Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7430 hozzászólás a témában

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

X.O markolatváltó, vagy X.9 pöckölõs? Nem a szubjektív dolgok érdekelnének, hanem hogy minõségileg, tartósság, megbízhatóság, ilyenek szempontjából melyik éri meg jobban? Kb egy árban van, mindkettõ új. Ja, és ha addig nem nyerek a lottón, akkor X.9-es hátsóváltóval lenne... Kösz!
Péter

No hát; nekem ugyanilyen felállásban vannak jelenleg váltókarok, 1 X0 markolat-, és 2 X9 pöcis kar (meg volt X7 markolatos is) , és mechanikára mindkettõ tartós, legalábbis az X0 már ~3, az X9 meg ~2 éves (ha jól emlékszem, elsõ szériásak :) ) és nem koptak el, mint a 2 LX váltókarom, amik a végén használhatatlanná váltak másfél év intenzív használat mellett.az X0 gumija puhább, mint a többié, és mint az ilyen markolatok, foszlik, de még ugyanúgy megvan a mintája, szal azért tartja magát :) cserébe az x9 sérülékenyebb, legalábbis az Authoron bal-jobb oldalt is betörtem már a fokozatkijelzõt :D valszeg tartósabb lesz a markolatváltó, ha más nem, a nagyobb méretek miatt, viszont nehezebb cserélni benne a bovdent, bár ez annyira nem számít gondolom ...

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
kisbicón X.7 es markolatváltó van. eddig jó. tetszik. szimpatikus. kézreáll, nem vált el soha, ha nem akarom, csak szokatlan a Dual Controlról átállva, hogy az eleje nem arra vált, amerre én azt akarom...

1 voks a markolatváltó mellett.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
e-bay?

szerintem találnál jó áron XT-t vagy akár XTR-t is.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Én a karok elrendezése miatt maradtam a Shimanonál, a Sramra sehogy sem állt rá a kezem. Már a 200GS sem volt szimpatikus. A kotyogás általános, csak az XTR karja nem lötyög.

nekem meg jobban bejön a sram kar, de ez nyilván egyénfügõ....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Én a karok elrendezése miatt maradtam a Shimanonál, a Sramra sehogy sem állt rá a kezem. Már a 200GS sem volt szimpatikus. A kotyogás általános, csak az XTR karja nem lötyög.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás

sztem nyugodtan vedd meg a 8as aliviot. volt 8as xt-m, de annak nem igazan jott be a mukodese. xtr-t ha latsz, el ne engedd!!

meg tan van sram attack trigger 8-as is :chin: az is jo lehet.

Most STX-RC-m van, de ezt vissza akarom rakni a régi bringára, és valami kell az újra. Lehet hülyeség, de rosszabbat nem akarok venni, ha meg már új váltók és váltókarok, akkor gondoltam legyen 9-es...így jutottam el a shimano-sram "vitáig", sõt, ugye még azon bellül sem tudok dönteni a tekerõs-pöckölõs kérdésben...
Azért kösz!

edit: egy 8-as ÚJ XTR-ért kis túlzással minden pénzt megadnék...örökös lenne...

edit 2: ha meg már sram-ot veszek, akkor legyen 1:1-es...szerintem
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
sztem nyugodtan vedd meg a 8as aliviot. volt 8as xt-m, de annak nem igazan jott be a mukodese. xtr-t ha latsz, el ne engedd!!

meg tan van sram attack trigger 8-as is :chin: az is jo lehet.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás

ez egyreszt butasag, masreszt meg mennyibe kerul egy bovden? kulonben meg jot tesz a bringadnak, ha csereled a bovdent relativ gyakran, nem lassul be a dzsuvatol.

Te mit választanál? Kint milyen tapasztalatok vannak velük? Mivel 8-asban nincsen "normális" váltókar, marad a váltás 9-esre...Shimano vs. SRAM (pöckölõs vagy tekerõs)?

edit: Túrom a netet, számolgatom az árakat, kombinációkat...mondjuk szerintem ilyen szinten nem vehetek "szart", de megijeszt a sok lehetõség...:wtf: Tudom, hogy végül nekem kell döntenem, de nem tudom mindet kipróbálni, pedig úgy valószínûleg könnyebb lenne...
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Az utóbbi 2-3 évben shimanom volt, de a 9-est meg sokan szidják, hogy 2-3 havonta bovdencsere...

ez egyreszt butasag, masreszt meg mennyibe kerul egy bovden? kulonben meg jot tesz a bringadnak, ha csereled a bovdent relativ gyakran, nem lassul be a dzsuvatol.

a mai alivioval, meg épphogy komolyabban túrázni lehet:(

munkatarsam masfel even keresztul bringazott a vilagban [minden foldreszen jart] egy olcso marin acelvazas montival. ilyen alivio valtokar volt rajta, es kozte volt annak a par dolognak, amit nem kellett lecserelnie egesz ido alatt.
nekem meg volt stx-em is, meg RC-m is, es kilogosodott mindketto fel ev utan. mukodik meg minden, sot meg mindig nagyon jo valtokarnak tartom, de nem hiszem, hogy fenyevnyi kulonbseg lenne az es az alivio kozott. mechanikailag kulonben is ugyanaz. a muanyag burok rajta az csak diszites
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás

nekem van mind 2 , egyelõre bírják, gond nélkül...x9-cel van mind2, ugyanolyan precízek.......

Oké, kösz!
Miért ilyen nehéz dönteni?! Vagy csak én parázom túl a dolgot...ráadásul most találtam 8-as XT váltókart...még egy variáció...:wtf:

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
nekem van mind 2 , egyelõre bírják, gond nélkül...x9-cel van mind2, ugyanolyan precízek.......
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás

ha nagy a kezed és/vagy markolatváltót használtál csak, akkor a gripkó
ha eddig shimano karod volt, akkor az x.9

A 184-5 centimhez arányos a kezem szerintem. Régebben volt 800-as X-Rayem egy bõ évig, az annyira nem volt szimpi, de állítólag a mostaniakhoz képest annak nagyon ratyi volt a bovdenhúzási rendszere... meg azért csak X.O (de lehet csak benyelem a marketingdumát) Az utóbbi 2-3 évben shimanom volt, de a 9-est meg sokan szidják, hogy 2-3 havonta bovdencsere...
És ha pöckölõs, akkor érdemes megvárni a '07-est?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ha nagy a kezed és/vagy markolatváltót használtál csak, akkor a gripkó
ha eddig shimano karod volt, akkor az x.9

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
X.O markolatváltó, vagy X.9 pöckölõs? Nem a szubjektív dolgok érdekelnének, hanem hogy minõségileg, tartósság, megbízhatóság, ilyenek szempontjából melyik éri meg jobban? Kb egy árban van, mindkettõ új. Ja, és ha addig nem nyerek a lottón, akkor X.9-es hátsóváltóval lenne... Kösz!
Péter

edit: ha valakinek van/tud eladó 8-as XTR váltókart, akkor szóljon legyen oly kedves...

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
kinézetben, kialakításban, pedig tényleg egy az egyben alivivo, csaka bilincs "krómozott" :)
különbséget amúgy nem érzek az aliviohoz.. szépen pakolgat, dehát egy teljesen új rendszer pakolgasson is.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

~ alivio.
kinézetben, és minõségben is.
pénzt sokat ne akarj érte adni:)
fekete test, elvileg ezüst bilincs.

Ezzel nem egészen értek egyet. A régi STX nagyjából megfelelõje a mai alivionak, de az RC volt a hobby verseny verzió. 3 évig mentem azzal, és semmi baja nem volt, a mai alivioval, meg épphogy komolyabban túrázni lehet:(
Üdv:Thy

Onedin Kenedi

Onedin Kenedi

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Hello!
Írjátok meg a véleményeteket legyetek szívesek a sram 9.0 sl marokváltóról. Érdemes-e ilyet venni.
Onedin Kenedi a Jedibõl

Alex rider

Alex rider

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás
na ezt is megértem!

sikerült letörnöm a hátsó váltó papucsomat!(remélem így hívják)
Nem kellet vele sokat erõlködnöm 1 kanyar nagy recsegés ropogás és halászhattam ki a küllõk közül a hátsó váltóm :D van ilyen.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nalunk van a boltban egy par 8 as XT. fekete. asszem 65 font. kell? ;)

RAUH-Welt
B E G R I F F

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
konás :spoko:
amúgy mivel kiskereskedelmi boltban dolgozom (elvileg) ezért tartunk efféléket is.
van arany dekor spré, van arany glitter, arany körömlakk, sõt még arany(nejuteszembe a hivatalos neve) festékes filc is.
de nemhinném, hogy nekiállok gányolni :-) anynira nem ragaszkodom az arany színhez.

thez: már megrendeltem, úgyhogy... :)

nade kezdünk offolni.. :chin:
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda