már azzal, hogy  tulképp a mostanival mi is a gond ?

.vackor.

.vackor.

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás

Ehhez a kerékpárhoz mit szóltok?

Sajna azon a helyen, ahol be tudnák venni a biciklimet csak ezt tudták a méretembe felajánlani :(

http://kerekparhaz.h...details_button#

spezialized crosstrail-nek jobban örültem volna...

de ha szerintetek nincs semmi gáz a fenti bicikli geo-jával vagy felszereltségével, akkor megveszem.

A külső úgyis másodlagos szempont...

Mik a vélemények?

.vackor. módosította - 2015. augusztus 07. - 11:58

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Megfogtál. Annyira ráz az alu merevvilla? :D

meg a segge is.

pedig 1ébként egy kivételesen  aránylag jó geójú fitnesz bringa lenne (merhogy a tótoknak nincs cx vázuk, amire egyenest kormányt rakva képeznék a fitnesbringát -mint a nagyok- amitől persze rövid lesz , henem sikerült valami jót választani a katalogúsból)

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

mentél már vele montihoz szokva. ?

mert kb annak kívánnám akinek 2anyja van.... :)

Megfogtál. Annyira ráz az alu merevvilla? :D 

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Kellys physio család... merev vella, v fék, széles külső és férőhely sarvedonek.

Meg jól is néz ki

mentél már vele montihoz / trkkinghez szokva. ?

mert kb annak kívánnám akinek 2anyja van.... :)

Bikertigger módosította - 2015. augusztus 06. - 18:26

.vackor.

.vackor.

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás

Lényegében az asolo is fitnessz kerékpár.

Viszont ha csere, akkor lehet, hogy ilyesmire:

http://www.bringalan...602-detail.html

A teleszkóp miatt!

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

http://tuttibringa.h...hysio-50-detail

De a Wilier is készít ilyesfélét, Csittadella meg Rossano néven. Amúgy CX vagy igazi fitnesszkerékpár kell Neked. A fitnesszkerékpár nekem nem az egyeneskormányos-országúti gépet jelenti, mert, attól, hogy montikormányt&váltókart teszek az országútira, az még országúti gép marad, kevés férőhellyel, csirke radírokon és természetesen ingázásra nem túl ideális "szemtelen" kivitelben.

Amúgy értelmetlen lecserélned, ha a 28-as külső elfér, én már totál a falat verném örömömben ököllel, nagy erővel! :) Miért félsz a 8-astól? Ezek a 2 kiló fölötti kerékszettek túlélték volna hetven évvel ezelőtt a... :(

Vejne módosította - 2015. augusztus 06. - 18:20

.vackor.

.vackor.

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás

Köszönöm a gyors válaszokat!

Már csak az a kérdés, hogy ha 29es monti nem, akkor érdemes-e egyáltalán lecserélni?

A mostaninak 700x28as gumikülsője van és duplafenekes felnije.

Tehát gyakorlatilag értelmetlen lenne akkor lecserélni... én laikusként így látom.

Ti esetleg máshogy gondoljátok?

.vackor. módosította - 2015. augusztus 06. - 18:13

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
Kellys physio család... merev vella, v fék, széles külső és férőhely sarvedonek.

Meg jól is néz ki

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Sziasztok!

A véleményeteket szeretném kikérni. Van egy Wilier Asolo 2013-as kerékpárom.

(http://www.bikeexpre...r-asolo_534.php)

És az utóbbi hetekben elgondolkoztam rajta, hogy lecserélném egy 29-es montira. Viszont egy bökkenő van: erdőbe nem nagyon szoktam járni tekerni.

akkor nem kell monti.

normális geóju krossz semmivel sem kevésbé sportos mint egy 29-er

ráteszel egy 42-es vagy 47-ews smart sam külsőt és perfekt (nyolcas stb dettó)

alap 29-es sokkal lomhább lesz. és az a bajocska hogy 29-est nagyed milla de inkább 3 kiló alatt csak ipari hulladékot kapsz, krosszból meg annyiból meg egész jót.

Bikertigger módosította - 2015. augusztus 06. - 18:02

.vackor.

.vackor.

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás

Sziasztok!

A véleményeteket szeretném kikérni. Van egy Wilier Asolo 2013-as kerékpárom.

(http://www.bikeexpre...r-asolo_534.php)

És az utóbbi hetekben elgondolkoztam rajta, hogy lecserélném egy 29-es montira. Viszont egy bökkenő van: erdőbe nem nagyon szoktam járni tekerni.

Célom az lenne, hogy egy sportos gépet vegyek (ezért a 29es mtb és nem crosstrekking), amivel végre nem kell annyira óvatoskodni a betondzsungelben. És mint tudjuk a szentendre felé vezető bicikliút sem a legjobb minőségű éppen (római part felől megközelítve a duna mentén).

Ezért egy olyan gépet szeretnék, amivel végig tudok repeszteni a rosszabb minőségű utakon is, anélkül hogy kirázná belőlem a lelket, vagy félnem kéne attól, hogy 8asom lesz.

Rendszeresen biciklizek, de hobbi szinten, így a mostani biciklivel sem tekerek úgy, ahogy a komolyabb országútisok szoktak...

Viszont nem tudom, hogy a mostani kerékpáromhoz képest egy 29es monti mennyire lenne lomhább? Hosszabb távú 4-5 órás tekerésekre használnám. + munkábajárásra.

mik a vélemények?

vischlen

vischlen

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

Sziasztok!

Egy hosszú távú, aszfaltos túrákra alkalmas, lehetőleg haladós és nem túl nehéz kerékpár építését vettem a fejembe. Egész sok alkatrész halmozódott már fel ehhez a műhelyemben azonban ideális vázat nem találtam. 

Sokat nem szívesen költenék rá, mert az országúti mellet valószínűleg másodlagos marad a túrázás, de azért vannak elképzeléseim.

Ezek ömlesztve:

52-es vázméret, alu vagy acél váz, merev villa, 622x28-30-as külső + sárvédő fogadása, féktüskék v-fékhez, minimum két pár kulacstartó furat, sárvédő és csomagtartó szemek a vázon, minimum sárvédőszem a villán...

Tehát nagyjából ilyesmi.

Érdekelnek márkák, típusok, linkek elérhetőségek stb. 

Remélem tudtok segíteni. 

Köszönöm!