Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7430 hozzászólás a témában

sajtosp

sajtosp

vendég

• fórumtag
  • 200 hozzászólás
Sziasztok!

A segítségeteket kérem!

Múlt héten történt meg valam az eset, hogy túrázás közben egyszercsak nem váltott a hátsó váltóm. Szemrevételezés után feltûnt, hogy a vázba kapaszkodó elem túlságosan messze van a vázon található körömtõl, és az "alátéten" található fül egyszerûen túlfordult rajta. Ezzel elérte azt, hogy a festés is lekopott, így már semmi sem tartja a helyén és elfordul.

link

Tegnap ezt az elemet leszereltem, és a síkból kilógó körmöt megkalapáltam. Így közelebb került a vázhoz, viszont végigrepedt. Úgy az anyag feléig. Nem különösebben aggódom, de inkább jobb a békesség.

Lehet ilyen elemet kapni valahol? Vagy mit lehet tenni ilyenkor? Ha beszerzek egy újat.

Sp

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.236 hozzászólás
Nekem az oldalvágó=oldalcsipõ, leginkább a körömcsipeszre hasonlit a mûködési elve.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Én úgy vágom, hogy egy sima 500 ft-os oldalvágóba befogom, leteszem a foldre és egy nagy kalapáccsal gyors mozdulattal récsapok. Igy olyan gyorsan vágódik el, hogy nem nyomódik össze a ház és nem is kell nyiszatolni.:)

oldalvágó = hidegvágó?
mert mifelénk így hívják. szóval egy darab vas, aminek a vége éles és nagyon hasonlít a vésõre?! mert akkor egyrõl beszélünk

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.236 hozzászólás
Én úgy vágom, hogy egy sima 500 ft-os oldalvágóba befogom, leteszem a foldre és egy nagy kalapáccsal gyors mozdulattal récsapok. Igy olyan gyorsan vágódik el, hogy nem nyomódik össze a ház és nem is kell nyiszatolni.:)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a shimano azert jo mert iszonyat sokaig birja, a park meg mert amig uj, addig mindent vag. mindent.

Feltöltött kép Feltöltött kép
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Én Dremel multifunkciós kéziszerszámmal vágom. Olyan, mint a flex, csak többmindenre jó.
http://www.dremeleur...tart/index.html
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
van kreatívabb:) én a FLEXet használom, hisz az nem roncsol semmit, ahogy van eltünik a felesleges rész róla:)
nekem bevált:) igaz kicsit zajos, de mindent a célért!

parej

parej

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
ilyen egyszerû. de jó lenne egy kicsit kreatívabbnak lenni. :) köszi, thez
now I lay me down to sleep
pray the lord my soul to keep

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
persze, hisz ilyenkor a benne levõ teflon réteget is összenyomod:)
amúgy erõsen egyenesen elcsíped, majd egy hegyes dologgal járhatóvá teszed a végét. így a bowden is szabadon tud majd közlekedni a bowdenházban.

parej

parej

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Túl vagyok életem elsõ full bowden cseréjén. Magamhoz képest egész jó. :) Ami nem ment teljesen simán, az a bowdenház vágás. Vettem tuti szerszámot: B+. A bowdent vágta is gyönyörûen, könnyedén, ahogy kell. A házat viszont nem igazán. A Shimanot sem sikerült tökéletesen, majd a Jagwire-t sem. Azt szeretném kérdezni, van valami trükk, hogy hogyan kell vágni? (merõlegesen, szalámiszerûen, mittoménhogyan) Néhányszor annyira nem sikerált, hogy még a bowden sem gyütt ki a házból. :(

köszi, parej

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
shimano váltókhoz van adapter, minden fajta váltóhoz.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
lehet venni boltban is alá valami biz-baszt. én is vettem, de nem tudtam használni :(
aztán vágtunk egy darab PVC csövet, kicsit csiszolgattunk rajt, lefestettem az élét és azóta (kb. 2éve) tökéletesen állja a helyét.
szerintem ez a legolcsóbb megoldás, mégha kicsit gányolás is, bár szerintem semmiben nem különbözik egy bolti alátéttõl...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy esetleg egy 34.9mm-es bilincsel szerelt elsõ váltót, biztonságosan lehet e rögzíteni egy 31.8-as vázcsõre. Gondolom lehet valamit tenni a bilincs belsejébe de hát elsõre nem tûnik valami tuti megoldásnak.
Elõlre is köcc!

Keiko

Keiko

törzsvendég

• fórumtag
  • 419 hozzászólás
Lehet, hogy buta kérdés, de én ugye nõ vagyok ;)
Szóval LX elsõ váltókarral az a gondom, hogy nagyon hosszú az útja a karnak, tehát sokat kell benyomni, hogy átváltson, a kezem meg kicsi. Lehet ezt hekkelni vhogy, vagy növesszek mûkörmöt és váltsak azzal? :D Aliviom volt korábban, azzal nem volt gondom kis kezem ellenére sem...

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás
Áttételezés nélküli húzás. Tehát annyit húzol a bowdenen mint amennyit mozdul a váltó. Elvileg.
A shimanoé 2:1. Tehát 1-et húzol, 2 lesz belõle:)

parej

parej

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Köszi a sok tanácsért. Akkor már azt is megkérdezném, mit jelent "az 1:1 húzás"?
parej

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

Segítséget szeretnék kérni. Müxik a 8-as kazetta a 9-es váltókarral? Szeretném lecserélni a régi fék-váltókaromat, de alig találok 8-ast, pedig nekem hátul csak 8 fogaskerekm van. köszi, parej

van nem egy bolt ahol vannak retró 8as váltókarok rendesbõl, illl van alivio meg még sramból is akad úgyemléxem 8as trigger.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
sram trx?
Feltöltött kép

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás
Sram sx-4 váltókarok, ugyanilyen váltókkal, sztem mindent tud amit egy "olcsónjót" váltószettnek kell.
Shimanoval "sajnos" (?) nem kompatibilis, mert 1:1 es a bowdenhúzása.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
SRAMnak van kiváló Shimano kompatibilis váltókarja viszonylag jó áron.
Csak azért mondom, ha esetleg Alivio 8as nem felelne meg.