nem...mindig jól mûxik...igaz csak x9triggerem voltSziasztok!
Trigger tulajdonosokhoz szólnék elsõsorban.
XO-val közlekedek kb. 600 km óta, most kezd idegesíteni (vagy most kezdte el?)
hogy tíz esetbõl kb. nyolcszor "túlold", mikor nagytányérról középre szeretnék váltani.(Rögtön kicsire hullik a lánc). Amúgy minden beállítás teljesen jónak tûnik, nem tudom mire vélni ezt a "hibát".
Tapasztaltatok már hasonlót? :help:
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Váltók, váltókarok
Indította
zsizso
, 2005. március 04. 13:20
Írta 2007. augusztus 11. - 23:52
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2007. augusztus 11. - 23:50
Sziasztok!
hogy tíz esetbõl kb. nyolcszor "túlold", mikor nagytányérról középre szeretnék váltani.(Rögtön kicsire hullik a lánc). Amúgy minden beállítás teljesen jónak tûnik, nem tudom mire vélni ezt a "hibát".
Írta 2007. augusztus 08. - 16:13
Én fél évig mentem fordított rugós xt-vel és egyáltalán nem jött be, a sram x.9 váltó trigger váltókarral viszont annál inkább. De ez teljesen emberfüggõ.
A sebesség mindent megold.
Írta 2007. augusztus 08. - 12:32
Én a GS kanalas váltzatot ajánlanám, mert sokkal jobban feszíti a láncot, könnyebb, kevésbé akadhat bele kiálló kõbe, faágba. Keresztbe váltani meg nem kell egyik változattal sem.
Én szerettem a DC váltókarom, (még eladó az XTR DC váltókarom, check az aprót) és igazándiból tényleg a fordított váltóval az igazi.
A fordított rudós elõnye, hogy sokkal gyorsabb a váltás, terhelés alatt is tudsz váltani, kisebb az esélye a láncszakadásnak, nem kerreg a lánc a fokozatok közt , nem kell az ujjaddal feszíteni a váltókart, és rimánkodni, hogy váltson már, sárban is ugyanúgy pakolja a láncot, mint szárazon. Már 5 éve csak ilyet használok, és nem bántam meg. Nem tudom miért tiltakoznak annyira ellene, aki próbálta az nem akar másmilyet.
Én szerettem a DC váltókarom, (még eladó az XTR DC váltókarom, check az aprót) és igazándiból tényleg a fordított váltóval az igazi.
A fordított rudós elõnye, hogy sokkal gyorsabb a váltás, terhelés alatt is tudsz váltani, kisebb az esélye a láncszakadásnak, nem kerreg a lánc a fokozatok közt , nem kell az ujjaddal feszíteni a váltókart, és rimánkodni, hogy váltson már, sárban is ugyanúgy pakolja a láncot, mint szárazon. Már 5 éve csak ilyet használok, és nem bántam meg. Nem tudom miért tiltakoznak annyira ellene, aki próbálta az nem akar másmilyet.
Írta 2007. augusztus 08. - 11:59
Sziasztok!Szerintetek melyik párosítás lenne a jobb dirt streetre?Alivio h.váltó alivio váltókarral v pedig Sram 3.0h váltó Sx4 karral????A fogaskoszorú Sram Pg-830 , a lánc pedig Sram Pc-48.
Írta 2007. augusztus 08. - 10:37
DC-vel kinek, milyen tapasztalatai vannak? Lehet, hogy egy LX lenne LX tárcsafékekkel.. ami Deore-t próbálgattam azelég fütyinek tûnt.. Lefelé nem volt túlságosan zavaró, nem váltott lejjebb magától a rázkódás miatt?
Írta 2007. augusztus 07. - 22:54
Fejbõl nem mennek a kódok, de dual control karhoz érdemes fordított rugós hátsóváltót venni (ahhoz találták ki), cc-re inkább hosszúkanalast (sgs) vegyél, fogaskoszorú jó, de a láncot se felejtsd el.
rendben. köszönöm a tanácsokat!
Írta 2007. augusztus 07. - 16:29
Fejbõl nem mennek a kódok, de dual control karhoz érdemes fordított rugós hátsóváltót venni (ahhoz találták ki), cc-re inkább hosszúkanalast (sgs) vegyél, fogaskoszorú jó, de a láncot se felejtsd el.
Írta 2007. augusztus 07. - 15:12
Gyorsban kellene olyan segítség, hogy most állítanék össze egy XT hajtást XC-re viszont nagyon nem vágom mi mire jó és mihez passzol.
Amire gondoltam:
fogaskoszorú XT CS-M760
Elsõ váltó XT FD-M761-6 vagy XT FD-M750
Hátsó váltó XT RD-M760 SGS vagy M766
fékváltókar XT ST-M760 Dual Control
Nem tudom mi a különbség a váltóknál? Meg azt sem hogy mire jó a fordított rugóirány a hátsó váltókban, és hogy mennyire segítene az nálam???
Köszi!!!
Amire gondoltam:
fogaskoszorú XT CS-M760
Elsõ váltó XT FD-M761-6 vagy XT FD-M750
Hátsó váltó XT RD-M760 SGS vagy M766
fékváltókar XT ST-M760 Dual Control
Nem tudom mi a különbség a váltóknál? Meg azt sem hogy mire jó a fordított rugóirány a hátsó váltókban, és hogy mennyire segítene az nálam???
Köszi!!!
Írta 2007. augusztus 05. - 21:08
semmi kül.. eladtam, nem rossz pénzért csak most mi lesz helyette ill.( nem gondoltam volna, hogy ennyire hozzámnõ), még egy ideig no cash= (Off:
Az aláírásod az miért?
Mi történt a bringáddal?
szal pénz van, de nem elég , bringa viszont nincs...
Írta 2007. augusztus 05. - 21:03
és miköze ehhez a Giant-nek??:lol1:
Off:
Az aláírásod az miért?
Mi történt a bringáddal?
Írta 2007. augusztus 05. - 20:01
small size, giant size, super giant size?
és miköze ehhez a Giant-nek??:lol1:
Írta 2007. augusztus 05. - 20:00
amúgy minek a rövidítése ? /vagy nem rövidítés ?/
small size, giant size, super giant size?
kela: akkor legyen a g az groß....amúgy semmi, hirtelen ez jutott eszembe, de valószínûleg nem ezek a valós jelentéseik.
Írta 2007. augusztus 05. - 19:41
Írta 2007. augusztus 05. - 19:03
amúgy minek a rövidítése ? /vagy nem rövidítés ?/hosszúkanalas.
MTB váltó.
van mellette GS ami a középkanalas.
és van az országúti - SS ami a legrövidebb, és GS ami közép - ez megegyezik fõként a monti, és országúti szettekben
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Írta 2007. augusztus 05. - 19:01
hosszúkanalas.
MTB váltó.
és van az országúti - SS ami a legrövidebb, és GS ami közép - ez megegyezik fõként a monti, és országúti szettekben
MTB váltó.
Írta 2007. augusztus 05. - 18:55
Heló
Megtudja valaki mondani nekem, mi a Shimano hátsó váltóknál az SGS rövidítés?
kösz!
Megtudja valaki mondani nekem, mi a Shimano hátsó váltóknál az SGS rövidítés?
kösz!
Írta 2007. augusztus 03. - 09:16
Írta 2007. augusztus 02. - 21:53
1, mindegy
2, szerintem még senki sem próbálta a shadow-t, és jó az a merevfarúhoz is (esésnél nehezebben sérül a váltó).
2, szerintem még senki sem próbálta a shadow-t, és jó az a merevfarúhoz is (esésnél nehezebben sérül a váltó).
Írta 2007. augusztus 02. - 21:43
na hát számolgattam kicsit, bike-components.de-rõl 08as xt fogassor (11-32)+xt inverz hátsó váltó (a drágábbik)+xt váltókarok+xt lánc az 150 euró+10 euró szállítás, zusammen 160 (pont ennyim lesz 1 hét múlva:P)...a bike components.de nél azért tudnak angolul, ugye?
CRCn 07es X.7 váltó+X.7 trigger karok+XT fogassor (11-32) volt 149 euró és ingyenes kiszállítás, na de akkor hol marad a lánc? az még +15 euró...így ez 164 euró és ingyenes szállítás.
így hát azt hiszem, hogy az elsõk között leszek, akik 2008-as jubileumi (25 éves az XT ugye) XT hátsó váltót fognak pöckölni a hozzá való váltókarokkal, amik tényleg gyönyörûek a sramhoz képest...
de a 2 kérdés még mindig fent áll: nemDC-karhoz inverz vagy sima váltó dukál, vagy igazából mindegy? kell e a shadow egy egyszerû maratonistának, aki belátható idõn belül nem szándékozik váltót cserélni és nem fog össztelós vázon ülni?
CRCn 07es X.7 váltó+X.7 trigger karok+XT fogassor (11-32) volt 149 euró és ingyenes kiszállítás, na de akkor hol marad a lánc? az még +15 euró...így ez 164 euró és ingyenes szállítás.
így hát azt hiszem, hogy az elsõk között leszek, akik 2008-as jubileumi (25 éves az XT ugye) XT hátsó váltót fognak pöckölni a hozzá való váltókarokkal, amik tényleg gyönyörûek a sramhoz képest...
de a 2 kérdés még mindig fent áll: nemDC-karhoz inverz vagy sima váltó dukál, vagy igazából mindegy? kell e a shadow egy egyszerû maratonistának, aki belátható idõn belül nem szándékozik váltót cserélni és nem fog össztelós vázon ülni?

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére