nekem meg jobban bejön a sram kar, de ez nyilván egyénfügõ....Én a karok elrendezése miatt maradtam a Shimanonál, a Sramra sehogy sem állt rá a kezem. Már a 200GS sem volt szimpatikus. A kotyogás általános, csak az XTR karja nem lötyög.
Jelentkezz be Regisztrálj

Váltók, váltókarok
Írta 2006. december 02. - 11:01

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. december 02. - 02:26

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2006. december 02. - 01:13

Most STX-RC-m van, de ezt vissza akarom rakni a régi bringára, és valami kell az újra. Lehet hülyeség, de rosszabbat nem akarok venni, ha meg már új váltók és váltókarok, akkor gondoltam legyen 9-es...így jutottam el a shimano-sram "vitáig", sõt, ugye még azon bellül sem tudok dönteni a tekerõs-pöckölõs kérdésben...sztem nyugodtan vedd meg a 8as aliviot. volt 8as xt-m, de annak nem igazan jott be a mukodese. xtr-t ha latsz, el ne engedd!!
meg tan van sram attack trigger 8-as is :chin: az is jo lehet.
Azért kösz!
edit: egy 8-as ÚJ XTR-ért kis túlzással minden pénzt megadnék...örökös lenne...
edit 2: ha meg már sram-ot veszek, akkor legyen 1:1-es...szerintem

Írta 2006. december 02. - 01:08

meg tan van sram attack trigger 8-as is :chin: az is jo lehet.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2006. december 02. - 00:26

Te mit választanál? Kint milyen tapasztalatok vannak velük? Mivel 8-asban nincsen "normális" váltókar, marad a váltás 9-esre...Shimano vs. SRAM (pöckölõs vagy tekerõs)?ez egyreszt butasag, masreszt meg mennyibe kerul egy bovden? kulonben meg jot tesz a bringadnak, ha csereled a bovdent relativ gyakran, nem lassul be a dzsuvatol.
edit: Túrom a netet, számolgatom az árakat, kombinációkat...mondjuk szerintem ilyen szinten nem vehetek "szart", de megijeszt a sok lehetõség...:wtf: Tudom, hogy végül nekem kell döntenem, de nem tudom mindet kipróbálni, pedig úgy valószínûleg könnyebb lenne...

Írta 2006. december 02. - 00:07

Az utóbbi 2-3 évben shimanom volt, de a 9-est meg sokan szidják, hogy 2-3 havonta bovdencsere...
ez egyreszt butasag, masreszt meg mennyibe kerul egy bovden? kulonben meg jot tesz a bringadnak, ha csereled a bovdent relativ gyakran, nem lassul be a dzsuvatol.
a mai alivioval, meg épphogy komolyabban túrázni lehet:(
munkatarsam masfel even keresztul bringazott a vilagban [minden foldreszen jart] egy olcso marin acelvazas montival. ilyen alivio valtokar volt rajta, es kozte volt annak a par dolognak, amit nem kellett lecserelnie egesz ido alatt.
nekem meg volt stx-em is, meg RC-m is, es kilogosodott mindketto fel ev utan. mukodik meg minden, sot meg mindig nagyon jo valtokarnak tartom, de nem hiszem, hogy fenyevnyi kulonbseg lenne az es az alivio kozott. mechanikailag kulonben is ugyanaz. a muanyag burok rajta az csak diszites
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2006. december 01. - 23:34

Oké, kösz!nekem van mind 2 , egyelõre bírják, gond nélkül...x9-cel van mind2, ugyanolyan precízek.......
Miért ilyen nehéz dönteni?! Vagy csak én parázom túl a dolgot...ráadásul most találtam 8-as XT váltókart...még egy variáció...:wtf:

Írta 2006. december 01. - 23:16

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. december 01. - 22:17

A 184-5 centimhez arányos a kezem szerintem. Régebben volt 800-as X-Rayem egy bõ évig, az annyira nem volt szimpi, de állítólag a mostaniakhoz képest annak nagyon ratyi volt a bovdenhúzási rendszere... meg azért csak X.O (de lehet csak benyelem a marketingdumát) Az utóbbi 2-3 évben shimanom volt, de a 9-est meg sokan szidják, hogy 2-3 havonta bovdencsere...ha nagy a kezed és/vagy markolatváltót használtál csak, akkor a gripkó
ha eddig shimano karod volt, akkor az x.9
És ha pöckölõs, akkor érdemes megvárni a '07-est?

Írta 2006. december 01. - 21:58

ha eddig shimano karod volt, akkor az x.9
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2006. december 01. - 21:38

Péter
edit: ha valakinek van/tud eladó 8-as XTR váltókart, akkor szóljon legyen oly kedves...

Írta 2006. december 01. - 10:08

különbséget amúgy nem érzek az aliviohoz.. szépen pakolgat, dehát egy teljesen új rendszer pakolgasson is.
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2006. december 01. - 09:10

Ezzel nem egészen értek egyet. A régi STX nagyjából megfelelõje a mai alivionak, de az RC volt a hobby verseny verzió. 3 évig mentem azzal, és semmi baja nem volt, a mai alivioval, meg épphogy komolyabban túrázni lehet:(~ alivio.
kinézetben, és minõségben is.
pénzt sokat ne akarj érte adni:)
fekete test, elvileg ezüst bilincs.
Üdv:Thy
Írta 2006. november 30. - 22:07

Írjátok meg a véleményeteket legyetek szívesek a sram 9.0 sl marokváltóról. Érdemes-e ilyet venni.
Írta 2006. november 27. - 18:03

sikerült letörnöm a hátsó váltó papucsomat!(remélem így hívják)
Nem kellet vele sokat erõlködnöm 1 kanyar nagy recsegés ropogás és halászhattam ki a küllõk közül a hátsó váltóm

Írta 2006. november 27. - 16:30

RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2006. november 27. - 15:55

amúgy mivel kiskereskedelmi boltban dolgozom (elvileg) ezért tartunk efféléket is.
van arany dekor spré, van arany glitter, arany körömlakk, sõt még arany(nejuteszembe a hivatalos neve) festékes filc is.
de nemhinném, hogy nekiállok gányolni :-) anynira nem ragaszkodom az arany színhez.
thez: már megrendeltem, úgyhogy...

nade kezdünk offolni.. :chin:
Írta 2006. november 27. - 15:49

Írta 2006. november 27. - 15:46

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2006. november 27. - 15:30

(tudom szembesültem a boltban hogy lx 9esben létezik. (de gold pölö abból se)