Volt itt bárki, aki furcsának találta azt, hogy a régi, 2001-előtti campagnolo hátsó váltók a más bowdenhúzás miatt nem szeretik az új váltókarokat?
Nos, kiderült: elvannak ám, csak sunyi módon shimano hézagolású sorral. Persze "kiszámolva" "elvileg" tényleg 10s campa váltókar-2001 előtti campa hátsó váltó-10s shimano sor jön ki "teljesen zöldutas" kombinációnak, de szkeptikus voltam..
Kipróbálva, működik. 10s Centaur váltókar, ezer éves Mirázs hátsó váltó, BBB10s lánc és SRAM PG1050 lánckeréksor..
"Bringa: 10s sram sor meg van (asszem a rival szetthez tartozik, a felső 3 fokozat alu kengyeles egyben, a többi egyenként cserlhetző), BBB Ni-Ni lánc. régi típusú campa váltó az új centaur 10s karral shimano kompatibilis, de már nem csak elméletben. Úgy működik, mintha eleve így tervezték volna….Amúgy egy 11-26-os sor kaptam, de vettem hozzá még egy 16t lánckereket, mert hiányzott, a 11t pedig nem kellett, így most 12-13-14-15-16-17-19-21-23-26 mindez 39-52-vel."
Viszont az időpont, mikor ezt a "fülest" kaptam, érdekes.. Tegnap éjszaka 23óra 57perckor.. :| 
Viszont ezt akkor el...tam, nem kicsit, nagyon.. Megvettem a 10s campa kerékszettet, erre kiderül, hogy a mostani hátsó váltómmal a 10s kar hibátlanul zongorázna egy 10s shimano lánckeréksoron.. 10s campa sorhoz viszont új váltó is kelleni fog.. -.-'
Vejne módosította - 2015. január 01. - 19:48