Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.570 hozzászólás
:)

Rebound damping= a visszaut gyorsasaga , vagy csillapitas sebessege ,

..ezer felekepp lehet meg fogalmazni , igazan magyaros sosem lessz , de a lenyeg kb ennyi .

Aster ix

Aster ix

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás

Köszi David007!

Nem Pesten lakom,ezért sajna nem ismerõs
a -Bergi- még egy kis infó kellene hozzá.
Egyébként jó lenne,mert járok oda rendszeresen.

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 hozzászólás
Bergibe kérdezd meg! De rendelésre biztos tudnak, mer ugy tudom, hogy a nagykerben van!

érdemes menetrögzitöt használni! de a V-fék konzolba mikor berakod a fékrögzitö csavart, akkor feltétlen rakjál bele!!!! egyszer lehagyta a haveom és el is hagyta az egyik felét amelyikbe a pipa megy) a hegyen.. nemhiszem, hogy 20 ft számitana ennek érdekében

Aster ix

Aster ix

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok!

Segitenétek?:

-Hol és kb. mennyiért kapni V-fék csonkot ami a teló
szárába van becsavarva /vagyis kellene,hogy legyen/

-Vannak e különbségek kialakitásban,és anyagban
/erösségben/ gondolom más van a tescos bicajban,
és a sid-ben

-Ajnlott-e beleragasztani menet rögzitö kencével?

Köszi! bárkinek aki tud valami épitõ jellegût.

Aster ix

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Az egyik haveromnak van, de meg nem rakta ossze a bringat. Ami latszik rajta, az az, hogy nagyon jo telo. Precizen megmunkalt, es jol mozog. Majd megkerdezem kesobb, hogy milyen.

mrdert

mrdert

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás
Üdv Srácok!Használ valaki Rock Shox Duke XC telót, mer' ha igen akkor szivesen elolvasnám a tapasztalatait.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
Vole

Te is tudod remélem, hogy a Shiver bontott fénykép egy kalap sz*rt se ér, meg a többi sem...

Annyira komoly kell, amennyire csak tudsz. Minél komolyabb, annál jobb!
Lehet nyilt olajpatronos is (a'la BigOne)
Bármilyen formátumban, ide, vagy a vargarobert@mail.vti.hu-ra, ha túl nagy, ez a cím bármekkorával elbír.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Lapozdd fel a BikeMag -ot, es a telotesztben van rola kep. Ha esetleg nem veszed ezt az ujsagot, akkor szolj, es kolcsonadom.. ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Viccet felreteve: mennyire komoly abra kell?? Es gondolom nyilt olajas telo erdekelne...ugye?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
Na evezzünk egy kicsit másabb vizekre:

Robbantott ábra kellene nekem USD telók csillapítási rendszerérõl!

Netfüggõk és Pinkbike-lakók: a feladat adott! :)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
rob: az elõfeszítés a másik száron van, de majd egy talin megvizualizálod.
Beg: lassan fél éve használom a villámat, és elsõosztályú benne a csillapítás. :-X

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás

csillapítás állításával. Mondjuk ez már elég szarrágás, meg szõrszálszeletelés, de érdekes szerintem.

tudod hülyeség ellen úgysincs orvosság...
aki meg tudja mirõl van szó az meg úgyis érti...

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 hozzászólás
elvileg Vole jét szeretném MAAAAJD megvenni, mert sajna nem ugy megy hogy naaa anyuciiii lécci lécci.... sajnos 1 fillért sem adnak.... ugyhogy minden bicajos támogasson meg engem 100 ft-tal... vagy ha akartok akkor többel is lehet... a Voléjé az Narancs sárga elöl, fehér hátul... de ha megveszem és lekopik a festék hátul, akkor feketére lefestetném... vagy majd meglátom... meg mondjuk megkell nézni hogy nem e tul nagy rám... Meg hát 100.000 is sok pinz , nem hogy ennyi...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
Van egy SLK DH használtan a Procrossban, azt hiszem 150.000 egy CR-es Marzocchi rugóstaggal. (sárga/piros)

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 hozzászólás
mint az unokatesom telojábol kilött az a kupak .... jol fejbe lötte... UGYHOGY ELÉGGÉ VESZÉLYES!!! állitolag volt már akinek a szemét már kilötte... :-\ de tudom már milyen vázat szeretnék... persze használtan!!!! Egy SLK DH-t ( az olyan cuki ;D)

Begbie

Begbie

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.228 hozzászólás
Ugyanmár, a telódban 2 hét alatt elszállt a csillapítás, így aztán tekergethetted amerre akartad! ;D

Egyébként teljesen korrekt megállapítás!

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
És a moderátorokra ki szól rá ? ;D ;D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
Nem ismerem a villádat, de:
Szerintem ha a visszarúgás mértékét állítod, akkor feszíted elõ a rugót egyszerûen.
Ha a csillapítással szabályzod a visszautat, akkor a csillapítást szabályzod, és helyénvaló az R betû....
Értem? Olyan nincs, hogy a csillapítással állítom a visszarúgást, mert egyszerûen lentebb veszem a csillapítást, és gyorsabban jön vissza a villa. Attól tök mindegy, hogy milyen a betû, vagy milyen jel fele forgatod. Nem a visszarúgást állítod.
Ha meg nem a csillapítást szabályzod, akkor elõfeszíted a rugót.

Írtam egy csomó baromságot, de rájöttem, hogy hülyeségen vitatkozunk, és nem leszünk egy hullámhosszon soha... :)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Nem, szerintem sem kötözködés. :D

Megjegyzem, nem mindegy, hogy Rebound Damping, vagy Rebound. Életszagú példaként a saját villámat tudnám megemlíteni, aholis a bal szár tetején levõ tekerentyûn az "R" felirat áll, a manual szerint Rebound. A tekerenytû tehát a visszarúgást szabályozza. És tényleg! Ha a "+" irányba tekered, nõ a visszarúgás, ergo csökken a csillapítás, ha pedig a "-" irányba, akkor csökken a visszarúgás, ergo nõ a csillapítás.
Tehát a visszarúgást szabályozza, de természetesen a csillapítás állításával. Mondjuk ez már elég szarrágás, meg szõrszálszeletelés, de érdekes szerintem.

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
elég egyértelmû hogy a visszaút csillapítás az sokszor angolul csak a rebounddal van jelezve (a dampingot nem minig teszik hozzá...)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
De itt most tudományos ismeretterjesztés folyik! Ha valaki ide benéz, még elképesztõ dolgokat tanulhat meg, amik nem igazak. ;) Szóval én csak pusztán ismeretterjesztek! Szeretném, ha mindenki okosodna az itt töltött idõ után. :-*