Egy Tiagra hátsóváltó gond nélkül ellenne 8as lánccal, vagy néha darálná a váltókanál belsejét? 9fokozatúnak írják, nem tudom, hogy ez jelent-e valamit a váltókanál két lemezének távolságával kapcsolatban. Elsõváltóknál eddig nem találtam szûkebbnek a 9es redszerhez tervezetteket, nem tudom, hogy hátsóváltók terén mi jelenleg a helyzet.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Váltók, váltókarok
Indította
zsizso
, 2005. március 04. 13:20
Írta 2008. március 31. - 10:03

Írta 2008. március 29. - 17:26

RD-MC33 volt sima és SGS,
RD-MC36 volt sima és SGS,
RD-MC38 csak simában volt, vagyis rövidkanalas elvileg nem volt.
http://www.fa-techni...Gruppen.html#99
RD-MC36 volt sima és SGS,
RD-MC38 csak simában volt, vagyis rövidkanalas elvileg nem volt.
http://www.fa-techni...Gruppen.html#99
Írta 2008. március 29. - 17:18

Írta 2008. március 28. - 00:41

szerintem az xtr/dura ace gorgoje csapagyas. az elozo gepemen rdm960 volt,e s azt egyszer ujrazsiroztam, mert sok sarat kapott, es utanna raszaradt es berozsdalt kicsit. az xt meg keramiapersely
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2008. március 27. - 19:31

ne aggódj. az természetes h "kattanó" hangot ad ki hiszen az elsö váltó rugója sokkal erösebb mint a hátsóé.
ha jó feszes a bowden akkor az szintén természetes h kisebb erökifejtésre old csak a kar.
ha jó feszes a bowden akkor az szintén természetes h kisebb erökifejtésre old csak a kar.
Írta 2008. március 27. - 16:54

Helló tiagra szettes óutim van és azt szeretném kérdezni, hogy normális e az a jelenség, hogy az elsõ váltóhoz tartozó váltókaron levõ kisebb kart, amivel a nagyobb tányérokról a kisebbekre pakolom a láncot, sokkal nagyobb erõkifejtéssel tudom csak mozgatni, mint a hátsó váltóhoz tartozót és marha hangos kattanó hangot is hallat a kar lefelé váltás közben, a váltó egyébként halál pontos. A hátsó váltóhoz tartozó karnál ilyet nem tapasztalok. Kezdjek el aggódni, vagy ez normális?
Írta 2008. március 27. - 14:54

ja a felsö görgönek alapból van egy kis oldalirányú játéka. kell is h legyen.
alsó viszont szinte fix, mármint az nemnagyon mozog jobbra balra.
alsó viszont szinte fix, mármint az nemnagyon mozog jobbra balra.
Írta 2008. március 27. - 13:21

Köszi a választ!
DU megyek a váltóért és majd ráfigyelek, hogy mennyire kotyog.
DU megyek a váltóért és majd ráfigyelek, hogy mennyire kotyog.
Írta 2008. március 27. - 13:20

Én nem javaslom a csapágyas görgõt,ugyanis kis oladirányú játéknak kell lenni,mert a lánc szögben fut.Mikor az xt váltóban csapágyasat használtam sokkal rosszabb volt a váltásteljesítmény
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Írta 2008. március 27. - 12:47

shimanoba még az xtr nek sincs a görgöjébe zárt csapi.
de lényegesen szebben forog egy xtr görgö mint pl egy altus ami csak egy kis fos csapon forog...
amugy amig el nem kopik a 105 görgöje addig én nem feltétlen cserélném.
de lényegesen szebben forog egy xtr görgö mint pl egy altus ami csak egy kis fos csapon forog...
amugy amig el nem kopik a 105 görgöje addig én nem feltétlen cserélném.
Írta 2008. március 27. - 11:47

Shimano 105 hátsóváltóban csapágyas görgõk vannak?
Ha nem érdemes ezt csapágyasra cserélni? BBB vagy KCNC?
Ha nem érdemes ezt csapágyasra cserélni? BBB vagy KCNC?
Írta 2008. március 26. - 15:04

Írta 2008. március 25. - 12:01

Jójó,kösz, ebike csak nem javította a rendelést,de remélem majd boltba ki is tudják cserélni ha nagyon instabil lenne.
Írta 2008. március 25. - 11:52

Írta 2008. március 25. - 11:48

Egy 31,8mm-es elsõváltó ahogy néztem még talán rámenne egy 34,9mm-es vázra nem-e?Max egy picit kilesz feszítve.
Írta 2008. március 23. - 11:38

Ja. De. 
Gondolkoztam is hogy mikori...

Gondolkoztam is hogy mikori...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala
Írta 2008. március 22. - 22:45

Vagy 2007-es XT rapidfire
The Best /persze csak az xtr után :)/
nem a 2008 as XT r.fire plus-ra gondoltál inkább?

Írta 2008. március 22. - 20:58

hát, dualcontrol jöhet, ha tudnak eleget fizetni, hogy használjam 
/me az X0 markolatváltót szereti, szintén mikroindexeset
de van pöckölõs is
abból a Shit mano tudja a kis pöcökkel a két irányba váltást (az "egy ujjas" Sram váltást elõsegítendõ) - nem tudja viszont azt, amit a sram igen, hogy a kis pöcköt kényelmesebb felfelé tolni hüvelykujjal, mint oldalirányba - nekem így a 08-as XT nem volt olyan kényelmes, bár lehet, egy hét egyszerûen csak nem volt elég megszokni
viszont Shimanoban sztem könnyebb bowdent cserélni
meg lehet véletlen is, de 3 sram váltókaromban is elromlott / elcsúszott a fokozatkijelzõ
és lehet, h ez vkinek szempont

/me az X0 markolatváltót szereti, szintén mikroindexeset
de van pöckölõs is
abból a Shit mano tudja a kis pöcökkel a két irányba váltást (az "egy ujjas" Sram váltást elõsegítendõ) - nem tudja viszont azt, amit a sram igen, hogy a kis pöcköt kényelmesebb felfelé tolni hüvelykujjal, mint oldalirányba - nekem így a 08-as XT nem volt olyan kényelmes, bár lehet, egy hét egyszerûen csak nem volt elég megszokni
viszont Shimanoban sztem könnyebb bowdent cserélni
meg lehet véletlen is, de 3 sram váltókaromban is elromlott / elcsúszott a fokozatkijelzõ
és lehet, h ez vkinek szempont

Írta 2008. március 22. - 20:41

Írta 2008. március 22. - 20:34

szerintetek melyik a jobb?xt dualcontroll fékváltókar(2006) vagy xo váltókar
ha a dual controlt szereted, akkor az, ha a rapidfire/rapidfire plus váltókart, akkor az

személy szerint dual-control. bár van itthon rapidfire váltókaros, markolatváltós és hagyományos, egy karú váltós bringa is
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu