Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Váltók, váltókarok
Indította
zsizso
, 2005. március 04. 13:20
Írta 2006. július 10. - 12:58
Sziasztok!
A segítségeteket kérem!
Múlt héten történt meg valam az eset, hogy túrázás közben egyszercsak nem váltott a hátsó váltóm. Szemrevételezés után feltûnt, hogy a vázba kapaszkodó elem túlságosan messze van a vázon található körömtõl, és az "alátéten" található fül egyszerûen túlfordult rajta. Ezzel elérte azt, hogy a festés is lekopott, így már semmi sem tartja a helyén és elfordul.
link
Tegnap ezt az elemet leszereltem, és a síkból kilógó körmöt megkalapáltam. Így közelebb került a vázhoz, viszont végigrepedt. Úgy az anyag feléig. Nem különösebben aggódom, de inkább jobb a békesség.
Lehet ilyen elemet kapni valahol? Vagy mit lehet tenni ilyenkor? Ha beszerzek egy újat.
Sp
A segítségeteket kérem!
Múlt héten történt meg valam az eset, hogy túrázás közben egyszercsak nem váltott a hátsó váltóm. Szemrevételezés után feltûnt, hogy a vázba kapaszkodó elem túlságosan messze van a vázon található körömtõl, és az "alátéten" található fül egyszerûen túlfordult rajta. Ezzel elérte azt, hogy a festés is lekopott, így már semmi sem tartja a helyén és elfordul.
link
Tegnap ezt az elemet leszereltem, és a síkból kilógó körmöt megkalapáltam. Így közelebb került a vázhoz, viszont végigrepedt. Úgy az anyag feléig. Nem különösebben aggódom, de inkább jobb a békesség.
Lehet ilyen elemet kapni valahol? Vagy mit lehet tenni ilyenkor? Ha beszerzek egy újat.
Sp
Írta 2006. július 10. - 09:22
Nekem az oldalvágó=oldalcsipõ, leginkább a körömcsipeszre hasonlit a mûködési elve.
Írta 2006. július 10. - 08:54
Én úgy vágom, hogy egy sima 500 ft-os oldalvágóba befogom, leteszem a foldre és egy nagy kalapáccsal gyors mozdulattal récsapok. Igy olyan gyorsan vágódik el, hogy nem nyomódik össze a ház és nem is kell nyiszatolni.
oldalvágó = hidegvágó?
mert mifelénk így hívják. szóval egy darab vas, aminek a vége éles és nagyon hasonlít a vésõre?! mert akkor egyrõl beszélünk
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2006. július 10. - 07:50
Én úgy vágom, hogy egy sima 500 ft-os oldalvágóba befogom, leteszem a foldre és egy nagy kalapáccsal gyors mozdulattal récsapok. Igy olyan gyorsan vágódik el, hogy nem nyomódik össze a ház és nem is kell nyiszatolni.
Írta 2006. július 09. - 16:36
a shimano azert jo mert iszonyat sokaig birja, a park meg mert amig uj, addig mindent vag. mindent.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2006. július 09. - 14:51
Én Dremel multifunkciós kéziszerszámmal vágom. Olyan, mint a flex, csak többmindenre jó.
http://www.dremeleur...tart/index.html
http://www.dremeleur...tart/index.html
White Horse
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
Írta 2006. július 09. - 14:01
van kreatívabb:) én a FLEXet használom, hisz az nem roncsol semmit, ahogy van eltünik a felesleges rész róla:)
nekem bevált:) igaz kicsit zajos, de mindent a célért!
nekem bevált:) igaz kicsit zajos, de mindent a célért!
Írta 2006. július 09. - 13:56
ilyen egyszerû. de jó lenne egy kicsit kreatívabbnak lenni. köszi, thez
now I lay me down to sleep
pray the lord my soul to keep
Írta 2006. július 09. - 11:47
persze, hisz ilyenkor a benne levõ teflon réteget is összenyomod:)
amúgy erõsen egyenesen elcsíped, majd egy hegyes dologgal járhatóvá teszed a végét. így a bowden is szabadon tud majd közlekedni a bowdenházban.
amúgy erõsen egyenesen elcsíped, majd egy hegyes dologgal járhatóvá teszed a végét. így a bowden is szabadon tud majd közlekedni a bowdenházban.
Írta 2006. július 09. - 11:45
Túl vagyok életem elsõ full bowden cseréjén. Magamhoz képest egész jó. Ami nem ment teljesen simán, az a bowdenház vágás. Vettem tuti szerszámot: B+. A bowdent vágta is gyönyörûen, könnyedén, ahogy kell. A házat viszont nem igazán. A Shimanot sem sikerült tökéletesen, majd a Jagwire-t sem. Azt szeretném kérdezni, van valami trükk, hogy hogyan kell vágni? (merõlegesen, szalámiszerûen, mittoménhogyan) Néhányszor annyira nem sikerált, hogy még a bowden sem gyütt ki a házból.
köszi, parej
köszi, parej
Írta 2006. július 09. - 11:22
Írta 2006. július 09. - 09:51
lehet venni boltban is alá valami biz-baszt. én is vettem, de nem tudtam használni
aztán vágtunk egy darab PVC csövet, kicsit csiszolgattunk rajt, lefestettem az élét és azóta (kb. 2éve) tökéletesen állja a helyét.
szerintem ez a legolcsóbb megoldás, mégha kicsit gányolás is, bár szerintem semmiben nem különbözik egy bolti alátéttõl...
aztán vágtunk egy darab PVC csövet, kicsit csiszolgattunk rajt, lefestettem az élét és azóta (kb. 2éve) tökéletesen állja a helyét.
szerintem ez a legolcsóbb megoldás, mégha kicsit gányolás is, bár szerintem semmiben nem különbözik egy bolti alátéttõl...
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2006. július 09. - 08:52
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy esetleg egy 34.9mm-es bilincsel szerelt elsõ váltót, biztonságosan lehet e rögzíteni egy 31.8-as vázcsõre. Gondolom lehet valamit tenni a bilincs belsejébe de hát elsõre nem tûnik valami tuti megoldásnak.
Elõlre is köcc!
Olyan kérdésem lenne, hogy esetleg egy 34.9mm-es bilincsel szerelt elsõ váltót, biztonságosan lehet e rögzíteni egy 31.8-as vázcsõre. Gondolom lehet valamit tenni a bilincs belsejébe de hát elsõre nem tûnik valami tuti megoldásnak.
Elõlre is köcc!
Írta 2006. július 07. - 13:18
Lehet, hogy buta kérdés, de én ugye nõ vagyok
Szóval LX elsõ váltókarral az a gondom, hogy nagyon hosszú az útja a karnak, tehát sokat kell benyomni, hogy átváltson, a kezem meg kicsi. Lehet ezt hekkelni vhogy, vagy növesszek mûkörmöt és váltsak azzal? Aliviom volt korábban, azzal nem volt gondom kis kezem ellenére sem...
Szóval LX elsõ váltókarral az a gondom, hogy nagyon hosszú az útja a karnak, tehát sokat kell benyomni, hogy átváltson, a kezem meg kicsi. Lehet ezt hekkelni vhogy, vagy növesszek mûkörmöt és váltsak azzal? Aliviom volt korábban, azzal nem volt gondom kis kezem ellenére sem...
Írta 2006. július 07. - 07:25
Áttételezés nélküli húzás. Tehát annyit húzol a bowdenen mint amennyit mozdul a váltó. Elvileg.
A shimanoé 2:1. Tehát 1-et húzol, 2 lesz belõle:)
A shimanoé 2:1. Tehát 1-et húzol, 2 lesz belõle:)
Írta 2006. július 07. - 02:54
Köszi a sok tanácsért. Akkor már azt is megkérdezném, mit jelent "az 1:1 húzás"?
parej
parej
Írta 2006. július 06. - 21:46
van nem egy bolt ahol vannak retró 8as váltókarok rendesbõl, illl van alivio meg még sramból is akad úgyemléxem 8as trigger.Segítséget szeretnék kérni. Müxik a 8-as kazetta a 9-es váltókarral? Szeretném lecserélni a régi fék-váltókaromat, de alig találok 8-ast, pedig nekem hátul csak 8 fogaskerekm van. köszi, parej
Írta 2006. július 06. - 12:53
Írta 2006. július 06. - 12:42
Sram sx-4 váltókarok, ugyanilyen váltókkal, sztem mindent tud amit egy "olcsónjót" váltószettnek kell.
Shimanoval "sajnos" (?) nem kompatibilis, mert 1:1 es a bowdenhúzása.
Shimanoval "sajnos" (?) nem kompatibilis, mert 1:1 es a bowdenhúzása.
Írta 2006. július 06. - 12:31
SRAMnak van kiváló Shimano kompatibilis váltókarja viszonylag jó áron.
Csak azért mondom, ha esetleg Alivio 8as nem felelne meg.
Csak azért mondom, ha esetleg Alivio 8as nem felelne meg.