A Shadow nagyon jó ötlet, arra szavaznék, ha biztos lennék benne, hogy jól mûködik. De mivel ez egy új konstrukció, akadhatnak gyermekbetegségei. Mivel még csak versenyzõk és gyári rabszolgák tesztelték hosszabb távon, elfogulatlan, kozmetikázatlan véleményt sehonnan nem kapsz róla. Szóval kicsit zsákbamacska. Persze az is lehet, hogy tökéletes.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Váltók, váltókarok
Indította
zsizso
, 2005. március 04. 13:20
Írta 2007. augusztus 21. - 12:34
Írta 2007. augusztus 21. - 12:02
Én is az inverzet javaslom. Sokkal kevesebb vele a váltási probléma, és még mászás közben is válthatsz, nem kell erõltetni a váltókarral, nem kerreg, csak teszi a dolgát. Ja és a láncot is kíméli, kevesebb a láncszakadás is vele, mert az 99%-ban rossz váltásból ered.
Írta 2007. augusztus 20. - 21:38
Dave, itt is lehet kapni: http://piacter.bikem...t=84607&cat=500
hááááááááá, az egyik kedvenc boltom. mostanság nem nézegetem az aprót meg a fórumon is alig vagyok, aztán nem vettem észre...itt fogom venni akkor valószínûleg, köszi, hogy felhívtad a figyelmem!
és akkor valószínûleg az lesz, hogy bemegyek jól a boltba, megtapizom mindegyiket, megnézem, hogy a váltókar hogy a jobb fogású, ha inverz a váltó vagy ha nem, aztán majd eldöntöm. a shadow vs sima is a boltban fog eldõlni, azt hiszem...
Írta 2007. augusztus 20. - 20:59
Írta 2007. augusztus 20. - 20:39
én direkt forditott állásut vennék....
ezt is döntsd el h milyet akarsz. vkinek nem jön be a forditott állású, de miota nekem ez van én pl megszerettem. jo hogy felfele nem recsegve pattogva vált fel hanem szép simán...
ez meg hogy odacsapod nem csapod hát ööö jo jo de msot nem hinném h a shadow nem érne földet ha eldöl a bicaj! tuti leér itt is vmi. tudom h azért találták ki h kisebb legyen lehet h gallyakat nem szed fel annyira de amugy esésnél sztem ez is simán sérülhet..
ezt is döntsd el h milyet akarsz. vkinek nem jön be a forditott állású, de miota nekem ez van én pl megszerettem. jo hogy felfele nem recsegve pattogva vált fel hanem szép simán...
ez meg hogy odacsapod nem csapod hát ööö jo jo de msot nem hinném h a shadow nem érne földet ha eldöl a bicaj! tuti leér itt is vmi. tudom h azért találták ki h kisebb legyen lehet h gallyakat nem szed fel annyira de amugy esésnél sztem ez is simán sérülhet..
Írta 2007. augusztus 20. - 20:35
ja, mindkét váltókar bennevan. legalábbis az r+l (recht+link, bal+jobb) szerintem ezt jelenti. de most nézem, hogy bikemarket.hu n is vannak már dolgok, amik nekem kellenek, de hogy ez most elõrendelés vagy már van nekik raktáron... és az sokkal elõbb itt van, és nem lenne sokkal drágább sem+magyarul jobban meg tudom értetni magam, ha valami gond lenne...viszont ott azt írják, hogy a shadow az inverz, a német lapon meg nem írják, hgy inverz lenne...igazából most nem tudom. azt hiszem, várok sulikezdésig, aztán akkor futok még egy kört. :chin:
shadow meg odacsapás miatt szimpi, ja.
shadow meg odacsapás miatt szimpi, ja.
Írta 2007. augusztus 20. - 19:17
Írta 2007. augusztus 20. - 18:15
csak mert jól néz ki v. miért? egy CC gépre?sztem vedd a Shadow-sat...én azt venném
Dave: ebben mindkét v.kar benne van?
Írta 2007. augusztus 20. - 18:07
hát jah sulykülönbség az mindenképpen van de grammániásoknak nem számottevö mértékü
egyébként szerintem az XT tartosabb darab.
kössz
akkor még annyi, h régi vagy új??
bármelyikrõl is legyen szó (LX-XT)
igazából kb 4sebességre kellene - a 4 kis-fogaskerékre
//még akkor is, ha hülyeség meg fölösleges
"Van visszajelzés, tehát vagyok!"
Írta 2007. augusztus 20. - 18:06
Írta 2007. augusztus 20. - 17:52
na akkor mégegyszer. nem azt kérdeztem, hogy sram vagy shimano, hanem hogy shadow vagy sima vagy sima&inverz. ebbõl egyértelmû, hogy shimanot veszek. de bõvebben:
amim van: ht2es lx hajtókar, xt nem-ts elsõ váltó.
ami lehetett volna: x.7 hátsóváltó+kar+valami tartóbakos sram sor sram lánccal vagy 08 xt váltó+váltókar+tartóbakos sor+lánc. x.9 szerintem kicsit túl van árazva, legalábbis nekem sok $.
és ami lesz: 08 xt váltó+váltókar+tartóbakos sor+lánc, szállítással együtt 160 euróért. ez bõ 40 ezer forint, tehát kb annyi, mint ebikeról az általad említett x.7. és azért ez mégis csak a 2008as legfrissebb cucc, és nem mellesleg 2 nagyságrenddel jobban is néz ki, és legalább 1 nagyságrenddel jobb...sorból és láncból mindenképp xt lett volna amúgyis...
xt váltókar azért eléggé jó, nem? meg az xt lánc+fogsor is elég jó szerintem.
bowden bowdenház az egyenlõre shimano/jagwire vegyesen, késõbb tán' nokon...
amim van: ht2es lx hajtókar, xt nem-ts elsõ váltó.
ami lehetett volna: x.7 hátsóváltó+kar+valami tartóbakos sram sor sram lánccal vagy 08 xt váltó+váltókar+tartóbakos sor+lánc. x.9 szerintem kicsit túl van árazva, legalábbis nekem sok $.
és ami lesz: 08 xt váltó+váltókar+tartóbakos sor+lánc, szállítással együtt 160 euróért. ez bõ 40 ezer forint, tehát kb annyi, mint ebikeról az általad említett x.7. és azért ez mégis csak a 2008as legfrissebb cucc, és nem mellesleg 2 nagyságrenddel jobban is néz ki, és legalább 1 nagyságrenddel jobb...sorból és láncból mindenképp xt lett volna amúgyis...
xt váltókar azért eléggé jó, nem? meg az xt lánc+fogsor is elég jó szerintem.
bowden bowdenház az egyenlõre shimano/jagwire vegyesen, késõbb tán' nokon...
Írta 2007. augusztus 20. - 13:06
Írta 2007. augusztus 20. - 12:10
ezt a hüjeséget hol hallottad ?Hi!
Ne feledd, hogy a váltás minõségét a váltókar befolyásólja leginkább...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2007. augusztus 20. - 11:45
Írta 2007. augusztus 20. - 11:40
Hi!
Én inkább sram párti vagyok... sztem érdemesebb egy kicsit többet kiadni, mert kárpótól menetközben:-)... full x-7 szett már biztos jó, nekem x9 van, de sztem nem lehet akkora különbség. Szóval a '07 x-7 elsõ+hátsóv.+váltókar 27s. az ebike-n 28.482 huf. lánc+fkoszorú kb még egy tizes. Ne feledd, hogy a váltás minõségét a váltókar befolyásólja leginkább...
Én inkább sram párti vagyok... sztem érdemesebb egy kicsit többet kiadni, mert kárpótól menetközben:-)... full x-7 szett már biztos jó, nekem x9 van, de sztem nem lehet akkora különbség. Szóval a '07 x-7 elsõ+hátsóv.+váltókar 27s. az ebike-n 28.482 huf. lánc+fkoszorú kb még egy tizes. Ne feledd, hogy a váltás minõségét a váltókar befolyásólja leginkább...
Írta 2007. augusztus 19. - 21:24
Írta 2007. augusztus 19. - 21:23
na akkor most még egyszer a kérdés, hátha a 2 hét alatt, amíg távol voltam, olvasott valaki valami tesztet: xt 08ból shadow vs sima váltó? ha sima, akkor inverz vagy nem?
kela, tudom, hogy a sima is bõven jó, de azért az, hogy alig lóg ki a váz sikjából, egy esetleges esésnél jól jöhet (kellet már egyengetni-cserélni váltópacskert egy párszor már nálam:)
kela, tudom, hogy a sima is bõven jó, de azért az, hogy alig lóg ki a váz sikjából, egy esetleges esésnél jól jöhet (kellet már egyengetni-cserélni váltópacskert egy párszor már nálam:)
Írta 2007. augusztus 19. - 20:47
Írta 2007. augusztus 19. - 20:38
Hmm...Elgondolkodtató
Köszi a válaszokat, de érdekelnének engem az árak is mer azé nem mind1:)
És ha már Deore akkor ár/érték arányban megéri egy jobb Deore lx vagy deore xt?
Köszi a válaszokat, de érdekelnének engem az árak is mer azé nem mind1:)
És ha már Deore akkor ár/érték arányban megéri egy jobb Deore lx vagy deore xt?
Írta 2007. augusztus 19. - 19:28
mai fejjel én is inkább alapabb (deore) 9-es rendszert vennék, mint 8-as aliviót, mert ugye ott van lehetõség fejleszteni, és nem sokkal drágább. de ami már 8-as, azt asszem meghagyom nyolcasnak, azzal sincs baj.