Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

lajos

lajos

törzsvendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás

Nem kotyogósodik ki, mert 100 mm-es perselyek vannak benne, ami sokkal nagyobb, mint ami bármelyik másikban van, ezen kívül a becsúszók nagyon jól teflonozottak.

Nem értelek most ezt csak az árban ehhez közeliekhez írtad vagy véletlenül az összes telóhoz ami csak van?

F1

F1

törzsvendég

• fórumtag
  • 422 hozzászólás
Ha konkrét példát akartok:A Zöld pontban van egy szimplavállas Zoom USD.Elég jól néz ki.Mellesleg 40-es a becsúszója és az átütõtengelyt is 2-2 csavar rögzíti.Eben a boltban van még egy 130 mm-t mozgó Suntour villa is amin van kormányról állítható asszem rugóútválasztás.A Zoom ára 28000 a Suntouré pedig 35000 körül volt.Ugyanitt van még egy Shock Works SKY is 27000ért.Azon nincs tárcsafékkonzol de 40 millis becsúszók,fasza belsõségek és jó csillapítás játszik benne.

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás
Mekkora gyökér vagyok :-[.boccs.szóval amit írtam az az elõzõ idézetben foglal helyet.a második felében.
de a lényeg:
Zsírosmacska!
hogyan kell csillapítást csinálni, meg milyen szimeringet lehet bele rakni, meg hol tudok rugót meg egyebeket szerezni?
és milyen ZOOM-ot érdemes venni?az USD-s az átütõs?mert olyat még nem láttam, és a szimplavállas az jó?
egyébként hegyoldalakon száguldozni, meg ugrálni kell.

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás

Persze, ahogy árulják, úgy nem a legjobb, de ha leszeded a gumiharmónikát és teszel fel szimeringet, akkor nem megy bele a por. csillapítást meg olyat tudok bele csinálni, amilyet akarok (a lezárttól a semmiig). A rugókat/elasztomereket meg szintén ki lehet benne cserélni, amilyenre akarod. Dolgozni kell vele egy kicsit, hogy jól mûködjön, de megéri.
és ezeket hogyan lehet véghez vinni?csillapítást hogyan lehet gyártani?
és Zsírosmacska neked melyik ZOOM-od van?szimplavállas?melyiket érdemes wenni?az az USD az átütõs?olyat még nem láttam.csak azt a 16ezer forintosat-->szimplaváll, 2.7 kiló.
üdv:madve

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.931 hozzászólás
Nekem meg zoom van és nem törik ki egy hétvége alatt (semmivel sem gyengébb, mint a hasonló telók) Nem kotyogósodik ki, mert 100 mm-es perselyek vannak benne, ami sokkal nagyobb, mint ami bármelyik másikban van, ezen kívül a becsúszók nagyon jól teflonozottak. Persze, ahogy árulják, úgy nem a legjobb, de ha leszeded a gumiharmónikát és teszel fel szimeringet, akkor nem megy bele a por. csillapítást meg olyat tudok bele csinálni, amilyet akarok (a lezárttól a semmiig). A rugókat/elasztomereket meg szintén ki lehet benne cserélni, amilyenre akarod. Dolgozni kell vele egy kicsit, hogy jól mûködjön, de megéri.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
Jééézusom!
Telótopicba inkább telókról írjatok, ne tajvani tákolmányokról. Ott az a zoom, szuper jó, 200at mozog, meg minden. Rugó elasztomer, csodás. 20k? Sztem kitörik egy hétvége alatt, kikotyogósodik, ha zsírt raksz bele, kifolyik, a kosz belemászik mint ezer, meg mittomén. Na ennyit errõl.

BikerPocok

BikerPocok

vendég

• fórumtag
  • 66 hozzászólás
vedd meg a hot chilimet!! abba belefér az autógumi is :D

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Jajj egyik nap láttam bótban zúm úesdé telót 21-22e körül. ;D Nem nézett ki rosszul. Persze az egy más dolog hogy hogy is (nem) mûködik és mit (kéne) tud(nia).

FreeStyler

FreeStyler

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.036 hozzászólás
2.7es kulso..nem ertem,mire fogod hasznalni? Ha DH-zol,akkor vegyel zoom-ot,persze csak az USD-t! Matrixba inkabb a mozo,de ha megirnad,mire kellene,akkor talan tobbet tudnank segiteni!

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás
hello!
Ti mit vennétek inkább "durva" ZOOM-ot vagy Mozo R-500at?és hogy lehet ezeket tuningolni?én eddig merevvillával toltam, de nem lehet bele 2.7es külsõt rakni telónak, úgyhogy kell valami más megoldás, mert a 2.35ös külsõk nem csillapítanak eleget.sajna.
vagy tudtok valami jobbat 30ezer környékén?tényleg az a Mozo XMO3.0 vagy valami ilyesmi az milyen?
a Mozok tényleg nem mozognak elég jól?vagy merev villa után az is jó lenne :)?
tényleg egy Matrix Airbornhoz melyik menne jobban ezek közül?mármint geometriára, nem színre :).
bocs a sok locsogásért meg köszi a válaszokat elõre is!
üdv:madve

-kisvajda-

-kisvajda-

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.269 hozzászólás
mellesleg a telo 4,5 kilo, es lehet vele manualozni.
egyaltalan nem nehez, csak mexokás az egész.

stufos

stufos

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
amúgy ha veszel kisse teló-t asszem ilyenje is volt a bendernek akkor még jobb lessz manualozni.
benyomod a telót és visszalõ az ûrig úgyhogy fel se kell rántani!!
:)
nah ez szar poen volt!
hi
COly

Juhi

Juhi

törzsvendég

• fórumtag
  • 735 hozzászólás
óh tök könnyû!Nem is nehéz a teló csk 5-6 kilo!Jól egyensújozza a karpeimet! :D :o :-\
Szerintem te sztrít telót akartál mert nem éppen egy manuálozós teló!

Mustar

Mustar

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
Nekem eddig 3 külömbözõ színû monster volt berakva egy haro bmx-be és tök könnyû volt vele a manual, csak kanyarodni nem nagyon tudok még, de nagyonjó, ha másért nem ezért érdemes megvenni.

BikerPocok

BikerPocok

vendég

• fórumtag
  • 66 hozzászólás
ittvan mögöttem egy monster várj probalom milyen vele manualozni...............nemlehet vele!!!! nincs hozzá bringa..ugyanugy lehet vele mint mas villaval csak lejebb/elõrébb van a súlypont..hameg merevgépbe rakod >:( akkormeg mar fel se kell emelned az elejét hogy ugytünjön mintha manualoznal.... de ha mégis megvetted és nem tudsz vele manualozni elfogadom ..adok helyette kisebbet:)))

amugy én pl inkabbb veszek egy boXXXert

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás

Kinek van Monster-T-je és mik a tapasztalatai vele?pl.:milyen manualozni vele?

AZTAMINDENIT... :-X

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 hozzászólás
;D :D :o ??? ::) :P :-X :-\ ;D

Rollin Limp

Rollin Limp

vendég

• fórumtag
  • 36 hozzászólás
Kinek van Monster-T-je és mik a tapasztalatai vele?pl.:milyen manualozni vele?

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
ja hameg lötyög is a cucc, akkor talán nem húztad meg eléggé a kormcsapit

lajos

lajos

törzsvendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás
csatlakoznék ggx-hez. A kormánycsapszikban a csapágy golyók elvileg egy golyóskosár nevû fém bigyulában vannak. Ám, de, hogy boldog egyen a dolgozó ezért ebbõl a golyós kosárba akkor pattan ki a golyó amikor akar. Megvan az ok. ;) A recsegést viszont nem ez okozza. Szedjed szét a kormány-stucni tanákozást és takariccsad meg aztán rakd össze. Lehet, hogy biztos hogy az recseg. De simán tévedhetek. :-\ (nekem volt már hasonló tapasztalatom)