Jelentkezz be Regisztrálj
Fox
Írta 2010. március 30. - 23:38
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2010. március 30. - 23:37
Úgy van ahogy Trigger mondja. A gyorszáras és a qr15 között én sem érzek olyan nagy különbséget, mint a qr15/32-es becsúszó és 20mm tengely/36 között. Az egy teljesen más kategória. De a 36 nak ára van-a súlya.
na persze, de ha belegondol a zember hogy egy rs dart meg egy float 36 kb egy súlyban van, akkor nem is annyira vészes. csak mivel 120-at mozgó vázat tervezek, oda sok lenne a beépítési magassága még 120-ra butitva is meg tán azért oda túlzás lenne.
aztán volt idõm gondolkodni mostanság és akárhogy osztom szorzom a 5"t mozgó 04-es coiler/pike alapokara épített bringám volt a legjobb darab eddig. oké volt kb 13,5 kiló. semmivel nem volt vele fárasztóbb mászni mint a 12,2 kg-os -elvileg mászósabb geóju- stumpival. (nem vagyok versenyzõ alkat). lefelé viszont
de megcsinálhatták volna a 32-eseket is qr 15 helyett 20-assal. az egész szar csak presztizsbõl lett és semmi gyakorlati haszna. aki grammozik az úgysem veszi meg a 15-öst sem ,akinek a merevség a fontos az meg pont leszarja azt az 50-60 grammot ami a qr15 meg a 20 -as átütõ (stilszerûen maxle light ) között van (momentán csak becsülni tudom de jövöre majd kiderül a rs sector 3 változatának adataiból).
s gondolom az eddigiek alapján nem kell bizonygatni hogy amúgy ilyen foxbuzi vagyok, de a következõ telóm mégis egy átütõs reba lesz. pedig ha lenne 32-es átütõs ...
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. március 30. - 23:14
Úgy van ahogy Trigger mondja. A gyorszáras és a qr15 között én sem érzek olyan nagy különbséget, mint a qr15/32-es becsúszó és 20mm tengely/36 között. Az egy teljesen más kategória. De a 36 nak ára van-a súlya.
Írta 2010. március 30. - 20:52
Spoon: Azért mert 15cm-t mérsz a látható becsúszón azért az még nem mozog 15cm-t. (az enyémnek 14,6cm a látható becsúszója). Balesetbõl meg nem fog többet mozogni. Max egy kis nagy magyar buherával.
Nekem 2008-as Stumpy Fsr- ben van a talas. Mindenhol felmegy 140-en, hosszú meredeken kell 120. De a 100-soha nem használtam még. Amint vízszintesre érnék vele átesnék a kormányon.
Talas extreme usage: Azért számít extrémnek, mert elengeded a kormányt kerózás közben. Balesetveszélyes. Nekik kötelességük felhívni a figyelmet erre, mert ha ez nem lenne benne, akkor az okos amerikai simán beperelné a gyárat egy baleset után, mondván, hogy az neki senki nem mondta, hogy eleshet, ha egy kézzel kormányoz míg a másikkal a Talast baszogatja. (szép példák a macskát mikróban szárító nõrõl, meg a tempomatot robotpilótának gondoló háziasszonyról) A Talas szerkezetnek nem lesz semmi baja ha menet közben állítod. Ugyanis erre találták ki.
Tamáska: Akkor már csak kóstolás végett is próbálj ki egy Foxot:-) Ha nem kell útállítás akkor 15-ös tengelyes Float vagy Vanilla szerintem jó lesz. Problémamentesebbek mint a Talas. A PM meg evidens a 15-ös szabványnál.
Itozs, en csak azt irtam le hogy szarul raktak ossze a telot es ilyen aranyban mozog, ma mar pl 135 nel melyebbre nem tudtam allitani. Nekem kell a 190 cm magassagom es 100 kg sulyomhoz a 100 mm nekem igy kenyelmesebb a felfele tekeres. Ma hazafele gyakorlatilag 140-el csinaltam vegig.. felmentem mindenhol de a hatam erezte. Ez van mas geometriaju a testem De azert koszi a hozzaszolast!
Írta 2010. március 30. - 20:16
tetszene arcomnak a 36 is, az elso Yeti575 amivel mentem olyannal volt szerelve. De most nem akarok akkora sulyt tenni a gep orraba. olyan 1800grammbol meg kellene allni a villanak. es nem vagyok annyira nagy lockout hasznalo, egy sima R is valszeg boven eleg volna.
2009-es F120 R QR15? azt nem lehet kihuzni tovabb ugye?
ha jól tudom nem
de ha elég a 120 az van idei is nem fites qr15ös
ámbár oem elvileg lehet van nagyobb is
kona cadabránál nem írják hogy fites lenne (aztr lehet csak a kona slendrián, a katalogfotóról meg .....)
Írta 2010. március 30. - 20:04
2009-es F120 R QR15? azt nem lehet kihuzni tovabb ugye?
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2010. március 30. - 19:59
szerintem érdemes rlc-t választani. kioldási erõ ~20-25%ra, villa lezár, és csak ott moccan ahol én szeretném.
már ha van igénye valakinek a lock out funkcióra. nekem pl nincs
Nekem 2008-as Stumpy Fsr- ben van a talas. Mindenhol felmegy 140-en, hosszú meredeken kell 120. De a 100-soha nem használtam még. Amint vízszintesre érnék vele átesnék a kormányon.
.
nekem 2007-esben volt (meg dawg-ban). használtam párszor 100-on de egyszerûen kényelmetlen volt.
140 meg hiába 14 cm rugoút ha a váz segge kolbász, a brain szarul mozog, a villa meg a gyorszszárral szintén kolbász..egyszerûbb volt mindig a 120
Írta 2010. március 30. - 19:47
akkor keressek 2009-est?
QR15 Float [R, RL, RLC mindegy] pont jonak tunik.
szerintem érdemes rlc-t választani. kioldási erõ ~20-25%ra, villa lezár, és csak ott moccan ahol én szeretném.
Írta 2010. március 30. - 19:41
akkor keressek 2009-est?
mondjuk én biztos R-t vennék
magamnak meg a 36-ból, mert a qr15-tel még mindig nem vagyok kibékülve.
Írta 2010. március 30. - 19:02
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2010. március 30. - 19:01
vegyek-e Fox villat? RS, Marzo, Manitou mar mind volt, tobb is, Fox meg sose. valami 130-140mm koruli 9, 15 vagy 20as tengely is jo lehet. hajlok valamelyik atutos fele. PM preferalt. meg hogy konnyu legyen
vegyél de ne ideit
mert az a szar hogy idén qr15-bõl aftermarket csak fites van. azt meg sztem ne.
Írta 2010. március 30. - 18:48
Spoon: Azért mert 15cm-t mérsz a látható becsúszón azért az még nem mozog 15cm-t. (az enyémnek 14,6cm a látható becsúszója). Balesetbõl meg nem fog többet mozogni.
Ez a 36-nál van?
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
Írta 2010. március 30. - 18:30
Talas extreme usage: Azért számít extrémnek, mert elengeded a kormányt kerózás közben. Balesetveszélyes. Nekik kötelességük felhívni a figyelmet erre, mert ha ez nem lenne benne, akkor az okos amerikai simán beperelné a gyárat egy baleset után, mondván, hogy az neki senki nem mondta, hogy eleshet, ha egy kézzel kormányoz míg a másikkal a Talast baszogatja. (szép példák a macskát mikróban szárító nõrõl, meg a tempomatot robotpilótának gondoló háziasszonyról) A Talas szerkezetnek nem lesz semmi baja ha menet közben állítod. Ugyanis erre találták ki.
Tamáska: Akkor már csak kóstolás végett is próbálj ki egy Foxot:-) Ha nem kell útállítás akkor 15-ös tengelyes Float vagy Vanilla szerintem jó lesz. Problémamentesebbek mint a Talas. A PM meg evidens a 15-ös szabványnál.
Írta 2010. március 30. - 17:32
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2010. március 30. - 17:13
Na igen de ha olyan vazad van amihez a 140-es telot javasoljak? Nekem Merida AM 3000-es vaz van es 120-nal nem volt olyan kenyelmes, mintha orrnehez lett volna a jargany De az biztos, hogy egy jo atuto tengellyel verhetetlen lenne, foleg 90-100 kg korul.. Azt lefele valahogy MEG KELL ALLITANI )))
én kona dawg-gal mászkáltam 140-es fox rl telóval (gyári setup)
mindenhol fel tudtam menni vele ahol bármi másal. lefelé meg
szal a következõm az vagy merida 120 átütõs rebával
vagy kona dawg egy 130 ra butított fox 36R-el.
Írta 2010. március 30. - 16:44
Na igen de ha olyan vazad van amihez a 140-es telot javasoljak? Nekem Merida AM 3000-es vaz van es 120-nal nem volt olyan kenyelmes, mintha orrnehez lett volna a jargany De az biztos, hogy egy jo atuto tengellyel verhetetlen lenne, foleg 90-100 kg korul.. Azt lefele valahogy MEG KELL ALLITANI )))
Alapvetõen egyetértek Biketriggerrel, a 120-as rugóút az bõven jó az itthonra jaz. Szinte mindig 120-on használom, kivéve a meredek emelkedõt, ahol 100-ra teszem. Kb. jó, ha 5%-ban használom 140-en - igaz, akkor jól jön, nem mondom...
Ja, és nekem is AM 3000-D-m van. Váz geója szerintem megfelel a 120-as rugóúthoz is. Ha alacsonynak tûnik, én tennék rá egy nagyobb emelésû stucnit és/vagy alápócolnám távartókkal azt - persze csak ha nincs csutkára visszavágva villanyak.
Írta 2010. március 30. - 16:05
Írta 2010. március 30. - 15:53
Pedig van ilyen. Meredek emelkedõn felkínlódás, ott megáll és szusszan. Hiába, kevés a kraft. Pihenés közben rugóút 100-ról 120-ra. Zúzós lefelé? Megáll, rugóút 120-ról 140-re és hajrá! Nem versenyzésre, hanem gyönyörködni "csak" egy kis házi sportolásra és tájban gyönyörködésre használom. Én már úgy megszoktam, hogy így állítgatom, hogy fel sem tûnik, lehetne máshogy is.
az sztem baromi macerás
az a jó a talasban -pl a uturn-al szemben- hogy egy mozdulatos.
mondjuk én már asszem többet nem veszek útállítós telót. itthonra bõven elég a 120 rugóút, azzal meg lehet mászni is. de jó geóval 140-el is. ex talasom is majdnem mindig (minimum 95% ban) 120-on volt. szvsz sokkal többet számít egy köves lejtõn is a masszívság (átütõ tengely + jó erõs váz) mint a +2 centi rugóút.
Írta 2010. március 30. - 15:13
Érdekes. Van ember, aki leszáll a kerójáról, összenyomja a villát, visszaül rá és leccgó? Elég hülye elgondolás
Pedig van ilyen. Meredek emelkedõn felkínlódás, ott megáll és szusszan. Hiába, kevés a kraft. Pihenés közben rugóút 100-ról 120-ra. Zúzós lefelé? Megáll, rugóút 120-ról 140-re és hajrá! Nem versenyzésre, hanem gyönyörködni "csak" egy kis házi sportolásra és tájban gyönyörködésre használom. Én már úgy megszoktam, hogy így állítgatom, hogy fel sem tûnik, lehetne máshogy is.