Jelentkezz be Regisztrálj
Bringa kövéreknek
Írta 2009. május 11. - 06:22
de a felni, fék meg a hajtás kell csak szerintem mert a többit nem terheli a ember annyira telok meg vannak olyanok amik állítható keménységû és igy jól beállítható, De a hajtás az nagyon fontos mert ha egy 120 kg ember meg hajtja izomból az nem igen olyan mint ha egy 60-70 kg áll ki és hajtja akárhogy mert akkora erõt nem fog tudni kifejteni és a kövér meg csak a testsúlyával nyomja és 1-2 hónap alatt fejlõdik annyit a láb izmai hogy azért már meg lehet hajtani azt a hajtókart az tuti
Írta 2009. május 10. - 23:28
Már az is eszembe jutott hogy lehetne csinálni egy XXL bringaboltot mert a átlag bringaboltosnak fogalma sincs(persze honnan lenne neki) hogy egy Deore hajtókaron nyeregbõl kiálva tekerhet egy 130kg os ember.stb.
Viszont jó volna hogyha valaki úgy dönt hogy biciklin akar testmozgást végezni, ne keljen egy pénzéhes bringaboltos miatt(nagy tisztelet a kivételnek)két három hónap mulva azon gondolkodni hogy õt nem bírja ki még ez sem, és felhagy az egésszel.
Írta 2009. május 10. - 22:59
hát én se vagyok kis darab 110-120 kg-mal
nekem egy itteni ember ajánlott egy használt biciklit ami egy Merida Matts váz, XT hatómû, Sun DS2-XC felnik, meg Avid tárcsák.
hát eddig semmi baj nem volt a vele bírja a strapát és nem is sajnálom a felni az tökéletes súly miatti defekt nem volt. a elsõ telo Skareb levegõs ha jól van benne levegõ akkor az is tökéletes mozog. Én is féltem az elején de meg kell bízni a bicikliben és ami gyengének bizonyul azt cserélni és össze ál egy jó gép
Írta 2009. május 10. - 20:06
Na de bár mi amit használunk kopik.
Írta 2009. május 10. - 20:03
Igen én egy használt Marzocchi dj 3 ast vettem helyette pici levegõvel teljesej jól mozog és bírja.
A polarist én is ajánlani tudom de ha elüttetitek magatokat azt nem bírja.
Nekem úgy tört el.
De ismét Magellant vettem és bírja szava nincs, csak pont akkor nem kaptam polarist 22 méretben így lett crux 21-es. Pedig imádtam a matt zöldet.
Jó az a mattmetál zöld csak a ránézéstõl is lepattog )
Írta 2009. május 10. - 19:43
A polarist én is ajánlani tudom de ha elüttetitek magatokat azt nem bírja.
Nekem úgy tört el.
De ismét Magellant vettem és bírja szava nincs, csak pont akkor nem kaptam polarist 22 méretben így lett crux 21-es. Pedig imádtam a matt zöldet.
Írta 2009. május 10. - 19:33
Sziasztok.
Muszáj hozzászólnom a témához, mert magam is 135-140kg vagyok, és amikor biciklit kerestem az botrányos volt.
Nem értettem hozzá de 10 év kihagyás és autóban tespedés után ugy döntöttem visszaülök a nyeregbe.(életem legjobb döntése volt!!!)
Biztos vagyok benne hogy van Budapesten hozzáértõ korrekt biciklibolt, mert már találtam néhányat, de akkor a legrosszabbakat kerestem fel, és ez rengeteg pénzembe, idõmbe, és kellemetlen tapasztalatok sorába került.
Egyébként rólam annyit hogy még a háziorvosom is azt mondta hogy 110kg alatt már kórosan sovány lennék. Ez van sok bennem az anyag ráadásul 196cm. És õ is azt mondta hogy bicikli mert az terhel legkevésbé. Gerincemnek semmi baja jobb mint valaha.Ezért pár tény azoknak akik hasonlóan kövérek és biciklizni akarnak, mert legalább tesznek valamit.
Én úgy indultam hogy 80000 Ft Max.
Felejtsd el!!! Én végül is építettem egy bringát magamnak de 2007 tavaszán rámsóztak egy Magellan Polarist.
Minden bírta kivéve a hátsó agyat és a hátsó gumi, folyton defektem volt.
Egy jó minõségû felni hátulra, egy jó agy,(az agy kilincseiben van a buktató)
DT,Spaim vagy egyéb jó küllõk, rendes felniszalag, és picit szélesebb hátsó gumi.Nem brutál csak 2.0 és 2,25 között.
Nagyából ennyi a titok.
Nekem 2007 nyara óta nem volt defektem, se nyolcas, sem egyéb probléma.
És bár nem sok de 4000km belement.
Bárkinek kérdése van a témával kapcsolatban szívesen segítek.
igaz én csak 105-110 vagyok de én is csak ajánlani tudom a polarist. Elsõ komoly bicónak tökéletes, és semmi sem romlott el rajta. Mondjuk a villa az olyan amilyen a híre (gila), de ennyi pénzbõl sajna nincs jobb.
Írta 2009. május 10. - 19:25
Muszáj hozzászólnom a témához, mert magam is 135-140kg vagyok, és amikor biciklit kerestem az botrányos volt.
Nem értettem hozzá de 10 év kihagyás és autóban tespedés után ugy döntöttem visszaülök a nyeregbe.(életem legjobb döntése volt!!!)
Biztos vagyok benne hogy van Budapesten hozzáértõ korrekt biciklibolt, mert már találtam néhányat, de akkor a legrosszabbakat kerestem fel, és ez rengeteg pénzembe, idõmbe, és kellemetlen tapasztalatok sorába került.
Egyébként rólam annyit hogy még a háziorvosom is azt mondta hogy 110kg alatt már kórosan sovány lennék. Ez van sok bennem az anyag ráadásul 196cm. És õ is azt mondta hogy bicikli mert az terhel legkevésbé. Gerincemnek semmi baja jobb mint valaha.Ezért pár tény azoknak akik hasonlóan kövérek és biciklizni akarnak, mert legalább tesznek valamit.
Én úgy indultam hogy 80000 Ft Max.
Felejtsd el!!! Én végül is építettem egy bringát magamnak de 2007 tavaszán rámsóztak egy Magellan Polarist.
Minden bírta kivéve a hátsó agyat és a hátsó gumi, folyton defektem volt.
Egy jó minõségû felni hátulra, egy jó agy,(az agy kilincseiben van a buktató)
DT,Spaim vagy egyéb jó küllõk, rendes felniszalag, és picit szélesebb hátsó gumi.Nem brutál csak 2.0 és 2,25 között.
Nagyából ennyi a titok.
Nekem 2007 nyara óta nem volt defektem, se nyolcas, sem egyéb probléma.
És bár nem sok de 4000km belement.
Bárkinek kérdése van a témával kapcsolatban szívesen segítek.
Írta 2008. december 23. - 14:09
Írta 2008. december 23. - 12:04
Kb. 1 év múlva veszem, a karácsony elötti leárazásoknál.
Akkor bõven van idõd akár egy slx hajtásra összespórólni.
http://bikemag.hu/el...no-slx-elozetes
Írta 2008. december 23. - 11:14
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2008. december 23. - 04:29
Írta 2008. december 22. - 22:55
vicc volt szerintem martonnál is
aquark ! 4 szmájlival írtam, szóval abszolút viccnek szántam.
De tényleg, ha nem most kell rögtön a cucc, kis lóvét még gyûjthetsz hozzá. Bár én félnék, hogy az új évben emelnek árakat a kereskedõk.
Esetleg figyeld az apróhirdetéseket, hátha elõkerül valami jó cucc.
Írta 2008. december 22. - 22:39
gondolom nem most, télvíz idején vennéd a h.mûvet. Tavaszig meg még gyûjthetsz kis lét hozzá.
Írta 2008. december 22. - 09:54
vicc volt szerintem martonnál iscsak ismételni tudom magam
Írta 2008. december 22. - 07:47
Írta 2008. december 22. - 07:23
Írta 2008. december 22. - 01:05
Ez csak egy tipp volt és kérdezz tovább nyugodtan. Kis közösségünk örömmel segít.
Én most már tényleg izgulok, milyen hajtómûved lesz végül !
Szerintem ne szarozz, vegyél XTR-t ! Az biztosan jó cucc. :-))))
Írta 2008. december 21. - 16:36
Régen volt olasz Deore is, lehet most is van még.
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2008. december 21. - 11:09
A kérdés továbbra is: mi a különbség a Shimano FC M533 és 543 h.mû között?