Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7430 hozzászólás a témában

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
A Shadow nagyon jó ötlet, arra szavaznék, ha biztos lennék benne, hogy jól mûködik. De mivel ez egy új konstrukció, akadhatnak gyermekbetegségei. Mivel még csak versenyzõk és gyári rabszolgák tesztelték hosszabb távon, elfogulatlan, kozmetikázatlan véleményt sehonnan nem kapsz róla. Szóval kicsit zsákbamacska. Persze az is lehet, hogy tökéletes.
Ausztria, Kenguruk földje!

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Én is az inverzet javaslom. Sokkal kevesebb vele a váltási probléma, és még mászás közben is válthatsz, nem kell erõltetni a váltókarral, nem kerreg, csak teszi a dolgát. Ja és a láncot is kíméli, kevesebb a láncszakadás is vele, mert az 99%-ban rossz váltásból ered.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

Dave, itt is lehet kapni: http://piacter.bikem...t=84607&cat=500

hááááááááá, az egyik kedvenc boltom.:) mostanság nem nézegetem az aprót meg a fórumon is alig vagyok, aztán nem vettem észre...itt fogom venni akkor valószínûleg, köszi, hogy felhívtad a figyelmem!

és akkor valószínûleg az lesz, hogy bemegyek jól a boltba, megtapizom mindegyiket, megnézem, hogy a váltókar hogy a jobb fogású, ha inverz a váltó vagy ha nem, aztán majd eldöntöm. a shadow vs sima is a boltban fog eldõlni, azt hiszem...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Dave, itt is lehet kapni: http://piacter.bikem...t=84607&cat=500

A sebesség mindent megold.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
én direkt forditott állásut vennék....
ezt is döntsd el h milyet akarsz. vkinek nem jön be a forditott állású, de miota nekem ez van én pl megszerettem. jo hogy felfele nem recsegve pattogva vált fel hanem szép simán...
ez meg hogy odacsapod nem csapod hát ööö jo jo de msot nem hinném h a shadow nem érne földet ha eldöl a bicaj! tuti leér itt is vmi. tudom h azért találták ki h kisebb legyen lehet h gallyakat nem szed fel annyira de amugy esésnél sztem ez is simán sérülhet..

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
ja, mindkét váltókar bennevan. legalábbis az r+l (recht+link, bal+jobb) szerintem ezt jelenti. de most nézem, hogy bikemarket.hu n is vannak már dolgok, amik nekem kellenek, de hogy ez most elõrendelés vagy már van nekik raktáron... és az sokkal elõbb itt van, és nem lenne sokkal drágább sem+magyarul jobban meg tudom értetni magam, ha valami gond lenne...viszont ott azt írják, hogy a shadow az inverz, a német lapon meg nem írják, hgy inverz lenne...igazából most nem tudom. azt hiszem, várok sulikezdésig, aztán akkor futok még egy kört. :chin:

shadow meg odacsapás miatt szimpi, ja.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
ha eldûtöd itt is nehezebben csapod oda ;)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

sztem vedd a Shadow-sat...én azt venném

csak mert jól néz ki v. miért? egy CC gépre?

Dave: ebben mindkét v.kar benne van?

Side_

Side_

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás

hát jah sulykülönbség az mindenképpen van de grammániásoknak nem számottevö mértékü :)
egyébként szerintem az XT tartosabb darab.

kössz

akkor még annyi, h régi vagy új??
bármelyikrõl is legyen szó (LX-XT)

igazából kb 4sebességre kellene - a 4 kis-fogaskerékre
//még akkor is, ha hülyeség meg fölösleges
"Van visszajelzés, tehát vagyok!"

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
sztem vedd a Shadow-sat...én azt venném

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
na akkor mégegyszer. nem azt kérdeztem, hogy sram vagy shimano, hanem hogy shadow vagy sima vagy sima&inverz. ebbõl egyértelmû, hogy shimanot veszek. de bõvebben:

amim van: ht2es lx hajtókar, xt nem-ts elsõ váltó.
ami lehetett volna: x.7 hátsóváltó+kar+valami tartóbakos sram sor sram lánccal vagy 08 xt váltó+váltókar+tartóbakos sor+lánc. x.9 szerintem kicsit túl van árazva, legalábbis nekem sok $.

és ami lesz: 08 xt váltó+váltókar+tartóbakos sor+lánc, szállítással együtt 160 euróért. ez bõ 40 ezer forint, tehát kb annyi, mint ebikeról az általad említett x.7. és azért ez mégis csak a 2008as legfrissebb cucc, és nem mellesleg 2 nagyságrenddel jobban is néz ki, és legalább 1 nagyságrenddel jobb...sorból és láncból mindenképp xt lett volna amúgyis...

xt váltókar azért eléggé jó, nem? meg az xt lánc+fogsor is elég jó szerintem.

bowden bowdenház az egyenlõre shimano/jagwire vegyesen, késõbb tán' nokon...

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
meg a bowden/bowdenház....

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Hi!
Ne feledd, hogy a váltás minõségét a váltókar befolyásólja leginkább...

ezt a hüjeséget hol hallottad ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Inkább a lánc és a fogaskoszorú.

A sebesség mindent megold.

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
Hi!
Én inkább sram párti vagyok... sztem érdemesebb egy kicsit többet kiadni, mert kárpótól menetközben:-)... full x-7 szett már biztos jó, nekem x9 van, de sztem nem lehet akkora különbség. Szóval a '07 x-7 elsõ+hátsóv.+váltókar 27s. az ebike-n 28.482 huf. lánc+fkoszorú kb még egy tizes. Ne feledd, hogy a váltás minõségét a váltókar befolyásólja leginkább...

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
sztem sima bõven jó( cc-re), viszont tesztet nem láttam..

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
na akkor most még egyszer a kérdés, hátha a 2 hét alatt, amíg távol voltam, olvasott valaki valami tesztet: xt 08ból shadow vs sima váltó? ha sima, akkor inverz vagy nem?

kela, tudom, hogy a sima is bõven jó, de azért az, hogy alig lóg ki a váz sikjából, egy esetleges esésnél jól jöhet (kellet már egyengetni-cserélni váltópacskert egy párszor már nálam:)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
LX vs. XT viszonylatban van vmi jelentõs különbség?

P.Tomi

P.Tomi

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
Hmm...Elgondolkodtató:P
Köszi a válaszokat, de érdekelnének engem az árak is mer azé nem mind1:)
És ha már Deore akkor ár/érték arányban megéri egy jobb Deore lx vagy deore xt?

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás
mai fejjel én is inkább alapabb (deore) 9-es rendszert vennék, mint 8-as aliviót, mert ugye ott van lehetõség fejleszteni, és nem sokkal drágább. de ami már 8-as, azt asszem meghagyom nyolcasnak, azzal sincs baj.