Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7430 hozzászólás a témában

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
mire érted? fokozatkijelzö? én se azt szoktam sasolni mindig de azért nem fölösleges rápillantani h még mennyi tartalék áttételed van kb...!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
fölösleges

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
igen ezt az oldalt én is pár napja nézegettem, és tényleg megérné innen rendelni :) nembeszélve arrol h már van 08 as XT cuccuk is :)
ja egyébként akkor az idei XTR karon nincs is fokozatjelzö? :chin:

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.558 hozzászólás
Mûködõ bolt már több rendelés is volt tõlük:
http://bike-componen...518cf6faa06e0ce
10 Euro a szállítási költség, szerintem elég jó árban van….

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
jol van értelek karakoram.
én most ugy vagyok hogy elöl egy idei XT váltom van hátul meg egy régebbi XTR. (talán 2003as, még a nem fényes szürke de már forditott állású.)
és csak deore karok vannak nekem fent. idei XT-t azért nem veszek mert nem tetszik. XTR az szép csak az meg $$$... a 2008 as XT karra várok mert az nekem tetszik :) (de szétnézek aproba hátha akad vmi 1-2 évvel régebbi XTR kar :) persze gyorstüzelö kell:p)

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.558 hozzászólás
Megint lehetne egy Sram-Shimano vita, tehát nem folytatom a dolgot az összehasonlítás terén, én biztosan az XTR mellett döntenék.

azért ez sztem picit tulzás. a váltó a lényeg. egy XTR váltó tökéletesen mükszik egy XT vagy LX karral is. (már ha ugyanugy vannak bovdenezve akkor szvsz nem lehet érezhetö különbség...)

Na szerintem az a parasztvakítás csak igazán. Nem véletlenül tesznek fel a gyártók eggyel jobb váltót, mint kart. A váltók közötti különbség kevesebb mind árban, mind tudásban és huuuu egy XTR váltó….Semmi értelme csak megtévesztés. A kar viszont nem kicsivel lehet drágább, tartósabb (nem is tudom hány éves XTR karokkal rohangásznak emberek), gyorsabb és könnyebb a váltás terén mint az alatta lévõ kategória.
Nem tudom olvastad e, az XTR Dual Control mizériámat, na nem bírtam kivárni a cserét, és egy 2004-es XT kart kötöttem a mostani XTR (Rapid Fire Plus) helyére egy pár tekerés erejéig. Nem teljesen ugyan az a kategória, de ég és föld a különbség.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

Szvsz a váltókar legalább annyira számít, mint a váltó...volt XT hátsó és LX elsõváltóm STX-RC karokkal, majd ua. XTR-rel, és igencsak más kávéház...

szerk: Ha a fenti szituban a váltókat cseréltem volna XTR-re, szerintem nem lett volna akkora javulás.

azért azt ugye így érzed, hogy egy LX/XT->XTR ugrás váltók terén lényegesen kisebb, mint egy STX-RC->XTR ugrás...az LX elsõváltó is jól vált, az XT hátsó váltó pedig gyakorlatilag majdnem úgy vált, mint egy XTR, csak kicsit nehezebb. szóval amit itt nyertél volna, az csak párszor 10 gramm, meg némi májerfaktor, és egy kicsivel precízebb váltás...ez közel sincs ahhoz az ugráshoz, ami egy STX RC és egy XTR váltókar között van.

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás

azért ez sztem picit tulzás. a váltó a lényeg. egy XTR váltó tökéletesen mükszik egy XT vagy LX karral is. (már ha ugyanugy vannak bovdenezve akkor szvsz nem lehet érezhetö különbség...)

Szvsz a váltókar legalább annyira számít, mint a váltó...volt XT hátsó és LX elsõváltóm STX-RC karokkal, majd ua. XTR-rel, és igencsak más kávéház...

szerk: Ha a fenti szituban a váltókat cseréltem volna XTR-re, szerintem nem lett volna akkora javulás.
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

...Az XTR-nek akkor van értelme, ha a bovdenek, házak és a karok is XTR...

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás

Hi!
Vki tudja esetleg,h az STX hátsó váltó elbír egy 8as racsnival vagy kizárólag 7essel?
kössz

bár STX-RCm volt, gond nélkül ment 8as sorral.

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 hozzászólás

Én 5 évig használtam Shimano-t, amiben volt XTR, XT, és Deore is. 1,5 éve álltam át X9-X0 párosításra, és eddig nem bántam meg. Számomra költségtakarékosabb és karbantartásmentesebb megoldásnak tûnik, ...
-

Köszi a véleményt! Én is inkább a Sram felé hajlok. :)

#mástéma:
Egy deore váltókart gondolom tudok együtt használni egy sora hátsó váltóval?

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 hozzászólás
hát nem tudom lehet.

de a rövidkanalas biztos nem..
országutinál is a 3 tányéros elõl és hátul 28-30as fog akkor hosszabb akanál..
rövidkanalask kb. 28ig szokták birni..
régen még a shimanokra rá is volt írva.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás

köszi.
yo , mert közepes kanállal rendeltem és 11-32õm van. csak késõn kapcsolta hogy hátha belefog érni a váltógörgõ a 32be..de akkor yó lessz.

szerintem a közép/hosszú kanál nem a hátsó sor függvénye, hanem a teljes rendszer minimális/maximális lánchosszának a különbségéé.
megadják, hogy hány lánycszemet bír a hátsó váltó elvinni, pl. 33-at, vagy 45-öt, és ha kiszámolod hogy a leglazább és legfeszesebb esetben mekkora a különbség, ennek lehetõleg belül kell esnie a középkanalasnál megadott mondjuk 33 fogon.
remélem nem nagyon hülyén írom :-S
tehát elöl mondjuk 44-22=22 fog, hátul 32-11=21 fog. összeadva=43 fog. de minden fokozatot úgysem használsz...
a 32-es hátsó tányért meg talán mindegyik hátsó váltó tudja.

zaskarrace

zaskarrace

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás

A komplett váltórendszerr lesz cserélve, egy kategóriás cuccokból (tudom hogy a két márka nem minden esetben variálható össze), vagy full Sram vagy full xtr.
csak arra lettem volna kíváncsi. hogy xtr megér-e annyi plussz pénzt.

Én 5 évig használtam Shimano-t, amiben volt XTR, XT, és Deore is. 1,5 éve álltam át X9-X0 párosításra, és eddig nem bántam meg. Számomra költségtakarékosabb és karbantartásmentesebb megoldásnak tûnik, mert:
- kevésbé érzékeny a bowdenházak és bowdenek minõségére, állapotára, mint a Shimano rendszer
- 1,5 év alatt alig igényelt utánállítást
- tavaly a Zemplén Maratonon egy felkapott faág letörte az X9-et váltópapucsostól, a kanalak meglehetõsen eldeformálódtak. Kiegyengettük, azóta is hibátlanul mûködik. Volt hasonló esetem Shimano-val, többet nem lehetett normálisan beállítani.
- sáros viszonyok mellett nekem megbízhatóbban mûködik. (persze láncból is Sram-ot használok)
Összegezve: a Shimano váltók nagyobb odafigyelést, több karbantartást, jobb bowdeneket és házakat kívántak a folyamatosan hibátlan mûködéshez, mint a Sram. Nekem pedig erre sem idõm, sem pénzem nem volt.
Ennek ellenére én senkit nem akarok rábeszélni erre a mûanyag ipari hulladékra:) - merthogy sokan annak tartják...

-

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 hozzászólás

Számomra inkább az XTR, de nagyon nem egy kategória. Az XTR-nek akkor van értelme, ha a bovdenek, házak és a karok is XTR. Ráadásul amelyik kar viszi az X9-et, az nem viszi az XTR-t. Tehát nem nagyon értem a kérdést…..

A komplett váltórendszerr lesz cserélve, egy kategóriás cuccokból (tudom hogy a két márka nem minden esetben variálható össze), vagy full Sram vagy full xtr.
csak arra lettem volna kíváncsi. hogy xtr megér-e annyi plussz pénzt.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.558 hozzászólás

Kellene hátsó váltó ügyben egy kis megerõsítés :)
inkább egy XTR (RD-M960-SGS) mint egy X9, ugye jól gondolom?

Számomra inkább az XTR, de nagyon nem egy kategória. Az XTR-nek akkor van értelme, ha a bovdenek, házak és a karok is XTR. Ráadásul amelyik kar viszi az X9-et, az nem viszi az XTR-t. Tehát nem nagyon értem a kérdést…..

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A középkanalas x.9 viszi a 11-34et is, nekem ez a párosítás van.

A sebesség mindent megold.

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 hozzászólás

Mert? Mellesleg nem egy kategória.

Azt tudom hogy nem egy kategória a kettõ, de a ha választani kellene akkor melyik lenne az ideálisabb xc-re? Nálam xtr a preferált.
a "mert?"-et mire érted?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Mert? Mellesleg nem egy kategória.

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 hozzászólás
Kellene hátsó váltó ügyben egy kis megerõsítés :)
inkább egy XTR (RD-M960-SGS) mint egy X9, ugye jól gondolom?