Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Köszönöm még egyszer ! 

Viszont lenne még kérdésem ! Nézegettem itt is és a jófogáson is , vannak 100 ezer ig elég jónak tűnő bringák ! Csak nem tudom jobban meg éri e egy használt jó állapotú (ki tudja mennyire jó) vagy egy gyengébb új ?

Ugye vannak márkák, szinte (szerintem)mindegy  melyiket választom csak ugye ami benne van és persze a kinézet is számít! Pl a simanonak is vannak rendszerei, alivio, acera duore, ( bocsi ha nem jól írtam) úgy váltóban mint fékben és agyban, hajtásban. Nyilván régen nem volt dupla falú kerék és tuti hajtás rendszer még is el ment a bringa, de ha már ugye lehet válogatni akkor miért ne. 

Mik a tapasztalatok egy acera és egy duore rendszer között ? Nekem mint majd nem hétköznapi felhasználónak jelent valamit használat közben, vagy nem venni észre ?

Pl ez is egy jónak tűnő bringa, nekem tetszik, kérdés mivel jobb ez ennyiért mint az új 99 ért.

http://www.jofogas.h...ke_29840828.htm

Köszönöm a válaszokat ! De tényleg !

egy 9-es deore és egy 9-es acera/alivio közt nem lesz átlagfelhasználó számára érezhető különbség. (max egy integrált tengelyes új alivio hajtóműnél, de az meg nem ez az árkategória)

linkelt bringa egyébként nem rossz csak a 19-es váz nagy lesz neked.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

yamahajoe

yamahajoe

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

Köszönöm még egyszer ! 

Viszont lenne még kérdésem ! Nézegettem itt is és a jófogáson is , vannak 100 ezer ig elég jónak tűnő bringák ! Csak nem tudom jobban meg éri e egy használt jó állapotú (ki tudja mennyire jó) vagy egy gyengébb új ?

Ugye vannak márkák, szinte (szerintem)mindegy  melyiket választom csak ugye ami benne van és persze a kinézet is számít! Pl a simanonak is vannak rendszerei, alivio, acera duore, ( bocsi ha nem jól írtam) úgy váltóban mint fékben és agyban, hajtásban. Nyilván régen nem volt dupla falú kerék és tuti hajtás rendszer még is el ment a bringa, de ha már ugye lehet válogatni akkor miért ne. 

Mik a tapasztalatok egy acera és egy duore rendszer között ? Nekem mint majd nem hétköznapi felhasználónak jelent valamit használat közben, vagy nem venni észre ?

Pl ez is egy jónak tűnő bringa, nekem tetszik, kérdés mivel jobb ez ennyiért mint az új 99 ért.

http://www.jofogas.h...ke_29840828.htm

Köszönöm a válaszokat ! De tényleg !

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

újban pl

http://ridebike.hu/t...s-mtb-kerekpar/

erősen akciós darab.

Köszönöm a válaszod !  Amit meg jelőltél akciósan az akkor nekem bőven jó lenne gondolom ? ! 

Vagy ennyiért nézzek használt magasabb kategóriát vagy nekem felesleges ?

nyilván ki lehet fogni jobbat, -majd az aprót sűrűn bongésző kollégák linkelgetnek :) -csak beleszaladhatsz egy szopórollerbe is.

amúgy arra amit írtál bőven elég, max a külsőket kell valami masszívabb defektálló darabokra cserélni.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

yamahajoe

yamahajoe

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

újban pl

erősen akciós darab.

Köszönöm a válaszod !  Amit meg jelőltél akciósan az akkor nekem bőven jó lenne gondolom ? ! 

Vagy ennyiért nézzek használt magasabb kategóriát vagy nekem felesleges ?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Sziasztok ! 33 éves családos apa vagyok , 100 kg és 174 magas. 

Örülök hogy hozzátok csatlakozhattam ! 

Bringázás terén csak alap szinten cangázgattam, volt már montim de gagyi, most szeretnék egy cangát ami kiszolgál egy életre! Azt hiszem ez reális , persze kialkudok egy jó pár alkatrész cserével addig, de nem akarom cserélgetni majd a cangát !

Tehát meg köszönném ha aki otthon van az segítene és szánna rám időt gépelgetni kicsit, tudom milyen macera valaki hülyeségével foglalkozni néha :)

Felhasználási terület : a feleségemmel és fiúnkal hétköznaponként egy városi kerekezés, havi 1X pedig valami dombos hegyes erdös csapáson csapatni egy óvatosat ! 

Ár : hát maximum 100 ezer  a határ, használt bringák is vannak itt , pl össztelós kona,  csak nem tudom hogy milyen felszereltséggel jó, kell e össz teleszkóp? 

Köszönöm a válaszokat !

összteló nagyon jó dolog, ha hetente 2-3x csapatsz a hegyen, és havonta egyszer családdal,  viszont használtban is negyedmilla körül kezdődik értelmezhető darab, újban meg 500 tól.

újban pl

erősen akciós darab.

yamahajoe

yamahajoe

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

Sziasztok ! 33 éves családos apa vagyok , 100 kg és 174 magas. 

Örülök hogy hozzátok csatlakozhattam ! 

Bringázás terén csak alap szinten cangázgattam, volt már montim de gagyi, most szeretnék egy cangát ami kiszolgál egy életre! Azt hiszem ez reális , persze kialkudok egy jó pár alkatrész cserével addig, de nem akarom cserélgetni majd a cangát !

Tehát meg köszönném ha aki otthon van az segítene és szánna rám időt gépelgetni kicsit, tudom milyen macera valaki hülyeségével foglalkozni néha :)

Felhasználási terület : a feleségemmel és fiúnkal hétköznaponként egy városi kerekezés, havi 1X pedig valami dombos hegyes erdös csapáson csapatni egy óvatosat ! 

Ár : hát maximum 100 ezer  a határ, használt bringák is vannak itt , pl össztelós kona,  csak nem tudom hogy milyen felszereltséggel jó, kell e össz teleszkóp? 

Köszönöm a válaszokat !

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

ez milyen bringa?

A50-es váltás arról árulkodik hogy kb.40 ezer ft-ot lehet érte elkérni. jól tippelem az árát? 

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Passz, eredetileg "Basso Tube concept light cromo" vagy micsodacsoda volt, alsócsöves váltókarosan 9.8 kg volt még a "gyári" tricolor-1050 cuccokkal, most ki tudja, egyébként kopogtatva a csöveket középen a fő csövek elég magas hangon csilingelnek, s a muffok felé haladva a kopogtatási hang mélyül-egyre tompább. Szóval mindenképp kétszer húzott, s columbus cromorra tippelek, mert a Coral más modellévekben columbus cromor volt. A 27.2-es nyeregcsőméret is arról árulkodik.

Jól hangzik? Két szó: Nyolcas Campag.

Ugye, így már nem is annyira? :)

Pszeudo-187cm vagyok, értsd, 187-nek mérsz, de akkora szkoliózisom van, hogy ha kinyújtanál, ugranék kb. 2 cm-t magasságra. :D

szotyori.adam

szotyori.adam

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás

napi használatban van, 58x58x16-os méretekkel, 

campag khamsin új (2000km) kerékszett asy

új (2700km) miche 8s ED sor 13-14-15-16-17-19-21-23 (de kéne az a 18-as, sokszor érzem magam "térdenrúgva" ha 17-19 váltok.. nagyon rossz :D )

új (2700km) bowdenezés

Mirage UT hajtókar (cca. 22ezer km)

Centaur 2006 fékszett (kb. 14ezerkm)

új lánc (1300+1400 km használat HG50-PC850)

Athena hv, 1056-os ev, deore lx fejcsapi jó sok km-rel

Ricsi LogicII pro biomax kormány (44cc) és 120-as 3t record 84 stucni, jagwire bowdenezés, blabla

Flite max nyereg, ricsi nyeregcső..

napi használatban van, idén kapott új bandázst, gumikat, bowdenezést, láncot, sort, term. fejcsapágy-hajtókarcsapág-váltógörgők-fékek minden szépen szétszedve, áttisztítva, kenve, a kerékszettet újonnan vásároltam, a fékváltókarban (jobbos) idén lett a két G-rugó kicserélve a "ropisabb" váltásért.

85k talán nem lenne teljesen jó a részemről :( Mert kr... nem kapnék annyiért helyette használhatóbbat.. :)

ja, a váz Cromor, szóval sima "doppjószpezzóre", de szerencsére annyira nem tonnás :)

amúgy építs!

itt van ez a hajtás:

http://apro.bikemag....s-l294116.html#

üreges karok, cserámiakapágy, kőkemény lánctányérok és "goldenmean" hajtókarhossz. ^^ meg gavallér ár

Jól hangzik!

Megkérdezhetem, hogy te milyen magas vagy?

A váz véletlenül nem Columbus?

Az alábbi kerékpár jónak mondható?

Shimano 7sp. 12-21T

Váltó első Shimano A050 2sp. front derailleur (28,6)

Váltó hátsó Shimano A050 7sp. rear derailleur 
Lánc KMC Z510H 1/2 x 1/8 
Agyak Joytech alu 36H QR 

Abroncs Kronos fekete 622 x 13 36H 

Küllő Büchel 
Küllőanya Büchel 
Köpeny Kenda koncept K191 700x23C 
Tömlő Kenda 28 x 1 FV 60mm 
Fék Saccon alu 
Fékkar Saccon alu 
Kormánycsapágy Saccon 
Nyeregcső Zoom 
Nyereg Specialized

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

napi használatban van, 58x58x16-os méretekkel, 

campag khamsin új (2000km) kerékszett asy

új (2700km) miche 8s ED sor 13-14-15-16-17-19-21-23 (de kéne az a 18-as, sokszor érzem magam "térdenrúgva" ha 17-19 váltok.. nagyon rossz :D )

új (2700km) bowdenezés

Mirage UT hajtókar (cca. 22ezer km)

Centaur 2006 fékszett (kb. 14ezerkm)

új lánc (1300+1400 km használat HG50-PC850)

Athena hv, 1056-os ev, deore lx fejcsapi jó sok km-rel

Ricsi LogicII pro biomax kormány (44cc) és 120-as 3t record 84 stucni, jagwire bowdenezés, blabla

Flite max nyereg, ricsi nyeregcső..

napi használatban van, idén kapott új bandázst, gumikat, bowdenezést, láncot, sort, term. fejcsapágy-hajtókarcsapág-váltógörgők-fékek minden szépen szétszedve, áttisztítva, kenve, a kerékszettet újonnan vásároltam, a fékváltókarban (jobbos) idén lett a két G-rugó kicserélve a "ropisabb" váltásért.

85k talán nem lenne teljesen jó a részemről :( Mert kr... nem kapnék annyiért helyette használhatóbbat.. :)

ja, a váz Cromor, szóval sima "doppjószpezzóre", de szerencsére annyira nem tonnás :)

amúgy építs!

itt van ez a hajtás:

http://apro.bikemag....s-l294116.html#

üreges karok, cserámiakapágy, kőkemény lánctányérok és "goldenmean" hajtókarhossz. ^^ meg gavallér ár

Vejne módosította - 2015. június 13. - 06:03

szotyori.adam

szotyori.adam

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás

Ha csak a vázat, akkor hulladék.

Ha az egész gépet, akkor MÉH.

A Basso-ról kaphatok pár infót?

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Mit érdemes tudni róla?

Triban 500-ról mi a vélemény, csak ha a vázat nézzük?

Ha csak a vázat, akkor hulladék.

Ha az egész gépet, akkor MÉH.

szotyori.adam

szotyori.adam

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás

Klikk az aláírásomra. 85-ért a Tied.

Mit érdemes tudni róla?

Triban 500-ról mi a vélemény, csak ha a vázat nézzük?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.672 hozzászólás

Vedd meg ! Jó vételnek tűnik.

Marci

janosi.mate

janosi.mate

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

Sziasztok! Erről a cangáról mi a véleményetek? http://www.jofogas.h...095.htm?first=1

Az előző hozzászólásaimban említettem , hogy akarok venni egy cross trekkinget.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Kb. 190 cm magas és 85 kg vagyok.

Klikk az aláírásomra. 85-ért a Tied.

szotyori.adam

szotyori.adam

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás

Majd ha a magasság-testarányok is szóba kerülnek :)

Kb. 190 cm magas és 85 kg vagyok.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

használt is szóbakerült. ;)

Majd ha a magasság-testarányok is szóba kerülnek :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.046 hozzászólás

Vejne látta telón, hogy mailt kapott a topikposztról, és, mikor elolvasta, úgy döntött, hogy nem szól hozzá a kérdéshez.

Én segíteni szeretek, de a kettő közül választani? Olyan, mintha azt kérdezné a srác, hogy a jobb vagy bal heréjét fogja-e be satuba..

használt is szóbakerült. ;)

• Vejne kedveli ezt

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Figyelem, figyelem, szolgálati közlemény: Vejnét várják a topicba! :D

Vejne látta telón, hogy mailt kapott a topikposztról, és, mikor elolvasta, úgy döntött, hogy nem szól hozzá a kérdéshez.

Én segíteni szeretek, de a kettő közül választani? Olyan, mintha azt kérdezné a srác, hogy a jobb vagy bal heréjét fogja-e be satuba..

Vejne módosította - 2015. június 11. - 11:54

• Sandman kedveli ezt