Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7430 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Nem tudjátok,hogy SLX váltókarhoz lehet külön fokozatkijelzõt kapni?Bárhol is a világon?Vettem egy bringát,amin kijelzõ nélküli váltókar van.Jó lenne hozzá egy kijelzõ. (tudom:egy jó bringás mindig tudja milyen fokozatban van.....)

Ha a shimano honlapon a robbantott ábrán van külön cikkszáma akkor lehet.

A sebesség mindent megold.

CSEKONICS

CSEKONICS

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 hozzászólás
Nem tudjátok,hogy SLX váltókarhoz lehet külön fokozatkijelzõt kapni?Bárhol is a világon?Vettem egy bringát,amin kijelzõ nélküli váltókar van.Jó lenne hozzá egy kijelzõ. (tudom:egy jó bringás mindig tudja milyen fokozatban van.....)
Akár azt gondolod,hogy képes vagy valamire,akár azt,hogy nem,mindenképp igazad van!

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

felraktam a váltót és ilyen kép fogadott.jó régen nem volt már váltós bringám,a kanálnak így kell állnia?http://imagerz.com/QEFAWktvAwMFBwlEFwVR

Fotózd le a tengely magasságában, hátulról, úgy, hogy a váltó kanalát függõbe tartod. Valszeg ferde, és meg is van csavarodva. A váz rendben van?

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Nagyon nem. Én úgy látom a képbõl a kanál a ferde, vagy inkább a fül?

Ma hoztam haza egy barátom bringáját a boltból, hátul ugyanaz az XT Shadow váltója van mint nekem. A váltókanala kottára egyenes. Az én brigámon a zsír új váltó kanala is ferde volt kifelé, amire azt mondtátok mehetek így vele nyugodtan, nem okoz gondot. De nagyon bosszant, hogy újonnan ilyen..

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
felraktam a váltót és ilyen kép fogadott.jó régen nem volt már váltós bringám,a kanálnak így kell állnia?http://imagerz.com/QEFAWktvAwMFBwlEFwVR

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Sziasztok,

Valaki próbált már "SRAM 2x10"-es elsõ tányért? Olyat amin elõl csak 2 tányér van ( 22-39 vagy 28-42-es változatban gyártják )Most nagyon ezt nyomják, X9-es sorozatban már nincs is olyan megoldásuk, hogy elöl 3 tányér lenne.. nem értem igazán, 20 sebesség elég ?
Eddig mindig 9 x 3-as vagy régebben 8 x 3-as biciklikkel tekertem.. ami azért akárhogy is számolom csak matekot nézve több mint a 2 x 10. (tudom nem így kell nézni feltétlenül)

Bõven elég még a 2×9 is, sõt, az 1×1 is. :) Amúgy az szerintem nem 22-39 hanem 26-39 akart lenni. Nekem 26-os montin elõl 24-38 hátul 11-32-es sor volt, most 29es montin 24-36 × 11-34.

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás

Ezt speciel nem, de ha valaki még egyszer azt mondja versenyen "papa" annak garantáltan szüksége lesz rá.

Szemetek :D

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Sziasztok,

Tudja valaki, hol lehet Cube AMS vázhoz váltófület szerezni?
Piros alu, a hátulján 123-as szám van...
Üdv,
molbar

Magyarországon próbálkozz a Cube kereskedõkkel, de elég borsos ára lesz, hétezer forint körül, ha jól emlékszem. Ha nem tudsz kiskereskedõt, akkor Velobike a forgalmazó, hozzájuk fordulj. Amúgy meg Cube topik.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Ezt speciel nem, de ha valaki még egyszer azt mondja versenyen "papa" annak garantáltan szüksége lesz rá.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

molbar

molbar

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
  • LocationPilisborosjenő
Sziasztok,

Tudja valaki, hol lehet Cube AMS vázhoz váltófület szerezni?
Piros alu, a hátulján 123-as szám van...
Üdv,
molbar

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
atteteltartomanyt kell nezni. 3x10 felallasban azert mar van boven atfedes attetelekben.

amugy van X9 tripla hajtomu [nem csak a kepeket kell nezni, hanem a leirast is mellette ;) ]

Truvativ X9 10-Speed Crankset | SRAM

X-Glide 2X10 and 3X10 shifting technology, 26-39, 28-42 and 22-33-44 gearing

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Schumi

Schumi

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
Sziasztok,

Valaki próbált már "SRAM 2x10"-es elsõ tányért? Olyat amin elõl csak 2 tányér van ( 22-39 vagy 28-42-es változatban gyártják )Most nagyon ezt nyomják, X9-es sorozatban már nincs is olyan megoldásuk, hogy elöl 3 tányér lenne.. nem értem igazán, 20 sebesség elég ?
Eddig mindig 9 x 3-as vagy régebben 8 x 3-as biciklikkel tekertem.. ami azért akárhogy is számolom csak matekot nézve több mint a 2 x 10. (tudom nem így kell nézni feltétlenül)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ha jól tudom, akkor ez csak három tányéros hajtómû esetén probléma.

Valószínû, hogy így van.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

A monti váltókar nem kezeli jól az outi elsõváltót.

Ha jól tudom, akkor ez csak három tányéros hajtómû esetén probléma.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A monti váltókar nem kezeli jól az outi elsõváltót.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Az országúti elsõ és hátsó váltókat elméletileg lehet használni bármilyen váltókarral, ha a fokozatok stimmelnek? Tehát például montis váltókar is tudja mûködtetni az országúti váltókat megfelelõen?

Igen. A váltó egy nagyon buta szerkezet, az emberek kicsit túlértékelik (ezért tesznek mindig magasabb kategóriás váltót a bringákra)

Sofokles

Sofokles

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Az országúti elsõ és hátsó váltókat elméletileg lehet használni bármilyen váltókarral, ha a fokozatok stimmelnek? Tehát például montis váltókar is tudja mûködtetni az országúti váltókat megfelelõen?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Az kellemetlen! De ha kopás, akkor minden esetben csinálná? Vagy nem feltétlen?

Nem feltétlen.

Moncsa1978

Moncsa1978

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Az kellemetlen! De ha kopás, akkor minden esetben csinálná? Vagy nem feltétlen?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Köszi! Megnézem a fület! Ha a váltókarral van gond, javítható?

Ha csak koszolódás, kenés gondja van akkor igen. De ha kopás akkor nem, nincs hozzá semmilyen alkatrész.