Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere
Indította
Bikemag
, 2001. június 02. 02:46
Írta 2002. december 06. - 06:42
Rebound damping= a visszaut gyorsasaga , vagy csillapitas sebessege ,
..ezer felekepp lehet meg fogalmazni , igazan magyaros sosem lessz , de a lenyeg kb ennyi .
Írta 2002. december 05. - 23:51
Köszi David007!
Nem Pesten lakom,ezért sajna nem ismerõs
a -Bergi- még egy kis infó kellene hozzá.
Egyébként jó lenne,mert járok oda rendszeresen.
Írta 2002. december 05. - 23:36
Bergibe kérdezd meg! De rendelésre biztos tudnak, mer ugy tudom, hogy a nagykerben van!
érdemes menetrögzitöt használni! de a V-fék konzolba mikor berakod a fékrögzitö csavart, akkor feltétlen rakjál bele!!!! egyszer lehagyta a haveom és el is hagyta az egyik felét amelyikbe a pipa megy) a hegyen.. nemhiszem, hogy 20 ft számitana ennek érdekében
érdemes menetrögzitöt használni! de a V-fék konzolba mikor berakod a fékrögzitö csavart, akkor feltétlen rakjál bele!!!! egyszer lehagyta a haveom és el is hagyta az egyik felét amelyikbe a pipa megy) a hegyen.. nemhiszem, hogy 20 ft számitana ennek érdekében
Írta 2002. december 05. - 22:54
Sziasztok!
Segitenétek?:
-Hol és kb. mennyiért kapni V-fék csonkot ami a teló
szárába van becsavarva /vagyis kellene,hogy legyen/
-Vannak e különbségek kialakitásban,és anyagban
/erösségben/ gondolom más van a tescos bicajban,
és a sid-ben
-Ajnlott-e beleragasztani menet rögzitö kencével?
Köszi! bárkinek aki tud valami épitõ jellegût.
Aster ix
Segitenétek?:
-Hol és kb. mennyiért kapni V-fék csonkot ami a teló
szárába van becsavarva /vagyis kellene,hogy legyen/
-Vannak e különbségek kialakitásban,és anyagban
/erösségben/ gondolom más van a tescos bicajban,
és a sid-ben
-Ajnlott-e beleragasztani menet rögzitö kencével?
Köszi! bárkinek aki tud valami épitõ jellegût.
Aster ix
Írta 2002. december 05. - 21:41
Az egyik haveromnak van, de meg nem rakta ossze a bringat. Ami latszik rajta, az az, hogy nagyon jo telo. Precizen megmunkalt, es jol mozog. Majd megkerdezem kesobb, hogy milyen.
Írta 2002. december 05. - 19:09
Üdv Srácok!Használ valaki Rock Shox Duke XC telót, mer' ha igen akkor szivesen elolvasnám a tapasztalatait.
Írta 2002. december 05. - 13:14
Vole
Te is tudod remélem, hogy a Shiver bontott fénykép egy kalap sz*rt se ér, meg a többi sem...
Annyira komoly kell, amennyire csak tudsz. Minél komolyabb, annál jobb!
Lehet nyilt olajpatronos is (a'la BigOne)
Bármilyen formátumban, ide, vagy a vargarobert@mail.vti.hu-ra, ha túl nagy, ez a cím bármekkorával elbír.
Te is tudod remélem, hogy a Shiver bontott fénykép egy kalap sz*rt se ér, meg a többi sem...
Annyira komoly kell, amennyire csak tudsz. Minél komolyabb, annál jobb!
Lehet nyilt olajpatronos is (a'la BigOne)
Bármilyen formátumban, ide, vagy a vargarobert@mail.vti.hu-ra, ha túl nagy, ez a cím bármekkorával elbír.
Írta 2002. december 04. - 20:20
Lapozdd fel a BikeMag -ot, es a telotesztben van rola kep. Ha esetleg nem veszed ezt az ujsagot, akkor szolj, es kolcsonadom.. ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Viccet felreteve: mennyire komoly abra kell?? Es gondolom nyilt olajas telo erdekelne...ugye?
Viccet felreteve: mennyire komoly abra kell?? Es gondolom nyilt olajas telo erdekelne...ugye?
Írta 2002. december 04. - 16:50
Na evezzünk egy kicsit másabb vizekre:
Robbantott ábra kellene nekem USD telók csillapítási rendszerérõl!
Netfüggõk és Pinkbike-lakók: a feladat adott!
Robbantott ábra kellene nekem USD telók csillapítási rendszerérõl!
Netfüggõk és Pinkbike-lakók: a feladat adott!
Írta 2002. december 04. - 16:18
rob: az elõfeszítés a másik száron van, de majd egy talin megvizualizálod.
Beg: lassan fél éve használom a villámat, és elsõosztályú benne a csillapítás. :-X
Beg: lassan fél éve használom a villámat, és elsõosztályú benne a csillapítás. :-X
Írta 2002. december 04. - 16:16
csillapítás állításával. Mondjuk ez már elég szarrágás, meg szõrszálszeletelés, de érdekes szerintem.
tudod hülyeség ellen úgysincs orvosság...
aki meg tudja mirõl van szó az meg úgyis érti...
Írta 2002. december 04. - 16:13
elvileg Vole jét szeretném MAAAAJD megvenni, mert sajna nem ugy megy hogy naaa anyuciiii lécci lécci.... sajnos 1 fillért sem adnak.... ugyhogy minden bicajos támogasson meg engem 100 ft-tal... vagy ha akartok akkor többel is lehet... a Voléjé az Narancs sárga elöl, fehér hátul... de ha megveszem és lekopik a festék hátul, akkor feketére lefestetném... vagy majd meglátom... meg mondjuk megkell nézni hogy nem e tul nagy rám... Meg hát 100.000 is sok pinz , nem hogy ennyi...
Írta 2002. december 04. - 16:07
Van egy SLK DH használtan a Procrossban, azt hiszem 150.000 egy CR-es Marzocchi rugóstaggal. (sárga/piros)
Írta 2002. december 04. - 16:04
mint az unokatesom telojábol kilött az a kupak .... jol fejbe lötte... UGYHOGY ELÉGGÉ VESZÉLYES!!! állitolag volt már akinek a szemét már kilötte... :-\ de tudom már milyen vázat szeretnék... persze használtan!!!! Egy SLK DH-t ( az olyan cuki ;D)
Írta 2002. december 04. - 15:59
Ugyanmár, a telódban 2 hét alatt elszállt a csillapítás, így aztán tekergethetted amerre akartad! ;D
Egyébként teljesen korrekt megállapítás!
Egyébként teljesen korrekt megállapítás!
Írta 2002. december 04. - 15:58
Írta 2002. december 04. - 15:58
Szerintem ha a visszarúgás mértékét állítod, akkor feszíted elõ a rugót egyszerûen.
Ha a csillapítással szabályzod a visszautat, akkor a csillapítást szabályzod, és helyénvaló az R betû....
Értem? Olyan nincs, hogy a csillapítással állítom a visszarúgást, mert egyszerûen lentebb veszem a csillapítást, és gyorsabban jön vissza a villa. Attól tök mindegy, hogy milyen a betû, vagy milyen jel fele forgatod. Nem a visszarúgást állítod.
Ha meg nem a csillapítást szabályzod, akkor elõfeszíted a rugót.
Írtam egy csomó baromságot, de rájöttem, hogy hülyeségen vitatkozunk, és nem leszünk egy hullámhosszon soha...
Írta 2002. december 04. - 15:48
Nem, szerintem sem kötözködés.
Megjegyzem, nem mindegy, hogy Rebound Damping, vagy Rebound. Életszagú példaként a saját villámat tudnám megemlíteni, aholis a bal szár tetején levõ tekerentyûn az "R" felirat áll, a manual szerint Rebound. A tekerenytû tehát a visszarúgást szabályozza. És tényleg! Ha a "+" irányba tekered, nõ a visszarúgás, ergo csökken a csillapítás, ha pedig a "-" irányba, akkor csökken a visszarúgás, ergo nõ a csillapítás.
Tehát a visszarúgást szabályozza, de természetesen a csillapítás állításával. Mondjuk ez már elég szarrágás, meg szõrszálszeletelés, de érdekes szerintem.
Megjegyzem, nem mindegy, hogy Rebound Damping, vagy Rebound. Életszagú példaként a saját villámat tudnám megemlíteni, aholis a bal szár tetején levõ tekerentyûn az "R" felirat áll, a manual szerint Rebound. A tekerenytû tehát a visszarúgást szabályozza. És tényleg! Ha a "+" irányba tekered, nõ a visszarúgás, ergo csökken a csillapítás, ha pedig a "-" irányba, akkor csökken a visszarúgás, ergo nõ a csillapítás.
Tehát a visszarúgást szabályozza, de természetesen a csillapítás állításával. Mondjuk ez már elég szarrágás, meg szõrszálszeletelés, de érdekes szerintem.
Írta 2002. december 04. - 15:34
elég egyértelmû hogy a visszaút csillapítás az sokszor angolul csak a rebounddal van jelezve (a dampingot nem minig teszik hozzá...)
Írta 2002. december 04. - 15:28
De itt most tudományos ismeretterjesztés folyik! Ha valaki ide benéz, még elképesztõ dolgokat tanulhat meg, amik nem igazak. Szóval én csak pusztán ismeretterjesztek! Szeretném, ha mindenki okosodna az itt töltött idõ után. :-*