Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

Winethoo

Winethoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 482 hozzászólás
Nem tudjátok mennyi a MOZO R500 PONTOS SÚLYA?

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

A becsúszószáramon semmiféle kenõanyag nincsen, teljesen száraz és emiatt surrog

Iljics: ha ez igy van, az oriasi baj!!!! Akkor nyomjal bele a pisztolyoddal zsirt, es kesz.
De ha nem tudsz fogalmazni, vagy lusta voltal, es csak a becsuszoszarnak arra a reszere gondolsz, ami kilatszik a villabol, tehat a szimeringen felul van, akkor az meg onmagaban nem baj, de annyit tehetsz, hogy valami Teflonos olajjal vagy spray -el. Amikor gondolod. Annyira az a resz nem ontos kenesi szempontbol.

Okéj Vole, nem tudok fogalmazni, arra gondoltam ami kilóg az alsórészbõl -és nem a villából ;)- és mostmár azt is tudom, hogy teflonos/olajos sprével fújjam össze, ha gondolom.

Ilyesmi sprébõl hol és milyet érdemes venni ?

GerMan

GerMan

törzsvendég

• fórumtag
  • 445 hozzászólás
szerintem Majornak igaza van, oda nem kell semmi zsiros dolog (csak összeszedné a port), de ha befujod szilikon / teflon spray-vel, attól jobban fog csúszni és nem is ragad. a marzo telókhoz ezt ajánlják

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás

A becsúszószáramon semmiféle kenõanyag nincsen, teljesen száraz és emiatt surrog

Iljics: ha ez igy van, az oriasi baj!!!! Akkor nyomjal bele a pisztolyoddal zsirt, es kesz.
De ha nem tudsz fogalmazni, vagy lusta voltal, es csak a becsuszoszarnak arra a reszere gondolsz, ami kilatszik a villabol, tehat a szimeringen felul van, akkor az meg onmagaban nem baj, de annyit tehetsz, hogy valami Teflonos olajjal vagy spray -el. Amikor gondolod. Annyira az a resz nem ontos kenesi szempontbol.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
A becsúszószáramon semmiféle kenõanyag nincsen, teljesen száraz és emiatt surrog is, ezért gondoltam arra, hogy megkérdezlek Titeket mit kenjek rá, mert ugye a becsúszószárnak illik zsírosnak lenni !

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.320 hozzászólás
Mos nem értem... ???

Minek kéne a szimeringek másik oldalára bármi is ? ? ?

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 hozzászólás
ezt ne vedd tutinak, de szerintem, jo... a szimeringek egyik oldalára szerintem olyan kell mint a másikra... nem???

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

Elvileg a Manitu-nak vannak saját olajai, zsírjai!!! SÕT va naki zsírzópisztolya is ami a Supernovához és a Carbon DH-hoz is tökáletes!!! Tessék olyat venni!!! :)

Amikor a Microlube-ra hivatkoztam az alatt arra gondoltam, hogy zsírzópisztollyal belõttem a Manitou PrepM zsírt a nyíláson.
Most kéne valami -a PrepM jó erre ?- a becsúszószárra is.

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.320 hozzászólás
Elvileg a Manitu-nak vannak saját olajai, zsírjai!!! SÕT va naki zsírzópisztolya is ami a Supernovához és a Carbon DH-hoz is tökáletes!!! Tessék olyat venni!!! :)

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Az új Supernovám porszáraz. A Microluibe segítségével bekentem a belét PrepM zsírral, de a becsúszókra kéne valami massza. Mit és hol vegyek ?

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.570 hozzászólás

Rebound damping= a visszaut gyorsasaga , vagy csillapitas sebessege ,
..ezer felekepp lehet meg fogalmazni , igazan magyaros sosem lessz , de a lenyeg kb ennyi .

Öööö... nem ezt hivják lengéscsillapításnak a puffadtseggûeket szállító fémdobozoknál? ;)

OK akkor menjunk tovabb .. de a valasz NEM..

ugyan is a "lengescsillapitot" , fogalmazzunk igy nevezzuk rebound nak .A dampng pedig a visszarugozo ero amit jobb esetben tudunk allitani - + iranyba..

tehat a lengescsillapitasnak az ereje = rebound damping..

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 hozzászólás
ha azt kérded, hogy hol van akkor Káposztásmegyer 2-n van és a sárpatak utcában.... a neve By Toti a csávot is Totinak hivják... néha szoktam neki segiteni. De nagyon rendes csávesz.... tehát nem fogja neked kilopni a cuccokat a telodbol...

Én azota járok oda, miután 2 boltban is eltünt 1-1 alkatrész a bicajomrol... itt még a szelepsapkám is megmarad..

Aster ix

Aster ix

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Köszi a bolt cimet David007!

.......Aster ix

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 hozzászólás
ÓÓÓ!!!! ezen a téren már nagyon profi vagyok ;)
ezen a héten 2 Marzot szettünk szét boltban ... na szoval ugy mükszik ha megakarod csinálni, hogy elöször is szétkapod a telot... a pálca végén lesz egy lecsavarhato fém izé... azt le kell csavarni... utána lesz még 1 fém, azt meg le kell ütni, ugy hogy egy villáskulcsot rátámasztasz és leütöd ( szakszerviz, de az utmutatoban is igy van) miután ezzel megvagy van egy 2 cm-es csö, amit ha leveszel akkor 2 cm-mel többet mozog
ÉS FIGYELEM!!! egy gyereknek elgörbült a visszautrugoja ettöl a csötöl, mert nagyon tág és össze vissza nyiklik -nyaklik... ugyhogy érdemes kivenni... na majd összerakásnál a pálcán van egy fehér müanyag gyürü ami a csillapitást végzi alatta meg egy olyan fém gyürü ami néhol ki van tágitva.. na ha a müanyagot ugy teszed rá, hogy a szélesebb válla feküdjön fel erre a gyürüre akkor nagyobb lesz a csillapitás, ha meg forditva akkor kisebb... ( de ez benne van asszem a szerelési utmutatoban is.. ) remélem eléggé érthetö voltam ;D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
Van ám olyan is, akinek a 100 mm már elrontja a geometriát, és ezért használ 80-at. Vagy elég neki. Cc-re elég is az.

vendég_vdani_*

vendég_vdani_*
  • vendég
??? ???Sziasztok!

Lehet, hogy nagyon kezdõ kérdés de hogy lehet beállítani a Marzocchi EXR telón hogy milyen hosszú lehet a rugóut?
Mert a neten az van, hogy 80 to 100 mm?
Akkor ki az aki 80-ra teszi?
Vagy miért jobb a 80?
Lazán meg lehet csinálni, hogy 100 mm?

Köszi a választ!

Sziasztok

VDaNi ???

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 hozzászólás
és semmilyen adot nem kell rá fizetni... ja és zöld kártya sem kell...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
Erie

Igen, hiszen végül is a teleszkóp is lengéscsillapító, csak bele van építve a rugózó elem.
Viszont a legdrágább autókon sem állítható a csillapítás mértéke, csak külön versenyfutómüveken (100e-töl kezdödik a garnitúra) van csillapítás állítás.
Ha belegondoltok, egy jobb bicikli lekörözi az autót: minden kereket tárcsafék fékez, minden keréknél állítható a csillapítás mértéke, stb... :)

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 hozzászólás

Rebound damping= a visszaut gyorsasaga , vagy csillapitas sebessege ,
..ezer felekepp lehet meg fogalmazni , igazan magyaros sosem lessz , de a lenyeg kb ennyi .

Öööö... nem ezt hivják lengéscsillapításnak a puffadtseggûeket szállító fémdobozoknál? ;)

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 hozzászólás
Aster X : Vihar utca 12... egy pincében van, de az ajtaja az utcára nyilik..Bp 1035 Tel:368-42-51 de olyan konzolbol több féle van!! ugyhogy jobb lenne, hogyha elvinnéd a vázat/telot, vagy a váz tipusodat megmondod, az is elég ... DE ELÖTTE CSÖRÖGJ RÁJUK!!!