XT (+ az az avid féle váltássegítõ kis görgõ, ami a bowdenház kunkorát küszöböli ki... jockey vagy mi a neve?):
+ nekem is jobban tetszik külsõre, szép is, új is,
+ kicsivel magasabb kategória talán, mint az X.7. de X.9 meg jóval drágább, mint az XT, és szintben csak kicsivel üti talán. ellenben az X.9 váltókarok túl vannak árazva szerintem, az XT váltókarok kb X.7 árban mozognak...
+ alapvetõen nem tekerek sárban sokat, nem szeretem kifejezetten (de hát ha elõnevez az ember, akkor mit lehet tenni?)
+ LX hajtómû van, XT elsõ váltó, XT fogassor lesz, az már meg lett szavazva a meghajtás#-ban:), meg sztem akkor már XT lánc...és akkor teljes a kép hajtásügyileg, és biztosan jobban viselkedik az xt fogassor mg a lánc egy shimano váltóval, mint egy srammal.
- nincs még vele tapasztalat,
- sártûrésen nem tudom, mennyit javítottak (lehet meg kéne várnom valami fritz tesztet - Tigris, majd ugye segítesz fordítani?
X.7:
+ teló rs, fékek fékkarok avid
+ van már vele tapasztalat
- sártûrés
- "alacsonyabb" kategória
- a hajtás összes többi eleme shimano lesz
a fogassor biztos xt lesz, a lánc is végülis az, xt lánc árban majd egyezik a 971esel, és mégis csak úgymond "jobb barátok"...de ha már a hajtókar lx fogassor lánc elsõ váltó xt, akkor miért pont a hátsó váltó lógjon ki? ezek alapján így most erõsen hajlok az xt fele...
bikecomponents.den kivül van már valahol 08as xt? igazából a CRCrõl rendelnék, ot már pár haverom kinézett ezt azt...de ott még nincs 08as xt. jól értelmezem, hogy bankkáryás fizu esetén a bikecomponents.de 10 euróért küldi ki a cuccot...?
és az inverz váltó miért +5euró a simához képest? amúgy a sima rapidakármicsoda karhoz a sima vagy az inverz váltó a "jobb"? (hajlok az inverz fele, valahogy szimpatikus a megoldás, hogy felfele menet könnyebb áttételbe váltáskor a jó erõs rugó húzza fel és nem kell szenvedni, lefele meg úgyis ráérek húzni a bowdent, ha már gyorsítok)...és ez a shadow cucc kell nekem? sima mezei túrázós-maratonista kölök vagyok, 12/12t mozgó gépem belátható idõn belül (5 év) nem valószínû, hogy lesz, inkább csak merevfarú...ez a shadow meg pont az ilyen enduro gépekez való, nem?
igazából nem tudom :-)
ééés nem nyelte el, olééééééé

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére