Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bringa kövéreknek

- - - - -

• Please log in to reply
263 replies to this topic

Rapax

Rapax

vendég

• fórumtag
  • 154 posts

Te, auark ! Csak nem 3 lánckereke van, hanem 2 + valami mûanyag nadrágvédõ valami kívül.

Ez nagyon jó:hahaha:

aquark

aquark

vendég

• fórumtag
  • 75 posts
OK, akkor 532 v. 533 Deore, van még a 542 és 543 integrált, szérián kívüli.

Úgy látom, mind Deore szintû, akkor meg mi közöttük a különbség?

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
Aquark szerintem vegyél egy sima deorét mármint integráltat jó ám az a három tányér és a 15k nagyon jó ár én is tervbe vettem a vételt de ha mindenáron többet költenél 24k körül mozog az lx és gyönyörü na meg az atom támadást is kibirják
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

aquark

aquark

vendég

• fórumtag
  • 75 posts
MO-n még nem kapható, legalábbis a Google magyar találatot nem dobott ki. Nemtudom hogy árulják, ha egybevan és olcsóbb annak csak örülök, a német találat 99,90€-t irt, 260 Ft-val számolva az 26e, de én is remélem, hogy itthon olcsóbb lessz. Rosszul írtam, nem idei, hanem 2009-es, ezért nincs még itthon.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Az integrált karokhoz jár csapágy, így ehhez is. De szerintem sok érte a 26e Ft.
Ezt már 20-21e körül megkapod: http://www.actionspo...ach::17057.html
Viszont a lesz olyan helyzet, ahol hiányozni fog a nagytányér.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,672 posts
Te, auark ! Figyelj már ! Ezt nem értem.
Ez ugyanaz a Deore integrált csapágyas hajtómû, amit mindenki mondott. Csak nem 3 lánckereke van, hanem 2 + valami mûanyag nadrágvédõ valami kívül.
Miért egyszerûbb ezt németbõl rendelni, mint itthon betipegni 1 boltba és 14ezerért megvenni ?
A 26ezret sem értem, az már LX árszint felett van, 29ért meg XT-t kapsz.
És mi az, hogy + csapágy kb. 10ezer ? Az integrált csapágyas hajtómûvekhez kapsz középcsapágyat is a dobozban. Tehát ha nem világos, elmondom lassan: 14ezerért kapsz egy hajtómûvet + egy középcsapágyat. Ez ÍGY egy egység.
O.k. ?
Marci

aquark

aquark

vendég

• fórumtag
  • 75 posts
Feltöltött kép

Shimano FC M545, idén kezték gyártani, integrált csapágyas, megerõsített, 2-lánckerekes: 22-36 (nekem pont jó) láncvonal 46,8 (remélem nem lessz kompatibilitási gond) ára a németeknél 26.000Ft, + a csapágy kb. 10 lehet. Nem olcsó, de az én sújom alatt ez a legfontosabb alkatrész, és ugye rossz tekerés az, amikor az ember nem bízik a saját gépében, csak aggódik, na ezt kibirja-e...

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
Hello!

Ez lenne az integrált cucc:

Feltöltött kép
bár itt annyira nem látszik a lényeg.

a csapágyazás a vázon kívül helyezkedik el. így nagyobb a csapágyak közti távolság, és így tartósabb, erõsebb.
a tengely meg igen vastag (mármint az átmérõje), szóval kevésbé hajlik, meg ugye erõsebb is.

én is ilyenben gondolkodom.:)

Bikertigger igen nagy tempóban elhúzott mellettem.:D Megelõzött.

Izomtéridõninja-geológus!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

amúgy mit értesz megrecsenés alat? Eltöröt?

Nem törött el, csak elgörbült a lánckerék, állandóan ledobta a láncot, illetve recsegett-ropogott, görbült, (de ez még v.mi régi altus/acera szintü dolog volt, én meg 155kg-ot nyomtam...)
Mit értetek integrált csapágyazás alatt? octalinket? v. a kompakt, szétszedhetetlen csapágyat? (monoblock)

csapágy (ez mondjuk truvativ de a lényeg ua)

Feltöltött kép

hajtómû

Feltöltött kép
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

aquark

aquark

vendég

• fórumtag
  • 75 posts
amúgy mit értesz megrecsenés alat? Eltöröt?

Nem törött el, csak elgörbült a lánckerék, állandóan ledobta a láncot, illetve recsegett-ropogott, görbült, (de ez még v.mi régi altus/acera szintü dolog volt, én meg 155kg-ot nyomtam...)
Mit értetek integrált csapágyazás alatt? octalinket? v. a kompakt, szétszedhetetlen csapágyat? (monoblock)

outcast

outcast

vendég

• fórumtag
  • 194 posts
107 kiló vagyok.
integrált deore- t használok,6-7 hónapja.Taposom rendesen,nincs gondom vele.

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
Szerintem az octalinkes deore maradhat a bicon ha azzal veszel a truva talán legnagyobb tévedése volt anno a power spline az felejtös az integrált deore pedig a legjobb választás ha venni akarsz de az octás deore is birni fogja én 140+néha egy pici:D vagyok de én alatam még nem csoffadt hajtómü pedig nyúzom a négyszög tengejes tipusokat aliviót 2éve truva isoflow-t 4-5 éve és az egysebivel jócskán kiálva de eddig még nem volt gondom kop,kop,kop,:) amúgy mit értesz megrecsenés alat? Eltöröt?
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,672 posts
Az új Deore integrált középcsapággyal 14-15 rugó körül van. Szerintem ez egy jó erõs cucc lehet. Ez biztosan bírja a te súlyod is.
Egy olcsó h.mû + olcsó k.csapágy sem sem sokkal olcsóbb de biztosan a közelében sincs merevségben 1 integrált csapágyas hajtómûnek.
Marci

aquark

aquark

vendég

• fórumtag
  • 75 posts
Ha sikerülne lefogynom 90-100 kg-ra, vennék 1 MTB-t (most trekkingem van) és indulnék a Duna maratonon, nem versenyezni, csak úgy lazán végigtekerni. Sóval a baj, hogy a hmüvek rendszeressen megreccsennek alattam, már évek óta nem merek kiállva tekerni (igaz most Acerám van...) pénzem pedig nincs XTR-re, de még SLX-re sem. Az általam elérhetõ bringákon Deore Octalink v. Truvativ ISOflow Power Spline van, ezekrõl érdeklõdnék, hogy melyik a merevebb, tartósabb 1 100-kg-os embernek kiállva tekerészõs maratonhoz? A testbike szerint mindkettõ hajlékony, a Deorénak pedig kiszakad a pedáltengelye a karból. Sóval melyik legyen? v. még a vásárlásnál cseréljem le 1 3. tipusra?

Segítségetek elõre is köszönöm!

Widermeister

Widermeister

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
Erre a konzolra fel lehet rakni a tárcsaféket?
Feltöltött kép

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

Illetve valami ilyesmi féket:
http://piacter.bikem...t=106497&cat=17

45 körül már találsz vadiúj Avid Juicy 5-t..

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Azt hiszem ez ide való:
http://fahrrad-fuer-dicke.de/

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Widermeister

Widermeister