Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Fox

- - - - -

• Please log in to reply
2442 replies to this topic

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
tegnap szallitas soran sikerult a becsuszoszarat megserteni egy 2-3mmes dbon. mit lehet vele kezdeni? a sorjat leszedtem, nem kell kitolteni vmivel a rest, vagy ilyesmi?

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 posts
OK! Köszi!

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
ha a csillapitás patronja engedi akkor igen, ha kikoppan ergo rövid akkro patronház csere, kb 5ropi

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 posts
Sziasztok!
Emlékszem, hogy volt már róla szó, de a lényegre sajnos nem, és nem is találom.
A kérdésem, hogy 2008-as Fox32 F80 RLC átalakítható 100-asra egyéb alkatrész csere nélkül? A tech center azt írja, hogy ne birizgáljuk a távtartókat, ne növeljük az utat, mert blablabla, viszont a tömegek megegyeznek a 80-as és 100-as típusnál, amibõl arra következtetek, hogy ugyanaz rejlik bennük. Szóval?
Köszi elõre is!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Nekem f80 88mm volt ki is mozogta mióta kihúzattam 100-ra azóta 108mm most a százat mozogja ki.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

aham - tehat a 120as villa az valszeg 130as becsuszoszarakkal van. rockshox mintha nem igy csinalna.

130-ra állított reconból 136 mm becsúszó láccik. igaz 100 nál többet még sose mozgott.
29-es rebából meg 83mm (asszem annak 85-öt kéne tudni) de az sem mozgott még 70 nél többet. mongy az nem is kapott akkora zúzást.

újabb foxikat meg valamér nem mértem meg.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
aham - tehat a 120as villa az valszeg 130as becsuszoszarakkal van. rockshox mintha nem igy csinalna.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts
elvileg annyit mozog.
de a 03-as f100rl-em pl 110 et-t mozgott. és ki is mozogta.

nekem meg van pár bevált teló "tesztpályám" :). csilit annyira szoktam állítani hogy pont ne pattogjon el. mozgásban meg azt bírom ha a "csikket is kimozgja". azért nem jött be a braines speci.

ha jók emlékeim 5.ik katt a minimumtól a csaknem mázsához, a dawg rp2-ese (közepes hangolású tag)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
foxnal a meretnel mit adnak meg? a becsuszo meretet? tehat ha 120as villam van, akkor az 120at mozog, vagy 120 a becsuszo lathato merete? :)

beallitas: en probaltam mindenfele modszerrel (ahogy a cube ajanlotta, etc), de egyik sem jott be igazan. igy sajat modszert talaltam ki :)

ossztelosnal a sag az tiszta sor, annyi eszrevetel, hogy a nyomas beallitasnal hatso reszet ajanlott kicsit hangsulyosabba tenni (ha gaz van, inkabb hatra keruljon a sulypont, ne elore induljon meg). a csillapitast hatul ugy allitom, hogy "rugozok" rajta, es amikor nem ideoda mozog, hanem egy be es kimozgas utan megall, akkor jo - igy meg eleg gyors, de nem fog sose hullamvasut erzesed lenni. ezt eleg precizen (tekerokattanasnyi pontossaggal) be lehet loni a sulyodhoz... ehhez allitom a telot. pl ha van egy bukkano, ulo helyzetben attekerek rajta, es figyelek az erzesre, hogy mennyit ut vissza az eleje es a hatulja. ha egyformanak tunik, kb akkor jo. igy ulo helyzetben is nagyon jo lesz a balansz, es kiallva kicsit erzekenyebb az eleje, ami jol jon, ha mar olyan a terep, hogy allni kell.

wagnerbalazs

wagnerbalazs

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Ezt még megbeszéljük :D

Amúgy meg a bringa is olyan szerintem.... Ugorj rá és nyomjad neki, menet közben majd kiderül ki-mit-tud :P

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Balázs!

A Szezonnyitón "személyre szabhatom" és kipróbálhatom az új barátnõdet? :D :D :D

wagnerbalazs

wagnerbalazs

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Hali!

Én úgy állítottam be általában mint mindig.
Telópumpa zsebbe, megyek vele egy rövidet, próbálgatom. Aztán megvan az irányvonal. A visszautat meg amúgy is menet közben lehet babrálni.
Aztán van még jobb mint a FOX leírás:
Még +300-400 km terepen és kész a villa.
Ha papír szerint beállítod, úgy is az van h de puha....., fújok bele...., úh de kemény...., áh ez a gyûrû nem 20%.... 23%... beállítom ringóhintóra... fasza...
40 km/h bukkanó... xc bringa megrázza magát és beleugrik a traktornyomba---->villa tökig becsúszik: gatya teli-> kell még bele fújni... áh tök kemény megint.
Új fox villák varázsa: megfejthetetlen, de folyamatosan személyre szabható. Mint valami új barátnõ... 1 év múlva meg csak élvezed h nyomkodhatod... :P

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 posts

szerintem a fox manualban (fent van a honlapon) is van vmi tábla hogy hány kilóhoz hány "kattintásnnyi" tekerés..

Azt kerestem már én is, de nem találom. Ha valaki tudja küldhetne egy linket (2010 fox 32 F-series fit remote) azt megköszönném.

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 posts

CUBE*Suspension Setup

Ha jól értem a filmet, lenyomom bikából elengedem, és nem szabad felpattanni a földrõl a keréknek?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts
szerintem a fox manualban (fent van a honlapon) is van vmi tábla hogy hány kilóhoz hány "kattintásnnyi" tekerés..

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 posts

Nagyon király, érthetõ magyarázat!! Köszi!

A visszaút csillapításra nincs valami hasonló beállítási praktika? Az "érzésre beállítod" nekem nem megy :D

CUBE Suspension Setup

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 posts

Ha X-éknél volt, akkor tettek a becsúszóra elvileg egy gumigyûrût. Ezzel meg tudod mérni a beülést. A lényeg, hogy 20-30% közt legyen valahol, attól függõen hol használod és neked mi a jó. :-> 25-30%-os beüléssel a keményebben terepezõk szokták használni, XC felhasználásra jó a 20% beülés. Beállítás lépései röviden:
1. Gumigyûrû lehúz, jó erõsen párszor kormány lenyom (érdemes valamilyen alacsonyabb, mondjuk 50 psi nyomáson csinálni), majd megméred, mennyi a teljes útja a teleszkópnak (gumigyûrû elmozdulása a porlehúzótól, ennek a távolsága)
2. Felfújod kb. 65 psi-re (71 kilónál kb. ez jó lehet)
3. gumigyûrût lehúzod a porlehúzóhoz
4. óvatosan felülsz a bicajra, majd leszállsz
5. megméred, mennyit mozdult fel a porlehúzótól a gumigyûrû. Ez a táv osztva a teljes távolsággal, na ennyi a SAG, azaz a beülés
Ha kevés, akkor eresztesz a nyomásból. Ha sok, akkor fújj még rá +5-10 PSI-t és a 3. lépéstõl folytasd

Én így szoktam, de javítsanak majd ki a tapasztaltabbak, ha hülyeséget írtam valahol!

Nagyon király, érthetõ magyarázat!! Köszi!

A visszaút csillapításra nincs valami hasonló beállítási praktika? Az "érzésre beállítod" nekem nem megy :D

fppzsolt

fppzsolt

újonc

• fórumtag
  • 7 posts

Ha X-éknél volt, akkor tettek a becsúszóra elvileg egy gumigyûrût. Ezzel meg tudod mérni a beülést. A lényeg, hogy 20-30% közt legyen valahol, attól függõen hol használod és neked mi a jó. :-> 25-30%-os beüléssel a keményebben terepezõk szokták használni, XC felhasználásra jó a 20% beülés. Beállítás lépései röviden:
1. Gumigyûrû lehúz, jó erõsen párszor kormány lenyom (érdemes valamilyen alacsonyabb, mondjuk 50 psi nyomáson csinálni), majd megméred, mennyi a teljes útja a teleszkópnak (gumigyûrû elmozdulása a porlehúzótól, ennek a távolsága)
5. megméred, mennyit mozdult fel a porlehúzótól a gumigyûrû. Ez a táv osztva a teljes távolsággal, na ennyi a SAG, azaz a beülés
Ha kevés, akkor eresztesz a nyomásból. Ha sok, akkor fújj még rá +5-10 PSI-t és a 3. lépéstõl folytasd

Én így szoktam, de javítsanak majd ki a tapasztaltabbak, ha hülyeséget írtam valahol!

Nagyon köszönöm a leírást én is így csináltam most, csak a beülési százalékokkal nem voltam így tisztába.
Amúgy maratonozás a fõ csapásirány, így 25 %-ra állítom.
nagyon szépen köszönöm

Vándi

fppzsolt

fppzsolt

újonc

• fórumtag
  • 7 posts

A fox weblapon fenn van minden, olajmennyiségek, légnyomás adatok stb.

:: FOX TECH CENTER ::

Innen már megtalálod.

Meg is van a táblázat, thx.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,325 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee