Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7441 hozzászólás a témában

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.366 hozzászólás
Nem olvastam az elõzményeket, de lehet megérné megmutatni egy szervizesnek. Hátha.

purge4

purge4

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás

eddig nem sok emberrõl tudok aki ilyet csinált volna.
egy váltócsere ezerszer egyszerübb.
láncugrálást meg tuti hogy nem a hosszú kanál okozza

Gondolom, hogy nem sokan csinálják, ezért is itt érdeklõdök, hátha mégis valaki olyan kattant, hogy szétszed több váltót, majd cserélgeti az alkatrészeket.
A másik indokom, hogy a rövid kanalas váltók (mtb) drágák, soha nem lehet õket árleszállítással kifogni. Most vegyek emiatt egy újat v. keresek egy használt országúti váltót rövid kanállal?
A másik, hogy nem is a láncugrálás, hanem a bizonytalan váltás feszítés zavar. Egy xt váltó sram soron sram lánccal ne betegeskedjen nekem, mert többet várna az ember. Hajdanán a nem éppen profinak szánt stx jobban csinálta mindezt...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
eddig nem sok emberrõl tudok aki ilyet csinált volna.
egy váltócsere ezerszer egyszerübb.
láncugrálást meg tuti hogy nem a hosszú kanál okozza

purge4

purge4

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy shimano váltókanalak mutatnak-e v.mi kompatibilítást egymással? van egy xt váltóm hosszú kanállal, s szívesen cserélném rövidebbre, mert még most is ugrál a lánc hogy rugóerõt állítottam.
Az is érdekelne, hogy országuti kanalat be lehet-e tenni xt-be?

Köszi!

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Az acera elsõ váltó megy 9-es hajtómûvel, és lánccal is. Edzõbicómon az van Truva Stylo karral Pc69 lánccal. Gond nélkül mûködik.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

Acera manapság 8 sebességes.
Elsõ váltóval szerintem 8as rendszernél nem lehet gond, hátsót viszont cserélni kell. Igen, ilyen esetben érdemes már 9es hátsó váltóval kezdeni, mert akkor azt késõbb nem kell cserélni. Ha Deore hátsó agyat veszel, arra jó 8-9es sor is.
9es rendszerre való átállás többletköltsége a hátsó sor meg a váltókarok a nyolcashoz képest a te esetedben. Srammal lehet olcsósítani. :D

az én acera-m 7-es (a fogaskoszorú meg a váltókaorom - revoshift is).

szóval azt mondod, hogy szerinted maradhat az elsõ acrea váltó, annak ellenére
hogy a 9 sebességes hátsó váltót és fogaskoszorút és hajtómûvet veszek hozzá?
amúgy b+ country agyat tervezek venni mert az feleannyi mint a deore
és a polarisokon is az van deore-hoz.

szal mûködni fog a mostani 3x7-es elsõváltóm ha veszek 9-es deore hátsót meg 3x9-es váltókarokat és 9-es fogaskoszorút (meg 3x9-es hajtómûvet)?

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Acera manapság 8 sebességes.
Elsõ váltóval szerintem 8as rendszernél nem lehet gond, hátsót viszont cserélni kell. Igen, ilyen esetben érdemes már 9es hátsó váltóval kezdeni, mert akkor azt késõbb nem kell cserélni. Ha Deore hátsó agyat veszel, arra jó 8-9es sor is.
9es rendszerre való átállás többletköltsége a hátsó sor meg a váltókarok a nyolcashoz képest a te esetedben. Srammal lehet olcsósítani. :D

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás
lenne egy összetett kérdésem:

jelenleg egy acera váltószettem van (elöl, hátul, revoshift, prowheel hajtómû)

le szeretném cserélni egy deore-ra.

nézegettem, hogy a gyári magellan polarison a következõ felszereltség van:
váltókar: alivio (8 seb)
váltó elsõ: acera
váltó hátsó: deore
hajtómû: truvativ isoflow (42/32/22 - 8 sebességes)

azt nem értem hogy az én acera váltócuccom 7 sebességes
és akkor az elsõ váltónál ez nem stimmel mert az acera nem tud 8/9 sebességes
hajtómûvet fogadni (vagy igen?)

szóval a kérdés hogy szerintetek, hogy úszom meg a legolsóbban?
ami tuti hogy veszek hátsó agyat meg fogaskoszorút (az mindenképpen kell).
és ha már deore-t veszek, akkor miért 8 sebességesre csináljam?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Jól gondolod.:)

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 hozzászólás
  • LocationBad Goisern
Jól gondolom, hogy ez a váltókanál nem megfelelõ pozícióban van?

http://pix.bikemag.h...192454&cat=2677

alternatter

alternatter

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Hmm...
Átnéztem a láncot, szerintem nincs megszorulva sehol, bár hozzá kell tennem, hogy nem találkoztam még efféle problémával, tehát tapasztalatom kevés...
Amit Brick említett az viszont roppant gyanús, ugyanis a középsô tányér van a legjobban elhasználódva. Talán a szétnyúzott láncot probléma nélkül vezeti...
Ha lesz rá keret cserélem a két alutányért is és jelzem az eredményt...
Köszi a tippeket és segítségeket!

Brick

Brick

vendég

• fórumtag
  • 86 hozzászólás
Nálam is volt ilyen. Kiderült, hogy a kopott középsõ tányér kicsit felkapja a láncot és visszaejti. Három láncból csak kettõvel csinálta. Ezt is érdemes vizsgálni.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
ugyanez. váltogatott, rángatta, ugrált. megnéztem, és egy szem meg volt szorulva. itthon kiszedtem a külsõt, patentszemet be a helyére, és kész is!

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás
tuti, hogy nincs megszorult szem? nekem akkor csinálta ezt, amikor össze lett nyomva alánc, és szoros lett, meg volt szorulva a szem. új patentszem, nincs szorulás-> minden ok! nézegesd végig...

alternatter

alternatter

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Hi
További érdekességek:
Alapos lánctisztítással/vizsgálattal sajna nem jártam sikerrel, ismételten rángatta a lánc a váltókanalat. Kipróbáltam a régi lánc visszahelyezését, melynek hatására megszûnt a probléma. A két lánc között csupán egy apró eltérés van (Sram PC59-es típusról van szó): a régi darabon egy "C4" a friss láncon pedig egy "F4" felirat éktelenkedik...
Rövid, sikertelen keresgélés után az lenne a kérdésem, hogy: tudja valaki milyen infót rejtenek ezek a kódok?
Köszönöm!

Natter

alternatter

alternatter

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Váltófül egyenességén ha a két görgô (hátulról nézve) a tengelyre egyvonalban merôleges pozicióját érted, akkor igen (szemre). A láncos tippet köszönöm, este átnézem.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nezd vegig a lancot, hogy nincs e benne megszorult szem, aztan nezd meg hogy a High feliratos csavart ha alligatod kifele befele, neme jobb lesz. valtoful egyenes?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

alternatter

alternatter

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Sziasztok!

Akadt egy kis gondom hátsó váltó beállításával...
...hátha valakinek volt már hasonló problémája:
- Adott egy új koszorú, új lánc, és egy LX váltó (sajna görgôket nem kaptam).
- Megitélésem szerint minden szépen be van állítva, de mégis amikor a lánc elöl a középsô tányéron helyezkedik el a hátsó váltó kanala "rángatózni" kezd (csak néhány centimétert de nagyon zavaró, kissé dobálja is a láncot).

Köszi a segítséget!
Natt3r

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás

ha jól tévedek idén már lehet venni mindkét fajtát.
legalábbis xt bõl meg lx bõl biztos

lehet venni persze, csak a '06-os LX és XT ismét hagyományos, tehát azzal "fordítva" mûködne a dual-control. volt szerencsém ehhez, mert elõbb voltak dual-controljaim, mint fordított rugós váltóm: mûködni mûködik, csak leváltani kettõt tudsz, fel meg csak egyet ;)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

fordított rugós váltóknál persze, tehát XT, LX, de nem az idei, mert azok asszem újra hagyományosak

ha jól tévedek idén már lehet venni mindkét fajtát.
legalábbis xt bõl meg lx bõl biztos

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu