Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 hozzászólás
a csésze ami közvetlenül bele van ÜTVE illetve PRÉSELVE a fejcsö aljába

baksatg

baksatg

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Köszi a tippet.Ha a csésze alatt azt a kütyüt érted ami takarja a csapágyat akkor az nem mozog.(Bár lehet,hogy én értem félre).

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 hozzászólás
hátt... a csésze kotyog a vázban??? azt kéne megnézni... ha az kotyog, akkor a fejcsöved van kitágulva ( nem gáz) fogsz egy 0.33-as Colás dobozt , szétvágod és berakod a csésze pereme és a váz közé... Ez tuti biztos, mert nekem rég ota igy mükszik..

baksatg

baksatg

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Sziasztok.
Nem bíztos,hogy a legjobb helyre irok,de nem találtam megfelelõ topikot és nem akartam ezért nyitni egyet.
A problémám a következû.Új villát szereltem be és az alsó csapágysornál kotyog.Elõször kb.3-4 mm-t mozgott,de amikor jobban rászorítottam a stucnit,hogy fogja a villanyakat akkor már csak 1-2 mm-t mozok,de még ,így is eléggé érezhetõ.
Ha van tippetek miként lehet megszüntetni azt megköszönöm.

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 hozzászólás
Szálka: már valakinek ajánlottam, hivd fel a Bergusont és kérdezd meg... ha nekik nincs és nem is tudnak hozni, akkor hivd fel az X-factor t is ( ezt utoljára,mert nem igazán tudok ennél drágább boltot)

Szálka

Szálka

vendég

• fórumtag
  • 81 hozzászólás
Figyu emberek!

Telóhoz lehet venni külön fékkonzolt?
Ha lehet mennyiért és Rock Shox-ba jó-e?

Thx

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 hozzászólás
Lovas G:szerintem a nagyon gaagyi rugostagoknál, amikben rossz a szimering és rossz a konstrukcio , azokban lehet, hogy átfolyik a levegös részre az olaj és akkor sincsen semmi baj... én ezt eltudnám képzelni, de nem vágom annyira

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.320 hozzászólás
A Shiver az valami nagyon álat teló!!! Iszonyat jól mozog meg minden!!! USD-ban az ealon!!! Olyasmi mint sima telóban a Boxxer vagy CCnél a SID!!! Sokan mondják, hogy csavarodik, de aki használja senkit nem hallottam panaszkobni, hogy irányíthatatlan lenne bringája!!! Máté pl kimondottanszeretni!!! Aszonta...

Az ára... Hát ez már nehezebb kérdés!!! Ez a teló újonnan is nagyon drága, szóval hasznltan se lesz olcsó!!! A Kínálban vanegy 220ért és ez elég baráti ár érte!!! Talán ha nagyon alkudsz odaadja 210ért!!! ;)

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Megnyugodtam. Köszi a tanácsot!
A teló egyébként SHOCK Works Air Jet (nagyon jó!)

GerMan

GerMan

törzsvendég

• fórumtag
  • 445 hozzászólás
Lovas Gabi,
én régebben télen is használtam, biztosan 0 fok alatt is. nem tudom miért ne lehetne. csak valszeg jobban fel kell fújnod a hideg miatt.

Major_lacika

Major_lacika

törzsvendég

• fórumtag
  • 338 hozzászólás
a 2002-es shiver-rõl mik a tapasztalatotok, véleményetek? és használtam mennyiért lehetne hozzájutni?

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
HELP!

Kérdés: Igaz-e, hogy a levegõs hátsó rúgóstagokat télen 0 fok alatt nem szabad használni?
Remélem, ez csak egy rémhír!

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 hozzászólás
Hmm, nem tudom mit jelent kocsiknál a lengéscsillapítás, de... A rebound az nem "lengéscsillapító", az csupán a teló visszaútja, (rebound = visszatérés) az a jelenség, amikor megpróbál visszaállni alapállapotba. A damping nem a visszarugózó erõ, hiszen szó szerint azt jelenti, hogy csillapítás. (Ez az ugyebár, ami hiányzik egy olcsó telóból, ezért az nagy sebességnél össze-vissza pattog). Jó esetben valóban lehet állítani a rebound damping-ot, tehát a visszarugózás csillapítását. Fogalmam sincs mit takar kocsiknál a lengéscsillapítás, de bringánál nyugodtan nevezhetjük a rebound damping-ot annak. Persze ez az egész csak szarrágás lenne a szavakon, de jó tudni, hogy mirõl is beszélünk, meg talán meg is értjük közben, hogyan is mûködik a dolog. ;D

OK akkor menjunk tovabb .. de a valasz NEM..

ugyan is a "lengescsillapitot" , fogalmazzunk igy nevezzuk rebound nak .A dampng pedig a visszarugozo ero amit jobb esetben tudunk allitani - + iranyba..

tehat a lengescsillapitasnak az ereje = rebound damping..

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.320 hozzászólás
Ha jól tudom a boxxerek 2700-2800 gramm körül vannak mind!!! Még a 151es is!!!

Ezért kedvelik annyira!!!

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 hozzászólás
aztem kevesebb... én 2500 ra saccoltam :-) (szobamérleg segitségével) de igy se sok...

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.320 hozzászólás
A Boxxer bizony annyi!!!

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 hozzászólás
Vole: 2800g átütöteng.-vel ???

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Vole: Köszi ! Általában a Hajdúba megyek, úgyhogy nem lesz gond ! :D

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Iljics: Ilyen kenoanyagokat igazabol csak a jobb uzletekben talalsz, de ilyen bolt viszont sok van. Nem tudom, hogy hova szoktal jarni, de ott kerdezd meg, ha nincs, akkor szerintem a Hajdunal biztos van. A TF2 nem biztos, hogy a legalkalmasabb erre, ha azt ajanljak, akkor azt inkabb ne vedd meg, hanem keresgelj tovabb..

R500: ;D ;D ;D ;D Pont mint a Boxxer... ;D ;D ;D ;D

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
2800 gramm