Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11932 replies to this topic

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Azért is ajánlottam még a GTR-t is, mert az meg krabon. 

Egyébként a 105-szett, kiváló váz, nem hasalós, de sportos geometria föltételeknek még a Giant Defy1 is megfelel ám!

De a Tiagra is teljesen jól működik. Rendben, 10 sebis, s a tapasztalat azt mutatja, hogy az kevésbé tartós láncban, mint a 11s, de nagyon nagy különbségek nincsenek. 10s lánccal is bőven elmennek az emberek 4-5ezer km-eket, mielőtt elkezdene csúnya kerregő hangja lenni a rendszernek. (Engem nem érdekel a láncnyúlásmérő, általában, mikor a hang jön, akkor ejti be a 0.75-öt is.. :) )

A Defy vázban nagyon tetszik a hátsó háromszög és ejtett felsőcső amúgy.. Kényelmes lehet .

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts

még mindig azt mondom inkább vennék egy garantáltan kurva jó vázat tiagra szettel mint egy kevésbé jót ultegrával....és ebből a tekintetből a kancsóval max a speci van partiban az említettek közül....

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

http://www.tour-maga...uro/a36997.html

a váz miatt, ha belefutsz leárazott krabonba, érdemes. (kényelem miatt főleg, egyébként GTR 105-tel kb. 410ezer, vagy csentaúrral)

A Cube sokkal jobban fölszerelt, mint a Cannondale, a kerékszett jobb, a fékek jobbak, a kiegészítők valószínűleg jobbak (bár a cannondale C3 cuccok "megteszi" kategóriát képviselnek, a kormány pl. kifejezetten kényelmes)

A Cube geometriája nem annyira tetszik, nekem túl magas. A cannondale-é nem hasalós, inkább "félsportos", de a cube már nagyon magas. Ha kevésbé rugalmas a derekad-szeretsz a földre merőleges háttal tekerni, akkor jobb lehet a cube. Meg a felszereltsége jobb.

Ár-Érték arányban a Cannondale nem versenyezhet a Cube-bal, de ha látsz esetleg CAAD10-est olcsón, az sem rossz választás..

szerk:

ezt csak úgy magamnak, hogy milyen jó vétel ennyiért :D ha pár évvel ezelőtti árfolyamon lenne a GBP, és nem 440 körül..

http://www.tredz.co....-Bike_73598.htm

Edited by Vejne, 2015. October 27. - 13:41.

tizedes84

tizedes84

újonc

• fórumtag
  • 2 posts

Ilyen névvel (Tizedes) én a kadétre voksolnék. Amúgy a geometriája szümpathikusabb. Más kérdés, hogy 400 körül 105-tel szerelt krabonvázast is vehetsz, vagy akár az új tiagrával szerelteket. 

Mindenképp a vázból válaszd a jobbat. Dönts az alapján, hogy melyik váz a kényelmesebb-számodra megfelelőbb geometriájú. 

A cube-ok nagy előnye a homogén fölszereltség és jó ár:érték arány, a kancsóknál a váz. Speckó allez nem jön szóba? 

Amúgy felszereltség alapján a Kocka, érzelmi alapon meg a kancsó. 17 fokos stucnira szükséged lesz mindkét váznál

Köszi a választ!

A Cube-nak volt idén a Peloton SL modellje, az lett volna a tuti befutó a 105-ös és Ultegra kombóval, de sajnos lecsúsztam róla, már sehol nem kapható. Úgyhogy maradt a 2016-os Attain SL, de ott már csak 105 van, ráadásul színben sem tetszik már annyira mint a Peloton SL vagy a Cannondale.

Ebből a keretből egyébként inkább egy jobban felszerelt alu vázast szeretnék mintsem egy karbont.

Speckókat nézegettem, igen, de ott 105-ös szettel nem találtam 400e alatt Allez-t.

A vázgeometriát tekintve egyelőre nem tudom hogy melyik feküdne jobban, még nem volt outim, úgyhogy max mindegyiket elviszem majd egy próbakörre, aztán meglátom.

Másik különbség a 11-28 vs 11-32... Bár nyilván nem ez lesz a fő szempont a választásban.

Illetve talán még a Cube-nál jobbak a Mavic felnik, nem? Az is rengeteget számít hogy mennyi a forgó tömeg.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts

sziasztok!

szeretném kikérni a véleményeteket erről a bringáról:

http://apro.bikemag....y-l314145.html#

leftym sosem volt. kicsit aggódom a szervizelhetősége miatt pléldául. az eladó elmodása szerint Olaszországból származik a bringa. Megnéztem, állapota tökéletes, de kipróbálni még nem tudtam, elvileg jövő héten erre is sor kerül.

előre is köszönöm

szervízelést Gege911 kolléga megoldja, (bár inkább a FB kancsós grupettóban találod meg) úgyhogy amiatt nyugodtan vedd meg. legfeljebb arról kell meggyőződni, hogy most nem véres e a torka a cuccnak.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

sziasztok!

szeretném kikérni a véleményeteket erről a bringáról:

http://apro.bikemag....y-l314145.html#

leftym sosem volt. kicsit aggódom a szervizelhetősége miatt pléldául. az eladó elmodása szerint Olaszországból származik a bringa. Megnéztem, állapota tökéletes, de kipróbálni még nem tudtam, elvileg jövő héten erre is sor kerül.

előre is köszönöm

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Ilyen névvel (Tizedes) én a kadétre voksolnék. Amúgy a geometriája szümpathikusabb. Más kérdés, hogy 400 körül 105-tel szerelt krabonvázast is vehetsz, vagy akár az új tiagrával szerelteket. 

Mindenképp a vázból válaszd a jobbat. Dönts az alapján, hogy melyik váz a kényelmesebb-számodra megfelelőbb geometriájú. 

A cube-ok nagy előnye a homogén fölszereltség és jó ár:érték arány, a kancsóknál a váz. Speckó allez nem jön szóba? 

Amúgy felszereltség alapján a Kocka, érzelmi alapon meg a kancsó. 17 fokos stucnira szükséged lesz mindkét váznál

Edited by Vejne, 2015. October 27. - 08:54.

tizedes84

tizedes84

újonc

• fórumtag
  • 2 posts

Sziasztok!

Trekking bringáról átülve országúti bringa vásárlására adtam a fejemet.

Az elképzelések:

- Max keret: 380-400e Ft

- Alumínium váz

- Simano 105-ös szett

- Felhasználási cél: hobbi sport, néha 1-1 amatőr verseny

- Kicsit "komolyabb" márka, amit később sem lesz nehéz eladni ha esetleg feljebb szeretnék lépni, tehát pl Btwin, Kellys és Rockmachine nem jöhet szóba, de Meridát sem nagyon szeretnék.

Nézelődtem és 2 típusra szűkült a lista:

- Cannondale CAAD8 105  (2016)

- Cube Attain SL  (2016)

Szerintetek melyik legyen?
Esetleg a fenti kritériumoknak megfelelő egyéb típust tudtok ajánlani, ami belefér a keretbe?

Köszönöm előre is!

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Öszintén szólva ez a bringa is, mint a mostani haláláig fog engem szolgálni, nem szándékozom eladni. Ha valami hozzám nő, akkor az egy életen át tart. Az első MTB-t még mindig ápolom és pucolom, időnként nosztalgiából használom. A mostani merida speederemmel teljesen elégedett vagyok, csak amiatt akarok váltani, mert többet tekerek már terepen, mint régen, valamint a szerelő által adott ajánlat alapján 450-500 euro lenne az aktuális alkatrész csere (munkadíjjal). Megelőzve a kérdést cserélni kellene: első felni + küllők, első és hátsó fogaskerék és lánc (és amit még ehhez a javításnál cserélni szokás). Gondoltam ennyit azért mégsem fizetnék egy bringára, aminek a piaci értéke már nem több, mint 50 euro. :D

Kritériumok, amiket írtál kb. megfelelnek:

- ár: 900euro

- tárcsafék - nem tudom mennyire fontos, lehet a sima V is megfog, bár nem hajtok lassan és skoszor kell hírtelen fékeznem

- 180cm-s magasság

- megbízhatóság a fő szempont

- színe ne legyen feltűnő, mint rikító zöld, narancssárga, rózsaszín...stb.

M

http://bikemarkt.mtb...feldein-rennrad

Komplett vagy kerék nélkül 600 eur. :)

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

Sziasztok!
Mi a véleményetek erről a bringáról hobby szintre?

http://www.kellysbik...90#.ViFe7SvrdTQ

Köszi a válaszokat!

http://www.radon-bik...cross/scart-70/

http://www.radon-bik...cross/scart-90/

Edited by arpi07, 2015. October 16. - 22:51.

Jagusz01

Jagusz01

újonc

• fórumtag
  • 2 posts

Sziasztok!
Mi a véleményetek erről a bringáról hobby szintre?

http://www.kellysbik...90#.ViFe7SvrdTQ

Köszi a válaszokat!

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Öszintén szólva ez a bringa is, mint a mostani haláláig fog engem szolgálni, nem szándékozom eladni. Ha valami hozzám nő, akkor az egy életen át tart. Az első MTB-t még mindig ápolom és pucolom, időnként nosztalgiából használom. A mostani merida speederemmel teljesen elégedett vagyok, csak amiatt akarok váltani, mert többet tekerek már terepen, mint régen, valamint a szerelő által adott ajánlat alapján 450-500 euro lenne az aktuális alkatrész csere (munkadíjjal). Megelőzve a kérdést cserélni kellene: első felni + küllők, első és hátsó fogaskerék és lánc (és amit még ehhez a javításnál cserélni szokás). Gondoltam ennyit azért mégsem fizetnék egy bringára, aminek a piaci értéke már nem több, mint 50 euro. :D

- tárcsafék - nem tudom mennyire fontos, lehet a sima V is megfog, bár nem hajtok lassan és skoszor kell hírtelen fékeznem

- 180cm-s magasság

M

http://bikemarkt.mtb...-race-disc-2014

tudom, 59-es, de a felsőcsőhossz csak 565 mm, a fejcsőhossz 160mm

Igaz, cross-bringánál a villa beépítési magasság és külsőméret miatt az a 160mm nem olyan, mint országúton. Így sajnos azt mondom, ez már nagy lenne Neked, bár, erősen határeset.

Ja, meg drága szerintem. Az előző generációs 105-tel szerelt bringa nem ér ennyit ..

Edited by Vejne, 2015. October 10. - 17:38.

mutyuru

mutyuru

újonc

• fórumtag
  • 13 posts

Elúcsidálnám: egy ismertebb márkát könnyebb később eladni, és, a német hamarabb fog egy Cube-ra ugrani, mint egy Fudzsira. :)

Meg amúgy előbbieknek ált. jobb az ár:érték aránya, s elég nagy belőlük a választék a teutonmásodkéz oldalakon. 

Akkor keret? :) 900 euro, tárcsafék, és 180 cm testmagasság? Így már mindjárt egyszerűbb segíteni. Ha régió is ismert, az további lehetőségeket nyit meg (személyes inspekció, átvétel lehetősége, "teszt-ride"...)

- 180cm-s magasság

M

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Elúcsidálnám: egy ismertebb márkát könnyebb később eladni, és, a német hamarabb fog egy Cube-ra ugrani, mint egy Fudzsira. :)

Meg amúgy előbbieknek ált. jobb az ár:érték aránya, s elég nagy belőlük a választék a teutonmásodkéz oldalakon. 

Akkor keret? :) 900 euro, tárcsafék, és 180 cm testmagasság? Így már mindjárt egyszerűbb segíteni. Ha régió is ismert, az további lehetőségeket nyit meg (személyes inspekció, átvétel lehetősége, "teszt-ride"...)

Edited by Vejne, 2015. October 07. - 19:22.

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,044 posts
  • LocationKelenföld

A fujiról írtakat nem teljesen értem...

Ez bizony Vejne koma posztjainál másokkal is előfordul. :)

ON

Edited by Rabbit, 2015. October 07. - 19:14.

• Vejne likes this

mutyuru

mutyuru

újonc

• fórumtag
  • 13 posts

A Fujival az a baj, hogy több, mint 100 éves múltra visszatekintenek, úgy rémlik, a második legrégebbi alapítású kerékpárgyártó, általában jó minőségű cuccokat adtak ki-adnak, de kevésbé ismert név. Sokat számít utóbbi.

Majd nézelődj itt is:

http://forum.tour-ma...

meg természetesen bike-markton.

http://bikemarkt.mtb.../123-cyclocross

Köszönöm a két linket, megnézem őket!

A fujiról írtakat nem teljesen értem... nekem elsődlegesen fontosabb, hogy megbízható legyen nem számít mennyire ismert a név vagy nem.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

A Fujival az a baj, hogy több, mint 100 éves múltra visszatekintenek, úgy rémlik, a második legrégebbi alapítású kerékpárgyártó, általában jó minőségű cuccokat adtak ki-adnak, de kevésbé ismert név. Sokat számít utóbbi.

Majd nézelődj itt is:

http://forum.tour-ma...

meg természetesen bike-markton.

http://bikemarkt.mtb.../123-cyclocross

mutyuru

mutyuru

újonc

• fórumtag
  • 13 posts

Akkor most mennyi is a keret? 890 euró körüli használtbringákat is linkeltél. : )

Még egy kérdés: lentebb 200ezer FORINTOT írtál, de a linkjeid mind német apróból vannak, német ebayről, így föltehetőleg No-ban élsz? hmm.

Szia Vejne!

Közben rájöttem, hogy többet kell rááldoznom ha ragaszkodom ehhez a típushoz - és talán nem fog földhöz vágni.

Másik kérdésedre válaszolva, igen Németországban fogom venni a biciklit. Itt dolgozom és élek.

M

mutyuru

mutyuru

újonc

• fórumtag
  • 13 posts

linkek nyitogatása nélkül merida vagy a kockákból vmeik.

Fuji annyira hanyagolandó típus?

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Akkor most mennyi is a keret? 890 euró körüli használtbringákat is linkeltél. : )

Még egy kérdés: lentebb 200ezer FORINTOT írtál, de a linkjeid mind német apróból vannak, német ebayről, így föltehetőleg No-ban élsz? hmm.

Edited by Vejne, 2015. October 07. - 17:05.