Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7430 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

hmmm.. tetszik a hajtókar, ez mikori? talán még négyszöges?

A valaha gyartott egyik legjobb hajtokarok egyike. CC-re eleg konnyu, DH-ra es trialra pedig eleg eros. Ha most talalnek egy ilyet (ujat), szo nelkul tennem fel a legjobb bringamra.

FC-M950 1996-97, FC-M952 1998-2002
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

2.generációs octalinkes XTR, tán már '96-ban is volt.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

csatolok egy kepet, ezen egy hasonlo rugozasi rendszeru Merlin vaz van, picit latszik, hogy mire gondolok.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
volt nalam mult heten egy Maverick ML75 bringa. Arra a vazra nem lehet normalis bilincses elso valtot rakni, mert egesz egyszeruen ott nincs olyan cso amihez fogatni lehetne. ezert van egy kis alu darab, ami olyan 15centi hosszu, es felnyulik a monoblokktol a nagy lanctanyer vonalaig. Es erre raktak egy orszaguti valtot. Ha jol emlekszem akkor 105-öst. Deore valtokarral, LX 44-32-22 hajtomuvel tokeletesen mukodik.

csatolok egy kepet, ezen egy hasonlo rugozasi rendszeru Merlin vaz van, picit latszik, hogy mire gondolok.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás
a konzol azért erõsen behatárolja a váltó állítási lehetõségeit, nem?
pl. 42-tõl 48-as lánckerékig minden elõfordul.

az oúti váltóknál szerintem a bowdenhúzás (jó, ez orvosolható megfelelõ karral), és a más pálya (lánckerékfogak száma, egymáshoz képesti aránya) a gond. a megpróbáltatásokat valószínûleg bírnák...

most jöjjenek a tapasztaltak ;)

Mr.NG

Mr.NG

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Hello!

Rendkívüli módon hálás lennék, ha néhány sokat látott, öreg róka felvilágosítana abban a kérdésben, hogy mtb vázra miért nem szoktak/lehet/érdemes konzolos (tehát oúti (?) -mtb-on ilyen nincs ha jól tudom-) elsõ váltót tenni.

Miért kérdem?:
1- Eddig csak csepel gyermek, vagy gagyibb fajta kezdõ, vagy triál, vagy ss mtb-jaim voltak, szal az elõl történõ váltásban nincs nagy tapasztalatom.
2- Egy új váz tervezése közben felmerült, hogy esetleg konzolt rakok fel az elsõ váltó számára, mivel sok szempontból nagyon elõnyös lenne, ha nem kellene azon a részen kör profilúnak lenni a nyeregcsõnek.

Azt sem tudom, hogy méreteiknél fogva egyáltalán képesek-e ezek a váltók egy mtb hajtómûvet kiszolgálni, nameg hogy a környezeti viszonyokat hogyan vselik a normál mtb váltókhoz képest, stb., szal kb semmit.

Üdv.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Ha olyan vagy hasonlít a mechanikája, mint a régi x.9-é, akkor természetesen igen, de próbálkozz még.

A sebesség mindent megold.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
jani!ha elpostázom fehérvérra megcsinálod?kuurva bonyolult, és semmi logikát nem látok benne:confused: :cry:

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nem túl bonyolult szerkezetek a trigger karok, de ha teljesen szétszeded, kell egy kis kézügyesség az összerakásához.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
off:vettem az adást.azért kösz.amugy elöször csak leírtam, de csak a kar csavarja meg a többi csavar van szétkapva, a belseje nem...:frown:

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

óó dávid, legyen további életed boldog, és szeretetteljes, bringád mindig legyen tökéletes!!:D:D:D
basszus nem tudod hogy mekkorát segítettél rajtam!

pedig csak bírtam googleba, hogy sx4+sram+trigger+pdf, és a második találatot végigböngésztem...szóval legközelebb próbálkozz te is a googleal...;)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
óó dávid, legyen további életed boldog, és szeretetteljes, bringád mindig legyen tökéletes!!:D:D:D
basszus nem tudod hogy mekkorát segítettél rajtam!

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

aki tudna neked linkelni egy sram sx4 trigger jobb oldali kar robbantott ábrát összerakási tmutatóval együtt az írja le kérem szépen!köszönöm.

http://sram.com/_med...atalog_MY06.pdf

a 16. oldal környékén nézd meg.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
aki tudna neked linkelni egy sram sx4 trigger jobb oldali kar robbantott ábrát összerakási tmutatóval együtt az írja le kérem szépen!köszönöm.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Hali!

Nincs valakinek otthon egy pár 3x7-es rapidfire váltókarja? Megvenném...

--Trifo

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
elvileg a dc-t a forditott állású váltókhoz "találták" ki. / javasolják.
de gyorstüzelö karokkal is müxik bármilyen válto csak megszokás kérdése.

P.Tomi

P.Tomi

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
Szal ez h rapidfire meg a másik féle váltókar csak azé van h többet tudjanak lehuzni egy ilyen esetleges csere után?:)

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

Váltókarból csak egy irányú létezik. ;)

francba jani. elárultad a hadi titkot :D sztem ezzel ne kavard be öket ;)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Váltókarból csak egy irányú létezik. ;)

P.Tomi

P.Tomi

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
Bittus!

Ha más irányu hátsó váltót veszel ahoz kell egy hasonló irányú váltókar is ha nem tévedek!
Szal érdemes meggondolni a cserét sztem jobban jársz ha megszokod:)