Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7441 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

pedalfordulat, pulzus, sebesseg alapjan eleg jol el lehetne donteni, hogy melyik legyen az optimalis fokozat. ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne felulbiralni (meg egyenileg megszabhatnad a valtasi szabalyokat). plusz azt is meg lehetne oldani, hogy a valtas linearis legyen az elso es hatso attetelek kombinaciojaval (tehat auto valtana elol, es skalazna tovabb hatul).

Szerintem az én szoftverem sokkal jobb :) , mint bármelyik programozott váltó lesz valaha.

A sebesség mindent megold.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

És mégis mit szeretnél bele programozni?
Az automatizmuson meg már túl vannak a mérnökök, aztán mégsem terjedt el, hiszen azért nem egy buta autómotorról van szó. A bringásnak van lába, vannak "érzékelõi", van egy nagyon komplex agya (na jó, láttunk már olyat, akire ez nem feltétlenül igaz :)), el tudja dönteni, hogy mikor váltson.

pedalfordulat, pulzus, sebesseg alapjan eleg jol el lehetne donteni, hogy melyik legyen az optimalis fokozat. ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne felulbiralni (meg egyenileg megszabhatnad a valtasi szabalyokat). plusz azt is meg lehetne oldani, hogy a valtas linearis legyen az elso es hatso attetelek kombinaciojaval (tehat auto valtana elol, es skalazna tovabb hatul).

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
És mégis mit szeretnél bele programozni?
Az automatizmuson meg már túl vannak a mérnökök, aztán mégsem terjedt el, hiszen azért nem egy buta autómotorról van szó. A bringásnak van lába, vannak "érzékelõi", van egy nagyon komplex agya (na jó, láttunk már olyat, akire ez nem feltétlenül igaz :)), el tudja dönteni, hogy mikor váltson.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Szerintem 1-2év és jön az elektromos xtr. Számomra a 10es rendszer totál felesleges, sokkal jobban izgat pl., hogy mikor dobják piacra a Rohloffék az új agyváltójukat. Errõl valaki tud valami újat?

ez az elektromos valtas akkor lesz erdekes, ha programozhato es automatizalhato lesz.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Saját tapasztalatom nincs vele, egyelõre még 9est használok, nem látom, hogy nekem a 10-es egy forradalmi újítás lenne. De akivel beszéltem a 10-est használók közül, senki nem panaszkodott rá.

hat en sem valasztanam, hanem az van rajta (mindig oda lyukadok ki, hogy olcsobb komplett bringat venni, es par cuccot cserelni rajta). egy slx vagy afelett teljesen mindegy szamomra. valt-valt :) a mostani 9es x7-x9 sramot sem valtanam le sose.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Szerintem 1-2év és jön az elektromos xtr. Számomra a 10es rendszer totál felesleges, sokkal jobban izgat pl., hogy mikor dobják piacra a Rohloffék az új agyváltójukat. Errõl valaki tud valami újat?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

es milyen amugy a 10es rendszer megbizhatosagra? tartossagra?

Saját tapasztalatom nincs vele, egyelõre még 9est használok, nem látom, hogy nekem a 10-es egy forradalmi újítás lenne. De akivel beszéltem a 10-est használók közül, senki nem panaszkodott rá.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

A 10es xt az még az elõzõ szériához tartozik. 2011ben az xtr lett új és mint mindig ilyenkor egy-két másik szett is megkapja az újítást ugyanabban az évben, pl 2007-ben a 2-way release, most pedig a 10 sebesség hátul. Az új xt 2012-ben jön ki, az slx pedig 2013-ban.

es milyen amugy a 10es rendszer megbizhatosagra? tartossagra?

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Minden évben újat kell venni és kész! :D

Mondjuk X9-nél nincsenek ekkora változások évente aztán mégis mûködik (mint ahogy a Símanók is, de ugye 'innovate or die').

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

slxet az nem ujitjak meg? fura, hogy 2011ben jott a 10es xt, aztan 2012ben mar itt is a frissitese. ez alapjan sz*r az elozo? az slxre sem vet tul jo fenyt, pedig gondolkodom rajta (komplett bringan van).

A 10es xt az még az elõzõ szériához tartozik. 2011ben az xtr lett új és mint mindig ilyenkor egy-két másik szett is megkapja az újítást ugyanabban az évben, pl 2007-ben a 2-way release, most pedig a 10 sebesség hátul. Az új xt 2012-ben jön ki, az slx pedig 2013-ban.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
slxet az nem ujitjak meg? fura, hogy 2011ben jott a 10es xt, aztan 2012ben mar itt is a frissitese. ez alapjan sz*r az elozo? az slxre sem vet tul jo fenyt, pedig gondolkodom rajta (komplett bringan van).

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
olvasgassatok, 012-esben lesz (ami kb már kapható)

Shimano 2012 MTB újdonságok
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
"When I asked if this applied to XTR shifters as well, he said that instant release is no longer offered on any Shimano shifters."

Ezekszerint mindegyik ilyen.

"lack of instant shift is intentional as returning to the push/release system will lead to better shifting"

Ha igaz, amit ír, a Shimano szerint így jobb lesz a váltás. Az más kérdés, hogy részemrõl felejtõs. :)

adam553

adam553

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Hát köszi!

Ezek szerint ez van. Vajon ezt a visszalépést miért kellett megtenni? Persze ott az XTR aminél megvan ez a funkció, de az horror ár.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Nem tudnak több újdonságot kitalálni és visszafejlesztenek vagy már ezen is spórolnak. Igényes.

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Ezt találtam hirtelen az új XT-vel kapcsolatban;

mtbr: Instant Release on XT Dynasys Shifters? - Mountain Bike Review
hivatalos: Product

Ezek szerint nincs IR.

adam553

adam553

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!

Az új 10-es XT váltókarral kapcsolatban lenne kérdésem. A 2011-es shimano katalógusban nem szerepel mellette az azonnali oldás funkció (instant release). Az elõzõ 9-es XT váltókarnál ez megvolt. Az újban tényleg nincs benne vagy csak kimaradt a katalógusból? Mert ugye pont ez az a funkció amivel az XT jobb a többinél.

Köszi a válaszokat.

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Hali!
SRAM XX- hátsó váltót használ már valaki?
Tapasztalat, vélemény érdekelne.
3*9 rendszerbe tenném, a jó öreg ERA pro-m ra.
-Fel kell szerelni egy légfüggönyt, hogy kisebb legyen a légcsere
-Ez a légfüggöny átlátszó???
/idézet egy Miskolci egyetemi kollégium mûszaki vezetõje és köztem zajlott beszélgetésbõl./ Kimentem a kocsiba röhögni)

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

A jelenlegi váltód JÓ! Így áll HELYESEN! NE NÉZEGESD! TEKERJ!

Még párszor elesek és akkor majd beljebb fog állni. ;) :) :)

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
megmértem a váz sarutávolsága 138mm,de mikor a gyorszárral húztam össze rengetegnek tûnt.felrakom a sort és a láncot,aztán megnézzük mit hoz ki magából mûködés közben,ha jó nem is érdekel már,hogy hogyan áll.a perspektíva meg tényleg csalóka...
köszi Srácok türelmet.